Minister Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Minister? Lees de functieomschrijving.

Als Minister neem je deel aan de regering van een land en geef je over het algemeen ook leiding aan een ministerie. Als je leiding geeft aan een ministerie wordt je ook wel een Minister met Portefeuille genoemd. Geef je geen leiding aan een ministerie wordt je Minister zonder Portefeuille genoemd. Je neemt dan wel deel aan de kabinetsraad en hebt ook een eigen beleidsterrein.

Je houdt je bezig met een bepaald (beleids)terrein zoals bijvoorbeeld financiën. Het regeringsbeleid is een verantwoordelijkheid van alle Ministers samen en daarom moeten belangrijke beslissingen in de wekelijkse vergadering van de Ministerraad worden genomen. De Ministerraad wordt gevormd door alle Ministers van een land.

Een Minister is dagelijks bezig met het geven van opdrachten aan ambtenaren, het lezen van verslagen en rapporten en het instellen van onderzoeken naar nieuwe ontwikkelingen op zijn eigen beleidsterrein.
 

Wil je werken als Minister?

Werk je al als Minister en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Minister worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Minister, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Minister in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Staatssecretaris
  • Minister-President
  • Minister

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €140000 tot €140000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

3


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Minister

Wat verdient een Minister?

Als Minister verdien je €10.312 per maand.


Ook wordt vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en onkostenvergoeding uitgekeerd.
 

Salarisschaal Minister

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Minister

Op zoek naar een nieuwe baan als Minister? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Minister. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Minister vacatures

Test Engineer / Ministerie van Defensie / Amersfoort
iSense ICT Professionals
Wil jij als Test Engineer zorgen dat cruciale systemen onder extreme omstandigheden blijven draaien? Deins je niet weg voor hoge verwachtingen en prestatiedruk? Lees dan snel verder wat je bij …
Test Engineer / Ministerie van Defensie / Amersfoort
iSense
Functieomschrijving Wil jij als Test Engineer zorgen dat cruciale systemen onder extreme omstandigheden blijven draaien? Deins je niet weg voor hoge verwachtingen en prestatiedruk? Lees dan snel verder wat je …
Bijbaan postbezorger in NAARDEN Ministerpark
Sandd B.V.
Zoek jij een leuke, flexibele bijbaan? Ben je graag buiten en werk je het liefst zelfstandig? Word dan postbezorger bij Sandd in NAARDEN Ministerpark! Werken in een andere buurt kan …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Minister

Hoe goed is de toekomst voor de Minister? 

Een Minister heeft niet echt duidelijke doorgroeimogelijkheden. Je kan wel Minister-President worden, wat over het algemeen als de belangrijkste baan wordt gezien binnen de overheid. Deze kans is wel erg gering.

Verder kun je als Minister er bijvoorbeeld voor kiezen om je beschikbaar te stellen als lid van de Eerste Kamer of een andere richting te kiezen binnen de politiek.  Tot slot gaan veel Ministers (en andere politici) na enkele jaren in de politiek verder in het bedrijfsleven. Daar krijgen zij hoge managementfuncties.

Huidige aantal vacatures

3


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Minister worden: Opleidingen tot Minister

Hoe word je een Minister? 

Er is voor het beroep Minister geen speciale opleiding. Als Minister ben je vaak al lang actief in het politieke leven, maar ook vaak in het zakelijke leven. Vaak zitten Ministers al jaren in de politiek en zijn ze klein begonnen, bijvoorbeeld als beleidsmedewerker bij een politieke partij. Het worden van Minister is ook niet echt een baan, maar meer een roeping. 

Als Minister moet je kennis van zaken hebben op jouw eigen beleidsterrein. Voor een Minister van Financiën is het dus wenselijk als deze een studie op hoger niveau heeft gedaan in de richting van economie/financiën. Als Minister kun je deze zaken dan betrekken op je eigen Ministerie waardoor je beleid beter aansluit op de realiteit en een grotere kans van slagen heeft.  

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Minister

Nederlands voor Pedagogisch Medewerkers
Waarom Nederlands voor Pedagogisch Medewerkers? Minister Asscher (Sociale Zaken) heeft samen met een aantal toonaangevende partijen in de kinderopvang een akkoord voor kwaliteitsverbetering opgesteld: Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK). Daarin …
PepTalks NLP Leadership
PepTalks is een 2 daagse NLP training die in Amsterdam plaats vindt op 9 en 10 maart 2019. PepTalks NLP training is overgekomen uit India, New Delhi. De Managing Director …
Communicatie Manager
Communicatie is overal. We lezen boeken, kranten en tijdschriften. We kijken op televisie naar het journaal of naar de laatste toespraak van de Minister-President. We komen onderweg billboards en reclamezuilen …
Specialisatieopleiding Mediation in Strafzaken
Laatste nieuws over Mediation in Strafzaken:Dit najaar heeft de minister besloten om structurele financiering ter beschikking te stellen voor mediation in strafzaken. Hierdoor is het mogelijk om mediation in strafzaken …
Gevaarlijke honden als gemeentetaak
Gemeenten zijn aan zet Alle mogelijke maatregelen op een rij Dagdeel 1: repressieve mogelijkheden gemeenten Dagdeel 2: preventieve maatregelen en beleid AanleidingAl toen in 2008 het afschaffen van de …
Meer opleidingen Minister

Weet je nog niet of je Minister wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Minister of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Minister

Met wie werkt een Minister samen? 

Als Minister heb je iedere week te maken met andere Ministers en met het beleid dat zij voeren. Er is wekelijks overleg tussen al deze Ministers in de Ministerraad. De voorzitter van deze Ministerraad is de Minister-President.

De staatssecretaris is erg belangrijk voor een Minister. Hij kan worden gezien als een ondersteuning voor de Minister. Een Minister kan onmogelijk zelf alle beslissingen nemen en alle opdrachten uitvoeren. Je kan bepaalde taken dan delegeren aan een staatssecretaris die deze taken dan in jouw naam uitvoert.


  • Staatssecretaris
  • Minister-President
  • Minister
Minister


Organisaties waar een Minister werkzaam is

Waar werkt een Minister meestal? 

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Minister

Waar kun je het beste werken als Minister? Hieronder vindt je de best door de Minister beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Minister.

Competenties, Skills en Vaardigheden Minister:

Welke competenties heeft een een Minister nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Minister

Wat voor persoonlijkheid heb je als Minister nodig? 

Als Minister moet je een krachtige uitstraling hebben, besluitvaardig zijn en goed kunnen samenwerken. Je moet je profileren als een leider en het is ook belangrijk om oprecht te zijn en het vertrouwen van de burgers te hebben (Baas)

Je wilt als Minister dat het beleid op jouw terrein zo goed mogelijk aansluit op de omgeving. Dit kun je bereiken door zorgvuldig en nauwkeurig te werken en rekening te houden met alle mogelijke actoren en factoren. Je wilt het beste beleid voor de samenleving en probeert zo het land te verbeteren (Perfectionist).
 

Bekijk de persoonstypen voor Minister


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Minister

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Minister

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Minister

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Minister

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Minister dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Minister belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Minister. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Minister iets voor je?

Zou je graag Minister willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Minister bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Minister

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar