Docent textiele werkvormen Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent textiele werkvormen? Lees de functieomschrijving.

De docent textiele werkvormen geeft les in het vak textiele werkvormen.

De docent textiele werkvormen geeft les op een VMBO, HAVO of VWO school of op MBO of HBO opleidingen in de richting mode design, kunst, ontwerp of een andere soortgelijke richting. De docent textiele werkvormen geeft les in het vak textiele werkvormen. De docent leert zijn leerlingen of studenten ontwerpen, tekenen, en het maken van datgene wat zij ontworpen/uitgetekend hebben in textiel. Daarnaast leert de docent textiele werkvormen zijn leerlingen/studenten werken met verschillende gereedschappen en met textiel zodat zij zich ontwikkelen binnen hun vakgebied.

De docent textiele werkvormen let op de veiligheid van de leerlingen en houdt hun ontwikkelen nauwgezet in de gaten. Hij geeft ze waar nodig individuele begeleiding maar geeft ook groepsgericht les.

De docent textiele werkvormen ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen praktijkopdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/student bespreekt en het vervolgens becijfert. Ook begeleidt de docent textiele werkvormen de leerlingen naar het maken van een uiteindelijk eindproject of eindpresentatie.

De docent textiele werkvormen weet zijn leerlingen te motiveren en begeleidt ze terwijl ze zelfstandig aan het werk zijn. Daarnaast houdt hij de orde in de klas en treedt hij waar nodig streng op. Ook vergadert hij eens in de zoveel tijd met collega docenten om de gang van zaken te bespreken, de ontwikkelingen van de leerlingen te bespreken en te kijken naar eventuele verbeteringen binnen de school.

Wil je werken als Docent textiele werkvormen?

Werk je al als Docent textiele werkvormen en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent textiele werkvormen worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent textiele werkvormen, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent textiele werkvormen in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Collega's
 • Ouders van leerlingen

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1300 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent textiele werkvormen

Wat verdient een Docent textiele werkvormen?

De docent textiele werkvormen verdient gemiddeld tussen de €1300,- en €2100,- bruto per maand. Dit kan ook meer of minder zijn en is afhankelijk van de school en het aantal dagen en uren dat de docent textiele werkvormen werkzaam is.

Salarisschaal Docent textiele werkvormen

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent textiele werkvormen

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent textiele werkvormen

Hoe goed is de toekomst voor de Docent textiele werkvormen? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent textiele werkvormen is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid. Daarnaast kan de docent textiele werkvormen met een opleiding basisonderwijs ook andere creatieve lessen op zich nemen of doorgroeien in de rol van mentor voor mentorklassen.

Baankans Docent textiele werkvormen

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent textiele werkvormen worden: Opleidingen tot Docent textiele werkvormen

Hoe word je een Docent textiele werkvormen? 

De docent textiele werkvormen heeft een opleiding leraar basisonderwijs gevolgd (met als specialiteit textiele werkvormen) of heeft een opleiding docent beeldende kunst en vormgeving (1e of 2e graads) gevolgd. Deze opleidingen zijn HBO en vierjarig.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent textiele werkvormen

Meer opleidingen Docent textiele werkvormen

Weet je nog niet of je Docent textiele werkvormen wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent textiele werkvormen of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent textiele werkvormen

Met wie werkt een Docent textiele werkvormen samen? 

Het netwerk van de docent textiele werkvormen bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school waar hij werkzaam is, zijn collega's en eventueel de ouders van leerlingen op ouderavonden.


 • Leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Collega's
 • Ouders van leerlingen
Docent textiele werkvormen


Organisaties waar een Docent textiele werkvormen werkzaam is

Waar werkt een Docent textiele werkvormen meestal? 

De docent textiele werkvormen werkt op een VMBO, HAVO of VWO opleiding of op een MBO of HBO opleiding binnen een school.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Docent textiele werkvormen

Waar kun je het beste werken als Docent textiele werkvormen? Hieronder vindt je de best door de Docent textiele werkvormen beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent textiele werkvormen.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent textiele werkvormen:

Welke competenties heeft een een Docent textiele werkvormen nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent textiele werkvormen

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent textiele werkvormen nodig? 

De docent textiele werkvormen is een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkelingen van iedere leerling/studenten terwijl zij zelfstandig werkzaam zijn en begeleidt ze indien nodig. Ook let hij op de veiligheid als de leerlingen met gereedschappen en materialen werken.

Daarnaast is de docent textiele werkvormen een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van het vak textiele werkvormen over op zijn leerlingen/studenten en vindt het leuk om leerlingen/studenten binnen dit vak te motiveren.

Bekijk de persoonstypen voor Docent textiele werkvormen


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent textiele werkvormen

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent textiele werkvormen

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent textiele werkvormen

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent textiele werkvormen

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent textiele werkvormen dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent textiele werkvormen belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent textiele werkvormen. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent textiele werkvormen iets voor je?

Zou je graag Docent textiele werkvormen willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent textiele werkvormen bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent textiele werkvormen

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar