Bedrijfsleider Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bedrijfsleider? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep bedrijfsleider. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je bedrijfsleider wordt.

 

Wat is een Bedrijfsleider?

De Bedrijfsleider geeft leiding aan een bedrijf. Bij grotere ondernemingen of winkelketens neemt de Bedrijfsleider de leiding van één van de vestigingen op zich. De Bedrijfsleider moet van allerlei zaken binnen het bedrijf op de hoogte zijn en hier voldoende kennis van hebben. Denk hierbij aan inkoop, producten, personeel en marketing.

De Bedrijfsleider heeft verschillende taken. In de eerste plaats geeft de Bedrijfsleider leiding aan het bedrijf. De Bedrijfsleider zorgt ervoor dat alle activiteiten binnen het bedrijf goed verlopen. De Bedrijfsleider behoudt het overzicht en weet overal vanaf. Ook moet de Bedrijfsleider voldoende kennis hebben van de producten en/of diensten die het bedrijf aanbiedt of produceert. Ook moet de Bedrijfsleider de financiële administratie beheren en het personeel begeleiden bij de dagelijkse werkzaamheden. De Bedrijfsleider ontwikkelt ook plannen voor het bedrijf en stelt het beleid op. De Bedrijfsleider bepaalt hoe de dingen in het bedrijf zullen gaan. Als de Bedrijfsleider de leiding over de vestiging van een winkelketen heeft, moet de Bedrijfsleider hierbij wel rekening houden met het beleid van de winkelketen. Als laatste onderhoudt de Bedrijfsleider ook het contact met de klant en werft klanten door een goede marketing.

De Bedrijfsleider heeft dan ook diverse rollen binnen het bedrijf en moet een ware duizendpoot zijn om succesvol te zijn. De Bedrijfsleider moet overal van af (willen) weten en weten wat er in het bedrijf speelt. Ook een goede visie voor de toekomst is belangrijk voor de Bedrijfsleider.Wil je werken als Bedrijfsleider?

Werk je al als Bedrijfsleider en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bedrijfsleider worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Bedrijfsleider, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Bedrijfsleider in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2600 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

62


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bedrijfsleider

Wat verdient een Bedrijfsleider?

Het startsalaris van de Bedrijfsleider ligt rond de €2600,-. Naarmate de Bedrijfsleider meer ervaring is kan dit bedrag snel oplopen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de sector en branche waar de Bedrijfsleider in werkzaam is. Ook de overige arbeidsvoorwaarden zijn hiervan afhankelijk. Vaak bevatten deze wel vakantiedagen en soms een interne opleiding die (deels) door het bedrijf vergoed wordt.

Salarisschaal Bedrijfsleider

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Bedrijfsleider

Op zoek naar een nieuwe baan als Bedrijfsleider? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bedrijfsleider. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Bedrijfsleider vacatures

Bedrijfsleider Werkman Groningen
365Werk
Wat ga je doen?Voor de nieuwe hotspot op het mooiste plekje van de Grote Markt zijn wij op zoek naar een bedrijfsleider! Bij Werkman krijg jij de unieke kans om …
Assistent Bedrijfsleider FEBO Stadionplein
FEBO Beheer bv
Ben jij een ambitieuze FEBO bedrijfsleider in de dop met liefde voor de horeca? Dan is dit jouw kans om onze nieuwe collega te worden! Wij bieden jou de kans om …
Bedrijfsleider Restaurant
Independent Recruiters Groep
Bedrijfsleider gezocht voor een drukke horeca onderneming in Utrecht! Een goede wijn, heerlijke vis en een Bourgondische levensgenieter is de combinatie die je in deze zaak veel tegen komt. In …
Junior Projectleider Kabels en Leidingen
Eminent Groep
Voor de bedrijfsleider van onze relatie zijn wij op zoek naar een assistent bedrijfsleider.Ben jij de assistent bedrijfsleider die wat werk wil overnemen, dan zoeken wij jou! Wij kijken uit …
Bedrijfsleider Infra
Eminent Groep
De functie van bedrijfsleider bij deze aannemer vraagt om visie, overtuigingskracht en het vermogen om in de huidige markt zowel oog voor het personeel als het resultaat te hebben. In …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bedrijfsleider

Wat is de toekomst van Bedrijfsleider?

Omdat er in allerlei sectoren en branches Bedrijfsleiders werkzaam zijn, is het arbeidsmarktperspectief voor de Bedrijfsleider groot. De Bedrijfsleider wordt vaak intern opgeleid en groeit door tot de functie van Bedrijfsleider. Bij een winkelketen zijn hierna soms doorgroeimogelijkheden binnen het hoofdkantoor of bijvoorbeeld als regiomanager. Ook het beginnen van een eigen zaak behoren tot de mogelijkheden van de Bedrijfsleider.

Baankans Bedrijfsleider

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

62


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Bedrijfsleider worden: Opleidingen tot Bedrijfsleider

Wil je bedrijfsleider worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Bedrijfsleider? 

Om als Bedrijfsleider aan de slag te kunnen is een economische HBO opleiding vaak een vereiste. Vaak worden Bedrijfsleiders ook intern door een bedrijf opgeleid om hen zo met alle aspecten van het bedrijf kennis te laten maken.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Bedrijfsleider

Klantgericht Verkopen, Klantvriendelijkheid Detailhandel (Winkelverkoop),Maatwerk
Deze training is bedoeld voor iedereen die in de detailhandel actief verkoopt aan klanten.Dat kan winkelpersoneel zijn zoals medewerkers in kledingzaken, keukenzaken, juweliers etc.Onze aanpak is zeer praktisch en zal …
Klantgericht werken, Klantvriendelijkheid Detailhandel / winkel
Deze training is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met klanten op de winkelvloer.Dit kunnen medewerkers zijn die b.v. kassa en balie werkzaamheden verrichten en/of medewerkers die elders op …
Bedrijfsleider E-Learning
Een bedrijf leiden? Vergroot je vaardigheden met de beroepsopleiding BedrijfsleiderJe bent graag ‘in charge’? Coördineren zit in je bloed en je overziet situaties snel? Nu alleen nog je kennis uitbreiden …
Bedrijfsleider Thuisstudie
Een bedrijf leiden? Vergroot je vaardigheden met de beroepsopleiding BedrijfsleiderJe bent graag ‘in charge’? Coördineren zit in je bloed en je overziet situaties snel? Nu alleen nog je kennis uitbreiden …
Schoonheidsspecialist(e) Branchediploma Thuisstudie
ANBOS-erkend schoonheidsspecialiste worden? Haal het branchediplomaMet het Schoonheidsspecialist(e) Branchediploma kun je vrijwel alle kanten op. Bijvoorbeeld je eigen salon openen, maar ook werken als bedrijfsleider in een wellnesscentrum of in …
Meer opleidingen Bedrijfsleider

Weet je nog niet of je Bedrijfsleider wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Bedrijfsleider of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Bedrijfsleider

Met wie werkt een Bedrijfsleider samen? 

Afhankelijk van de grootte en de inrichting van de organisatie werkt de Bedrijfsleider samen met bijvoorbeeld verkopers, administratief personeel, inkopers en productiemedewerkers. Bij de meeste bedrijven stuurt de Bedrijfsleider deze mensen aan en ondersteunt hen bij de dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast heeft de Bedrijfsleider ook te maken met de eigenaar van het bedrijf. Dit kan een persoon zijn of bij een winkelketen een (landelijk) bestuur.


Bedrijfsleider


Organisaties waar een Bedrijfsleider werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Bedrijfsleider meestal werkt.

Waar werkt een Bedrijfsleider?

Bedrijfsleiders kunnen in allerlei sectoren en branches van de maatschappij werkzaam zijn. Denk hierbij aan de detail- en groothandel, horeca, banken en ook de agrarische sector. De Bedrijfsleider is bijna altijd werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Bedrijfsleider

Waar kun je het beste werken als Bedrijfsleider? Hieronder vind je de best door de Bedrijfsleider beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bedrijfsleider.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bedrijfsleider:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Bedrijfsleider.

Welke competenties heeft een Bedrijfsleider nodig?

Een Bedrijfsleider heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Bedrijfsleider

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Bedrijfsleider passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Bedrijfsleider nodig? 

De Bedrijfsleider moet goed mensen kunnen aansturen en hen kunnen motiveren en begeleiden bij hun dagelijkse werkzaamheden (Baas). Daarnaast moet de Bedrijfsleider ook goed zelfstandig kunnen werken en commercieel inzicht hebben (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Bedrijfsleider


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Bedrijfsleider

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bedrijfsleider

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bedrijfsleider

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bedrijfsleider

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bedrijfsleider dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bedrijfsleider belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bedrijfsleider. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bedrijfsleider iets voor je?

Zou je graag Bedrijfsleider willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bedrijfsleider bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Bedrijfsleider

ashley

Ik woon in Suriname en ik zou graag willen weten welke richting (A of B) je moet gaan om bedrijfleider te worden. A.u.b

bedrijfsleider

Beste Ashley,als je de richting economie kiest,zoals hierboven aangegeven is dit een pre.aankomende bedrijfsleiders worden nog al eens gekozen uit bestaand personeel.Zorg in ieder geval dat je opleiding voldoende is.Op de site van Springest.nl,vind je een groot aanbod vancursus bedrijfsleider.Sucses 

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar