U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Salarisadministrateur

Salarisadministrateur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een salarisadministrateur? Lees de functieomschrijving.

Een Salarisadministrateur heeft een zelfstandige baan met een grote verantwoordelijkheid. Zo moet de Salarismedewerker zorgen dat iedere maand de salarissen op tijd worden betaald en dat er loonbelasting wordt afgedragen aan de overheid. Ook moet er wanneer nodig de juiste informatie kunnen worden gegeven omtrent veranderingen in salarissen en af te dragen belasting. Een Salarismedewerker heeft goed inzicht in salarisverwerking en een groot inlevingsvermogen ten aanzien van het bedrijf waar voor gewerkt wordt.

Wat vooral belangrijk is bij dit beroep, is dat er continu foutloos gewerkt wordt en deadlines worden gehaald. Hiernaast moet ook de kwaliteit van het geleverde werk optimaal blijven. Het betreft zeer vertrouwelijke privégegevens en bedrijfsinformatie waar de Salarismedewerker zorgvuldig en secuur mee om moet gaan.

De taken van een Salarisadministrateur zijn erg divers. Hij of zij is verantwoordelijk voor het verzamelen, coördineren en archiveren van alle informatie die van toepassing is op de uitgaven van het bedrijf en de salarissen van de werknemers. Deze salarisinformatie zal gewijzigd worden in een geheel geautomatiseerd salarisverwerkingssysteem. Dankzij de nauwkeurigheid en precisie van een Salarisadministrateur kunnen de lonen, belastingen en afdrachten op tijd worden overgemaakt.

Mensen vonden ons op: Job Salarisadministrateur, Baan Salarisadministrateur, Salarisadministrateur Worden, Functie-eisen Salarisadministrateur, Verantwoordelijkheden Salarisadministrateur, Functieprofiel Salarisadministrateur, Wat doet een Salarisadministrateur, Werken als Salarisadministrateur.

Salarisadministrateur worden: Opleiding tot salarisadministrateur

De opleiding tot Salarisadministrateur betreft een MBO niveau-4 opleiding in het deelgebied administratief en secretarieel. Er kan binnen de opleiding Administrateur vaak worden gespecialiseerd in Salarisadministrateur.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Salarisadministrateur, Salarisadministrateur Worden, Opleidingsniveau Salarisadministrateur, Scholing Salarisadministrateur, Studie Salarisadministrateur, Bijscholing Salarisadministrateur, Omscholing Salarisadministrateur.

Organisaties waar een salarisadministrateur doorgaans werkzaam is

Een Salarisadministrateur kan zowel in de profit als de non-profit sector actief zijn. Waar wel onderscheid in gemaakt kan worden is of een organisatie werkt met alleen vrijwilligers. Hierbij zal de functie van een administratief medewerker op het gebied salarisverwerking wegvallen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Salarisadministrateur, Salarisadministrateur Worden, Opleidingsniveau Salarisadministrateur, Scholing Salarisadministrateur, Studie Salarisadministrateur, Bijscholing Salarisadministrateur, Omscholing Salarisadministrateur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden salarisadministrateur

Het bruto startsalaris per maand bedraagt €1550. Dit kan oplopen naarmate er meer praktijkervaring is opgedaan en wanneer deelgenomen is aan cursussen of opleidingen die de kwaliteit van het werk van de Salarisadministrateur doen verbeteren.

Mensen vonden ons op: Salaris Salarisadministrateur, Loon Salarisadministrateur, Wat verdien je als Salarisadministrateur, Salarisschaal Salarisadministrateur, Salarisindicatie Salarisadministrateur, Bonus Salarisadministrateur, CAO Salarisadministrateur, Brutoloon Salarisadministrateur, Nettoloon Salarisadministrateur, Vakantiedagen Salarisadministrateur, Pensioen Salarisadministrateur.

Competenties, skills & vaardigheden salarisadministrateur

 • Stressbestendigheid
 • Kritisch
 • Omgaan met details
 • Financieel bewustzijn
 • Plannen en organiseren
 • Nauwkeurig
 • Zelfstandig ingesteld
Mensen vonden ons op: Kennis Salarisadministrateur, Vaardigheden Salarisadministrateur, Attitude Salarisadministrateur, Kwalificaties Salarisadministrateur, Competentieprofiel Salarisadministrateur.

Boeken voor het beroep salarisadministrateur

Wil je meer weten over het beroep salarisadministrateur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je salarisadministrateur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken salarisadministrateur te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Salarisadministrateur, Salarisadministrateur ebooks, boek Salarisadministrateur.

Persoonstypen salarisadministrateur

Een Salarisadministrateur is principeel ingesteld, kan goed zelfstandig werken en gaat zorgvuldig om met alle informatie. Belangrijk te benoemen is de precisie van de Administrateur en de consistentie in kwaliteit. Ook moet er zorg worden gedragen voor het behalen van verschillende deadlines binnen het takenpakket (Perfectionist)

Door een grote kennis van zaken en een goed inzicht in de salarisverwerking kan de Salarisadministrateur analytisch te werk gaan. Het goed kunnen omgaan met cijfers en deze kunnen controleren en archiveren is een vereiste. Ondanks eventuele complexiteit weet de Salarisadministrateur orde op zaken te stellen en het overzicht te bewaren. (Waarnemer)

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Salarisadministrateur, Karakter Salarisadministrateur.

Netwerk salarisadministrateur

Een Salarisadministrateur werkt vooral met andere payrollagents. Daarnaast ben je meestal werkzaam onder een hoofd salarisadministratie / Human Resource Manager.

Mensen vonden ons op: Collega’s Salarisadministrateur, Medewerkers Salarisadministrateur.

Is het beroep salarisadministrateur iets voor jou?

Zou je graag salarisadministrateur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als salarisadministrateur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Salarisadministrateur, beroepskeuzetest Salarisadministrateur, beroep Salarisadministrateur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden salarisadministrateur

Er is veel arbeidsmarktperspectief voor een Salarisadministrateur vanwege de grote vraag naar specialisten in deze richting.

Vaak worden er intern nieuwe cursussen of opleidingen aangeboden die kennis van de Salarisadministrateur doen vergroten. Naast een toename van kennis zal veel praktijkervaring worden opgedaan. Deze competenties kunnen leiden tot een hogere functie of een functie met meer verantwoordelijkheden. Als Salarisadministrateur is er de mogelijkheid om te werken voor een algemeen bedrijf of een bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanbieden van deze diensten zoals een administratie- of accountantskantoor

Arbeidsmarktperspectief score salarisadministrateur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep salarisadministrateur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Salarisadministrateur, Promotie mogelijkheden Salarisadministrateur, Carriere Salarisadministrateur.

Solliciteren op de functie salarisadministrateur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als salarisadministrateur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor salarisadministrateur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als salarisadministrateur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Salarisadministrateur, CV Salarisadministrateur, sollicitatie Salarisadministrateur.

Interviews met salarisadministrateur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen salarisadministrateur

Vacatures salarisadministrateur

Op zoek naar een nieuwe baan als Salarisadministrateur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Salarisadministrateur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Salarisadministrateur heeft een zelfstandige baan met een grote verantwoordelijkheid. Zo moet de Salarismedewerker zorgen dat iedere maand de salarissen op tijd worden betaald en dat er loonbelasting wordt afgedragen aan de overheid. Ook moet er wanneer nodig de juiste informatie kunnen worden gegeven omtrent veranderingen in salarissen en af te dragen belasting.

Beoordeling Salarisadministrateur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Salarisadministrateur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Salarisadministrateur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep