Behandelcoördinator Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Behandelcoördinator? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep behandelcoördinator. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je behandelcoördinator wordt.

 

Wat is een Behandelcoördinator?

Een Behandelcoördinator geeft sturing aan het behandelingsproces (in de zorg) op basis van een indicatie. Degene die de behandeling uitvoeren worden door een Behandelcoördinator ondersteund. Vaak zijn bij een behandeling behandelaars uit meerdere disciplines betrokken en de taak van de een Behandelcoördinator is om hier sturing aan te geven. In een bespreking met een multidisciplinair team bepaalt een behandelcoördinator of de behandeling gewijzigd kan of moet worden. 

Wanneer een behandeling mogelijk onvoldoende effect heeft, kan een Behandelcoördinator een interventieprogramma toepassen zodat het effect groter wordt. De methoden die gebruikt worden, worden allemaal geëvalueerd. Hierdoor is het mogelijk om vast te stellen of de methode effectief is en of hij geschikt is voor andere cliënten.

Een Behandelcoördinator zorgt ervoor dat uitvoerenden en andere deskundigen op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied en zorgt ervoor dat de kwaliteit en de deskundigheid van de uitvoerenden gewaarborgd wordt. Hij kan verder ook informatie geven aan belangstellenden over uithuisplaatsing, bezoekregelingen en bepaalde onderzoeksvragen.

Naast deze taken draagt een Behandelcoördinator bij aan de ontwikkeling van nieuwe methodes, zodat problemen effeciënter en makkelijker opgelost kunnen worden. Een Behandelcoördinator ziet er op toe dat er genoeg behandelmethodes beschikbaar zijn en dat voor alle problemen een methodiek beschikbaar is. Is dit niet het geval dan kan dit gemeld worden in overleg met leidinggevende en collega's.

Van alle behandelingen die door een Behandelcoördinator aangestuurd worden wordt een rapport gemaakt voor in het dossier.Wil je werken als Behandelcoördinator?

Werk je al als Behandelcoördinator en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Behandelcoördinator worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Behandelcoördinator, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Behandelcoördinator in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Orthopedagoog
 • Psycholoog
 • Leidinggevende
 • Gedragswetenschappers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2789 tot €4215

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

10


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Behandelcoördinator

Wat verdient een Behandelcoördinator?

Het startsalaris van een Behandelcoördinator bedraagt €2789 bruto per maand, wat kan oplopen tot €4215 bruto per maand. Hiernaast wordt nog 8 % vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering uitgekeerd.

Salarisschaal Behandelcoördinator

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Behandelcoördinator

Op zoek naar een nieuwe baan als Behandelcoördinator? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Behandelcoördinator. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Behandelcoördinator vacatures

Vacature Behandelcoördinator
WilgaerdenLeekerweideGroep
Kom jij het paramedisch team van ebc 360 versterken met jouw kennis, kunde en organisatiekracht? Voor ebc360,het expertisebehandelcentrum van WilgaerdenLeekerweidegroep , zijn wij ter ondersteuning van de manager (para) medisch …
Vacature Gedragswetenschapper / behandelcoördinator
TMI
Ben jij gedragswetenschapper en ambieer jij een baan als behandelcoördinator in gehandicaptenzorg? Dan hebben wij een interessante mogelijkheid voor jou in de omgeving van Hengelo. Waar kom jij als gedragswetenschapper …
Vacature Gedragswetenschapper / behandelcoördinator crisisopvang omgeving Hengelo
TMI
Ben jij gedragswetenschapper en ambieer jij een baan als behandelcoördinator in gehandicaptenzorg? Dan hebben wij een interessante mogelijkheid voor jou in de omgeving van Hengelo. Waar kom jij als gedragswetenschapper …
Vacature Behandelcoördinator / GZ-Psycholoog Justitie regio Zaanstad
TMI Interim
Voor een Justitiële inrichting zoeken wij een GZ-Psycholoog die affiniteit heeft met het justitiële werkveld. Het betreft een functie voor 32 tot 36 uur per week op tijdelijke basis, tot …
Vacature Behandelcoördinator / GZ-Psycholoog Justitie regio Zaanstad-solliciteer nu!
TMI Interim
Voor een Justitiële inrichting zoeken wij een GZ-Psycholoog die affiniteit heeft met het justitiële werkveld. Het betreft een functie voor 32 tot 36 uur per week op tijdelijke basis, tot …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Behandelcoördinator

Wat is de toekomst van Behandelcoördinator?

Er zijn veel vacatures voor de functie van Behandelcoördinator. Doorgroeien naar managementfuncties is mogelijk, meestal door het volgen van extra cursussen.

Baankans Behandelcoördinator

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

10


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Behandelcoördinator worden: Opleidingen tot Behandelcoördinator

Wil je Behandelcoördinator worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Behandelcoördinator.

Hoe word je een Behandelcoördinator? 

Een Behandelcoördinator heeft een opleiding (Ortho)pedagogiek, Psychologie of Ontwikkelingspsychologie afgerond (WO).

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Behandelcoördinator

Er zijn geen opleidingen Behandelcoördinator aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Behandelcoördinator in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen of doorgroeien tot Behandelcoördinator

Als je Behandelcoördinator wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Behandelcoördinator zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Behandelcoördinator

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Behandelcoördinator?

Competenties en Vaardigheden Behandelcoördinator

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Behandelcoördinator nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Behandelcoördinator nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Behandelcoördinator

Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Organiseren
Organiseren
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit

Persoonlijkheid van een Behandelcoördinator

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Behandelcoördinator. Als Behandelcoördinator wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Behandelcoördinator:


zie volledige beschrijving persoonstype Behandelcoördinator

Vakkennis voor een Behandelcoördinator

Het is voor een Behandelcoördinator ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Behandelcoördinator zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Behandelcoördinator


Werkervaring Behandelcoördinator

Het is voor een startend Behandelcoördinator die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Behandelcoördinator is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Psycholoog, Orthopedagoog, Kinderarts .

Iets anders leren?

Is Behandelcoördinator het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Behandelcoördinator

Met wie werkt een Behandelcoördinator samen? 

Een Behandelcoördinator werkt hierarchisch gezien onder een leidinggevende, maar heeft wel een eigen professionele verantwoordelijkheid. Hiernaast geeft hij leiding aan uitvoerenden van een methodiek.

Gedragswetenschappers hebben een diagnose gesteld en een indicatiebesluit opgesteld. Hierop baseert de Behandelcoördinator de behandeling.


 • Orthopedagoog
 • Psycholoog
 • Leidinggevende
 • Gedragswetenschappers
Behandelcoördinator


Organisaties waar een Behandelcoördinator werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Behandelcoördinator meestal werkt.

Waar werkt een Behandelcoördinator?

Een Behandelcoördinator werkt binnen (jeugd)zorginstellingen, zoals bureau Jeugdzorg. Zorginstellingen vallen in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Behandelcoördinator

Waar kun je het beste werken als Behandelcoördinator? Hieronder vind je de best door de Behandelcoördinator beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Behandelcoördinator.

Competenties, Skills en Vaardigheden Behandelcoördinator:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Behandelcoördinator.

Welke competenties heeft een Behandelcoördinator nodig?

Een Behandelcoördinator heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Behandelcoördinator

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Behandelcoördinator passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Behandelcoördinator nodig? 

Een Behandelcoördinator heeft eigenschappen als vertrouwen op kennis, objectiviteit en volharding die zichtbaar worden in het coördineren en aansturen van de uitvoerenden van een behandeling. Hij is goed op de hoogte van de behandelingen die uitgevoerd worden en mogelijke andere behandelingen (Waarnemer).

Een behandelcoördinator is hiernaast een soort bemiddelaar tussen de vele disiciplines die ieder op hun beurt hulpbieden aan het kind, ouders of gezin of cliënt. Hij wil graag de vrede bewaren, vermijd conflicten het liefst en is geduldig en diplomatiek. Deze eigenschappen passen goed in het uitoefenen van werkzaamheden van de Behandelcoördinator (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Behandelcoördinator


Bemiddelaar


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Behandelcoördinator

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Behandelcoördinator

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Behandelcoördinator

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Behandelcoördinator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Behandelcoördinator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Behandelcoördinator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Behandelcoördinator. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Behandelcoördinator iets voor je?

Zou je graag Behandelcoördinator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Behandelcoördinator bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Behandelcoördinator?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Behandelcoördinator

Vacature Gedragswetenschapper / behandelcoördinator crisisopvang omgeving Hengelo-solliciteer nu!
TMI Interim
Ben jij gedragswetenschapper en ambieer jij een baan als behandelcoördinator in gehandicaptenzorg? Dan hebben wij een interessante mogelijkheid voor jou in de omgeving van Hengelo. Waar kom jij als gedragswetenschapper …
Vacature Gedragswetenschapper / behandelcoördinator crisisopvang omgeving Hengelo
TMI Interim
Ben jij gedragswetenschapper en ambieer jij een baan als behandelcoördinator in gehandicaptenzorg? Dan hebben wij een interessante mogelijkheid voor jou in de omgeving van Hengelo. Waar kom jij als gedragswetenschapper …
Vacature Gedragswetenschapper / behandelcoördinator
TMI Interim
Ben jij gedragswetenschapper en ambieer jij een baan als behandelcoördinator in gehandicaptenzorg? Dan hebben wij een interessante mogelijkheid voor jou in de omgeving van Hengelo. Waar kom jij als gedragswetenschapper …
Vacature Gedragswetenschapper / behandelcoördinator-solliciteer nu!
TMI Interim
Ben jij gedragswetenschapper en ambieer jij een baan als behandelcoördinator in gehandicaptenzorg? Dan hebben wij een interessante mogelijkheid voor jou in de omgeving van Hengelo. Waar kom jij als gedragswetenschapper …
Vacature Behandelcoördinator
WilgaerdenLeekerweideGroep
Kom jij het paramedisch team van ebc 360 versterken met jouw kennis, kunde en organisatiekracht? Voor ebc360,het expertisebehandelcentrum van WilgaerdenLeekerweidegroep , zijn wij ter ondersteuning van de manager (para) medisch …

Actuele blogposts


reacties op Behandelcoördinator

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar