Docent grafische techniek Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent grafische techniek? Lees de functieomschrijving.

De docent grafische techniek geeft les in het vak grafische techniek.

De docent grafische techniek geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting grafische techniek of een andere soortgelijke technische opleiding. De voornaamste taak van de docent grafische techniek is zijn leerlingen/studenten opleiden tot en voorbereiden op een beroep binnen de grafische techniek. Hij geeft zijn leerlingen/studenten les in de verschillende facetten van de grafische techniek waaronder het voorbereiden van drukwerk, het drukken van drukwerk, kleurmanagement, digitaal printen, bedrijfskunde, moderne media en datapresentatie.

De docent grafische techniek ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten praktijk en theorieopdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens ook zelf nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en eventueel becijfert. Na aanleiding van de resultaten kijkt de docent grafische techniek naar de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten, bespreekt deze met ze en kijkt of hun ontwikkeling goed gaat of dat hij eventueel individuele begeleiding of extra tips en adviezen aan die leerlingen/studenten moet geven.

De docent grafische techniek heeft verstand van het vak grafische techniek en weet dit op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer leerlingen/studenten vervelend zijn om de orde in de klas te bewaken en/of te herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent grafische techniek ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken, de opleiding en de school te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleidingen en de school en is hij aanwezig tijdens ouderavonden om met de ouders van leerlingen/studenten de studievoortgang van hun kind te bespreken.

Wil je werken als Docent grafische techniek?

Werk je al als Docent grafische techniek en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent grafische techniek worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent grafische techniek, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent grafische techniek in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Directeur van de school
 • Leerlingen/studenten
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Mensen uit het vak
 • Collega's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent grafische techniek

Wat verdient een Docent grafische techniek?

De docent grafische techniek verdient tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

 

Salarisschaal Docent grafische techniek

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent grafische techniek

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent grafische techniek

Hoe goed is de toekomst voor de Docent grafische techniek? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent grafische techniek is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid binnen de verschillende opleidingen. Daarnaast kan de docent grafische techniek naast zijn werkzaamheden als docent ook een andere rol of taak binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent grafische techniek

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent grafische techniek worden: Opleidingen tot Docent grafische techniek

Hoe word je een Docent grafische techniek? 

De docent grafische techniek heeft een opleiding ''Lerarenopleiding 2e graad Grafische Techniek I en II'' of ''Leraar Grafische Techniek'' gevolgd (Hbo, vierjarig).

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent grafische techniek

Robotica met Real-Time UML
In het kortStap met Dirksen in de bijzondere wereld van de robotica! U leert in de praktijkgerichte cursus Robotica een applicatie ontwerpen in een real-time omgeving van de robotica. …
Meer opleidingen Docent grafische techniek

Weet je nog niet of je Docent grafische techniek wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent grafische techniek of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent grafische techniek

Met wie werkt een Docent grafische techniek samen? 

Het netwerk van de docent grafische techniek bestaat uit de directeur van de school, zijn leerlingen/studenten, de ouders van de leerlingen/studenten tijdens ouderavonden, mensen uit het vak die op school komen spreken en zijn collega's.


 • Directeur van de school
 • Leerlingen/studenten
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Mensen uit het vak
 • Collega's
Docent grafische techniek


Organisaties waar een Docent grafische techniek werkzaam is

Waar werkt een Docent grafische techniek meestal? 

De docent grafische techniek werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent grafische techniek

Waar kun je het beste werken als Docent grafische techniek? Hieronder vindt je de best door de Docent grafische techniek beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent grafische techniek.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent grafische techniek:

Welke competenties heeft een een Docent grafische techniek nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent grafische techniek

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent grafische techniek nodig? 

De docent grafische techniek is een gever. Hij weet zijn kennis en visie op het gebied van het vak grafische techniek op zijn leerlingen over te brengen en over te geven. Daarnaast is de docent grafische techniek een waarnemer. Hij let goed op de leerlingen/studenten tijdens lessen en let goed op hun studievoortgang zodat hij hun studievoortgang en studieresultaten goed in de gaten kan houden.

Bekijk de persoonstypen voor Docent grafische techniek


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent grafische techniek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent grafische techniek

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent grafische techniek

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent grafische techniek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent grafische techniek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent grafische techniek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent grafische techniek. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent grafische techniek iets voor je?

Zou je graag Docent grafische techniek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent grafische techniek bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent grafische techniek

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar