Shop Advisor Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Shop Advisor? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep shop advisor. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je shop advisor wordt.

 

Wat is een Shop Advisor?

De Shop Advisor werkt in een winkel en is hier het eerste aanspreekpunt voor de klant. De Shop Advisor adviseert de klant en probeert de klant de dienst of het product te verkopen. De Shop Advisor weet alles over de aangeboden diensten en producten en kan de klant hierdoor goed adviseren. Het doel is om de dienst of het product vervolgens aan de klant te verkopen. Het is voor de Shop Advisor belangrijk om een goed evenwicht te vinden tussen het commerciële aspect en de klantenservice.

Klantvriendelijkheid is erg belangrijk voor de Shop Advisor. Om de klant van goed advies te kunnen voorzien, moet de Shop Advisor beschikken over uitmuntende sociale en communicatieve vaardigheden. Daarnaast is ook overtuigingskracht een belangrijke eigenschap van de Shop Advisor. De klant moet overtuigd worden om het product of de dienst uiteindelijk aan te schaffen.

De Shop Advisor moet op een correcte en vriendelijke manier vragen van de klant beantwoorden. Daarnaast moet de Shop Advisor ook eventuele klachten van de klant behandelen en op zoek gaan naar een geschikte oplossing. Ook het aanpassen van diensten of het repareren van producten behoren vaak tot de taken van de Shop Advisor. Ook kan de Shop Advisor vaak verbeteringen aandragen om de processen in de winkel te verbeteren.Wil je werken als Shop Advisor?

Werk je al als Shop Advisor en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Shop Advisor worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Shop Advisor, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Shop Advisor in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1350 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

5


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Shop Advisor

Wat verdient een Shop Advisor?

Het salaris van de Shop Advisor ligt voor een beginnende Shop Advisor vaak rond de 1350 euro en kan oplopen tot rond de 3000 euro. De hoogte van het salaris is sterk afhankelijk van de hoeveelheid ervaring en de verkoopkwaliteiten van de Shop Advisor. De functie wordt vaak ook als parttime functie aangeboden.

Salarisschaal Shop Advisor

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Shop Advisor

Op zoek naar een nieuwe baan als Shop Advisor? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Shop Advisor. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Shop Advisor vacatures

Vacature Shop advisor
YoungCapital
Wat ga je doen? Als Shop Advisor help je onze klanten iedere dag om de juiste keuzes te maken. Je stelt veel vragen om te achterhalen wat de wensen van …
Vacature Shop Advisor
YoungCapital
Wat ga je doen? Als Shop Advisor bij T-Mobile in Dordrecht help je onze klanten iedere dag om de juiste keuzes te maken. Je stelt veel vragen om te achterhalen …
Vacature Shop Advisor
YoungCapital
Wat ga je doen? Als parttime Shop Advisor (20 uur per week) in de winkel bij T-Mobile ben jij het eerste aanspreekpunt voor binnenlopende klanten. Eén grote uitdaging, want: geen …
Vacature Shop Advisor
YoungCapital
Wat ga je doen? Als Shop Advisor in Maastricht ben je de eerste die de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van smartphones, tablets en internet aan Nederland mag presenteren. Je …
Vacature Shop Advisor
YoungCapital
Wat ga je doen? Als Shop Advisor bij T-Mobile in Den Bosch heb jij een passie voor sales. Duh. Maar wat nog meer? Bij T-Mobile combineer je al het leuke …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Shop Advisor

Wat is de toekomst van Shop Advisor?

Er zijn veel (telecom)winkels die meerdere Shop Advisors in dienst hebben. Er is daarom voldoende werkt te vinden als Shop Advisor. Doorgroeimogelijkheden en extra trainingen zijn er vaak ook binnen het bedrijf.

Baankans Shop Advisor

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

5


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Shop Advisor worden: Opleidingen tot Shop Advisor

Wil je Shop Advisor worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Shop Advisor.

Hoe word je een Shop Advisor? 

Voor de functie van Shop Advisor wordt meestal geen specifieke opleiding gevraagd. Belangrijk is wel affiniteit met verkoop en goed klant- en resultaatgericht kunnen werken. Ervaring in de verkoop is pre. Ook wordt er door de werkgever meestal een (korte) training aangeboden om zo het vak te leren. Het vak wordt verder vooral in de praktijk geleerd.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Shop Advisor

Er zijn geen opleidingen Shop Advisor aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Shop Advisor in werkt

Bekijk alle opleidingen Algemeen

Omscholen of doorgroeien tot Shop Advisor

Als je Shop Advisor wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Shop Advisor zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Shop Advisor

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Shop Advisor?

Competenties en Vaardigheden Shop Advisor

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Shop Advisor nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Shop Advisor nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Shop Advisor

Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Shop Advisor

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Shop Advisor. Als Shop Advisor wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Shop Advisor:


zie volledige beschrijving persoonstype Shop Advisor

Vakkennis voor een Shop Advisor

Het is voor een Shop Advisor ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Shop Advisor zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Shop Advisor


Werkervaring Shop Advisor

Het is voor een startend Shop Advisor die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Shop Advisor is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Shop Advisor het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Shop Advisor

Met wie werkt een Shop Advisor samen? 

De Shop Advisor heeft in de dagelijkse werkzaamheden vooral veel contact met de klant. De Shop Advisor moet de klant van goed en deskundig advies voorzien en de klant overtuigen het product of de dienst te kopen. Daarnaast werkt de Shop Advisor samen met collega’s en heeft te maken een leidinggevende.


Shop Advisor


Organisaties waar een Shop Advisor werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Shop Advisor meestal werkt.

Waar werkt een Shop Advisor?

De Shop Advisor werkt in een winkel waar producten en/of diensten aangeboden worden. Dit kan bij uiteenlopende winkels zijn, maar Shop Advisors zijn vaak werkzaam in telecomwinkels. Hier adviseert en verkoopt de Shop Advisor telefoons en abonnementen. De Shop Advisor is altijd werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Shop Advisor

Waar kun je het beste werken als Shop Advisor? Hieronder vind je de best door de Shop Advisor beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Shop Advisor.

Competenties, Skills en Vaardigheden Shop Advisor:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Shop Advisor.

Welke competenties heeft een Shop Advisor nodig?

Een Shop Advisor heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Shop Advisor

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Shop Advisor passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Shop Advisor nodig? 

De Shop Advisor moet energiek zijn en positief en enthousiast op de klant overkomen. Ook moet de Shop Advisor proberen in een zo kort mogelijk tijd zo veel mogelijk te verkopen zonder dat de kwaliteit in het gedrang komt. Resultaatgericht en doelgericht kunnen werken zijn dan ook erg belangrijk (succesvolle werker). Ook moet de Shop Advisor spontaan zijn, graag een praatje maken met de klanten en toch productief zijn (levensgenieter).

Bekijk de persoonstypen voor Shop Advisor


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Shop Advisor

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Shop Advisor

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Shop Advisor

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Shop Advisor

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Shop Advisor dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Shop Advisor belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Shop Advisor. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Shop Advisor iets voor je?

Zou je graag Shop Advisor willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Shop Advisor bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Shop Advisor

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar