Postkamermedewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Postkamermedewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep postkamermedewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je postkamermedewerker wordt.

 

Wat is een Postkamermedewerker?

Een postkamermedewerker is verantwoordelijk voor het verzenden en ontvangen van post binnen een organisatie. Grote organisaties met veel verschillende afdelingen en veel werknemers hebben vaak een aparte postkamer. In deze postkamer komt alle post centraal binnen en wordt het vervolgens naar de juiste afdeling of persoon gestuurd. Vaak gaat het hier om organisaties waar honderden of duizenden werknemers werken.

Het is de taak van de postkamermedewerker om zowel de binnenkomende als de uitgaande post te verwerken. Deze werkzaamheden kunnen o.a. bestaan uit: sorteren, frankeren, adresseren en het registeren van alle uitgaande en binnenkomende poststukken. Verder kan een postkamermedewerker ook verantwoordelijk zijn voor het rondbrengen van de post binnen de organisatie. De postkamermedewerker fungeert dan als een postbode binnen een organisatie.

Het werk van een postkamermedewerker kan fysiek zwaar zijn er moet namelijk veel gelopen en gestild worden. Een postkamermedewerker moet dan ook beschikken over een goede fysieke conditie. Postkamermedewerkers komen in alle (grote) organisaties voor. Bijvoorbeeld op de hoofdkantoren van banken, verzekeringsmaatschappijen maar ook in andere grote organisaties zoals ziekenhuizen en gemeentehuizen komen postkamermedewerkers voor. 

 

 
 


Wil je werken als Postkamermedewerker?

Werk je al als Postkamermedewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Postkamermedewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Postkamermedewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Postkamermedewerker in één oogopslag

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1000 tot €1500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Postkamermedewerker

Wat verdient een Postkamermedewerker?

Om als postkamermedewerker aan de slag te kunnen gaan is geen specifieke opleiding vereist. Het werk is doorgaands simpel en makkelijk aan iemand uit te leggen. Daarom verdient een postkamermedewerker doorgaands het minimum loon. Het minimumloon is ongeveer 1500 euro per maand (voor 23 jaar en ouder, op basis van fulltime). Een postkamermedewerker met meer verantwoordelijkheden zoals enkele coördinerende c.q. leidinggevende kan het maandloon hoger liggen.

 
 

Salarisschaal Postkamermedewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Postkamermedewerker

Er zijn geen vacatures Postkamermedewerker aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Postkamermedewerker in werkt.

Meer weten over de sector waar een Postkamermedewerker in werkt

Bekijk werken in Algemeen

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Postkamermedewerker

Wat is de toekomst van Postkamermedewerker?

Postkamermedewerker worden is niet moeilijk. Er wordt vaak geen ervaring of opleiding gevraagd en er zijn voldoende vacatures waarin men op zoek is naar een postkamermedewerker. Directe doorgroeimogelijkheden zijn er doorgaands niet voor een postkamermedewerker. Een functie als postkamermedewerker is echter wel een manier om ergens binnen komen bij een organisatie.

 

 
 

Baankans Postkamermedewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Postkamermedewerker worden: Opleidingen tot Postkamermedewerker

Wil je Postkamermedewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Postkamermedewerker.

Hoe word je een Postkamermedewerker? 

Er hoeft geen specifieke opleiding gevolgd te worden om als postkamermedewerker aan de slag te kunnen gaan. De werkzaamheden van een postkamermedewerker zijn makkelijk en simpel te leren. Een postkamermedewerker moet wel over integriteit en betrouwbaarheid beschikken. Daarom vragen veel werkgevers een verklaring omtrent gedrag (VOG) van een postkamermedewerker.  De reden hiervoor is dat een postkamermedewerker soms privacy gevoelige informatie kan zien en dat het verzorgen van de post een belangrijke taak is.

 

 
 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Postkamermedewerker

Er zijn geen opleidingen Postkamermedewerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Postkamermedewerker in werkt

Bekijk alle opleidingen Algemeen

Omscholen of doorgroeien tot Postkamermedewerker

Als je Postkamermedewerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Postkamermedewerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Postkamermedewerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Postkamermedewerker?

Competenties en Vaardigheden Postkamermedewerker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Postkamermedewerker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Postkamermedewerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Postkamermedewerker

Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid

Persoonlijkheid van een Postkamermedewerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Postkamermedewerker. Als Postkamermedewerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Postkamermedewerker:


zie volledige beschrijving persoonstype Postkamermedewerker

Vakkennis voor een Postkamermedewerker

Het is voor een Postkamermedewerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Postkamermedewerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Postkamermedewerker


Werkervaring Postkamermedewerker

Het is voor een startend Postkamermedewerker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Postkamermedewerker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Postvoorbereider, Postbode .

Iets anders leren?

Is Postkamermedewerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Postkamermedewerker

Met wie werkt een Postkamermedewerker samen? 

Een postkamermedewerker heeft veel contact met verschillende mensen en afdelingen. Zeker als de postkamermedewerker ook verantwoordelijk is voor het rondbrengen van de post. Extern contact met mensen buiten de organisatie heeft een postkamermedewerker doorgaand weinig.

 

 
 

Postkamermedewerker


Organisaties waar een Postkamermedewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Postkamermedewerker meestal werkt.

Waar werkt een Postkamermedewerker?

Een postkamermedewerker kan bij allerlei soorten organisaties werkzaam zijn zowel in het bedrijfsleven als bij de overheid. 

 
 

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers Postkamermedewerker

Waar kun je het beste werken als Postkamermedewerker? Hieronder vind je de best door de Postkamermedewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Postkamermedewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Postkamermedewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Postkamermedewerker.

Welke competenties heeft een Postkamermedewerker nodig?

Een Postkamermedewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Postkamermedewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Postkamermedewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Postkamermedewerker nodig? 

Een postkamermedewerker moet vooral energiek en doelgericht te werk kunnen gaan. Een goede fysieke conditie is daarbij ook van belang. Er moet veel gelopen en getild worden. Een succesvolle werker is dan ook het persoonstype wat goed past bij een postkamermedewerker. Verder moet de postkamermedewerker beschikker over integriteit en te vertrouwen zijn. Eigenschappen die passen bij het persoonstype de loyalist.

 
 

Bekijk de persoonstypen voor Postkamermedewerker


Loyalist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Postkamermedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Postkamermedewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Postkamermedewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Postkamermedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Postkamermedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Postkamermedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Postkamermedewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Postkamermedewerker iets voor je?

Zou je graag Postkamermedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Postkamermedewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Postkamermedewerker

bianca

er staat geen opleiding vereist, waarom moet je dan bij de meeste bedrijven MBO4 of hoger hebben.

Anni

Ik werk bij een bedr ijf waar ik wel een test moest afleggen,zeg maar een examen en aangenomen ben,zonder (mbo)diploma. 

Simone

Ook ik moest een test afleggen en werd aangenomen.Maar in het bezit zijn van een diploma is wel een plus,zo liet men mij weten.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar