Lobbyist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Lobbyist? Lees de functieomschrijving.

De Lobbyist richt zich in het werk op het beïnvloeden van bestuurlijke machtscentra. Denk hierbij aan bestuurders van organisaties, volksvertegenwoordigers, ambtenaren, onderzoekers en anderen die werkzaam zijn in de publieke sector. De Lobbyist houdt zich bezig met lobbyen: het stelselmatig uitoefenen van invloed op beleidsmakers bij bestuursorganen.

De Lobbyist maakt geen deel uit van de bestuursorganen en het initiatief van het contact ligt dan ook bij de Lobbyist. De Lobbyist is als het ware een derde partij die buiten het zicht van de openbaarheid probeert invloed uit te oefenen. Lobbyen gebeurt op alles bestuursniveaus en kan zich richten op overheden, parlementen, maar ook maatschappelijke instellingen en bedrijven en het bestuur van de ‘gewone’ sportvereniging.

De Lobbyist kan zich richten op het invoeren of wijzigen van regels en op het verkrijgen van vergunningen, registraties, subsidies, licenties en posities. De Lobbyist doet dit met het oog op een betere positionering in het publieke krachtenveld. De Lobbyist probeert zo invloed uit te oefenen en wijzigingen door te laten voeren. De Lobbyist probeert informeel formele gezagsdragers te beïnvloeden.

Het doel van de Lobbyist is het legitiem behartigen van (politieke) belangen. De Lobbyist heeft hiervoor verschillende manieren om te lobbyen: informeel, formeel, via de publiciteit of juist meer op de achtergrond. De Lobbyist moet weten welke aanpak op dat moment het beste is om het doel te bereiken.

Wil je werken als Lobbyist?

Werk je al als Lobbyist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Lobbyist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Lobbyist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Lobbyist in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Lobbyist

Wat verdient een Lobbyist?

Het startsalaris van de Lobbyist ligt rond de €2000,- en kan oplopen tot €5000,- naarmate meer ervaringen en successen aanwezig zijn.

Salarisschaal Lobbyist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Lobbyist

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Lobbyist

Hoe goed is de toekomst voor de Lobbyist? 

Er zijn slechts een gering aantal vacatures te vinden voor de functie van Lobbyist.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Lobbyist worden: Opleidingen tot Lobbyist

Hoe word je een Lobbyist? 

Er zijn specifieke opleidingen/cursussen om Lobbyist te kunnen worden. Deze opleiding is geen vereiste, kennis van de sector en het beïnvloedingsproces zijn vaak belangrijker.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Lobbyist

Training Media en lobby
Training Media en lobby Hoe groot is de invloed van de media in de politiek? Wat heeft de meeste impact: de oude journalistiek of de nieuwe bronnen als “Welingelichte Kringen”? …
Meer opleidingen Lobbyist

Weet je nog niet of je Lobbyist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Lobbyist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Lobbyist

Met wie werkt een Lobbyist samen? 

De Lobbyist heeft geregeld contact met de gezagsvoerders en bestuurlijke machtscentra waar de Lobbyist probeert invloed uit te oefenen.


Lobbyist


Organisaties waar een Lobbyist werkzaam is

Waar werkt een Lobbyist meestal? 

De Lobbyist probeert bestuurlijke machtscentra en formele gezagsdragers te beïnvloeden. De Lobbyist probeert meestal invloed uit te oefenen in de publieke sector.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Lobbyist

Waar kun je het beste werken als Lobbyist? Hieronder vindt je de best door de Lobbyist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Lobbyist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Lobbyist:

Welke competenties heeft een een Lobbyist nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Lobbyist

Wat voor persoonlijkheid heb je als Lobbyist nodig? 

De Lobbyist gaat zelfverzekerd en doelgericht te werk (Succesvolle werker). Daarnaast moet de Lobbyist ook onafhankelijk zijn om als derde partij invloed te kunnen uitoefenen (Baas). 

Bekijk de persoonstypen voor Lobbyist


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Lobbyist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Lobbyist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Lobbyist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Lobbyist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Lobbyist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Lobbyist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Lobbyist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Lobbyist iets voor je?

Zou je graag Lobbyist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Lobbyist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Lobbyist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar