Docent motorvoertuigentechniek Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent motorvoertuigentechniek? Lees de functieomschrijving.

De docent motorvoertuigentechniek geeft les in het het vak motorvoertuigentechniek.

De docent motorvoertuigentechniek geeft les op een VMBO of MBO opleiding in de richting motorvoertuigentechniek of een andere technische opleiding. De docent motorvoertuigentechniek geeft zowel theorie als praktijkles in alle facetten van het vak motorvoertuigentechniek. Hij leert zijn leerlingen/studenten onder andere alles over de elektrische en motor installatie van een auto, autoreparaties, koelsystemen, moderne elektronica, het vervangen van auto onderdelen, het verrichten van Apk-keuringen, het uitvoeren van controlebeurten en het monteren van accessoires. De voornaamste taak van de docent motorvoertuigentechniek is zijn leerlingen/studenten voorbereiden op een beroep in de sector motorvoertuigentechniek.

De docent motorvoertuigentechniek ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten theorieopdrachten, praktijkopdrachten, toetsen, tentamens en huiswerk en controleert en bekijkt deze opdrachten, bespreekt ze en geeft ze eventueel een cijfer. Door middel van deze opdrachten en de lessen let de docent motorvoertuigentechniek op de studievoortgang en de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra adviezen en tips.

De docent motorvoertuigentechniek heeft zelf verstand van het vak motorvoertuigentechniek en weet zijn kennis op een interessante, leuke en educatieve manier over te brengen aan zijn leerlingen/studenten. Hij is een verantwoordelijke werker en let op de veiligheid van de leerlingen/studenten wanneer zij bezig zijn met verschillende gereedschappen tijdens de praktijkopdrachten om de veiligheid ten alle tijde in het gareel te houden. Ook durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich niet goed gedraagt om de orde in de klas te bewaren of te herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent motorvoertuigentechniek ook aanwezig zijn bij vergaderingen met collega's (om de opleidingen, de school en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten voor de opleiding en school) en zal hij zijn leerlingen/studenten op stage bezoeken om te kijken hoe het daar gaat, om met hun stagebegeleider te praten en om de leerlingen/studenten eventueel extra tips te geven.

Wil je werken als Docent motorvoertuigentechniek?

Werk je al als Docent motorvoertuigentechniek en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent motorvoertuigentechniek worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent motorvoertuigentechniek, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent motorvoertuigentechniek in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Leerlingen/studenten
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak en stagebeleiders

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent motorvoertuigentechniek

Wat verdient een Docent motorvoertuigentechniek?

De docent motorvoertuigentechniek verdient tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Salarisschaal Docent motorvoertuigentechniek

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent motorvoertuigentechniek

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent motorvoertuigentechniek? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent motorvoertuigentechniek. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Docent motorvoertuigentechniek vacatures

Docent motorvoertuigentechniek - Breda
Maandag
Over de functie Ben jij dé Instructeur Motorvoertuigentechniek die er enthousiast van wordt om studenten te coachen en begeleiden in hun opleiding techniek en mechanisatie niveau 3/4? Je geeft lessen …
Docent motorvoertuigentechniek
Maandag Breda
Ben jij dé Instructeur Motorvoertuigentechniek die er enthousiast van wordt om studenten te coachen en begeleiden in hun opleiding techniek en mechanisatie niveau 3/4?Je geeft lessen en workshops en begeleidt …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent motorvoertuigentechniek

Hoe goed is de toekomst voor de Docent motorvoertuigentechniek? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent motorvoertuigentechniek is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende opleidingen.

Naast zijn werk als docent motorvoertuigentechniek kan de docent motorvoertuigentechniek ook een andere rol in het onderwijs op zich te nemen, waaronder bijvoorbeeld een mentorrol, of door (na zich in nog een ander technisch vak te specialiseren) in meerdere technische vakken les te geven.

Baankans Docent motorvoertuigentechniek

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent motorvoertuigentechniek worden: Opleidingen tot Docent motorvoertuigentechniek

Hoe word je een Docent motorvoertuigentechniek? 

De docent motorvoertuigentechniek heeft een opleiding ''Leraar 2de graad Motorvoertuigen I en II'' of een opleiding ''Leraar 2de graad Techniek'' gevolgd. Deze opleidingen zijn HBO en vierjarig.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent motorvoertuigentechniek

Meer opleidingen Docent motorvoertuigentechniek

Weet je nog niet of je Docent motorvoertuigentechniek wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent motorvoertuigentechniek of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent motorvoertuigentechniek

Met wie werkt een Docent motorvoertuigentechniek samen? 

Het netwerk van de docent motorvoertuigentechniek bestaat uit collega's, leerlingen/studenten, de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden, de directeur van de school, mensen uit het vak die op school komen spreken en de stagebeleiders van zijn leerlingen/studenten tijdens het stagebezoek.


 • Collega's
 • Leerlingen/studenten
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak en stagebeleiders
Docent motorvoertuigentechniek


Organisaties waar een Docent motorvoertuigentechniek werkzaam is

Waar werkt een Docent motorvoertuigentechniek meestal? 

De docent motorvoertuigentechniek werkt op een VMBO of een MBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent motorvoertuigentechniek

Waar kun je het beste werken als Docent motorvoertuigentechniek? Hieronder vindt je de best door de Docent motorvoertuigentechniek beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent motorvoertuigentechniek.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent motorvoertuigentechniek:

Welke competenties heeft een een Docent motorvoertuigentechniek nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent motorvoertuigentechniek

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent motorvoertuigentechniek nodig? 

De docent motorvoertuigentechniek is een waarnemer. Hij let goed op zijn leerlingen/studenten en hun studievoortgang (zowel tijdens opdrachten en lessen als bij het nakijken van werk en op stagebezoek) en let goed op wanneer zij bezig zijn met praktijkopdracht om de veiligheid in het gareel te houden.

Daarnaast is de docent motorvoertuigentechniek een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van motorvoertuigentechniek over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele of groepsgerichte begeleiding.

Bekijk de persoonstypen voor Docent motorvoertuigentechniek


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent motorvoertuigentechniek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent motorvoertuigentechniek

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent motorvoertuigentechniek

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent motorvoertuigentechniek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent motorvoertuigentechniek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent motorvoertuigentechniek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent motorvoertuigentechniek. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent motorvoertuigentechniek iets voor je?

Zou je graag Docent motorvoertuigentechniek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent motorvoertuigentechniek bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent motorvoertuigentechniek

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar