Boeken Sommelier
Wanneer men werkt als Sommelier zijn er binnen het restaurant op het gebied van wijnkennis weinig doorgroeimogelijkheden. Een Sommelier staat reeds aan de top op het gebied van wijnkennis. Wel gebeurt het dat een Sommelier zijn taken uitbreidt binnen het restaurant en zo doorgroeit naar een functie van bedrijfsleider.
Naast het werken als Sommelier in een restaurant kan een Sommelier ook aan de slag bij een culinaire delicatessenwinkel, vinotheek of slijterij. Ook is het mogelijk om te gaan werken bij een wijnproducent, importeur of als wijnadviseur in een (horeca)groothandel.
De 98 beste boeken voor een Sommelier:

Het Festijn Van Kaas En Wijn
Het Festijn Van Kaas En Wijn - Nederlands | Paperback | 9789077700051 | 80 pagina'sAls nieuw

Chef En Sommelier
Chef En Sommelier - Nederlands | Hardcover | 9789043912099 | 07 november 2008 | 246 pagina'sDe spannende wisselwerking tussen wijnen en gerechten is voor velen nog mysterieus. Iedereen wil graag dat de combinatie mooi is, maar hoe doe je dat? ‘Smaakprofessor’ Peter Klosse van sterrenrestaurant De Echoput is op bezoek gegaan bij toonaangevende chefs en sommeliers. Hij sprak over hun drijfveren en proefde hun combinaties. Ze staan beschreven in dit …

The Sommelier's Atlas of Taste A Field Guide to the Great Wines of Europe
The Sommelier's Atlas of Taste A Field Guide to the Great Wines of Europe - Engels | Hardcover | 9780399578236 | 23 oktober 2018 | 304 pagina'sThe first definitive reference book to describe, region-by-region, how the great wines of Europe should taste. This will be the go-to guide for aspiring sommeliers, wine aficionados who want to improve their blind tasting skills, and amateur enthusiasts looking for a straightforward and visceral way to understand and describe wine--

WIJN EN SPIJS 1 - Wijn en Spijs
WIJN EN SPIJS 1 - Wijn en Spijs - Nederlands | Hardcover | 9789083012414 | 15 mei 2019 | 228 pagina'sEen prachtig compleet wijnboek over Wijn & Spijs, voor beginners en professionals in de horeca. Ontworpen door akkedewit.nl. Het eerste deel gaat over wijnproeven met behulp van de aromacirkel. Daarna volgt de Gastronomische Proefmethode, waarmee je snel een wijn kunt kiezen bij een gerecht, of kunt 'koken naar de wijn'. Menuleer, de spanningsboog, smaakverzadiging, allerlei …

Of Prayer
Of Prayer - Engels | Digitaal luisterboek | 9781509494125 | 17 mei 2018 | 112 pagina's | Speelduur: 04:21:12 minutenJohn Calvin’s Institutes of the Christian Religion is over 1000 pages long. “Of Prayer” is a manageable excerpt from this monumental work highlighting the theologian’s views on the nature and benefits of prayer. Calvin describes why praying to an omniscient God is still a necessary practice for Christians. He provides some helpful guidelines for prayer, …

Sommelier Prep Course
Sommelier Prep Course - Engels | Paperback | 9780470283189 | 09 april 2010 | 480 pagina'sThis book includes broad content on wines from around the world, including Old World and New World wines, as well as beer, other fermented beverages such as mead and sake, and every type of spirit available. A complete introduction to wine, beer, and spirits for aspiring sommeliers, bartenders, and wine lovers Whether you're studying for …

Life of Theseus, The
Life of Theseus, The - Engels | Digitaal luisterboek | 9781509493487 | 06 mei 2018 | Speelduur: 01:10:59 minutenThe Greeks glorified Theseus as the historical founder of Athens. Plutarch’s record of his life incorporates all known facts and legends about him, from his defeat of the minotaur to his actions as a political leader. As this work comes from Plutarch’s Parallel Lives, he draws many parallels between Theseus and his Roman counterpart, Romulus. …

Wine and food
Wine and food - Engels | Hardcover | 9789083012445 | 01 december 2021 | 260 pagina'sA beautiful complete wine book about Wine & Food, for beginners and professionals. Designed by akkedewit.nl. The first part is about wine tasting, using the aroma circle. This is followed by the Gastronomic Tasting Method, which allows you to quickly choose a wine with a dish, or to 'cook to the wine'. Menu learning, the …

Wine Simple
Wine Simple - Engels | Hardcover | 9781984824257 | 19 november 2019 | 272 pagina'sAn esteemed sommelier joins forces with a celebrated chef to create an essential and accessible illustrated wine guide with information on key varietals and winemaking regions, how to taste and how to evolve your palate. Illustrations.

What To Drink With What You Eat
What To Drink With What You Eat - Engels | Hardcover | 9780821257180 | 01 oktober 2006 | 356 pagina'sWinner of the 2007 IACP Cookbook of the Year Award Winner of the 2007 IACP Cookbook Award for Best Book on Wine, Beer or Spirits Winner of the 2006 Georges Duboeuf Wine Book of the Year Award Winner of the 2006 Gourmand World Cookbook Award - U.S. for Best Book on Matching Food and Wine …