Theaterprogrammeur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Theaterprogrammeur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep theaterprogrammeur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je theaterprogrammeur wordt.

 

Wat is een Theaterprogrammeur?

De theaterprogrammeur programmeert theatervoorstellingen.

De theaterprogrammeur werkt in een theater. Hij is verantwoordelijk voor het programmeren van theatervoorstellingen in het theater waarin hij werkzaam is. De theaterprogrammeur onderhoudt goede contacten met de verschillende impresariaten en boekingskantoren en ontvangt ieder jaar van hen een seizoensbrochure met daarin de verschillende artiesten en theaterprogramma's. De theaterprogrammeur maakt, met behulp van zijn financiële plaatje (zijn begroting), een selectie uit het aanbod en neemt contact op met de impresariaten en/of boekingskantoren om een afspraak te maken. Hij kijkt naar de tarieven, de kosten, en naar de reductie (wat wil de artiest hebben qua inkomsten en wat wil het theater) en zoekt vervolgens in overleg naar geschikte data om de artiesten te programmeren. Daarnaast zoekt de theaterprogrammeur zelf ook naar voorstellingen waarvan hij denkt dat zij bij hem in het theater moeten staan en waarvan hij denkt dat zij het theaterseizoen van zijn theater nog beter te kunnen maken.

De theaterprogrammeur is verantwoordelijk voor het programmeren van een interessant en leuk theaterseizoen (waarin de verschillende theatergenres, van dans en fysiek theater tot kleinkunst, muziek, toneel, comedy en cabaret) zijn vertegenwoordigd en waarmee hij zoveel mogelijk bezoekers naar het theater kan trekken. Daarnaast is de theaterprogrammeur vaak ook verantwoordelijk voor het financiële plaatje en moet hij daar goed rekening mee houden. Hij boekt de voorstellingen, maakt contracten op en onderhoudt alle contacten met de impresariaten en theatermakers die hij programmeert.Wil je werken als Theaterprogrammeur?

Werk je al als Theaterprogrammeur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Theaterprogrammeur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Theaterprogrammeur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Theaterprogrammeur in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Theatermakers en gezelschappen
 • Impresariaten en boekingskantoren
 • Directeur van theater
 • Theaterregisseurs
 • Publiek

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1200 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Theaterprogrammeur

Wat verdient een Theaterprogrammeur?

Het salaris van de theaterprogrammeur ligt tussen de €1200,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van het theater waarin hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Theaterprogrammeur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Theaterprogrammeur

Er zijn geen vacatures Theaterprogrammeur aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Theaterprogrammeur in werkt.

Meer weten over de sector waar een Theaterprogrammeur in werkt

Bekijk werken in Kunst & Cultuur & Entertainment

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Theaterprogrammeur

Wat is de toekomst van Theaterprogrammeur?

Het arbeidsmarktperspectief voor de theaterprogrammeur is laag. Om als theaterprogrammeur aan de slag te kunnen moet je eerst jezelf goed bewijzen en goed in de markt staan zodat je bij het theater waar je wil gaan werken opvalt en wordt aangenomen. Omdat er op dit moment flink op cultuur wordt bezuinigd werken de meeste theaters al jaren met vaste theaterprogrammeurs waardoor het voor de nieuwe theaterprogrammeurs moeilijker is om aan een vaste baan te komen.

Baankans Theaterprogrammeur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Theaterprogrammeur worden: Opleidingen tot Theaterprogrammeur

Wil je Theaterprogrammeur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Theaterprogrammeur.

Hoe word je een Theaterprogrammeur? 

Voor het beroep van theaterprogrammeur is geen specifieke opleiding. Wel kan de theaterprogrammeur een opleiding ''Algemene Cultuurwetenschappen'', ''Theaterwetenschappen'' of een ander soortgelijke culturele opleiding hebben gevolgd (WO, vierjarig).

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Theaterprogrammeur

Er zijn geen opleidingen Theaterprogrammeur aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Theaterprogrammeur in werkt

Bekijk alle opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment

Omscholen of doorgroeien tot Theaterprogrammeur

Als je Theaterprogrammeur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Theaterprogrammeur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Theaterprogrammeur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Theaterprogrammeur?

Competenties en Vaardigheden Theaterprogrammeur

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Theaterprogrammeur nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Theaterprogrammeur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Theaterprogrammeur

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Visie
Visie

Persoonlijkheid van een Theaterprogrammeur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Theaterprogrammeur. Als Theaterprogrammeur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Theaterprogrammeur:


zie volledige beschrijving persoonstype Theaterprogrammeur

Vakkennis voor een Theaterprogrammeur

Het is voor een Theaterprogrammeur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Theaterprogrammeur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Theaterprogrammeur


Werkervaring Theaterprogrammeur

Het is voor een startend Theaterprogrammeur die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Theaterprogrammeur is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Regisseur, Dramaturg .

Iets anders leren?

Is Theaterprogrammeur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Theaterprogrammeur

Met wie werkt een Theaterprogrammeur samen? 

Het netwerk van de theaterprogrammeur bestaat uit theatermakers en gezelschappen, impresariaten en boekingskantoren, de directeur van het theater, theaterregisseurs en publiek.


 • Theatermakers en gezelschappen
 • Impresariaten en boekingskantoren
 • Directeur van theater
 • Theaterregisseurs
 • Publiek
Theaterprogrammeur


Organisaties waar een Theaterprogrammeur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Theaterprogrammeur meestal werkt.

Waar werkt een Theaterprogrammeur?

De theaterprogrammeur werkt in een theater.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Theaterprogrammeur

Waar kun je het beste werken als Theaterprogrammeur? Hieronder vind je de best door de Theaterprogrammeur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Theaterprogrammeur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Theaterprogrammeur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Theaterprogrammeur.

Welke competenties heeft een Theaterprogrammeur nodig?

Een Theaterprogrammeur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Theaterprogrammeur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Theaterprogrammeur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Theaterprogrammeur nodig? 

De theaterprogrammeur is een waarnemer. Hij bezoekt verschillende voorstellingen, is op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de theaterwereld, kent de kwaliteit van artiesten en voorstellingen en weet wat er op dat moment in de theaterwereld speelt. Hij weet waar de bezoekers binnen die periode het liefst op afkomen en zorgt ervoor dat dit genre goed vertegenwoordigd is.

Daarnaast is de theaterprogrammeur een perfectionist. Hij wil het beste theaterseizoen programmeren en zorgt er daarom voor dat hij nauwkeurig te werk gaat, de contacten goed onderhoudt en zo het publiek en het theater een heel goed theaterseizoen kan bezorgen.

Bekijk de persoonstypen voor Theaterprogrammeur


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Theaterprogrammeur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Theaterprogrammeur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Theaterprogrammeur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Theaterprogrammeur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Theaterprogrammeur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Theaterprogrammeur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Theaterprogrammeur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Theaterprogrammeur iets voor je?

Zou je graag Theaterprogrammeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Theaterprogrammeur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Theaterprogrammeur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar