U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Theaterprogrammeur

Theaterprogrammeur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een theaterprogrammeur? Lees de functieomschrijving.

De theaterprogrammeur programmeert theatervoorstellingen.

De theaterprogrammeur werkt in een theater. Hij is verantwoordelijk voor het programmeren van theatervoorstellingen in het theater waarin hij werkzaam is. De theaterprogrammeur onderhoudt goede contacten met de verschillende impresariaten en boekingskantoren en ontvangt ieder jaar van hen een seizoensbrochure met daarin de verschillende artiesten en theaterprogramma's. De theaterprogrammeur maakt, met behulp van zijn financiële plaatje (zijn begroting), een selectie uit het aanbod en neemt contact op met de impresariaten en/of boekingskantoren om een afspraak te maken. Hij kijkt naar de tarieven, de kosten, en naar de reductie (wat wil de artiest hebben qua inkomsten en wat wil het theater) en zoekt vervolgens in overleg naar geschikte data om de artiesten te programmeren. Daarnaast zoekt de theaterprogrammeur zelf ook naar voorstellingen waarvan hij denkt dat zij bij hem in het theater moeten staan en waarvan hij denkt dat zij het theaterseizoen van zijn theater nog beter te kunnen maken.

De theaterprogrammeur is verantwoordelijk voor het programmeren van een interessant en leuk theaterseizoen (waarin de verschillende theatergenres, van dans en fysiek theater tot kleinkunst, muziek, toneel, comedy en cabaret) zijn vertegenwoordigd en waarmee hij zoveel mogelijk bezoekers naar het theater kan trekken. Daarnaast is de theaterprogrammeur vaak ook verantwoordelijk voor het financiële plaatje en moet hij daar goed rekening mee houden. Hij boekt de voorstellingen, maakt contracten op en onderhoudt alle contacten met de impresariaten en theatermakers die hij programmeert.

Mensen vonden ons op: Job Theaterprogrammeur, Baan Theaterprogrammeur, Theaterprogrammeur Worden, Functie-eisen Theaterprogrammeur, Verantwoordelijkheden Theaterprogrammeur, Functieprofiel Theaterprogrammeur, Wat doet een Theaterprogrammeur, Werken als Theaterprogrammeur.

Theaterprogrammeur worden: Opleiding tot theaterprogrammeur

Voor het beroep van theaterprogrammeur is geen specifieke opleiding. Wel kan de theaterprogrammeur een opleiding ''Algemene Cultuurwetenschappen'', ''Theaterwetenschappen'' of een ander soortgelijke culturele opleiding hebben gevolgd (WO, vierjarig).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Theaterprogrammeur, Theaterprogrammeur Worden, Opleidingsniveau Theaterprogrammeur, Scholing Theaterprogrammeur, Studie Theaterprogrammeur, Bijscholing Theaterprogrammeur, Omscholing Theaterprogrammeur.

Organisaties waar een theaterprogrammeur doorgaans werkzaam is

De theaterprogrammeur werkt in een theater.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Theaterprogrammeur, Theaterprogrammeur Worden, Opleidingsniveau Theaterprogrammeur, Scholing Theaterprogrammeur, Studie Theaterprogrammeur, Bijscholing Theaterprogrammeur, Omscholing Theaterprogrammeur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden theaterprogrammeur

Het salaris van de theaterprogrammeur ligt tussen de €1200,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van het theater waarin hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Theaterprogrammeur, Loon Theaterprogrammeur, Wat verdien je als Theaterprogrammeur, Salarisschaal Theaterprogrammeur, Salarisindicatie Theaterprogrammeur, Bonus Theaterprogrammeur, CAO Theaterprogrammeur, Brutoloon Theaterprogrammeur, Nettoloon Theaterprogrammeur, Vakantiedagen Theaterprogrammeur, Pensioen Theaterprogrammeur.

Competenties, skills & vaardigheden theaterprogrammeur

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Oordeelsvorming
 • Conceptueel denken
 • Innovatief
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Aanpassingsvermogen
 • Visie
 • Inzicht in omgeving
 • Anticiperen
 • Verstand van theater
Mensen vonden ons op: Kennis Theaterprogrammeur, Vaardigheden Theaterprogrammeur, Attitude Theaterprogrammeur, Kwalificaties Theaterprogrammeur, Competentieprofiel Theaterprogrammeur.

Boeken voor het beroep theaterprogrammeur

Wil je meer weten over het beroep theaterprogrammeur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je theaterprogrammeur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken theaterprogrammeur te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Theaterprogrammeur, Theaterprogrammeur ebooks, boek Theaterprogrammeur.

Persoonstypen theaterprogrammeur

De theaterprogrammeur is een waarnemer. Hij bezoekt verschillende voorstellingen, is op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de theaterwereld, kent de kwaliteit van artiesten en voorstellingen en weet wat er op dat moment in de theaterwereld speelt. Hij weet waar de bezoekers binnen die periode het liefst op afkomen en zorgt ervoor dat dit genre goed vertegenwoordigd is.

Daarnaast is de theaterprogrammeur een perfectionist. Hij wil het beste theaterseizoen programmeren en zorgt er daarom voor dat hij nauwkeurig te werk gaat, de contacten goed onderhoudt en zo het publiek en het theater een heel goed theaterseizoen kan bezorgen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Theaterprogrammeur, Karakter Theaterprogrammeur.

Netwerk theaterprogrammeur

Het netwerk van de theaterprogrammeur bestaat uit theatermakers en gezelschappen, impresariaten en boekingskantoren, de directeur van het theater, theaterregisseurs en publiek.

Mensen vonden ons op: Collega’s Theaterprogrammeur, Medewerkers Theaterprogrammeur.

Is het beroep theaterprogrammeur iets voor jou?

Zou je graag theaterprogrammeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als theaterprogrammeur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Theaterprogrammeur, beroepskeuzetest Theaterprogrammeur, beroep Theaterprogrammeur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden theaterprogrammeur

Het arbeidsmarktperspectief voor de theaterprogrammeur is laag. Om als theaterprogrammeur aan de slag te kunnen moet je eerst jezelf goed bewijzen en goed in de markt staan zodat je bij het theater waar je wil gaan werken opvalt en wordt aangenomen. Omdat er op dit moment flink op cultuur wordt bezuinigd werken de meeste theaters al jaren met vaste theaterprogrammeurs waardoor het voor de nieuwe theaterprogrammeurs moeilijker is om aan een vaste baan te komen.

Arbeidsmarktperspectief score theaterprogrammeur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep theaterprogrammeur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Theaterprogrammeur, Promotie mogelijkheden Theaterprogrammeur, Carriere Theaterprogrammeur.

Solliciteren op de functie theaterprogrammeur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als theaterprogrammeur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor theaterprogrammeur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als theaterprogrammeur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Theaterprogrammeur, CV Theaterprogrammeur, sollicitatie Theaterprogrammeur.

Interviews met theaterprogrammeur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen theaterprogrammeur

Vacatures theaterprogrammeur

Op zoek naar een nieuwe baan als Theaterprogrammeur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Theaterprogrammeur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De theaterprogrammeur programmeert theatervoorstellingen. De theaterprogrammeur werkt in een theater. Hij is verantwoordelijk voor het programmeren van theatervoorstellingen in het theater waarin hij werkzaam is.

Beoordeling Theaterprogrammeur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Theaterprogrammeur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Theaterprogrammeur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep