Docent dierverzorging Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent dierverzorging? Lees de functieomschrijving.

De docent dierverzorging geeft les in het vak dierverzorging.

De docent dierverzorging geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting van dierverzorging, dierenwelzijn, landbouw of een andere soortgelijke opleiding. De docent dierverzorging geeft les in alle facetten van het vak dierverzorging. Zo geeft hij zijn leerlingen/studenten (afhankelijk van de opleiding) bijvoorbeeld vakken als mens en dier relaties (zo zal een docent op een opleiding voor paardenverzorging aandacht besteden aan de relatie tussen mens en paard maar zal de docent dierverzorging die op een opleiding voor recreatie en gezelschapsdieren lesgeeft zich op gezelschapsdieren richten), dierethiek, natuurbehoud en ecologie. De voornaamste taak van de docent dierverzorging is zijn leerlingen/studenten zich laten ontwikkelen en laten voorbereiden op een beroep in de dierensector.

De docent dierverzorging ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen, tentamens en projecten die hij vervolgens zelf nakijkt, bespreekt en becijfert. De docent dierverzorging let nauwgezet op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

De docent dierverzorging heeft verstand van het vak dierverzorging en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich niet goed gedragen om zo de orde in de klas te herstellen en bewaren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent dierverzorging ook aanwezig zijn bij vergaderingen met collega's om de opleidingen en voortgang van leerlingen/studenten te bespreken.

Wil je werken als Docent dierverzorging?

Werk je al als Docent dierverzorging en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent dierverzorging worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent dierverzorging, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent dierverzorging in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Leerlingen/studenten
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent dierverzorging

Wat verdient een Docent dierverzorging?

Het salaris van de docent dierverzorging ligt tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent dierverzorging

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent dierverzorging

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent dierverzorging? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent dierverzorging. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Docent dierverzorging vacatures

Docent dierverzorging 0,6/ 0,8 fte
Melanchthon Business School
Voor de Melanchthon Business School in Bleiswijk zoeken wij op korte termijn een docent: dierverzorging voor 0,6/0,8 fte. In samenwerking met Melanchthon Business School zoekt Lentiz een docent dierverzorger. Op …
Docent Dierverzorging
Clusius College Alkmaar mbo
De wereld van het Clusius College is de wereld van het (voorbereidende) groene beroepsonderwijs. Met acht vestigingen zijn we een speler van formaat in het Noord-Hollandse vmbo- en mbo-onderwijs. De …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent dierverzorging

Hoe goed is de toekomst voor de Docent dierverzorging? 

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent dierverzorging is gemiddeld. Er zijn voldoende opleidingen waar het vak dierverzorging wordt gegeven en waar de docent dierverzorging werkzaam kan zijn.

Baankans Docent dierverzorging

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent dierverzorging worden: Opleidingen tot Docent dierverzorging

Hoe word je een Docent dierverzorging? 

De docent dierverzorging heeft één van de docentenopleidingen dierverzorging gevolgd. Er zijn voor de verschillende opleidingen verschillende docentenopleidingen (bijvoorbeeld voor de paardensport of voor recreatie en gezelschapsdieren) waarvan de meeste op de Stoas Hogeschool te volgen zijn.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent dierverzorging

Meer opleidingen Docent dierverzorging

Weet je nog niet of je Docent dierverzorging wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent dierverzorging of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent dierverzorging

Met wie werkt een Docent dierverzorging samen? 

Het netwerk van de docent dierverzorging bestaat uit zijn collega's, zijn leerlingen/studenten, de ouders van de leerlingen/studenten tijdens ouderavonden en de directeur van de school. Daarnaast kan het netwerk ook bestaan uit mensen uit het vak die op school komen spreken.


 • Collega's
 • Leerlingen/studenten
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
Docent dierverzorging


Organisaties waar een Docent dierverzorging werkzaam is

Waar werkt een Docent dierverzorging meestal? 

De docent dierverzorging geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent dierverzorging

Waar kun je het beste werken als Docent dierverzorging? Hieronder vindt je de best door de Docent dierverzorging beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent dierverzorging.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent dierverzorging:

Welke competenties heeft een een Docent dierverzorging nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent dierverzorging

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent dierverzorging nodig? 

De docent dierverzorging is een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van dierverzorging over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Ook is de docent dierverzorging een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkeling en de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten.

Bekijk de persoonstypen voor Docent dierverzorging


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent dierverzorging

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent dierverzorging

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent dierverzorging

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent dierverzorging

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent dierverzorging dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent dierverzorging belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent dierverzorging. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent dierverzorging iets voor je?

Zou je graag Docent dierverzorging willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent dierverzorging bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent dierverzorging

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar