Mandenmaker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Mandenmaker? Lees de functieomschrijving.

De Mandenmaker maakt op kunstzinnige wijze manden. De Mandenmaker gebruikt hiervoor stengels en plantaardige vezels waarmee hij door middel van vlechtwerktechnieken manden maakt.

Al in de Oudheid werd vlechtwerk met plantaardige materialen gemaakt. De mandenmakerij werd pas in de twintigste eeuw tijdens de Industriële Revolutie echt populair. In die was er veel vraag naar verpakkingsmaterialen voor goederen. Manden waren hier bij uitstek goed voor geschikt en werden daarom op grote schaal vervaardigd. Tegenwoordig is er heel ander verpakkingsmateriaal ontwikkeld en worden manden daar niet langer voor gebruikt. Het beroep van de Mandenmaker is daarmee een uitstervend beroep geworden. Enkel in lage loonlanden worden nog manden door Mandenmakers vervaardigd. Door enkele hobbyisten wordt nog ambachtelijk manden gemaakt. Deze zijn voornamelijk voor decoratief gebruik.

De Mandenmaker maakt gebruik van bepaalde vlechttechnieken en gereedschappen. Het belangrijkste gereedschap van de Mandenmaker is een mes. Daarnaast gebruikt de Mandenmaker vaak ook een duimstok, hamer, klopijzer, nijptang, priem en soms een boor(machine). Het specialistische gereedschap voor de Mandenmaker wordt steeds minder verkocht omdat er nog maar weinig Mandenmakers actief zijn. De Mandenmaker zit tijdens het werk meestal op een lage kruk of werkbankje met op zijn schoot een schuin aflopende schootplank. Deze schootplank dient als ondergrond voor het vlechten. Het vlechtwerk kan hier ook op worden vastgezet.

Wil je werken als Mandenmaker?

Werk je al als Mandenmaker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Mandenmaker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Mandenmaker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Mandenmaker in één oogopslag

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Mandenmaker

Wat verdient een Mandenmaker?

Omdat het beroep van de Mandenmaker bijna niet meer uitgeoefend wordt, kan hier geen salarisindicatie en indicatie van de arbeidsvoorwaarden gegeven worden.

Salarisschaal Mandenmaker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Mandenmaker

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Mandenmaker

Hoe goed is de toekomst voor de Mandenmaker? 

In Nederland zijn bijna geen Mandenmakers meer actief, enkel nog een aantal hobbyisten. Het arbeidsmarktperspectief is daarom niet erg gunstig en ook zijn er nagenoeg geen doorgroeimogelijkheden.

Baankans Mandenmaker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Mandenmaker worden: Opleidingen tot Mandenmaker

Hoe word je een Mandenmaker? 

In Nederland wordt het beroep van Mandenmaker bijna niet meer uitgeoefend, enkel door enkele hobbyisten. Er is dan ook geen specifieke opleiding voor te vinden. Het beroep wordt vaak in de praktijk geleerd door de verschillende vlechttechnieken aan te leren en zo optimaal mogelijk te beheersen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Mandenmaker

Meer opleidingen Mandenmaker

Weet je nog niet of je Mandenmaker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Mandenmaker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Mandenmaker

Met wie werkt een Mandenmaker samen? 

De Mandenmaker werkte vroeger vaak voor bedrijven die op zoek waren naar verpakkingsmaterialen. Hier had de Mandenmaker vaak te maken met opdrachtgevers. Ook heeft de Mandenmaker bijvoorbeeld te maken met personen die de specialistische gereedschappen vervaardigen.


Mandenmaker


Organisaties waar een Mandenmaker werkzaam is

Waar werkt een Mandenmaker meestal? 

Vroeger werkten Mandenmakers vaak in opdracht van bedrijven die op zoek waren naar verpakkingsmaterialen. In Nederland zijn momenteel bijna geen Mandenmakers meer actief. In lage loonlanden zijn nog wel Mandenmakers. De Mandenmakers verkopen de manden (meestal voor decoratief gebruik) en zijn hierdoor werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Mandenmaker

Waar kun je het beste werken als Mandenmaker? Hieronder vindt je de best door de Mandenmaker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Mandenmaker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Mandenmaker:

Welke competenties heeft een een Mandenmaker nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Mandenmaker

Wat voor persoonlijkheid heb je als Mandenmaker nodig? 

De Mandenmaker moet nauwkeurig en ordelijk te werk gaan en de vlechtwerktechnieken goed beheersen (Perfectionist). Ook moet de Mandenmaker gedreven, energiek en praktisch te werk gaan (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Mandenmaker


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Mandenmaker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Mandenmaker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Mandenmaker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Mandenmaker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Mandenmaker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Mandenmaker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Mandenmaker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Mandenmaker iets voor je?

Zou je graag Mandenmaker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Mandenmaker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Mandenmaker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar