Bedrijfsleider Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bedrijfsleider? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep bedrijfsleider. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je bedrijfsleider wordt.

 

Wat is een Bedrijfsleider?

De Bedrijfsleider geeft leiding aan een bedrijf. Bij grotere ondernemingen of winkelketens neemt de Bedrijfsleider de leiding van één van de vestigingen op zich. De Bedrijfsleider moet van allerlei zaken binnen het bedrijf op de hoogte zijn en hier voldoende kennis van hebben. Denk hierbij aan inkoop, producten, personeel en marketing.

De Bedrijfsleider heeft verschillende taken. In de eerste plaats geeft de Bedrijfsleider leiding aan het bedrijf. De Bedrijfsleider zorgt ervoor dat alle activiteiten binnen het bedrijf goed verlopen. De Bedrijfsleider behoudt het overzicht en weet overal vanaf. Ook moet de Bedrijfsleider voldoende kennis hebben van de producten en/of diensten die het bedrijf aanbiedt of produceert. Ook moet de Bedrijfsleider de financiële administratie beheren en het personeel begeleiden bij de dagelijkse werkzaamheden. De Bedrijfsleider ontwikkelt ook plannen voor het bedrijf en stelt het beleid op. De Bedrijfsleider bepaalt hoe de dingen in het bedrijf zullen gaan. Als de Bedrijfsleider de leiding over de vestiging van een winkelketen heeft, moet de Bedrijfsleider hierbij wel rekening houden met het beleid van de winkelketen. Als laatste onderhoudt de Bedrijfsleider ook het contact met de klant en werft klanten door een goede marketing.

De Bedrijfsleider heeft dan ook diverse rollen binnen het bedrijf en moet een ware duizendpoot zijn om succesvol te zijn. De Bedrijfsleider moet overal van af (willen) weten en weten wat er in het bedrijf speelt. Ook een goede visie voor de toekomst is belangrijk voor de Bedrijfsleider.Wil je werken als Bedrijfsleider?

Werk je al als Bedrijfsleider en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bedrijfsleider worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Bedrijfsleider, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Bedrijfsleider in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2600 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

57


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bedrijfsleider

Wat verdient een Bedrijfsleider?

Het startsalaris van de Bedrijfsleider ligt rond de €2600,-. Naarmate de Bedrijfsleider meer ervaring is kan dit bedrag snel oplopen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de sector en branche waar de Bedrijfsleider in werkzaam is. Ook de overige arbeidsvoorwaarden zijn hiervan afhankelijk. Vaak bevatten deze wel vakantiedagen en soms een interne opleiding die (deels) door het bedrijf vergoed wordt.

Salarisschaal Bedrijfsleider

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Bedrijfsleider

Op zoek naar een nieuwe baan als Bedrijfsleider? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bedrijfsleider. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Bedrijfsleider vacatures

Vacature Bedrijfsleider Biologische Kruidenkwekerij m/ v (fulltime)
Puur Aroma
Bedrijfsleider Biologische Kruidenkwekerij m/v (fulltime) Heb jij leidinggevende capaciteiten en een sterk verantwoordelijkheidsgevoel die je wilt inzetten om ons - als eigenaars van een biologische kruidenkwekerij - te ondersteunen? En …
Vacature Bedrijfsleider Biologische Kruidenkwekerij m/ v (fulltime)
Puur Aroma
Bedrijfsleider Biologische Kruidenkwekerij m/v (fulltime) Heb jij leidinggevende capaciteiten en een sterk verantwoordelijkheidsgevoel die je wilt inzetten om ons - als eigenaars van een biologische kruidenkwekerij - te ondersteunen? En …
Vacature Junior Projectleider Infra
Eminent Groep
Voor de bedrijfsleider van onze relatie zijn wij op zoek naar een assistent bedrijfsleider. Ben jij de assistent bedrijfsleider die wat werk wil overnemen, dan zoeken wij jou! Wij kijken …
Vacature Bedrijfsleider
Personato Werving en Selectie
Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een bedrijfsleider die de verantwoordelijkheid draagt voor het totale operationele proces. Als bedrijfsleider heb je een dynamische fulltime baan met veel verantwoordelijkheid. …
Vacature Manager Kwaliteit
More Recruitment BV
Voor een aparte entiteit van één van Europa’s grootste leveranciers op het gebied van energie zijn wij op zoek naar een kwaliteitsmanager.Onze relatie is actief in de verkoop van A-merken …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bedrijfsleider

Wat is de toekomst van Bedrijfsleider?

Omdat er in allerlei sectoren en branches Bedrijfsleiders werkzaam zijn, is het arbeidsmarktperspectief voor de Bedrijfsleider groot. De Bedrijfsleider wordt vaak intern opgeleid en groeit door tot de functie van Bedrijfsleider. Bij een winkelketen zijn hierna soms doorgroeimogelijkheden binnen het hoofdkantoor of bijvoorbeeld als regiomanager. Ook het beginnen van een eigen zaak behoren tot de mogelijkheden van de Bedrijfsleider.

Baankans Bedrijfsleider

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

57


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Bedrijfsleider worden: Opleidingen tot Bedrijfsleider

Wil je Bedrijfsleider worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Bedrijfsleider.

Hoe word je een Bedrijfsleider? 

Om als Bedrijfsleider aan de slag te kunnen is een economische HBO opleiding vaak een vereiste. Vaak worden Bedrijfsleiders ook intern door een bedrijf opgeleid om hen zo met alle aspecten van het bedrijf kennis te laten maken.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Bedrijfsleider

Bedrijfsleider Thuisstudie
Een bedrijf leiden? Vergroot je vaardigheden met de beroepsopleiding BedrijfsleiderJe bent graag ‘in charge’? Coördineren zit in je bloed en je overziet situaties snel? Nu alleen nog je kennis uitbreiden …
Bedrijfsleider Thuisstudie
Bedrijfsleider E-Learning
Een bedrijf leiden? Vergroot je vaardigheden met de beroepsopleiding BedrijfsleiderJe bent graag ‘in charge’? Coördineren zit in je bloed en je overziet situaties snel? Nu alleen nog je kennis uitbreiden …
Bedrijfsleider E-Learning
Leidinggeven en motiveren
Tijdens de eendaagse cursus Leidinggeven en motiveren krijg je inzicht in de motiverende factoren, gedragingen en behoeften van je medewerkers. Wat is leidinggeven? Ervoor zorgen dat medewerkers hun werk goed …
Leidinggeven en motiveren
ISO 45001: de norm verklaard
U overweegt serieus, of heeft al besloten, om ISO 45001:2018 in te voeren. Maar wat is precies die toegevoegde waarde voor uw organisatie en aan welke concrete eisen moet u …
ISO 45001: de norm verklaard
MBO Manager/Bedrijfsleider Fastservice (niveau 4)
Een manager/bedrijfsleider fastservice werkt in een fastservicebedrijf, waar gasten relatief kort verblijven. Denk aan een cafetaria, strandpaviljoen, koffiezaak, lunchroom, pizza-afhaal, bezorgbedrijf of cateringorganisatie. Je geeft leiding, coördineert, leidt (lerende) medewerkers …
MBO Manager/Bedrijfsleider Fastservice (niveau 4)

Omscholen of doorgroeien tot Bedrijfsleider

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Bedrijfsleider wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Bedrijfsleider zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Bedrijfsleider

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Bedrijfsleider?

Competenties en Vaardigheden Bedrijfsleider

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Bedrijfsleider nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Bedrijfsleider nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Bedrijfsleider

Trainingen & cursussen Ambitie
Ambitie
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Bedrijfsleider

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Bedrijfsleider. Als Bedrijfsleider wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Bedrijfsleider:


zie volledige beschrijving persoonstype Bedrijfsleider

Vakkennis voor een Bedrijfsleider

Het is voor een Bedrijfsleider ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Bedrijfsleider zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Bedrijfsleider

Bedrijfsleider E-Learning
Een bedrijf leiden? Vergroot je vaardigheden met de beroepsopleiding BedrijfsleiderJe bent graag ‘in charge’? Coördineren zit in je bloed en je overziet situaties snel? Nu alleen nog je kennis uitbreiden …
Bedrijfsleider E-Learning
MBO Manager/Bedrijfsleider Fastservice (niveau 4)
Een manager/bedrijfsleider fastservice werkt in een fastservicebedrijf, waar gasten relatief kort verblijven. Denk aan een cafetaria, strandpaviljoen, koffiezaak, lunchroom, pizza-afhaal, bezorgbedrijf of cateringorganisatie. Je geeft leiding, coördineert, leidt (lerende) medewerkers …
MBO Manager/Bedrijfsleider Fastservice (niveau 4)
MHBO Ondernemersvaardigheden (1 jaar)
Een MHBO opleiding van Sandvalley Training vormt een optimale brug van MBO naar HBO. Bij een vervolgstudie op HBO niveau heeft u een met een MHBO opleiding een prima basis. …
MHBO Ondernemersvaardigheden (1 jaar)
MHBO Ondernemersvaardigheden
Een MHBO opleiding van Sandvalley Training vormt een optimale brug van MBO naar HBO. Bij een vervolgstudie op HBO niveau heeft een met een MHBO opleiding een prima basis. Een …
MHBO Ondernemersvaardigheden
MBO Retailmanagement (1 jaar)
Als ondernemer of bedrijfsleider van een organisatie of een afdeling dient u te beschikken over kennis binnen de retail. Het gaat hierbij niet alleen om de algemene bedrijfsvoering, maar ook …
MBO Retailmanagement (1 jaar)

Werkervaring Bedrijfsleider

Het is voor een startend Bedrijfsleider die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Bedrijfsleider is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Bedrijfsleider het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Bedrijfsleider

Met wie werkt een Bedrijfsleider samen? 

Afhankelijk van de grootte en de inrichting van de organisatie werkt de Bedrijfsleider samen met bijvoorbeeld verkopers, administratief personeel, inkopers en productiemedewerkers. Bij de meeste bedrijven stuurt de Bedrijfsleider deze mensen aan en ondersteunt hen bij de dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast heeft de Bedrijfsleider ook te maken met de eigenaar van het bedrijf. Dit kan een persoon zijn of bij een winkelketen een (landelijk) bestuur.


Bedrijfsleider


Organisaties waar een Bedrijfsleider werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Bedrijfsleider meestal werkt.

Waar werkt een Bedrijfsleider?

Bedrijfsleiders kunnen in allerlei sectoren en branches van de maatschappij werkzaam zijn. Denk hierbij aan de detail- en groothandel, horeca, banken en ook de agrarische sector. De Bedrijfsleider is bijna altijd werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Bedrijfsleider

Waar kun je het beste werken als Bedrijfsleider? Hieronder vind je de best door de Bedrijfsleider beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bedrijfsleider.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bedrijfsleider:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Bedrijfsleider.

Welke competenties heeft een Bedrijfsleider nodig?

Een Bedrijfsleider heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Bedrijfsleider

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Bedrijfsleider passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Bedrijfsleider nodig? 

De Bedrijfsleider moet goed mensen kunnen aansturen en hen kunnen motiveren en begeleiden bij hun dagelijkse werkzaamheden (Baas). Daarnaast moet de Bedrijfsleider ook goed zelfstandig kunnen werken en commercieel inzicht hebben (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Bedrijfsleider


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Bedrijfsleider

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bedrijfsleider

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bedrijfsleider

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bedrijfsleider

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bedrijfsleider dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bedrijfsleider belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bedrijfsleider. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bedrijfsleider iets voor je?

Zou je graag Bedrijfsleider willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bedrijfsleider bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Bedrijfsleider?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Bedrijfsleider

Vacature Vestigingsmanager
Werkwijzer
Ben jij een enthousiaste manager die zijn/haar medewerkers weet te motiveren? Ben jij een geboren leider en ben je daarnaast commercieel ingesteld? Dan zijn wij op zoek naar jou! Als …
Vacature Assistent Bedrijfsleider
Service Only
Assistent Bedrijfsleider Service OnlyBen jij in het bezit van een gezonde dosis energie én leidinggevende kwaliteiten? Heb je daarnaast ervaring als service adviseur? Zet dan je volgende stap in …
Vacature Parttime Verkoopmedewerker BP Veghel
Olympia
Voor één van de vestigingen van de BP zijn wij op zoek naar een verkoopmedewerker. Je gaat te komen werken in Veghel. Het is een veelzijdige functie waar je verschillende …
Vacature Bedrijfsleider bij Installatiebedrijf Kees van Dooren
Werelds in mens & werk
Onze opdrachtgever, Installatiebedrijf Kees van Dooren uit Tilburg, is gespecialiseerd in het aanleggen van complete W-installaties binnen de (luxe) woningbouw. Op het gebied van zowel nieuwbouw als renovatie kun je …
Vacature Bedrijfsleider
Eminent Groep
Als bedrijfsleider ben jij verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken van een aannemingsbedrijf. De jaarlijkse omzet is tussen de . en . miljoen. Het bedrijf is groeiende en het …

Actuele blogposts


reacties op Bedrijfsleider

ashley

Ik woon in Suriname en ik zou graag willen weten welke richting (A of B) je moet gaan om bedrijfleider te worden. A.u.b

bedrijfsleider

Beste Ashley,als je de richting economie kiest,zoals hierboven aangegeven is dit een pre.aankomende bedrijfsleiders worden nog al eens gekozen uit bestaand personeel.Zorg in ieder geval dat je opleiding voldoende is.Op de site van Springest.nl,vind je een groot aanbod vancursus bedrijfsleider.Sucses 

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar