U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Shop Advisor

Shop Advisor worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een shop Advisor? Lees de functieomschrijving.

De Shop Advisor werkt in een winkel en is hier het eerste aanspreekpunt voor de klant. De Shop Advisor adviseert de klant en probeert de klant de dienst of het product te verkopen. De Shop Advisor weet alles over de aangeboden diensten en producten en kan de klant hierdoor goed adviseren. Het doel is om de dienst of het product vervolgens aan de klant te verkopen. Het is voor de Shop Advisor belangrijk om een goed evenwicht te vinden tussen het commerciële aspect en de klantenservice.

Klantvriendelijkheid is erg belangrijk voor de Shop Advisor. Om de klant van goed advies te kunnen voorzien, moet de Shop Advisor beschikken over uitmuntende sociale en communicatieve vaardigheden. Daarnaast is ook overtuigingskracht een belangrijke eigenschap van de Shop Advisor. De klant moet overtuigd worden om het product of de dienst uiteindelijk aan te schaffen.

De Shop Advisor moet op een correcte en vriendelijke manier vragen van de klant beantwoorden. Daarnaast moet de Shop Advisor ook eventuele klachten van de klant behandelen en op zoek gaan naar een geschikte oplossing. Ook het aanpassen van diensten of het repareren van producten behoren vaak tot de taken van de Shop Advisor. Ook kan de Shop Advisor vaak verbeteringen aandragen om de processen in de winkel te verbeteren.

Mensen vonden ons op: Job Shop Advisor, Baan Shop Advisor, Shop Advisor Worden, Functie-eisen Shop Advisor, Verantwoordelijkheden Shop Advisor, Functieprofiel Shop Advisor, Wat doet een Shop Advisor, Werken als Shop Advisor.

Shop Advisor worden: Opleiding tot shop Advisor

Voor de functie van Shop Advisor wordt meestal geen specifieke opleiding gevraagd. Belangrijk is wel affiniteit met verkoop en goed klant- en resultaatgericht kunnen werken. Ervaring in de verkoop is pre. Ook wordt er door de werkgever meestal een (korte) training aangeboden om zo het vak te leren. Het vak wordt verder vooral in de praktijk geleerd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Shop Advisor, Shop Advisor Worden, Opleidingsniveau Shop Advisor, Scholing Shop Advisor, Studie Shop Advisor, Bijscholing Shop Advisor, Omscholing Shop Advisor.

Organisaties waar een shop Advisor doorgaans werkzaam is

De Shop Advisor werkt in een winkel waar producten en/of diensten aangeboden worden. Dit kan bij uiteenlopende winkels zijn, maar Shop Advisors zijn vaak werkzaam in telecomwinkels. Hier adviseert en verkoopt de Shop Advisor telefoons en abonnementen. De Shop Advisor is altijd werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Shop Advisor, Shop Advisor Worden, Opleidingsniveau Shop Advisor, Scholing Shop Advisor, Studie Shop Advisor, Bijscholing Shop Advisor, Omscholing Shop Advisor.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden shop Advisor

Het salaris van de Shop Advisor ligt voor een beginnende Shop Advisor vaak rond de 1350 euro en kan oplopen tot rond de 3000 euro. De hoogte van het salaris is sterk afhankelijk van de hoeveelheid ervaring en de verkoopkwaliteiten van de Shop Advisor. De functie wordt vaak ook als parttime functie aangeboden.

Mensen vonden ons op: Salaris Shop Advisor, Loon Shop Advisor, Wat verdien je als Shop Advisor, Salarisschaal Shop Advisor, Salarisindicatie Shop Advisor, Bonus Shop Advisor, CAO Shop Advisor, Brutoloon Shop Advisor, Nettoloon Shop Advisor, Vakantiedagen Shop Advisor, Pensioen Shop Advisor.

Competenties, skills & vaardigheden shop advisor

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Motiveren
 • Doorzettingsvermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Shop Advisor, Vaardigheden Shop Advisor, Attitude Shop Advisor, Kwalificaties Shop Advisor, Competentieprofiel Shop Advisor.

Boeken voor het beroep shop advisor

Wil je meer weten over het beroep shop advisor? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je shop advisor bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken shop advisor te komen.

Time to momo - Valencia | Fleur van de Put

100% good time! - Nederlands | Paperback | 9789057678585 | 109 pagina's

Met time to momo Valencia (voorheen 100% Valencia) op zak kun je onvoorbereid het vliegtuig instappen, in je eigen tempo de stad ontdekken én de local lifestyle beleven. Zo geniet je 100% van je citytrip! Met 4 verrassende routes door de verschillende wij...

La Vuelta | Edwin Winkels

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789493095069 | 304 pagina's

De Vuelta a España, het traditioneel 'kleine zusje' van de Tour en de Giro, is de laatste jaren uitgegroeid tot een immens populaire koers, zowel bij de renners als bij het publiek. Lang was de ronde onderdeel van politieke en maatschappelijke onrust, maa...

Time to momo - Lissabon | Stephanie Waasdorp

100% good time! - Nederlands | Paperback | 9789057678592 | 149 pagina's

Met time to momo Lissabon (voorheen 100% Lissabon) op zak kun je onvoorbereid het vliegtuig instappen, in je eigen tempo de stad ontdekken én de local lifestyle beleven. Zo geniet je 100% van je citytrip! Met 6 verrassende routes door de verschillende wij...

Mensen vonden ons op: boeken voor Shop Advisor, Shop Advisor ebooks, boek Shop Advisor.

Persoonstypen shop Advisor

De Shop Advisor moet energiek zijn en positief en enthousiast op de klant overkomen. Ook moet de Shop Advisor proberen in een zo kort mogelijk tijd zo veel mogelijk te verkopen zonder dat de kwaliteit in het gedrang komt. Resultaatgericht en doelgericht kunnen werken zijn dan ook erg belangrijk (succesvolle werker). Ook moet de Shop Advisor spontaan zijn, graag een praatje maken met de klanten en toch productief zijn (levensgenieter).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Shop Advisor, Karakter Shop Advisor.

Netwerk shop Advisor

De Shop Advisor heeft in de dagelijkse werkzaamheden vooral veel contact met de klant. De Shop Advisor moet de klant van goed en deskundig advies voorzien en de klant overtuigen het product of de dienst te kopen. Daarnaast werkt de Shop Advisor samen met collega’s en heeft te maken een leidinggevende.

Mensen vonden ons op: Collega’s Shop Advisor, Medewerkers Shop Advisor.

Is het beroep shop Advisor iets voor jou?

Zou je graag shop Advisor willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als shop Advisor bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Shop Advisor, beroepskeuzetest Shop Advisor, beroep Shop Advisor kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden shop Advisor

Er zijn veel (telecom)winkels die meerdere Shop Advisors in dienst hebben. Er is daarom voldoende werkt te vinden als Shop Advisor. Doorgroeimogelijkheden en extra trainingen zijn er vaak ook binnen het bedrijf.

Arbeidsmarktperspectief score shop Advisor

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep shop Advisor. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Shop Advisor, Promotie mogelijkheden Shop Advisor, Carriere Shop Advisor.

Solliciteren op de functie shop Advisor

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als shop Advisor dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor shop Advisor belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als shop Advisor. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Shop Advisor, CV Shop Advisor, sollicitatie Shop Advisor.

Interviews met shop Advisor

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen shop Advisor

Vacatures shop advisor

Op zoek naar een nieuwe baan als Shop Advisor? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Shop Advisor. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Shop Advisor werkt in een winkel en is hier het eerste aanspreekpunt voor de klant. De Shop Advisor adviseert de klant en probeert de klant de dienst of het product te verkopen. De Shop Advisor weet alles over de aangeboden diensten en producten en kan de klant hierdoor goed adviseren.

Beoordeling Shop Advisor

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Shop Advisor' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Shop Advisor

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep