Lid Europees Parlement Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Lid Europees Parlement? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep lid europees parlement. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je lid europees parlement wordt.

Wat is een Lid Europees Parlement?

Leden van het Europees Parlement, ook wel Europarlementariërs genoemd, zijn rechtstreeks gekozen volksvertegenwoordigers. Het Europees Parlement telt 754 leden uit de 27 lidstaten van Europa. Nederland heeft momenteel recht op 26 zetels in het Europees Parlement. Leden worden gekozen voor een duur van 5 jaren.

De leden van het Europees Parlement organiseren zich in fracties, net als in de landelijke politiek. Naast de fractievergadering, waarin per fractie wordt overlegd, is er een plenaire vergadering waar het hele Europees Parlement aan deelneemt. Hierin wordt gestemd over wetsvoorstellen, voorgesteld door de leden van de Europese Commissie. Andere dingen die in deze vergadering aan bod komen zijn de mededelingen van de Raad of de Commissie, actuele kwesties in de Europese Unie of de internationale politiek.

Leden van het Europees Parlement gaan, wanneer er geen zitting is, vaak naar terug naar hun land en regio. Die tijd wordt gebruikt om de kiezer te laten zien wat hij of zij gedaan heeft. Zo houden veel Nederlandse Europarlementariërs spreekbeurten over hun werk. Europarlementariërs houden zich bezig met grensoverschrijdende problemen en worden geacht de belangen van de Europese burger te behartigen, en niet alleen de burgers van de respectievelijke lidstaten.

 

Wil je werken als Lid Europees Parlement?

Werk je al als Lid Europees Parlement en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Lid Europees Parlement worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Lid Europees Parlement, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Lid Europees Parlement in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leden Europese Commissie
  • Ministers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €7956 tot €7957

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Lid Europees Parlement

Wat verdient een Lid Europees Parlement?

Volgens het Statuut van het Europees parlement, verdienen de leden per maand €7956,82. Verder maken de leden aanspraak op onkostenvergoeding, dit om bijvoorbeeld administratie en kantoor te voeren in het land van herkomst. Dit bedrag is vastgesteld op €4299. Reis-, accomodatie-, en bijkomende kosten worden vergoed op basis van daadwerkelijke uitgaven, tot een maximum van €4234. Tenslotte ontvangen de leden €304 voor elke dag dat ze aanwezig zijn op de algemene vergadering. Op dit presentiegeld is overigens in het verleden flinke kritiek geweest.

Salarisschaal Lid Europees Parlement

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Lid Europees Parlement

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Lid Europees Parlement

Wat is de toekomst van Lid Europees Parlement?

Zoals bij 'arbeidsvoorwaarden' te zien is, is Lid van het Europees Parlement een goedbetaalde baan. Doorgroeimogelijkheden bestaan er natuurlijk, zo zou men kunnen denken aan een functie als Minister in het land van herkomst, of wellicht als Eurocommissaris. Om Lid van het Europees Parlement te worden, is een logische stap om je aan te sluiten bij een fractie. Als jij de kiezers kan overtuigen dat jij iets kan toevoegen aan de Europese politiek, dan win je stemmen. Heb je genoeg stemmen, dan word je Lid van het Europees Parlement. Het is geen makkelijke opgave, maar met een duidelijke visie en een solide plan, is het mogelijk

Baankans Lid Europees Parlement

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Lid Europees Parlement worden: Opleidingen tot Lid Europees Parlement

Wil je lid europees parlement worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Lid Europees Parlement? 

Er worden geen eisen gesteld aan de vooropleiding van een lid van het Europees Parlement. Omdat ze door het volk worden gekozen komt iedereen hiervoor in aanmerking. In de praktijk echter, moet je wel iets kunnen inbrengen in de politiek om verkiesbaar te raken. In de meeste gevallen zal een toekomstig lid aansluiten bij een bestaande fractie. Binnen die fractie zal hij dan moeten opklimmen om op de lijst van verkiesbare personen te komen. Expertise op een politiek relevant gebied is wenselijk.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Lid Europees Parlement

Meer opleidingen Lid Europees Parlement

Weet je nog niet of je Lid Europees Parlement wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Lid Europees Parlement of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Lid Europees Parlement

Met wie werkt een Lid Europees Parlement samen? 

De Europarlementariër werkt natuurlijk nauw samen met de andere leden van het Europees Parlement. Dit om te overleggen, kijken waar de overeenkomsten in visie liggen, en om wetgeving te vormen. Verder hebben leden veel contact met de Ministers van de lidstaten, die samenkomen in de Raad van Ministers. In dit orgaan komen de Ministers op relevante bestuursterreinen (als het bijvoorbeeld over de Euro gaat, komen alle Ministers van Financiën bijeen) samen om te beslissen over beleid en budget. Op het thuisfront moeten ze natuurlijk houden met hun achterban, de kiezer, om verzekerd te zijn van politieke steun.


  • Leden Europese Commissie
  • Ministers
Lid Europees Parlement


Organisaties waar een Lid Europees Parlement werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Lid Europees Parlement meestal werkt.

Waar werkt een Lid Europees Parlement?

Net als de Nederlandse overheid, is de Europese Unie een gecompliceerde organisatie. Als Lid van het Europees Parlement ben je een volksvertegenwoordiger, en heb je dus een verantwoordelijkheid tegenover de kiezer. Daarvan zijn er op dit moment zo'n half miljard. De leden van de Europese Commissie doen wetsvoorstellen en de leden van het Europees Parlement stemmen daar dan over. Ze kunnen hierin wijzigingen voorstellen. Dit is natuurlijk een samenspel van verschillende radartjes en dat maakt de organisatie tot een uitdagend geheel.

Het Europees Parlement Informatiebureau in Nederland is het gezicht van het Europees Parlement in Nederland.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Lid Europees Parlement

Waar kun je het beste werken als Lid Europees Parlement? Hieronder vind je de best door de Lid Europees Parlement beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Lid Europees Parlement.

Competenties, Skills en Vaardigheden Lid Europees Parlement:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Lid Europees Parlement.

Welke competenties heeft een Lid Europees Parlement nodig?

Een Lid Europees Parlement heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Lid Europees Parlement

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Lid Europees Parlement passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Lid Europees Parlement nodig? 

Als volksvertegenwoordiger is een lid van het Europees Parlement een teamspeler. Zowel binnen zijn fractie, als met leden van andere fracties moet hij vaak tot compromissen komen. De Europarlementariër heeft een eigen visie, en punten waar hij voor staat. Hij zit in het parlement om deze punten te implementeren. Hij mag zelf wetsvoorstellen doen of wijzigingen voorstellen op bestaande wetten en initiatieven. Hij moet taalvaardig zijn, zowel in zijn eigen taal als in de voertalen van Europa: Frans en Engels.

Bekijk de persoonstypen voor Lid Europees Parlement


Bemiddelaar


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Lid Europees Parlement

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Lid Europees Parlement

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Lid Europees Parlement

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Lid Europees Parlement

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Lid Europees Parlement dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Lid Europees Parlement belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Lid Europees Parlement. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Lid Europees Parlement iets voor je?

Zou je graag Lid Europees Parlement willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Lid Europees Parlement bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Lid Europees Parlement

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar