External Auditor Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een External Auditor? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep external auditor. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je external auditor wordt.

 

Wat is een External Auditor?

Een External Auditor wordt door een bedrijf ingehuurd om zaken als bedrijfsprocessen, interne rapportages, financiele rapporten en dergelijke te onderzoeken en te controleren. Ook controleert de External Auditor de Internal Auditor. Deze doet hetzelfde werk, alleen dan frequenter en in dienst van het bedrijf. Ook zaken als veiligheid, arbeidsomstandigheden en meer van dit soort ethische kwesties worden door de External Auditor gecontroleerd. De primaire rol blijft echter het vertrouwen van belanghebbenden (aandeelhouders, leveranciers) in het bedrijf bevestigen.

Bedrijven zijn niet verplicht een External Auditor in te schakelen, maar bedrijven die een internal auditor in dienst hebben maken wel vaak gebruik van hun expertise. In de Verenigde Staten zijn bedrijven verplicht om een External Auditor in dienst te nemen, wanneer zij deel zijn van de New York Stoch Exchange (NYSE). Enkele Nederlandse bedrijven zijn het daarom ook verplicht. Het Instituut van Internal Auditors Nederland (IIA) stimuleert het gebruik van External Auditors, zodat de internal auditors ook gecontroleerd kunnen worden. Een External Auditor oordeelt niet over het beheer van een bedrijf. Wel geeft hij een oordeel over de verklaringen van het bedrijf, mochten deze niet overeenkomen met zijn eigen bevindingen.Wil je werken als External Auditor?

Werk je al als External Auditor en zoek je een nieuwe baan? Of wil je External Auditor worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor External Auditor, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep External Auditor in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Baas
  • Auditor
  • Klant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3750 tot €7500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden External Auditor

Wat verdient een External Auditor?

Met de juiste ervaring van vier á vijf jaar bedragen salarissen tussen de €3740 en €7500 per maand. Arbeidsomstandigheden zijn goed en men komt veel in contact met nieuwe mensen. Leasecontracten met betrekking tot telefoon, laptop en/of auto zijn niet ongebruikelijk.

Salarisschaal External Auditor

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures External Auditor

Er zijn geen vacatures External Auditor aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een External Auditor in werkt.

Meer weten over de sector waar een External Auditor in werkt

Bekijk werken in Finance

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden External Auditor

Wat is de toekomst van External Auditor?

Als External Auditor zijn er genoeg mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Het is een beroep dat onder andere vanwege de economische crisis aan populariteit heeft gewonnen, omdat de vraag naar is toegenomen. Omdat er voor het beroep een hoog niveau vereist is, blijven er altijd wel perspectieven bestaan. Doorgroeimogelijkheden zijn redelijk beperkt, een External Auditor blijft doen wat hij doet, kan manager worden of interessantere opdrachten binnenhalen.

Baankans External Auditor

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

External Auditor worden: Opleidingen tot External Auditor

Wil je external auditor worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een External Auditor? 

Om als External Auditor aan de slag te gaan, moet je een WO Master hebben in Accountancy of Bedrijfskunde. Zonder ervaring wordt het echter nog steeds moeilijk en zeker vier á vijf jaar ervaring in de financiële sector is een vereiste. Beheersing van het Engels en kennis van bepaalde software is meestal ook vereist.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot External Auditor

ISO 27001 Lead Auditor
----- Guaranteed Date ----- This course enables participants to develop the necessary expertise to audit an Information Security Management System (ISMS) as specified in ISO/IEC 27001:2013 and to manage a …
ISO in the Sun: ISO 27001 Lead Auditor (PECB) in Lanzarote
*** Dieser Kurs kann auf Anfrage auch auf Deutsch gehalten werden ***SummaryThis five day course enables participants to develop the necessary expertise to audit an Information Security Management …
ISO in the Sun: ISO 22301 Lead Auditor (PECB) in Lanzarote
*** Dieser Kurs kann auf Anfrage auch auf Deutsch gehalten werden ***SummaryThis five day course enables participants to develop the necessary expertise to audit a Business Continuity Management …
ISO in the Sun: ISO 20000 Lead Auditor (PECB) in Lanzarote
*** Dieser Kurs kann auf Anfrage auch auf Deutsch gehalten werden ***Summary This five day course enables participants to develop the necessary expertise to audit a Service Management System …
IT Cyber Security, CISM, CISA, CISSP, 365 dagen toegang.
Master the advanced techniques required to protect network resources from external threat with the IT Cyber Security bundle. Built around industry best-practice guidelines, the IT Cyber Security bundle consists of
Meer opleidingen External Auditor

Weet je nog niet of je External Auditor wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding External Auditor of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk External Auditor

Met wie werkt een External Auditor samen? 

Intern komt de External Auditor voornamelijk met zijn baas of manager in contact en zijn team van auditors. De baas of manager geeft de opdrachten, terwijl met het team hieraan gewerkt wordt. Het netwerk bestaat vooral uit klanten, aangezien je als External Auditor veel bij andere bedrijven bent. Klanten leveren informatie en krijgen adviezen.


  • Baas
  • Auditor
  • Klant
External Auditor


Organisaties waar een External Auditor werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een External Auditor meestal werkt.

Waar werkt een External Auditor?

External Auditors werken altijd bij een commercieel bedrijf. Ze worden wel ingehuurd door non-profit organisaties.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers External Auditor

Waar kun je het beste werken als External Auditor? Hieronder vind je de best door de External Auditor beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep External Auditor.

Competenties, Skills en Vaardigheden External Auditor:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een External Auditor.

Welke competenties heeft een External Auditor nodig?

Een External Auditor heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen External Auditor

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij External Auditor passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een External Auditor nodig? 

Een External Auditor moet onafhankelijk kunnen oordelen en heeft oog voor detail. Hij blijft volhardend in zijn mening en laat zich niet makkelijk uit het veld slaan. Hij is betrouwbaar, analytisch en zal eventuele fouten ontdekken. (Waarnemer).  Met een kritische blik worden fouten en onjuistheden eerder ontdekt, of überhaupt ontdekt, en zal de External Auditor beter presteren. Ook is hij eerlijk en betrouwbaar, zodat externe belanghebbenden weten dat zij juist worden voorgelicht (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor External Auditor


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een External Auditor

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep External Auditor

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep External Auditor

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie External Auditor

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als External Auditor dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor External Auditor belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als External Auditor. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep External Auditor iets voor je?

Zou je graag External Auditor willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als External Auditor bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op External Auditor

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar