External Auditor: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Ga direct naar:
External Auditor: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep External Auditor. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een External Auditor nodig heeft.
- Bekijk de vacatures External Auditor
- Bekijk opleidingen External Auditor
- Vaardigheden External Auditor
- Omscholen tot External Auditor
- Salaris External Auditor
Wat doet een External Auditor? Lees de functieomschrijving.
Wat is een External Auditor?
Een External Auditor wordt door een bedrijf ingehuurd om zaken als bedrijfsprocessen, interne rapportages, financiele rapporten en dergelijke te onderzoeken en te controleren. Ook controleert de External Auditor de Internal Auditor. Deze doet hetzelfde werk, alleen dan frequenter en in dienst van het bedrijf. Ook zaken als veiligheid, arbeidsomstandigheden en meer van dit soort ethische kwesties worden door de External Auditor gecontroleerd. De primaire rol blijft echter het vertrouwen van belanghebbenden (aandeelhouders, leveranciers) in het bedrijf bevestigen.
Bedrijven zijn niet verplicht een External Auditor in te schakelen, maar bedrijven die een internal auditor in dienst hebben maken wel vaak gebruik van hun expertise. In de Verenigde Staten zijn bedrijven verplicht om een External Auditor in dienst te nemen, wanneer zij deel zijn van de New York Stoch Exchange (NYSE). Enkele Nederlandse bedrijven zijn het daarom ook verplicht. Het Instituut van Internal Auditors Nederland (IIA) stimuleert het gebruik van External Auditors, zodat de internal auditors ook gecontroleerd kunnen worden. Een External Auditor oordeelt niet over het beheer van een bedrijf. Wel geeft hij een oordeel over de verklaringen van het bedrijf, mochten deze niet overeenkomen met zijn eigen bevindingen.
Past het beroep External Auditor bij jou?
Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!
Bekijk jouw persoonlijke baansuggestiesAndere namen het beroep External Auditor
Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: External Accountant
Vacatures External Auditor
Op zoek naar een nieuwe baan als External Auditor? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor External Auditor. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.
Vacatures laden...
Vacatures External Auditor per ervaringsniveau
Salaris en Arbeidsvoorwaarden External Auditor
Wat verdient een External Auditor?
Met de juiste ervaring van vier á vijf jaar bedragen salarissen tussen de €3740 en €7500 per maand. Arbeidsomstandigheden zijn goed en men komt veel in contact met nieuwe mensen. Leasecontracten met betrekking tot telefoon, laptop en/of auto zijn niet ongebruikelijk.
Salarisschaal External Auditor
- Maximaal
- Gemiddeld
- Minimaal
Meer weten over het salaris External Auditor
Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon External Auditor
Bekijk het salaris External Auditor per ervaringsniveau
External Auditor worden: Opleidingen tot External Auditor
Wil je External Auditor worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de External Auditor.
Hoe word je een External Auditor?
Om als External Auditor aan de slag te gaan, moet je een WO Master hebben in Accountancy of Bedrijfskunde. Zonder ervaring wordt het echter nog steeds moeilijk en zeker vier á vijf jaar ervaring in de financiële sector is een vereiste. Beheersing van het Engels en kennis van bepaalde software is meestal ook vereist.
Opleidingen External Auditor





External Auditor worden: Omscholen tot External Auditor
Als je je wilt omscholen tot External Auditor is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor External Auditor zijn vind je die hieronder.
Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie
Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!
Vacatures met (Om)scholing
Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor External Auditor dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.
Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor External Auditor
Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot External Auditor
Als je External Auditor wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar External Auditor zijn de volgende zaken belangrijk:
Interesse en Motivatie External Auditor
Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een External Auditor?
Competenties en Vaardigheden External Auditor:
Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een External Auditor.
Welke competenties heeft een External Auditor nodig?
Een External Auditor heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.Steekwoorden: aanpassingsvermogen, flexibiliteit, overtuigen, luisteren
Omschrijving
De regels en procedures die gelden bij een bedrijf volgen deze mensen zonder moeite. Gedisciplineerde mensen houden zich aan de regels die er gelden, deze regels kunnen ze zelf opgesteld hebben of ze kunnen opgelegd zijn door anderen. Bij veranderingen volgen deze mensen ze over het algemeen op, maar deze mensen kunnen ook ontevredenheden aankaarten.
Sterke punten
De regels volgen, vergt wat flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Meestal zijn gedisciplineerde mensen structureel, ze weten de regels en procedures en kunnen hierdoor dan ook goed gestructureerd werken. Mensen met een ijzersterke discipline zijn meestal goede overtuigers, als zij het ergens niet mee eens zijn, kunnen ze dit op een goede overtuigende manier duidelijk maken. Maar daarnaast zijn deze mensen vaak ook goede luisteraars, zij luisteren naar de regels en passen zich hierop aan.
Zwakke punten
Mensen die overgediscplineerd zijn kunnen soms stug zijn, ze zijn de flexibiliteit kwijt en houden zich vast aan de regels. Mensen die hard meewerken aan de procedures binnen een bedrijf, kunnen daarin ook doorslaan. Te veel discipline en perfectionisme kan vermoeiend zijn en leiden tot een burn-out.
Steekwoorden: cijfers, onderhandelen, geld, bewustzijn, creativiteit
Omschrijving
Deze mensen hebben een goed beeld van de cijfers. Zij weten bijvoorbeeld wat de inkomsten en uitgaven zijn van de organisatie. Zij kunnen de waarden van geld realistisch schatten en weten ook hoe ze dit toe kunnen passen in hun werkzaamheden. Ze weten hoe ze de financiële situatie kunnen verbeteren.
Sterke punten
Mensen die financieel bewust zijn, zijn vaak ook creatief. Zij weten de waarde van geld en wat ze daarvoor kunnen krijgen. Op een creatieve manier proberen zij zoveel mogelijk voor een bepaald bedrag te krijgen. Bij deze competentie passen ook de competenties ‘overtuigen’ en ‘onderhandelen’. Over geld wordt altijd gepraat en deze personen willen zoveel mogelijk waar voor hun geld. Ze willen onderhandelen en de ander overtuigen van hun standpunten. Ook weten ze waar ze op kunnen besparen en waar winsten te behalen zijn.
Zwakke punten
Mensen die teveel met cijfers bezig zijn, kunnen de aandacht voor andere zaken verliezen. Zo kan het gebeuren dat zij geen ruimte meer overlaten voor andere creatieve ideeën. Ook kunnen zij zodanig streven naar winst, dat bijvoorbeeld het welzijn van de werknemers wordt ondergesneeuwd.
Steekwoorden: analytisch vermogen, overtuigen, vragen stellen, accuratesse
Omschrijving
Deze mensen beoordelen en analyseren opdrachten op hun eigen manier. Ze leggen een lijst met criteria langs de opdracht en bekijken zo bijvoorbeeld de haalbaarheid van de opdracht. Bij iedere taak stellen zij zichzelf verschillende vragen en plaatsen vervolgens kanttekeningen. Over het algemeen beschikken deze mensen over een brede kennis en zijn ze goed op de hoogte van hun omgeving.
Sterke punten
Deze mensen kunnen vaak ook goed analyseren. Omdat ze erg precies zijn, bekijken ze taken vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast werken kritische mensen accuraat en netjes. Ook overtuigen is een eigenschap die past bij kritisch zijn. Kritische mensen bekijken opdrachten vanuit verschillende perspectieven en stellen vervolgens argumenten op. Deze argumenten gebruiken ze vervolgens om anderen op een goede manier te overtuigen.
Zwakke punten
Mensen die te kritisch zijn, kunnen overkomen als de zogenaamde ‘pietlutten’. Verder kunnen deze mensen weleens star overkomen. Zij zijn te kritisch en willen hun mening niet bijstellen. Hierdoor kan een discussie weleens lastig zijn.
Steekwoorden Competentie Onafhankelijkheid:
zelfverzekerd, zelfkennis, zelfontwikkeling, kritisch, zelfstandig
Omschrijving
Deze mensen nemen beslissingen op basis van hun eigen overtuigingen en niet zozeer op basis van overtuigingen van anderen. Deze mensen hebben vaak een duidelijke koers en laten zich niet zomaar van de wijs brengen. Zij werken zelfstandig en durven besluiten te nemen. Ze kijken kritisch naar het werk en hun functioneren, waardoor ze zichzelf verder kunnen ontwikkelen.
Sterke punten
Over het algemeen zijn deze mensen zelfverzekerd en beschikken ze over een goede zelfkennis en –ontwikkeling. Zij zetten voor zichzelf een bepaalde koers uit en bewandelen zelfstandig de weg ernaar toe.
Zwakke punten
Onafhankelijke mensen kunnen afstandelijk overkomen. Ze doen vaak dingen zelfstandig en hierdoor kan het voor omgeving lijken alsof ze zich afsluiten. Nog een gevaar van zelfstandig werken is stress. Onafhankelijke mensen vinden het lastig om hulp te vragen, waardoor de werkdruk enorm kan oplopen.
Steekwoorden: analytisch vermogen, structureel, zelfkennis, visie
Omschrijving
Deze mensen kunnen zuiver en helder redeneren. Deze personen houden rekening met feiten en gebruiken verschillende perspectieven om een oordeel te vormen over bijvoorbeeld een werksituatie. Daarnaast beoordelen zij bijvoorbeeld de haalbaarheid en de planning van een opdracht.
Sterke punten
Deze mensen zijn vaak erg gestructureerd en scheiden dan ook de hoofd- van de bijzaken. Verder hebben deze mensen over het algemeen vaak een goed ontwikkeld analytisch vermogen. Zij bekijken zaken vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast beschikken deze mensen vaak over een goede zelfkennis, ze bekijken hun eigen presteren ook vanuit verschillende visies.
Zwakke punten
Wanneer er teveel wordt geoordeeld, kan dit demotivatie oproepen. Dit gebeurt met name dan bij anderen. Deze mensen oordelen dan overal over, ook wanneer het hen niet wordt gevraagd. Dit kan zorgen voor onderlinge irritaties. Als laatste kunnen deze mensen hun eigen oordeel op nummer één zetten, hierdoor kan het zijn dat de omgeving zich achtergesteld voelt.
Vaardigheden External Auditor
- Vasthoudendheid
- Zelfmanagement
- Analytisch vermogen
- Methodisch werken
- Beoordelen
- Aandacht voor details
- Eigen mening
- Inlevingsvermogen
- Afwegen
- Budgetteren
- Onderhandelen
- Rekenen
Persoonlijkheid en Eigenschappen External Auditor
De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij External Auditor passen.
Wat voor persoonlijkheid heeft een External Auditor nodig?
Een External Auditor moet onafhankelijk kunnen oordelen en heeft oog voor detail. Hij blijft volhardend in zijn mening en laat zich niet makkelijk uit het veld slaan. Hij is betrouwbaar, analytisch en zal eventuele fouten ontdekken. (Waarnemer). Met een kritische blik worden fouten en onjuistheden eerder ontdekt, of überhaupt ontdekt, en zal de External Auditor beter presteren. Ook is hij eerlijk en betrouwbaar, zodat externe belanghebbenden weten dat zij juist worden voorgelicht (Perfectionist).
Bekijk de persoonstypen voor External Auditor
Wat voor persoonlijkheidstype is de perfectionist? Voor de perfectionist is het niet gauw goed. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De perfectionist is integer, idealistisch en gedisciplineerd. Hij is een streber. De hoge eisen die een perfectionist zichzelf stelt vertalen zich naar sterke, rechtvaardige keuzes en nauwkeurig beredeneerde eindresultaten. Als de perfectionist zich ergens voor inzet, dan is dat ook volledig.
Zwakke eigenschappen
De perfectionist kan dwangmatig werken en snel gefrustreerd raken als iets tegenzit.
Verder is de perfectionist erg gespannen en kan zo in de eigen denkbeelden vast komen te zitten.
Omgang
In de samenwerking met anderen is de perfectionist vaak inflexibel en veeleisend. De sociale omgang verloopt dus stroef.
Wat voor persoonlijkheidstype is de waarnemer?
De waarnemer ziet vaak de details die een ander niet kent. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De waarnemer is vaak specialist op een bepaald vakgebied en bezit daarmee veel en diepgaande kennis over zaken. Ook heeft hij een sterke motivatie om te werken en is hij analytisch, eerlijk en intellectueel. De waarnemer kan goed hoofd- en bijzaken scheiden. Tevens is de waarnemer door diens onafhankelijke, afstandelijke natuur goed in het houden van geheimen en is hij objectief.
Zwakke eigenschappen
De waarnemer is door diens persoonlijkheid slecht in het onderhouden van menselijk contact en persoonlijke relaties. Door de nadruk op het intellectuele, is het moeilijk voor de waarnemer om spontane dingen te doen. De waarnemer kan dus ook gesloten en afstandelijk zijn.
Omgang
De waarnemer is goed in luisteren, en sterk als het gaat om het eigen vakgebied. Verder is het moeilijk voor een waarnemer om met anderen te praten. Hij heeft ook meestal geen behoefte om over zogenaamde “onbenulligheden” te praten. Conflicten worden vermeden.
Eigenschappen External Auditor
- Idealistisch
- Gedisciplineerd
- Punctueel
- Waarnemend
- Gedetailleerd
- Leergierig
Arbeidsmarktperspectief External Auditor
Wat zijn de baankansen voor een External Auditor?
Als External Auditor zijn er genoeg mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Het is een beroep dat onder andere vanwege de economische crisis aan populariteit heeft gewonnen, omdat de vraag naar is toegenomen. Omdat er voor het beroep een hoog niveau vereist is, blijven er altijd wel perspectieven bestaan. Doorgroeimogelijkheden zijn redelijk beperkt, een External Auditor blijft doen wat hij doet, kan manager worden of interessantere opdrachten binnenhalen.
De actuele kans op werk voor een External Auditor
Het beroep External Auditor is onderdeel van de beroepsfamilie Bedrijfskundigen en organisatieadviseurs. De kans op werk voor de beroepsfamilie Bedrijfskundigen en organisatieadviseurs is in de huidige periode goed
Huidige aantal vacatures
2
Baankans External Auditor
Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen
Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?
Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!
Plaats je CV nu direct op MonsterboardDoorgroei mogelijkheden External Auditor
Je kunt als External Auditor een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.
Het beroep External Auditor is onderdeel van de beroepsfamilie Bedrijfskundigen en organisatieadviseurs. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een External AuditorMogelijke specialisaties voor een External Auditor
junior organisatieadviseur (technisch)
management consultant (technisch)
senior organisatieadviseur (technisch)
technisch bedrijfskundige (adviseren)
adviseur personeelsorganisatie
manager maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo)
Doorgroei beroepen voor een External Auditor
BI (business intelligence) Consultant
bi (business intelligence) specialist
bi (business intelligence) analist
Wetenschappelijk onderzoeker bedrijfs- en consumentenwetenschappen
onderzoeker in opleiding (oio) bedrijfs- en consumentenwetenschappen
assistent in opleiding (aio) bedrijfs- en consumentenwetenschappen
huishoudwetenschapper (onderzoeken/publiceren)
assistent in opleiding (aio) huishoudwetenschappen
onderzoeker in opleiding (oio) huishoudwetenschappen
promovendus bedrijfs- en consumentenwetenschappen
Wetenschappelijk onderzoeker bestuurskunde
onderzoeker in opleiding (oio) bestuurskunde
assistent in opleiding (aio) bestuurskunde
Wetenschappelijk onderzoeker bedrijfskunde
onderzoeker in opleiding (oio) bedrijfskunde
Organisaties waar een External Auditor werkzaam is
Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een External Auditor meestal werkt.
Waar werkt een External Auditor?
External Auditors werken altijd bij een commercieel bedrijf. Ze worden wel ingehuurd door non-profit organisaties.
Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?
Bekijk werken in Accountancy & FinanceNetwerk External Auditor
Met wie werkt een External Auditor samen?
Intern komt de External Auditor voornamelijk met zijn baas of manager in contact en zijn team van auditors. De baas of manager geeft de opdrachten, terwijl met het team hieraan gewerkt wordt. Het netwerk bestaat vooral uit klanten, aangezien je als External Auditor veel bij andere bedrijven bent. Klanten leveren informatie en krijgen adviezen.
- Baas
- Auditor
- Klant
Interview met een External Auditor
Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.
Verwante beroepen External Auditor:
Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een External Auditor verwant is.
Wat zijn soortgelijke beroepen als External Auditor?
Opleiding: HBO
Baankans: Goed
Baankans
Opleiding: HBO WO
Baankans: Zeer goed
Baankans
Alles over het beroep External Auditor in één oogopslag
Sector:
Beroepsgroep:
Competenties:
Persoonstype:
Netwerk:
- Baas
- Auditor
- Klant
Opleidingsniveau:
Salarisindicatie:
- Van €3750 tot €7500
Baankans:
Aantal vacatures:
Aantal opleidingen:
Baankans
Huidige aantal vacatures
2
FAQ / Veelgestelde vragen beroep External Auditor
❓ Hoeveel opleidingen External Auditor hebben jullie?
Wij hebben op dit moment 13 opleidingen, trainingen of cursussen External Auditor online staan van verschillende aanbieders. Je kunt bij ons de opleidingen vergelijken op prijs, duur, gemiddelde beoordeling en natuurlijk de inhoud. Je vind de gemiddelde beoordeling van een opleiding in de overzichtstegel en op de informatiepagina van de opleiding.
❓ Hoeveel vacatures External Auditor hebben jullie op nu online staan?
Wij hebben op dit moment 2 vacatures External Auditor online staan van verschillende vacaturesites & werkgevers. Je vindt op nationaleberoepengids.nl de introductie van de vacatures en kan doorklikken naar de vacaturesite of de werkgever.
❓ Hoe kan ik het beste mijn beroepskeuze maken?
Wij proberen je op nationaleberoepengids.nl alle informatie te bieden die je nodig hebt om jouw beroeps- en loopbaankeuzes te maken. Zo hebben we natuurlijk de Beroepskeuzetest, maar ook de Omschoolwijzer voor als je External Auditor wilt worden. Op deze pagina geven we je de antwoorden op jouw vragen over het salaris, de baankans, de functie, de competenties en de persoonstypen, zodat jij kan nadenken of het beroep External Auditor iets voor jou is.