U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Postkamermedewerker

Postkamermedewerker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een postkamermedewerker? Lees de functieomschrijving.

Een postkamermedewerker is verantwoordelijk voor het verzenden en ontvangen van post binnen een organisatie. Grote organisaties met veel verschillende afdelingen en veel werknemers hebben vaak een aparte postkamer. In deze postkamer komt alle post centraal binnen en wordt het vervolgens naar de juiste afdeling of persoon gestuurd. Vaak gaat het hier om organisaties waar honderden of duizenden werknemers werken.

Het is de taak van de postkamermedewerker om zowel de binnenkomende als de uitgaande post te verwerken. Deze werkzaamheden kunnen o.a. bestaan uit: sorteren, frankeren, adresseren en het registeren van alle uitgaande en binnenkomende poststukken. Verder kan een postkamermedewerker ook verantwoordelijk zijn voor het rondbrengen van de post binnen de organisatie. De postkamermedewerker fungeert dan als een postbode binnen een organisatie.

Het werk van een postkamermedewerker kan fysiek zwaar zijn er moet namelijk veel gelopen en gestild worden. Een postkamermedewerker moet dan ook beschikken over een goede fysieke conditie. Postkamermedewerkers komen in alle (grote) organisaties voor. Bijvoorbeeld op de hoofdkantoren van banken, verzekeringsmaatschappijen maar ook in andere grote organisaties zoals ziekenhuizen en gemeentehuizen komen postkamermedewerkers voor. 

 

Mensen vonden ons op: Job Postkamermedewerker, Baan Postkamermedewerker, Postkamermedewerker Worden, Functie-eisen Postkamermedewerker, Verantwoordelijkheden Postkamermedewerker, Functieprofiel Postkamermedewerker, Wat doet een Postkamermedewerker, Werken als Postkamermedewerker.

Postkamermedewerker worden: Opleiding tot postkamermedewerker

Er hoeft geen specifieke opleiding gevolgd te worden om als postkamermedewerker aan de slag te kunnen gaan. De werkzaamheden van een postkamermedewerker zijn makkelijk en simpel te leren. Een postkamermedewerker moet wel over integriteit en betrouwbaarheid beschikken. Daarom vragen veel werkgevers een verklaring omtrent gedrag (VOG) van een postkamermedewerker.  De reden hiervoor is dat een postkamermedewerker soms privacy gevoelige informatie kan zien en dat het verzorgen van de post een belangrijke taak is.

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Postkamermedewerker, Postkamermedewerker Worden, Opleidingsniveau Postkamermedewerker, Scholing Postkamermedewerker, Studie Postkamermedewerker, Bijscholing Postkamermedewerker, Omscholing Postkamermedewerker.

Organisaties waar een postkamermedewerker doorgaans werkzaam is

Een postkamermedewerker kan bij allerlei soorten organisaties werkzaam zijn zowel in het bedrijfsleven als bij de overheid. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Postkamermedewerker, Postkamermedewerker Worden, Opleidingsniveau Postkamermedewerker, Scholing Postkamermedewerker, Studie Postkamermedewerker, Bijscholing Postkamermedewerker, Omscholing Postkamermedewerker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden postkamermedewerker

Om als postkamermedewerker aan de slag te kunnen gaan is geen specifieke opleiding vereist. Het werk is doorgaands simpel en makkelijk aan iemand uit te leggen. Daarom verdient een postkamermedewerker doorgaands het minimum loon. Het minimumloon is ongeveer 1500 euro per maand (voor 23 jaar en ouder, op basis van fulltime). Een postkamermedewerker met meer verantwoordelijkheden zoals enkele coördinerende c.q. leidinggevende kan het maandloon hoger liggen.

Mensen vonden ons op: Salaris Postkamermedewerker, Loon Postkamermedewerker, Wat verdien je als Postkamermedewerker, Salarisschaal Postkamermedewerker, Salarisindicatie Postkamermedewerker, Bonus Postkamermedewerker, CAO Postkamermedewerker, Brutoloon Postkamermedewerker, Nettoloon Postkamermedewerker, Vakantiedagen Postkamermedewerker, Pensioen Postkamermedewerker.

Competenties, skills & vaardigheden postkamermedewerker

 • Discipline
 • Doorzettingsvermogen
 • Onafhankelijkheid
Mensen vonden ons op: Kennis Postkamermedewerker, Vaardigheden Postkamermedewerker, Attitude Postkamermedewerker, Kwalificaties Postkamermedewerker, Competentieprofiel Postkamermedewerker.

Boeken voor het beroep postkamermedewerker

Wil je meer weten over het beroep postkamermedewerker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je postkamermedewerker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken postkamermedewerker te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Postkamermedewerker, Postkamermedewerker ebooks, boek Postkamermedewerker.

Persoonstypen postkamermedewerker

Een postkamermedewerker moet vooral energiek en doelgericht te werk kunnen gaan. Een goede fysieke conditie is daarbij ook van belang. Er moet veel gelopen en getild worden. Een succesvolle werker is dan ook het persoonstype wat goed past bij een postkamermedewerker. Verder moet de postkamermedewerker beschikker over integriteit en te vertrouwen zijn. Eigenschappen die passen bij het persoonstype de loyalist.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Postkamermedewerker, Karakter Postkamermedewerker.

Netwerk postkamermedewerker

Een postkamermedewerker heeft veel contact met verschillende mensen en afdelingen. Zeker als de postkamermedewerker ook verantwoordelijk is voor het rondbrengen van de post. Extern contact met mensen buiten de organisatie heeft een postkamermedewerker doorgaand weinig.

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Postkamermedewerker, Medewerkers Postkamermedewerker.

Is het beroep postkamermedewerker iets voor jou?

Zou je graag postkamermedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als postkamermedewerker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Postkamermedewerker, beroepskeuzetest Postkamermedewerker, beroep Postkamermedewerker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden postkamermedewerker

Postkamermedewerker worden is niet moeilijk. Er wordt vaak geen ervaring of opleiding gevraagd en er zijn voldoende vacatures waarin men op zoek is naar een postkamermedewerker. Directe doorgroeimogelijkheden zijn er doorgaands niet voor een postkamermedewerker. Een functie als postkamermedewerker is echter wel een manier om ergens binnen komen bij een organisatie.

 

Arbeidsmarktperspectief score postkamermedewerker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep postkamermedewerker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Postkamermedewerker, Promotie mogelijkheden Postkamermedewerker, Carriere Postkamermedewerker.

Solliciteren op de functie postkamermedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als postkamermedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor postkamermedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als postkamermedewerker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Postkamermedewerker, CV Postkamermedewerker, sollicitatie Postkamermedewerker.

Interviews met postkamermedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen postkamermedewerker

Vacatures postkamermedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Postkamermedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Postkamermedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een postkamermedewerker is verantwoordelijk voor het verzenden en ontvangen van post binnen een organisatie. Grote organisaties met veel verschillende afdelingen en veel werknemers hebben vaak een aparte postkamer. In deze postkamer komt alle post centraal binnen en wordt het vervolgens naar de juiste afdeling of persoon gestuurd.

Beoordeling Postkamermedewerker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Postkamermedewerker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Postkamermedewerker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

er staat geen opleiding vereist, waarom moet je dan bij de meeste bedrijven MBO4 of hoger hebben.

Door: bianca

Ik werk bij een bedr ijf waar ik wel een test moest afleggen,zeg maar een examen en aangenomen ben,zonder (mbo)diploma. 

Door: Anni

Ook ik moest een test afleggen en werd aangenomen.Maar in het bezit zijn van een diploma is wel een plus,zo liet men mij weten.

Door: Simone

Reageer op dit beroep