Boeken Sommelier

Wanneer men werkt als Sommelier zijn er binnen het restaurant op het gebied van wijnkennis weinig doorgroeimogelijkheden. Een Sommelier staat reeds aan de top op het gebied van wijnkennis. Wel gebeurt het dat een Sommelier zijn taken uitbreidt binnen het restaurant en zo doorgroeit naar een functie van bedrijfsleider.
Naast het werken als Sommelier in een restaurant kan een Sommelier ook aan de slag bij een culinaire delicatessenwinkel, vinotheek of slijterij. Ook is het mogelijk om te gaan werken bij een wijnproducent, importeur of als wijnadviseur in een (horeca)groothandel.

Er zijn een hoop verschillende manieren om je te verdiepen in het beroep Sommelier. Je kan een opleiding volgen, maar er zijn nog andere laagdrempelige manieren om aan die kennis te komen. Hieronder kan je diverse boeken, Ebooks of DVDs vinden waarmee je meer kan leren over de functie en de inhoud van het beroep Sommelier. Er zijn boeken voor de beginner of voor de Sommelier die verder wilt ontwikkelen binnen het vakgebied.

De 100 beste boeken voor een Sommelier:

Wijn en Spijs - Basis voor de Sommelier

Wijn en Spijs - Basis voor de Sommelier

Wijn en Spijs - Basis voor de Sommelier - Nederlands | Hardcover | 9789083012414 | 236 pagina's

Een prachtig compleet boek over Wijn & Spijs, voor beginners en professionals. Ontworpen door akkedewit.nl. Het eerste deel gaat over wijnproeven met behulp van de aromacirkel. Daarna volgt de Gastronomische Proefmethode, waarmee je snel een wijn kunt kiezen bij een gerecht, of kunt 'koken naar de wijn'. Menuleer, de spanningsboog, smaakverzadiging, allerlei dingen die je …

The Sommelier's Atlas of Taste

The Sommelier's Atlas of Taste

The Sommelier's Atlas of Taste - Engels | Druk: 1 | Hardcover | 9780399578236 | 304 pagina's

Winner of the prestigious André Simon Drink Book Award The first definitive reference book to describe, region-by-region, how the great wines of Europe should taste. This will be the go-to guide for aspiring sommeliers, wine aficionados who want to improve their blind tasting skills, and amateur enthusiasts looking for a straightforward and visceral way to …

Wine Simple

Wine Simple

Wine Simple - Engels | Hardcover | 9781984824257 | 272 pagina's

From the world-renowned sommelier Aldo Sohm, a dynamic, essential wine guide for a new generation NAMED ONE OF THE BEST COOKBOOKS OF THE YEAR BY FOOD52 Aldo Sohm is one of the most respected and widely lauded sommeliers in the world. He's worked with celebrated chef Eric Ripert as wine director of three-Michelin-starred Le Bernardin …

Wijn & spijs uit NL

Wijn & spijs uit NL

Wijn & spijs uit NL - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789492881076 | 208 pagina's

Sommelier Koen van der Plas (Inter Scaldes***) vroeg zich af of Nederlandse wijn inmiddels volwassen genoeg is om gastronomisch in te zetten? Samen met journalist Etienne Verhoeff en fotograaf Maaike Petri ging hij op zoek. Hij vond prachtige verhalen van geëngageerde wijnboeren en heerlijke wijnen die hij voorschotelde aan bevriende sterrenchefs. In Wijn & Spijs …

Cork Dork

Cork Dork

Cork Dork - Engels | Druk: Main | Paperback | 9781760632205 | 352 pagina's

The Independent's 2017 Book of the Year 'If Malcolm Gladwell were to write a book about wine, the results wouldn't linger much more pleasurably on the palate than this accessible, adventurous, amusing and informative book by Bianca Bosker' - The Times Professional journalist and amateur drinker Bianca Bosker didn't know much about wine - until …

De Nederlandse kaasplank

De Nederlandse kaasplank

De Nederlandse kaasplank - Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789492077738

In het allereerste boek over kaasplateaus De Nederlandse Kaasplank geeft Maarten Koek, fromager-sommelier van sterrenrestaurant Perceel, praktische tips om jouw eigen ideale kaasplank samen te stellen met Hollandse kazen. Kun je een kaasplank maken van alleen Nederlandse kazen? Wat is het ideale kaasplateau voor na het kerstdiner? Leg je een zachte geitenkaas nu op de …

Tea Sommelier

Tea Sommelier

Tea Sommelier - Engels | Hardcover | 9780789213129 | 224 pagina's

On any given day, more than one half of the American population drinks tea. According to the Tea Association of the US, high-end specialty teas continue to grow at 7-10% per year. With its contemporary, hand-drawn, brightly illustrated approach, this book delivers on its promise to make the reader a true expert in tea, in …

Wine Simple

Wine Simple

Wine Simple - Engels | E-book | 9781984824264

From the world-renowned sommelier Aldo Sohm, a dynamic, essential wine guide for a new generation NAMED ONE OF THE BEST COOKBOOKS OF THE YEAR BY FOOD52 Aldo Sohm is one of the most respected and widely lauded sommeliers in the world. He's worked with celebrated chef Eric Ripert as wine director of three-Michelin-starred Le Bernardin …

Het festijn van kaas en wijn

Het festijn van kaas en wijn

Het festijn van kaas en wijn - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789077700051 | 80 pagina's

De meest verrassende wijn & kaascombinaties. Mede dankzij de schitterende fotografie is dit een boek geworden om de vingers bij af te likken.

Sommeliers Serie 2 - Een Omweg naar Geluk

Sommeliers Serie 2 - Een Omweg naar Geluk

Sommeliers Serie 2 - Een Omweg naar Geluk - Nederlands | E-book | 1230002623337

Soms heb je iemand anders nodig om jezelf te vinden Het geluk lijkt Olivier Philipe eindelijk weer een beetje toe te lachen. Hij heeft schoon schip gemaakt en de grote fout die hij maakte en waarbij hij iemand van wie hij hield, kwetste, zo goed mogelijk hersteld. Nu werkt hij als Master Sommelier in het …

per pagina