Filiaalmanager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Filiaalmanager? Lees de functieomschrijving.

De filiaalmanager in de telecom is verantwoordelijk voor de winkel met het personeel. Hij moet ervoor zorgen dat de zaak goed loopt. Dit gebeurt door middel van goede verkooptechnieken. Hij is tevens degene die probeert verkopers te stimuleren om zoveel mogelijk te verkopen. Zelf draagt hij ook zijn steentje bij in de verkoop om het goede voorbeeld te laten zien. Het is van belang dat de filiaalmanager goed met een leidinggevende functie om kan gaan, omdat in principe alles om hem draait in het filiaal.

De filiaalmanager moet alles wat er is gebeurt rapporteren aan de rayonmanager, dit kunnen personeelszaken zijn, maar het kan ook gaan over verkoopcijfers en dergelijke. De filiaalmanager moet ook een brede kennis hebben van producten in de telecom voor het bedrijf waar hij voor werkt. Hij moet niet alleen kennis hebben van de producten die zij verkopen, maar ook kennis hebben van programma’s waarmee ze werken in de telecom.

Wil je werken als Filiaalmanager?

Werk je al als Filiaalmanager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Filiaalmanager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Filiaalmanager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Filiaalmanager in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1755 tot €4166

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

17


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Filiaalmanager

Wat verdient een Filiaalmanager?

De filiaalmanager verdient rond de 1755 euro bruto per maand bij aanvang. Dit kan oplopen tot ongeveer 4166 euro bruto per maand. Aantal jaren praktijk ervaring als filiaalmanager speelt een grote rol bij het salaris. De salarissen zijn afhankelijk van CAO schalen en de toekomstige werkgever.

Salarisschaal Filiaalmanager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Filiaalmanager

Op zoek naar een nieuwe baan als Filiaalmanager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Filiaalmanager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Filiaalmanager vacatures

Filiaalmanager
Careermaker
Een hoge kwaliteit voor een lage prijs aanbieden, daar staat ALDI voor! Dit maakt hen één van de grootste. maar ook meest succesvolle food Retailers in Europa. De ALDI is …
Filiaalmanager
Young & Ambitious
Zit motiveren in jouw bloed en denk jij altijd een stap vooruit?  Heb je affiniteit met de mode , ben je een echte teamplayer en ben jij op zoek naar
Assistent Filiaalmanager (Noord Flevoland)
Aldi BV
Dit vertel je aan je vrienden: “Bij afwezigheid van de filiaalleider ben ik verantwoordelijk voor het filiaal en stuur ik het winkelteam aan”.   Als Assistent Filiaalleider werk je niet …
Assistent Filiaalmanager
Careermaker
Heb jij de ambitie om leiding te willen gaan geven? Houd jij van aanpakken? En heb jij ervaring in de supermarktbranche? Dan is de ALDI opzoek naar jou! Voor verschillende …
Assistent Filiaalmanager (Dronten)
Aldi BV
Dit vertel je aan je vrienden: “Bij afwezigheid van de filiaalleider ben ik verantwoordelijk voor het filiaal en stuur ik het winkelteam aan”.   Als Assistent Filiaalleider werk je niet …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Filiaalmanager

Hoe goed is de toekomst voor de Filiaalmanager? 

Het aantal leegstaande vacatures die er te vinden zijn zijn er redelijk veel. De moeilijkheidsgraad om filiaalmanager te worden ligt gemiddeld, hij moet minimaal een MBO opleiding hebben gedaan, maar lang niet iedereen kan filiaalmanager worden, hij moet over bepaalde kwaliteiten bezitten die niet iedereen zomaar bezit. Dit samen maakt dat het arbeidsmarktperspectief voor de filiaalmanager gemiddeld is.

Doorgroeimogelijkheden zijn er in de vorm van een groter filiaal waar de filiaalmanager voor verantwoordelijk kan zijn, of hij is verantwoordelijk voor meerdere filialen, of hij wordt rayonmanager.

Baankans Filiaalmanager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

17


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Filiaalmanager worden: Opleidingen tot Filiaalmanager

Hoe word je een Filiaalmanager? 

De filiaalmanager moet minimaal een MBO opleiding hebben gevolgd. Bij sommige vacatures vragen werkgevers ook om bepaalde cursussen die de filiaalmanager moet hebben gevolgd.
Beschikken over een aantal jaren werkervaring is vaak gewenst.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Filiaalmanager

MHBO Retailmanagement (1 jaar)
Een MHBO opleiding van Flex Academy vormt een optimale brug van MBO naar HBO. Bij een vervolgstudie op HBO niveau heeft een met een MHBO opleiding een prima basis. Als …
MHBO Retailmanagement
Een MHBO opleiding van Flex Academy vormt een optimale brug van MBO naar HBO. Bij een vervolgstudie op HBO niveau heeft een met een MHBO opleiding een prima basis. Als …
MHBO Leergang Retailmanagement
Een MHBO opleiding van Holland Opleidingen Groep vormt een optimale brug van MBO naar HBO. Bij een vervolgstudie op HBO niveau heeft u een met een MHBO opleiding een prima …
MHBO Retailmanagement
Een MHBO opleiding van Holland Opleidingen Groep vormt een optimale brug van MBO naar HBO. Bij een vervolgstudie op HBO niveau heeft een met een MHBO opleiding een prima basis. …
MHBO Leergang Retailmanagement (privé-les)
Een MHBO opleiding van VSK-Academy vormt een optimale brug van MBO naar HBO. Bij een vervolgstudie op HBO niveau heeft een met een MHBO opleiding een prima basis. Als zelfstandig …
Meer opleidingen Filiaalmanager

Weet je nog niet of je Filiaalmanager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Filiaalmanager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Filiaalmanager

Met wie werkt een Filiaalmanager samen? 

De filiaalmanager moet een goed netwerk van klanten hebben, door een goed netwerk van klanten te hebben komen klanten bij zijn filiaal terug en zorgt dit voor een grotere omzet. De filiaalmanager moet alles wat hij doet en wat er gebeurt doorgeven aan de rayonmanager, het is van belang dat het contact tussen hem en de rayonmanager goed is, zodat er soms ook dingen door de vingers kunnen worden gezien, hij iemand heeft waar hij advies aan kan vragen en zijn functie als filiaalmanager kan behouden.


Filiaalmanager


Organisaties waar een Filiaalmanager werkzaam is

Waar werkt een Filiaalmanager meestal? 

Filiaalmanager kun je in elke kleine winkel, welke vaak onderdeel uitmaakt van een keten, worden. Je werkt dus in de detailhandel. Dit zijn relatief kleinschalige winkels: je staat in direct contact met je medewerkers en je klanten uit de regio. Bij goed functioneren kun je als filiaalmanager natuurlijk grotere filialen gaan managen.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Filiaalmanager

Waar kun je het beste werken als Filiaalmanager? Hieronder vindt je de best door de Filiaalmanager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Filiaalmanager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Filiaalmanager:

Welke competenties heeft een een Filiaalmanager nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Filiaalmanager

Wat voor persoonlijkheid heb je als Filiaalmanager nodig? 

De filiaalmanager moet gedreven zijn in zijn werk, omdat hij diegene is die zijn team moet motiveren en moet zorgen voor goede verkoopcijfers. Het is van belang dat hij als filiaalmanager het goede voorbeeld te geven door gedreven te zijn in zijn werk, dit zorgt ervoor dat de rest van het team beter zijn best doet om goede verkoopcijfers te halen. (Succesvolle werker)

Hij moet spontaan en charmant zijn, omdat hij als filiaalmanager ook producten in de telecom moet verkopen. Door spontaan en charmant te zijn zorgt hij ervoor dat klanten sneller iets bij hem kopen, ook door een aantal kortingen te geven zul je zien dat klanten vaker terugkomen.
De filiaalmanager moet verantwoordelijk zijn, omdat hij alles wat er in het filiaal gebeurt moet kunnen verantwoorden tegenover de rayonmanager, het is van belang dat de filiaalmanager inziet dat hij wat er ook gebeurt verantwoordelijk is en zoveel mogelijk fouten moet weten te verkomen. (Levensgenieter)

Bekijk de persoonstypen voor Filiaalmanager


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Filiaalmanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Filiaalmanager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Filiaalmanager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Filiaalmanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Filiaalmanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Filiaalmanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Filiaalmanager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Filiaalmanager iets voor je?

Zou je graag Filiaalmanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Filiaalmanager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Filiaalmanager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar