Islamoloog worden: Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Islamoloog? Lees de functieomschrijving.

De Islamoloog is een persoon die de islamologie bestudeert. De islamologie is de studie van de wetten, de cultuur, de religie, de historie en de filosofie van de islam. Het woord ‘islam’ betekent in het Arabisch overgave. De islam is een monotheïstische godsdienst en is één van de drie grotere abrahamitische relgies.

 

Islam

Een aanhanger van de islam wordt een moslim genoemd. Een moslim geeft zich over aan Gods wil en wetten. De Koran is het heilige boek en werd aan Mohammed de profeet en boodschapper doorgegeven. Ook de soenna van Mohammed is een belangrijke bron. De islam kent diverse stromingen die elk hun eigen bronnen van de soenna hebben. De Islamoloog kent de Koran, de soenna en de diverse stromingen. De Islamoloog heeft een goede en uitgebreide kennis van de islam.

 

Maatschappij

De islam is een steeds meer besproken onderwerp en er komen steeds meer moslims in Nederland. Kennis van deze religie en achtergronden van de cultuur worden daarom steeds belangrijker. De Islamoloog leert alles over de cultuur en de religie, van de geschiedenis tot het heden. Ook bestudeert de Islamoloog de religie in combinatie met andere religies en de maatschappij. De Islamoloog is de specialist op het gebied van de islam.

Wil je werken als Islamoloog?

Werk je al als Islamoloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Islamoloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Islamoloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Islamoloog in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Islamoloog

Wat verdient een Islamoloog?

Het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden van de Islamoloog zijn afhankelijk van de branche en de organisatie waar de Islamoloog werkt. Het is daarom lastig om hier een inschatting van te maken.

Salarisschaal Islamoloog

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Islamoloog

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Islamoloog

Hoe goed is de toekomst voor de Islamoloog? 

Er is een kleine vraag naar kundige Islamologen. Door je te blijven verdiepen en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, kan de Islamoloog ook doorgroeien.

Baankans Islamoloog

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Islamoloog worden: Opleidingen tot Islamoloog

Hoe word je een Islamoloog? 

Er zijn diverse opleidingen om Islamoloog te kunnen worden. Denk hierbij aan opleidingen Islam (HBO), Islam en Arabisch (WO) en Islamstudies (WO). Daarnaast worden er ook diverse cursussen over de islam georganiseerd. De verschillende opleidingen hebben vaak elk aan andere insteek, sommige richten zich voornamelijk op de godsdienst, anderen ook op de Arabische taal en weer andere op de maatschappelijke en politieke invloed.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Islamoloog

Meer opleidingen Islamoloog

Weet je nog niet of je Islamoloog wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Islamoloog of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Islamoloog

Met wie werkt een Islamoloog samen? 

De Islamoloog heeft een breed netwerk binnen de islam en afhankelijk van de organisatie waar de Islamoloog voor werkt, ook met bijvoorbeeld andere journalisten en theologen.


Islamoloog


Organisaties waar een Islamoloog werkzaam is

Waar werkt een Islamoloog meestal? 

De Islamoloog kan voor verschillende organisaties werken, maar bijvoorbeeld ook als zelfstandige werkzaam zijn. De Islamoloog kan in verschillende branches werken, denk hierbij aan het onderwijs, de journalistiek of meer in de richting van de theologie en religie. De Islamoloog kan in zowel de profit als de non-profit sector werkzaam zijn.


Best beoordeelde werkgevers Islamoloog

Waar kun je het beste werken als Islamoloog? Hieronder vindt je de best door de Islamoloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Islamoloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Islamoloog:

Welke competenties heeft een een Islamoloog nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Islamoloog

Wat voor persoonlijkheid heb je als Islamoloog nodig? 

De Islamoloog heeft veel kennis van de islamologie en is bericht zich hierin te verdiepen en op de hoogte te blijven. De Islamoloog moet onderlinge verbanden kunnen analyseren en eventueel onderzoek doen naar ontwikkelingen (Waarnemer). Daarnaast houdt de Islamoloog rekening met andere mensen en andere geloofsovertuigingen en verhoudingen (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Islamoloog


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Islamoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Islamoloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Islamoloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Islamoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Islamoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Islamoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Islamoloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Islamoloog iets voor je?

Zou je graag Islamoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Islamoloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Islamoloog

Leila

Kan je met dit beroep islamoloog lesgeven op school. Iemand ervaring mee.

islam123

kunnen vrouwen ook islamoloog worden?

moh.

ja dat kan,je hoeft zelfs geen moslim te zijn.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar