U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Sommelier » Boeken

Boeken Sommelier

Opleidingen en cursussen

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest

Boeken

Advertenties

Wanneer men werkt als Sommelier zijn er binnen het restaurant op het gebied van wijnkennis weinig doorgroeimogelijkheden. Een Sommelier staat reeds aan de top op het gebied van wijnkennis. Wel gebeurt het dat een Sommelier zijn taken uitbreidt binnen het restaurant en zo doorgroeit naar een functie van bedrijfsleider.
Naast het werken als Sommelier in een restaurant kan een Sommelier ook aan de slag bij een culinaire delicatessenwinkel, vinotheek of slijterij. Ook is het mogelijk om te gaan werken bij een wijnproducent, importeur of als wijnadviseur in een (horeca)groothandel.

Er zijn een hoop verschillende manieren om je te verdiepen in het beroep Sommelier. Je kan een opleiding volgen, maar er zijn nog andere laagdrempelige manieren om aan die kennis te komen. Hieronder kan je diverse boeken, Ebooks of DVD's vinden waarmee je meer kan leren over de functie en de inhoud van het beroep Sommelier. Er zijn boeken voor de beginner of voor de Sommelier die verder wilt ontwikkelen binnen het vakgebied.

Wijn & spijs uit NL | Koen van der Plas

sommelier Koen van der Plas combineert Nederlandse topwijnen met sterrengerechten - Nederlands | 1e druk | Hardcover | 9789492881076 | 208 pagina's

Sommelier Koen van der Plas (Inter Scaldes***) vroeg zich af of Nederlandse wijn inmiddels volwassen genoeg is om gastronomisch in te zetten? Samen met journalist Etienne Verhoeff en fotograaf Maaike Petri ging hij op zoek. Hij vond prachtige verhalen van...
Bestellen

De Nederlandse kaasplank | Maarten Koek

fromager en sommelier Maarten Koek combineert - Nederlands | 2e druk | Paperback | 9789492077738

In het allereerste boek over kaasplateaus De Nederlandse Kaasplank geeft Maarten Koek, fromager-sommelier van sterrenrestaurant Perceel, praktische tips om jouw eigen ideale kaasplank samen te stellen met Hollandse kazen. Kun je een kaasplank maken van al...
Bestellen

The Sommelier's Atlas of Taste | Rajat Parr

A Field Guide to the Great Wines of Europe - Engels | 1e druk | Hardcover | 9780399578236 | 304 pagina's

Winner of the prestigious André Simon Drink Book Award The first definitive reference book to describe, region-by-region, how the great wines of Europe should taste. This will be the go-to guide for aspiring sommeliers, wine aficionados who want to improv...
Bestellen

Tea Sommelier | Francois-Xavier Delmas

A Step-by-Step Guide - Engels | Hardcover | 9780789213129 | 224 pagina's

A fun and simple approach to becoming a tea expert, from the founders of the international tea brand Palais des Th s Tea, in all its varieties, offers just as much subtlety and complexity as fine wine, and in many countries around the globe, the tea servi...
Bestellen

Perfect Pairings | Evan Goldstein

A Master Sommelier's Practical Advice for Partnering Wine with Food - Engels | 1e druk | Hardcover | 9780520243774 | 328 pagina's

As thousands of wines from around the globe enter the marketplace and the American palate continues to adopt flavors from a range of cultures, the task of pairing wine and food becomes increasingly complicated. No longer is the choice simply red or white,...
Bestellen

The Sommelier Prep Course | M. Gibson

An Introduction to the Wines, Beers, and Spirits of the World - Engels | Paperback | 9780470283189 | 480 pagina's

A comprehensive, must-have guide to beverage service including wine, beer, and spirits The Sommelier Prep Course is the ultimate resource for any aspiring sommelier, bartender, or serious wine lover. It includes sections on viniculture and viticulture, Ol...
Bestellen

Chef & Sommelier | P. Klosse

kijken in de keuken bij de top van de gastronomie - Nederlands | 1e druk | Hardcover | 9789043912099 | 246 pagina's

De spannende wisselwerking tussen wijnen en gerechten is voor velen nog mysterieus. Iedereen wil graag dat de combinatie mooi is, maar hoe doe je dat? 'Smaakprofessor' Peter Klosse van sterrenrestaurant De Echoput is op bezoek gegaan bij toonaangevende ch...
Bestellen

Tea Education | Jennifer C Petersen

Tea Sommelier Journal: Taste, Taste, Taste - Engels | Paperback | 9781499207576 | 284 pagina's

Tea Education: Tea Sommelier Journal is the companion to Foundations of Tea and is available to libraries, culinary and other academic institutions. A tea journal is a must for anyone who loves tea, whether they are a pro or an amateur. From sippers to so...
Bestellen

The Sommelier's Atlas of Taste | Rajat Parr

A Field Guide to the Great Wines of Europe - Engels | E-book | 9780399578243

**Winner of the prestigious André Simon Drink Book Award The first definitive reference book to describe, region-by-region, how the great wines of Europe should taste. This will be the go-to guide for aspiring sommeliers, wine aficionados who want to impr...
Bestellen

Foundations of Tea | Assistant Professor Jennifer Petersen

Tea Sommelier Journal: Taste, Taste, Taste - Engels | Paperback | 9780970500380 | 284 pagina's

A tea journal is a must for anyone who loves tea, whether they are a pro or an amateur. From sippers to sommeliers, tea professionals know that it's all about the Golden Rule of Tea: Taste, Taste, Taste. The Tea Sommelier Journal is a comprehensive organi...
Bestellen