Behandelcoördinator Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Behandelcoördinator? Lees de functieomschrijving.

Een Behandelcoördinator geeft sturing aan het behandelingsproces (in de zorg) op basis van een indicatie. Degene die de behandeling uitvoeren worden door een Behandelcoördinator ondersteund. Vaak zijn bij een behandeling behandelaars uit meerdere disciplines betrokken en de taak van de een Behandelcoördinator is om hier sturing aan te geven. In een bespreking met een multidisciplinair team bepaalt een behandelcoördinator of de behandeling gewijzigd kan of moet worden. 

Wanneer een behandeling mogelijk onvoldoende effect heeft, kan een Behandelcoördinator een interventieprogramma toepassen zodat het effect groter wordt. De methoden die gebruikt worden, worden allemaal geëvalueerd. Hierdoor is het mogelijk om vast te stellen of de methode effectief is en of hij geschikt is voor andere cliënten.

Een Behandelcoördinator zorgt ervoor dat uitvoerenden en andere deskundigen op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied en zorgt ervoor dat de kwaliteit en de deskundigheid van de uitvoerenden gewaarborgd wordt. Hij kan verder ook informatie geven aan belangstellenden over uithuisplaatsing, bezoekregelingen en bepaalde onderzoeksvragen.

Naast deze taken draagt een Behandelcoördinator bij aan de ontwikkeling van nieuwe methodes, zodat problemen effeciënter en makkelijker opgelost kunnen worden. Een Behandelcoördinator ziet er op toe dat er genoeg behandelmethodes beschikbaar zijn en dat voor alle problemen een methodiek beschikbaar is. Is dit niet het geval dan kan dit gemeld worden in overleg met leidinggevende en collega's.

Van alle behandelingen die door een Behandelcoördinator aangestuurd worden wordt een rapport gemaakt voor in het dossier.

Wil je werken als Behandelcoördinator?

Werk je al als Behandelcoördinator en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Behandelcoördinator worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Behandelcoördinator, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Behandelcoördinator in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Orthopedagoog
 • Psycholoog
 • Leidinggevende
 • Gedragswetenschappers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2789 tot €4215

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Behandelcoördinator

Wat verdient een Behandelcoördinator?

Het startsalaris van een Behandelcoördinator bedraagt €2789 bruto per maand, wat kan oplopen tot €4215 bruto per maand. Hiernaast wordt nog 8 % vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering uitgekeerd.

Salarisschaal Behandelcoördinator

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Behandelcoördinator

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Behandelcoördinator

Hoe goed is de toekomst voor de Behandelcoördinator? 

Er zijn veel vacatures voor de functie van Behandelcoördinator. Doorgroeien naar managementfuncties is mogelijk, meestal door het volgen van extra cursussen.

Baankans Behandelcoördinator

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Behandelcoördinator worden: Opleidingen tot Behandelcoördinator

Hoe word je een Behandelcoördinator? 

Een Behandelcoördinator heeft een opleiding (Ortho)pedagogiek, Psychologie of Ontwikkelingspsychologie afgerond (WO).

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Behandelcoördinator

ITIL V3 Intermediate Service Transition
Deze training is bedoeld voor professionals die een rol als Service Manager, Procesmanager, IT Professional, IT Manager of Service Co?rdinator uitoefenen of ambi?ren. De activiteiten uit de Service Transition/processen Service …
Meer opleidingen Behandelcoördinator

Weet je nog niet of je Behandelcoördinator wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Behandelcoördinator of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Behandelcoördinator

Met wie werkt een Behandelcoördinator samen? 

Een Behandelcoördinator werkt hierarchisch gezien onder een leidinggevende, maar heeft wel een eigen professionele verantwoordelijkheid. Hiernaast geeft hij leiding aan uitvoerenden van een methodiek.

Gedragswetenschappers hebben een diagnose gesteld en een indicatiebesluit opgesteld. Hierop baseert de Behandelcoördinator de behandeling.


 • Orthopedagoog
 • Psycholoog
 • Leidinggevende
 • Gedragswetenschappers
Behandelcoördinator


Organisaties waar een Behandelcoördinator werkzaam is

Waar werkt een Behandelcoördinator meestal? 

Een Behandelcoördinator werkt binnen (jeugd)zorginstellingen, zoals bureau Jeugdzorg. Zorginstellingen vallen in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Behandelcoördinator

Waar kun je het beste werken als Behandelcoördinator? Hieronder vindt je de best door de Behandelcoördinator beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Behandelcoördinator.

Competenties, Skills en Vaardigheden Behandelcoördinator:

Welke competenties heeft een een Behandelcoördinator nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Behandelcoördinator

Wat voor persoonlijkheid heb je als Behandelcoördinator nodig? 

Een Behandelcoördinator heeft eigenschappen als vertrouwen op kennis, objectiviteit en volharding die zichtbaar worden in het coördineren en aansturen van de uitvoerenden van een behandeling. Hij is goed op de hoogte van de behandelingen die uitgevoerd worden en mogelijke andere behandelingen (Waarnemer).

Een behandelcoördinator is hiernaast een soort bemiddelaar tussen de vele disiciplines die ieder op hun beurt hulpbieden aan het kind, ouders of gezin of cliënt. Hij wil graag de vrede bewaren, vermijd conflicten het liefst en is geduldig en diplomatiek. Deze eigenschappen passen goed in het uitoefenen van werkzaamheden van de Behandelcoördinator (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Behandelcoördinator


Bemiddelaar


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Behandelcoördinator

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Behandelcoördinator

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Behandelcoördinator

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Behandelcoördinator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Behandelcoördinator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Behandelcoördinator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Behandelcoördinator. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Behandelcoördinator iets voor je?

Zou je graag Behandelcoördinator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Behandelcoördinator bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Behandelcoördinator

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar