Shop Advisor Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Shop Advisor worden: Opleidingen tot Shop Advisor

Wil je Shop Advisor worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Shop Advisor, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Shop Advisor.

Hoe word je een Shop Advisor? 

Voor de functie van Shop Advisor wordt meestal geen specifieke opleiding gevraagd. Belangrijk is wel affiniteit met verkoop en goed klant- en resultaatgericht kunnen werken. Ervaring in de verkoop is pre. Ook wordt er door de werkgever meestal een (korte) training aangeboden om zo het vak te leren. Het vak wordt verder vooral in de praktijk geleerd.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Shop Advisor

Er zijn geen opleidingen Shop Advisor aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Shop Advisor in werkt

Bekijk meer opleidingen Algemeen

Is het verstandig om Shop Advisor te worden?

Voordat je aan een opleiding Shop Advisor begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Shop Advisor worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Shop Advisor?

Er zijn veel (telecom)winkels die meerdere Shop Advisors in dienst hebben. Er is daarom voldoende werkt te vinden als Shop Advisor. Doorgroeimogelijkheden en extra trainingen zijn er vaak ook binnen het bedrijf.

De actuele kans op werk voor een Shop Advisor

De kans op werk voor het beroep Shop Advisor is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

181

Baankans Shop Advisor

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Shop Advisor

Als je je wilt omscholen tot Shop Advisor is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Shop Advisor door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Shop Advisor zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Shop Advisor

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Shop Advisor dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Shop Advisor

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Shop Advisor

Als je Shop Advisor wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Shop Advisor zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Shop Advisor

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Shop Advisor?

Competenties en Vaardigheden Shop Advisor

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Shop Advisor nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Shop Advisor nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Shop Advisor

Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Shop Advisor

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Shop Advisor. Als Shop Advisor wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Shop Advisor:


zie volledige beschrijving persoonstype Shop Advisor

Vakkennis voor een Shop Advisor

Het is voor een Shop Advisor ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Shop Advisor zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Shop Advisor


Werkervaring Shop Advisor

Het is voor een startend Shop Advisor die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Shop Advisor is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Shop Advisor, maar iets anders?

Is een opleiding Shop Advisor het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Shop Advisor te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Shop Advisor te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Shop Advisor te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Shop Advisor te worden?

Zou je graag Shop Advisor willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Shop Advisor voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar