Filiaalmanager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Filiaalmanager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep filiaalmanager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je filiaalmanager wordt.

 

Wat is een Filiaalmanager?

De filiaalmanager, ook wel shopmanager genoemd, is verantwoordelijk voor de winkel met het personeel. Hij moet ervoor zorgen dat de zaak goed loopt. Dit gebeurt door middel van goede verkooptechnieken. Hij is tevens degene die probeert verkopers te stimuleren om zoveel mogelijk te verkopen. Zelf draagt hij ook zijn steentje bij in de verkoop om het goede voorbeeld te laten zien. Het is van belang dat de filiaalmanager goed met een leidinggevende functie om kan gaan, omdat in principe alles om hem draait in het filiaal.

 

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wat doet een Filiaalmanager?

De filiaalmanager moet alles wat er is gebeurt rapporteren aan de rayonmanager, dit kunnen personeelszaken zijn, maar het kan ook gaan over verkoopcijfers en dergelijke. De filiaalmanager moet ook een brede kennis hebben van producten in de telecom voor het bedrijf waar hij voor werkt. Hij moet niet alleen kennis hebben van de producten die zij verkopen, maar ook kennis hebben van programma’s waarmee ze werken in de telecom.

Je vindt de functie filiaalmanager of shopmanager in bijna alle takken van de retail. Dit kan een telecomshop zijn, maar ook een kledingwinkel, een warenhuis, of het kan zelfs een supermarktmanager zijn.

Wil je werken als Filiaalmanager?

Werk je al als Filiaalmanager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Filiaalmanager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Filiaalmanager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Filiaalmanager in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1755 tot €4166

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

93


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Filiaalmanager

Wat verdient een Filiaalmanager?

De filiaalmanager verdient rond de 1755 euro bruto per maand bij aanvang. Dit kan oplopen tot ongeveer 4166 euro bruto per maand. Aantal jaren praktijk ervaring als filiaalmanager speelt een grote rol bij het salaris. De salarissen zijn afhankelijk van CAO schalen en de toekomstige werkgever.

Salarisschaal Filiaalmanager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Filiaalmanager

Op zoek naar een nieuwe baan als Filiaalmanager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Filiaalmanager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Filiaalmanager vacatures

Vacature Filiaalmanager
Boels
Dit is de rolBoels pitstop Als filiaalmanager te Cuijk heb jij een afwisselende functie. Uiteraard ben jij verantwoordelijk voor het motiveren en coachen van jouw team, maar daarnaast werk …
Vacature Assistent Filiaalmanager
Boels
Dit is de rolBoels pitstop Als assistent filiaalmanager op de vestiging Almere ben jij de rechterhand én vervanging van de filiaalmanager bij afwezigheid. Dit betekent dat jij, samen met …
Vacature Filiaalmanager (Amsterdam)
Holland & Barrett
Filiaalmanager (Amsterdam)32 uur per week Wij zijn op zoek naar een Filiaalmanager! Als Filiaalmanager bij Holland & Barrett ben je eindverantwoordelijk voor de afgesproken resultaten en doelen van jouw …
Vacature Filiaalmanager (Rotterdam)
Holland & Barrett
Filiaalmanager (locatie)32 uur per week Wij zijn op zoek naar een Filiaalmanager! Als Filiaalmanager bij Holland & Barrett ben je eindverantwoordelijk voor de afgesproken resultaten en doelen van jouw …
Vacature Filiaalmanager (Utrecht)
Holland & Barrett
Filiaalmanager (Utrecht)32 uur per week Wij zijn op zoek naar een Filiaalmanager! Als Filiaalmanager bij Holland & Barrett ben je eindverantwoordelijk voor de afgesproken resultaten en doelen van jouw …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Filiaalmanager

Wat zijn de baankansen voor een Filiaalmanager?

Het aantal leegstaande vacatures die er te vinden zijn zijn er redelijk veel. De moeilijkheidsgraad om filiaalmanager te worden ligt gemiddeld, hij moet minimaal een MBO opleiding hebben gedaan, maar lang niet iedereen kan filiaalmanager worden, hij moet over bepaalde kwaliteiten bezitten die niet iedereen zomaar bezit. Dit samen maakt dat het arbeidsmarktperspectief voor de filiaalmanager gemiddeld is.

Doorgroeimogelijkheden zijn er in de vorm van een groter filiaal waar de filiaalmanager voor verantwoordelijk kan zijn, of hij is verantwoordelijk voor meerdere filialen, of hij wordt rayonmanager.

De actuele kans op werk voor een Filiaalmanager

De kans op werk voor het beroep Filiaalmanager is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

93

Baankans Filiaalmanager

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Filiaalmanager worden: Opleidingen tot Filiaalmanager

Wil je Filiaalmanager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Filiaalmanager.

Hoe word je een Filiaalmanager? 

De filiaalmanager moet minimaal een MBO opleiding hebben gevolgd. Bij sommige vacatures vragen werkgevers ook om bepaalde cursussen die de filiaalmanager moet hebben gevolgd.
Beschikken over een aantal jaren werkervaring is vaak gewenst.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Filiaalmanager

Filiaalmanager Thuisstudie
Een goede baan in de detailhandel? Volg de Filiaalmanager opleidingWil je in een winkel werken met flink wat verantwoordelijkheid? Hou je ervan om verschillende taken op je bordje te krijgen? …
Filiaalmanager Thuisstudie
Filiaalmanager E-Learning
Een goede baan in de detailhandel? Volg de Filiaalmanager opleidingWil je in een winkel werken met flink wat verantwoordelijkheid? Hou je ervan om verschillende taken op je bordje te krijgen? …
Filiaalmanager E-Learning
MHBO Retailmanagement
Een MHBO opleiding van Sandvalley Training vormt een optimale brug van MBO naar HBO. Bij een vervolgstudie op HBO niveau heeft een met een MHBO opleiding een prima basis. Als …
MHBO Retailmanagement
MHBO Retailmanagement (1 jaar)
Een MHBO opleiding van Flex Academy vormt een optimale brug van MBO naar HBO. Bij een vervolgstudie op HBO niveau heeft een met een MHBO opleiding een prima basis. Als …
MHBO  Retailmanagement (1 jaar)
MHBO Retailmanagement
Een MHBO opleiding van Flex Academy vormt een optimale brug van MBO naar HBO. Bij een vervolgstudie op HBO niveau heeft een met een MHBO opleiding een prima basis. Als …
MHBO Retailmanagement

Omscholen tot Filiaalmanager

Als je je wilt omscholen tot Filiaalmanager is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Filiaalmanager zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Filiaalmanager dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Opleiding vacatures Filiaalmanager

Vacature Assistent Filiaalmanager in opleiding Kalverstraat
Hunkemöller B.V. Amsterdam
Hunkemöller B.V. - Amsterdam zoekt een Assistent Filiaalmanager in opleiding Kalverstraat te MBO geplaatst op 27-05-2021 Shop Manager / Store Manager in opleiding (m/v) voor 32 uur per week - …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Filiaalmanager

Als je Filiaalmanager wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Filiaalmanager zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Filiaalmanager

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Filiaalmanager?

Competenties en Vaardigheden Filiaalmanager

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Filiaalmanager nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Filiaalmanager nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Filiaalmanager

Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Ondernemerschap
Ondernemerschap
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Filiaalmanager

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Filiaalmanager. Als Filiaalmanager wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Filiaalmanager:


zie volledige beschrijving persoonstype Filiaalmanager

Vakkennis voor een Filiaalmanager

Het is voor een Filiaalmanager ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Filiaalmanager zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Filiaalmanager

Filiaalmanager E-Learning
Een goede baan in de detailhandel? Volg de Filiaalmanager opleidingWil je in een winkel werken met flink wat verantwoordelijkheid? Hou je ervan om verschillende taken op je bordje te krijgen? …
Filiaalmanager E-Learning
MHBO Retailmanagement
Een MHBO opleiding van Sandvalley Training vormt een optimale brug van MBO naar HBO. Bij een vervolgstudie op HBO niveau heeft een met een MHBO opleiding een prima basis. Als …
MHBO Retailmanagement
MHBO Retailmanagement (1 jaar)
Een MHBO opleiding van Sandvalley Training vormt een optimale brug van MBO naar HBO. Bij een vervolgstudie op HBO niveau heeft u een met een MHBO opleiding een prima basis. …
MHBO Retailmanagement (1 jaar)
MHBO Retailmanagement
Een MHBO opleiding van Study-Online.nlvormt een optimale brug van MBO naar HBO. Bij een vervolgstudie op HBO niveau heeft een met een MHBO opleiding een prima basis. Als zelfstandig ondernemer …
MHBO Retailmanagement
MHBO Retailmanagement (1 jaar)
Een MHBO opleiding van Study-Online.nlvormt een optimale brug van MBO naar HBO. Bij een vervolgstudie op HBO niveau heeft u een met een MHBO opleiding een prima basis. Als zelfstandig …
MHBO Retailmanagement (1 jaar)

Werkervaring Filiaalmanager

Het is voor een startend Filiaalmanager die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Filiaalmanager is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Filiaalmanager het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Filiaalmanager

Met wie werkt een Filiaalmanager samen? 

De filiaalmanager moet een goed netwerk van klanten hebben, door een goed netwerk van klanten te hebben komen klanten bij zijn filiaal terug en zorgt dit voor een grotere omzet. De filiaalmanager moet alles wat hij doet en wat er gebeurt doorgeven aan de rayonmanager, het is van belang dat het contact tussen hem en de rayonmanager goed is, zodat er soms ook dingen door de vingers kunnen worden gezien, hij iemand heeft waar hij advies aan kan vragen en zijn functie als filiaalmanager kan behouden.


Filiaalmanager


Organisaties waar een Filiaalmanager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Filiaalmanager meestal werkt.

Waar werkt een Filiaalmanager?

Filiaalmanager kun je in elke kleine winkel, welke vaak onderdeel uitmaakt van een keten, worden. Je werkt dus in de detailhandel. Dit zijn relatief kleinschalige winkels: je staat in direct contact met je medewerkers en je klanten uit de regio. Bij goed functioneren kun je als filiaalmanager natuurlijk grotere filialen gaan managen.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Filiaalmanager

Waar kun je het beste werken als Filiaalmanager? Hieronder vind je de best door de Filiaalmanager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Filiaalmanager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Filiaalmanager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Filiaalmanager.

Welke competenties heeft een Filiaalmanager nodig?

Een Filiaalmanager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Filiaalmanager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Filiaalmanager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Filiaalmanager nodig? 

De filiaalmanager moet gedreven zijn in zijn werk, omdat hij diegene is die zijn team moet motiveren en moet zorgen voor goede verkoopcijfers. Het is van belang dat hij als filiaalmanager het goede voorbeeld te geven door gedreven te zijn in zijn werk, dit zorgt ervoor dat de rest van het team beter zijn best doet om goede verkoopcijfers te halen. (Succesvolle werker)

Hij moet spontaan en charmant zijn, omdat hij als filiaalmanager ook producten in de telecom moet verkopen. Door spontaan en charmant te zijn zorgt hij ervoor dat klanten sneller iets bij hem kopen, ook door een aantal kortingen te geven zul je zien dat klanten vaker terugkomen.
De filiaalmanager moet verantwoordelijk zijn, omdat hij alles wat er in het filiaal gebeurt moet kunnen verantwoorden tegenover de rayonmanager, het is van belang dat de filiaalmanager inziet dat hij wat er ook gebeurt verantwoordelijk is en zoveel mogelijk fouten moet weten te verkomen. (Levensgenieter)

Bekijk de persoonstypen voor Filiaalmanager


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Filiaalmanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Filiaalmanager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Filiaalmanager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Filiaalmanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Filiaalmanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Filiaalmanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Filiaalmanager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Filiaalmanager iets voor je?

Zou je graag Filiaalmanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Filiaalmanager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Filiaalmanager?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Filiaalmanager

Vacature Filiaalmanager
kruidvat
Dit ga je doenBen jij een geboren leider? Dan is Kruidvat dé plek waar je jouw gevoel voor ondernemerschap en management optimaal kunt inzetten en ontwikkelen. Als filiaalmanager ben …
Vacature Assistent Filiaalmanager
kruidvat
Dit ga je doenBen jij een filiaalmanager in de dop en wil je aan de slag bij een van de succesvolste winkelketens van Nederland? Dan is Kruidvat dé plek …
Vacature Filiaalmanager
kruidvat
Dit ga je doenBen jij een geboren leider? Dan is Kruidvat dé plek waar je jouw gevoel voor ondernemerschap en management optimaal kunt inzetten en ontwikkelen. Als filiaalmanager ben …
Vacature Assistent Filiaalmanager
kruidvat
Dit ga je doenBen jij een filiaalmanager in de dop en wil je aan de slag bij een van de succesvolste winkelketens van Nederland? Dan is Kruidvat dé plek …
Vacature Filiaalmanager
trekpleister
Dit ga je doenAls filiaalmanager bij Trekpleister ben je het gezicht van dé drogist bij jou in de buurt. Met jouw leidinggevende skills en ideeën over hoe je klanten …

Actuele blogposts


reacties op Filiaalmanager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar