Postkamermedewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Postkamermedewerker? Lees de functieomschrijving.

Een postkamermedewerker is verantwoordelijk voor het verzenden en ontvangen van post binnen een organisatie. Grote organisaties met veel verschillende afdelingen en veel werknemers hebben vaak een aparte postkamer. In deze postkamer komt alle post centraal binnen en wordt het vervolgens naar de juiste afdeling of persoon gestuurd. Vaak gaat het hier om organisaties waar honderden of duizenden werknemers werken.

Het is de taak van de postkamermedewerker om zowel de binnenkomende als de uitgaande post te verwerken. Deze werkzaamheden kunnen o.a. bestaan uit: sorteren, frankeren, adresseren en het registeren van alle uitgaande en binnenkomende poststukken. Verder kan een postkamermedewerker ook verantwoordelijk zijn voor het rondbrengen van de post binnen de organisatie. De postkamermedewerker fungeert dan als een postbode binnen een organisatie.

Het werk van een postkamermedewerker kan fysiek zwaar zijn er moet namelijk veel gelopen en gestild worden. Een postkamermedewerker moet dan ook beschikken over een goede fysieke conditie. Postkamermedewerkers komen in alle (grote) organisaties voor. Bijvoorbeeld op de hoofdkantoren van banken, verzekeringsmaatschappijen maar ook in andere grote organisaties zoals ziekenhuizen en gemeentehuizen komen postkamermedewerkers voor. 

 

 
 

Wil je werken als Postkamermedewerker?

Werk je al als Postkamermedewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Postkamermedewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Postkamermedewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Postkamermedewerker in één oogopslag

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1000 tot €1500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Postkamermedewerker

Wat verdient een Postkamermedewerker?

Om als postkamermedewerker aan de slag te kunnen gaan is geen specifieke opleiding vereist. Het werk is doorgaands simpel en makkelijk aan iemand uit te leggen. Daarom verdient een postkamermedewerker doorgaands het minimum loon. Het minimumloon is ongeveer 1500 euro per maand (voor 23 jaar en ouder, op basis van fulltime). Een postkamermedewerker met meer verantwoordelijkheden zoals enkele coördinerende c.q. leidinggevende kan het maandloon hoger liggen.

 
 

Salarisschaal Postkamermedewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Postkamermedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Postkamermedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Postkamermedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Postkamermedewerker vacatures

Administratief postkamermedewerker Xerox Enschede
Manpower
Je hebt affiniteit met machines en techniek en het lijkt jou leuk om de repro- en copyshop te beheren bij de Universiteit Twente. Het oplossen van kleine storingen is voor …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Postkamermedewerker

Hoe goed is de toekomst voor de Postkamermedewerker? 

Postkamermedewerker worden is niet moeilijk. Er wordt vaak geen ervaring of opleiding gevraagd en er zijn voldoende vacatures waarin men op zoek is naar een postkamermedewerker. Directe doorgroeimogelijkheden zijn er doorgaands niet voor een postkamermedewerker. Een functie als postkamermedewerker is echter wel een manier om ergens binnen komen bij een organisatie.

 

 
 

Baankans Postkamermedewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Postkamermedewerker worden: Opleidingen tot Postkamermedewerker

Hoe word je een Postkamermedewerker? 

Er hoeft geen specifieke opleiding gevolgd te worden om als postkamermedewerker aan de slag te kunnen gaan. De werkzaamheden van een postkamermedewerker zijn makkelijk en simpel te leren. Een postkamermedewerker moet wel over integriteit en betrouwbaarheid beschikken. Daarom vragen veel werkgevers een verklaring omtrent gedrag (VOG) van een postkamermedewerker.  De reden hiervoor is dat een postkamermedewerker soms privacy gevoelige informatie kan zien en dat het verzorgen van de post een belangrijke taak is.

 

 
 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Postkamermedewerker

Meer opleidingen Postkamermedewerker

Weet je nog niet of je Postkamermedewerker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Postkamermedewerker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Postkamermedewerker

Met wie werkt een Postkamermedewerker samen? 

Een postkamermedewerker heeft veel contact met verschillende mensen en afdelingen. Zeker als de postkamermedewerker ook verantwoordelijk is voor het rondbrengen van de post. Extern contact met mensen buiten de organisatie heeft een postkamermedewerker doorgaand weinig.

 

 
 

Postkamermedewerker


Organisaties waar een Postkamermedewerker werkzaam is

Waar werkt een Postkamermedewerker meestal? 

Een postkamermedewerker kan bij allerlei soorten organisaties werkzaam zijn zowel in het bedrijfsleven als bij de overheid. 

 
 

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers Postkamermedewerker

Waar kun je het beste werken als Postkamermedewerker? Hieronder vindt je de best door de Postkamermedewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Postkamermedewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Postkamermedewerker:

Welke competenties heeft een een Postkamermedewerker nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Postkamermedewerker

Wat voor persoonlijkheid heb je als Postkamermedewerker nodig? 

Een postkamermedewerker moet vooral energiek en doelgericht te werk kunnen gaan. Een goede fysieke conditie is daarbij ook van belang. Er moet veel gelopen en getild worden. Een succesvolle werker is dan ook het persoonstype wat goed past bij een postkamermedewerker. Verder moet de postkamermedewerker beschikker over integriteit en te vertrouwen zijn. Eigenschappen die passen bij het persoonstype de loyalist.

 
 

Bekijk de persoonstypen voor Postkamermedewerker


Loyalist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Postkamermedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Postkamermedewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Postkamermedewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Postkamermedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Postkamermedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Postkamermedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Postkamermedewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Postkamermedewerker iets voor je?

Zou je graag Postkamermedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Postkamermedewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Postkamermedewerker

bianca

er staat geen opleiding vereist, waarom moet je dan bij de meeste bedrijven MBO4 of hoger hebben.

Anni

Ik werk bij een bedr ijf waar ik wel een test moest afleggen,zeg maar een examen en aangenomen ben,zonder (mbo)diploma. 

Simone

Ook ik moest een test afleggen en werd aangenomen.Maar in het bezit zijn van een diploma is wel een plus,zo liet men mij weten.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar