Eurocommissaris worden: Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Eurocommissaris? Lees de functieomschrijving.

 

In totaal 27 leden van de 27 lidstaten van de Europese Unie vormen de Europese Commissie. De Eurocommissaris heeft als taak het behartigen van het algemeen belang van de Europese Unie. Iedere commissaris heeft zijn eigen specialiteit en de portefeuille die daarmee samen gaat.
Elke lidstaat mag één Eurocommissaris voorstellen, na overleg met de voorzitter van de Europese Commissie. Na goedkeuring door het Europees Parlement en de Europese Raad wordt de commissarissen dan definitief geïnstalleerd. De Eurocommissaris vertegenwoordigt niet het belang van de lidstaat van herkomst, maar het belang van de Europese Unie in zijn algemeenheid. De Commissie fungeert als collectief orgaan, waarin bij meerderheid wordt besloten.
 
Elke vijf jaar wordt de samenstelling van de Commissie opnieuw bezien, na de verkiezing van het Europees Parlement.  Het nieuwe Europees Parlement kan dan het vertrouwen uitspreken in de voorzitter van de Commissie die door de lidstaten is aangewezen, zodat de nieuwe voorzitter in overleg met de regeringen van de lidstaten zijn toekomstige Commissie samenstelt. Het Parlement kan zich hierna uitspreken over de volledige Commissie door middel van een stemming. Nadat de nieuwe Commissie het vertrouwen van het Parlement heeft gekregen, kan zij officieel haar functies op zich nemen.
 
Op het moment is de Nederlandse Eurocommissaris Neelie Kroes. Zij heeft de portefeuille 'Digitale Agenda', en heeft van 2004 tot 2009 de portefeuille 'Mededinging' gehad

Wil je werken als Eurocommissaris?

Werk je al als Eurocommissaris en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Eurocommissaris worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Eurocommissaris, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Eurocommissaris in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leden Europees Parlement
  • Voorzitter EU Commissie
  • Ministers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €19909 tot €20000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Eurocommissaris

Wat verdient een Eurocommissaris?

Standaard verdient de Eurocommissaris een salaris van 19.909,89 euro per maand, wat een jaarsalaris van 238.918,70 euro betekent. Daarnaast krijgen ze een woonvergoeding die 15% van het salaris bedraagt, dus 35.837,81 euro per jaar. Tevens is er de maandelijkse representatievergoeding van 607 euro, oftewel 7284 euro op jaarbasis. Alles bij elkaar maakt dat een jaarlijks inkomen van 282.040,50, exclusief pensioenrechten.

Salarisschaal Eurocommissaris

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Eurocommissaris

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Eurocommissaris

Hoe goed is de toekomst voor de Eurocommissaris? 

Elke lidstaat mag maar één Eurocommissaris leveren, dus de kansen om Eurocommissaris te worden zijn sterk beperkt. Je moet hebben laten zien dat jij dé expert bent op het gebied van de portefeuille die Nederland mag vervullen. Dit kan door oa. je werkzaamheden en publicaties op dat gebied.

Als Eurocommissaris sta je al vrij hoog op de ladder. De hoogste baas van Europa is de voorzitter van de Europese Commissie. Hij heeft 7 vice-voorzitters in de Commissie zitten.

Baankans Eurocommissaris

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Eurocommissaris worden: Opleidingen tot Eurocommissaris

Hoe word je een Eurocommissaris? 

Hoewel nergens een formele eis bestaat betreffende de vooropleiding voor een Eurocommissaris, is het duidelijk dat een hoog opleidingsniveau vereist is. Eurocommissaris is één van de verantwoordelijkste banen voor Nederlandse politici. Omdat de Eurocommissaris met een speciale portefeuille is belast, is het noodzakelijk know-how te hebben op dat gebied. Een relevante studie is dus vereist.

De 4 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Eurocommissaris

Workshop Zakelijk telefoneren Engels 1 klokuur face to face + 2 klokuren online
Ongeveer 72% van alle Nederlandse export blijft binnen Europa, met als top Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Helaas loopt 11% van het midden- en kleinbedrijf contracten mis door een gebrekkige kennis …
Workshop Zakelijk telefoneren Spaans 1 klokuur face to face + 2 klokuren online
Ongeveer 72% van alle Nederlandse export blijft binnen Europa, met als top Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Helaas loopt 11% van het midden- en kleinbedrijf contracten mis door een gebrekkige kennis …
Workshop Zakelijk Telefoneren Duits 1 klokuur face to face + 2 klokuren online
Workshop Zakelijk telefoneren Engels, Duits, Spaans of Frans Ongeveer 72% van alle Nederlandse export blijft binnen Europa, met als top Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Helaas loopt 11% van het midden- …
Workshops Zakelijk Telefoneren Frans 1 klokuur face to face + 2 klokuren online
Workshops Workshop Zakelijk telefoneren Engels, Duits, Spaans of Frans Ongeveer 72% van alle Nederlandse export blijft binnen Europa, met als top Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Helaas loopt 11% van het …
Meer opleidingen Eurocommissaris

Weet je nog niet of je Eurocommissaris wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Eurocommissaris of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Eurocommissaris

Met wie werkt een Eurocommissaris samen? 

Onder elke Eurocommissaris is een heel ambtelijk apparaat bezig om het door hem uitgestippelde beleid zo goed mogelijk voor te bereiden en uit te voeren. De Eurocommissaris geeft leiding en overlegt dus zeer vaak met leden van zijn staf, waaronder de Directeuren-Generaal, de hoogste bazen van deze afdelingen. Verder overlegt hij natuurlijk in de Commissie zelf, en met mensen die verstand hebben van de zaken waarover een Eurocommissaris beslist. Om de Commissie heen bestaan ook een aantal adviesorganen, zoals het Economisch en Sociaal Comité en het Comité van de Regio's.


  • Leden Europees Parlement
  • Voorzitter EU Commissie
  • Ministers
Eurocommissaris


Organisaties waar een Eurocommissaris werkzaam is

Waar werkt een Eurocommissaris meestal? 

De Europese Commissie vertegenwoordigt de belangen van de Unie en al zijn onderdanen. Het is dus een politieke non-profit instelling. Tuurlijk wordt er veel aandacht besteed aan efficientië, aangezien de financiering gebeurt door alle lidstaten en Nederlandse belastingbetalers dus ook meebetalen aan het werk van de Commissie


Best beoordeelde werkgevers Eurocommissaris

Waar kun je het beste werken als Eurocommissaris? Hieronder vindt je de best door de Eurocommissaris beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Eurocommissaris.

Competenties, Skills en Vaardigheden Eurocommissaris:

Welke competenties heeft een een Eurocommissaris nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Eurocommissaris

Wat voor persoonlijkheid heb je als Eurocommissaris nodig? 

De Eurocommissaris is onafhankelijk van zijn lidstaat, maar vertegenwoordigd het belang van de Unie. Hij is resultaatgericht, en is een precieze werker. Hij heeft vrijwel altijd meerdere projecten lopen, en kan dus goed multi-tasken. Het is belangrijk dat de Eurocommissaris veel doorzettingsvermogen heeft bij het uitvoering van de projecten. Ook moet hij tactisch zijn in de politiek. Veel projecten kunnen alleen door samenwerking tot stand komen.

Bekijk de persoonstypen voor Eurocommissaris


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Eurocommissaris

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Eurocommissaris

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Eurocommissaris

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Eurocommissaris

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Eurocommissaris dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Eurocommissaris belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Eurocommissaris. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Eurocommissaris iets voor je?

Zou je graag Eurocommissaris willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Eurocommissaris bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Eurocommissaris

Jan Giesen

Er worden bedragen genoemd van ruim 19000 tot ruim 20000 Euro. Per week, maand of jaar?

Willem

Beste Jan,lezen is waarschijnlijk niet jouw sterkste punt.Lees de arbeidsvoorwaarden van de Eurocommissaris nog maar een keer door.Als dit nog onduidelijkheden oplevert dan reageer je nog maar een keer.M.vr.gr.Willem

Henk

En Jan,is het al duidelijk?

Edo

Jan,lees niet zo snel.Gr.

Pieter

Waar blijft Jan?

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar