Docent mechanische techniek Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent mechanische techniek? Lees de functieomschrijving.

De docent mechanische techniek geeft les in het vak mechanische techniek.

De docent mechanische techniek geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting mechanische techniek of een andere technische opleiding. De docent mechanische techniek geeft zowel theorie als praktijkles over alle facetten van het vak mechanische techniek. Zo leert hij zijn leerlingen/studenten alles over fabricagetechnieken van metalen, leert hij ze werken met verschillende gereedschappen, materialen en machines, leert hij ze werken met computergestuurde productiemethoden en robotica, metalen bewerken en geeft hij les in de verschillende technieken (waaronder frezen, draaien en lassen). De voornaamste taak van de docent mechanische techniek is zijn leerlingen/studenten opleiden en ontwikkelen zodat zij na het afronden van hun studie aan de slag kunnen met een beroep in de sector mechanische techniek.

De docent mechanische techniek ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten praktijkopdrachten, huiswerk, toetsen, projecten en tentamens en bekijkt deze, bespreekt deze en geeft deze eventueel een cijfer. Door middel van het kijken naar de opdrachten let de docent mechanische techniek op de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten en geeft hij ze waar nodig extra tips, adviezen of individuele of groepsgerichte begeleiding.

De docent mechanische techniek heeft zelf verstand van het vak mechanische techniek en weet dit op een interessante, leuke en begrijpelijke manier over te brengen. Daarnaast is het beroep van docent mechanische techniek een zeer verantwoordelijk beroep; omdat zijn leerlingen/studenten veel aan de slag zijn met gevaarlijke gereedschappen en materialen moet hij ze goed in de gaten houden en begeleiden om zo ongelukken te voorkomen en de veiligheid in het gareel te houden. Daarom is het ook belangrijk dat de docent mechanische techniek erg streng op durft te treden wanneer een leerling/student zich tijdens de les niet goed gedraagt om de orde in de klas te bewaken en te herstellen zodat er geen ongelukken gebeuren en de leerlingen/studenten verantwoordelijk werken.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent mechanische techniek ook op bezoek gaan op het stagebedrijf van zijn leerlingen/studenten om te kijken hoe het daar gaat en is hij aanwezig bij vergaderingen met collega's om de opleiding, de school en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleidingen en de school.

Wil je werken als Docent mechanische techniek?

Werk je al als Docent mechanische techniek en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent mechanische techniek worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent mechanische techniek, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent mechanische techniek in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen van stagebedrijven en uit het vak
 • Ouders van leerlingen/studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent mechanische techniek

Wat verdient een Docent mechanische techniek?

De docent mechanische techniek verdient tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent mechanische techniek

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent mechanische techniek

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent mechanische techniek

Hoe goed is de toekomst voor de Docent mechanische techniek? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent mechanische techniek is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid. Daarnaast kan de docent mechanische techniek zich ook specialiseren in andere technische vakken om ook daarin les te kunnen geven en kan hij naast zijn werkzaamheden als docent mechanische techniek een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol). Ook kan de docent mechanische techniek die niet meer werkzaam kan of wil zijn als docent aan de slag in de sector mechanische techniek.

Baankans Docent mechanische techniek

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent mechanische techniek worden: Opleidingen tot Docent mechanische techniek

Hoe word je een Docent mechanische techniek? 

De docent mechanische techniek heeft een opleiding ''Leraar Mechanische Techniek I en II graad vo'' gevolgd. Deze opleiding is hbo en vierjarig.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent mechanische techniek

Meer opleidingen Docent mechanische techniek

Weet je nog niet of je Docent mechanische techniek wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent mechanische techniek of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent mechanische techniek

Met wie werkt een Docent mechanische techniek samen? 

Het netwerk van de docent mechanische techniek bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school, de mensen van de stagebedrijven waar zijn leerlingen/studenten stage lopen en de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden. Ook kan hij mensen uit de sector mechanische techniek vragen om over hun vak te komen vertellen op school.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen van stagebedrijven en uit het vak
 • Ouders van leerlingen/studenten
Docent mechanische techniek


Organisaties waar een Docent mechanische techniek werkzaam is

Waar werkt een Docent mechanische techniek meestal? 

De docent mechanische techniek werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent mechanische techniek

Waar kun je het beste werken als Docent mechanische techniek? Hieronder vindt je de best door de Docent mechanische techniek beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent mechanische techniek.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent mechanische techniek:

Welke competenties heeft een een Docent mechanische techniek nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent mechanische techniek

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent mechanische techniek nodig? 

De docent mechanische techniek is een echte waarnemer. Hij let goed op zijn klas en de leerlingen/studenten om zo de veiligheid in het gareel te houden. Daarnaast let hij ook goed op hun ontwikkeling en studievoortgang.

Ook is de docent mechanische techniek een gever. Hij geeft zijn kennis/visie op het gebied van mechanische techniek over op zijn leerlingen/studenten en geeft waar nodig individuele begeleiding.

Bekijk de persoonstypen voor Docent mechanische techniek


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent mechanische techniek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent mechanische techniek

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent mechanische techniek

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent mechanische techniek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent mechanische techniek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent mechanische techniek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent mechanische techniek. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent mechanische techniek iets voor je?

Zou je graag Docent mechanische techniek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent mechanische techniek bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent mechanische techniek

docent mechanische techniek

gelukkig verdien ik wel meer dan 2.200€ per maand....

Wik

Ik gelukkig ook ,toch zijn er nog ,(goede ,vaak jonge krachten)die he niet halen.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar