Regie assistent theater Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Regie assistent theater? Lees de functieomschrijving.

De regie assistent theater assisteert de regisseur.

De regie assistent theater is werkzaam voor een regisseur bij een theaterproductie. Dit kan gaan om een toneelvoorstelling, een musical, een opera, een dansvoorstelling, een muziektheatervoorstelling, een kleinkunstvoorstelling of een cabaretvoorstelling. De regie assistent theater assisteert de regisseur van de theaterproductie en is de rechterhand van de regisseur in kwestie. De regie assistent theater helpt bij het zoeken van locaties voor repetities, houdt de repetities bij en maakt notities, levert details aan de regisseur aan als de regisseur hierom vraagt, organiseert castingdagen (en eventueel catering) en helpt eventueel de regisseur bij het casten van de spelers. Daarnaast maakt de regie assistent theater repetitieschema's, stelt hij een draaiboek op, verspreidt hij deze en is hij aanwezig bij de uitvoeringen van de voorstelling. Ook is het letten op de continuïteit een erg belangrijke taak van de regie assistent theater. Hij moet erop letten dat er geen kleine negatieve veranderingen binnen de voorstelling kunnen slepen op het moment dat deze klaar is om uitgevoerd te worden.

Het beroep van regie assistent theater is een zeer verantwoordelijk beroep. Hij vervangt de regisseur bij afwezigheid en is in feite samen met de spelers en regisseur medeverantwoordelijk voor de kwaliteit van de theaterproductie waarvoor hij werkzaam is. Daarnaast let hij op alle details en kan hij goed naar eventuele verbeteringen kijken.

De regie assistent theater is een verantwoordelijke en flexibele werker die het niet erg vind om verschillende klusjes te doen en de regisseur elk moment dat hij nodig is bij te staan om hem te helpen.

Wil je werken als Regie assistent theater?

Werk je al als Regie assistent theater en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Regie assistent theater worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Regie assistent theater, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Regie assistent theater in één oogopslag

Netwerk:

 • Spelers
 • Regisseur
 • Scriptschrijver
 • Medewerkers theater

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1000 tot €1600

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Regie assistent theater

Wat verdient een Regie assistent theater?

Het salaris van de regie assistent theater ligt tussen de €1000,- en €1600,- per maand, afhankelijk van de theaterproductie en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Regie assistent theater

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Regie assistent theater

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Regie assistent theater

Hoe goed is de toekomst voor de Regie assistent theater? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de regie assistent theater is gemiddeld. Het hangt van de regie assistent theater in kwestie af of hij snel aan de slag kan en bij welke theaterproductie hij aan de slag kan. De meeste regie assistent theater rollen in het vak door op een theateropleiding of regieopleiding stage te lopen bij een theaterproductie en hier zodanig opvallen dat zij na het behalen van het diploma meteen aan de slag kunnen. Daarnaast kan de regie assistent theater ook solliciteren bij theaterproducties of open sollicitaties sturen. Er zijn in principe altijd wel theaterproducties die op zoek zijn naar regie assistenten theater.

De regie assistent theater kan doorgroeien tot regisseur.

Baankans Regie assistent theater

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Regie assistent theater worden: Opleidingen tot Regie assistent theater

Hoe word je een Regie assistent theater? 

Voor het beroep van regie assistent theater is geen specifieke opleiding. Wel hebben de meeste regie assistent theater een theateropleiding of regisseurs/regie opleiding gevolgd en afgerond en zijn zij voordat zij echt als regisseur aan de slag kunnen of willen werkzaam als regie assistent om zo de kneepjes van het vak te leren.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Regie assistent theater

Meer opleidingen Regie assistent theater

Weet je nog niet of je Regie assistent theater wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Regie assistent theater of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Regie assistent theater

Met wie werkt een Regie assistent theater samen? 

Het netwerk van de regie assistent theater bestaat uit de spelers, de regisseur, de scriptschrijver en de mensen die werkzaam zijn in een theater.


 • Spelers
 • Regisseur
 • Scriptschrijver
 • Medewerkers theater
Regie assistent theater


Organisaties waar een Regie assistent theater werkzaam is

Waar werkt een Regie assistent theater meestal? 

De regie assistent theater is werkzaam voor een regisseur binnen een theaterproductie.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Regie assistent theater

Waar kun je het beste werken als Regie assistent theater? Hieronder vindt je de best door de Regie assistent theater beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Regie assistent theater.

Competenties, Skills en Vaardigheden Regie assistent theater:

Welke competenties heeft een een Regie assistent theater nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Regie assistent theater

Wat voor persoonlijkheid heb je als Regie assistent theater nodig? 

De regie assistent theater is een echte waarnemer. Hij let op alle details, organiseert de repetities en houdt notities bij. Hij let daarnaast op de continuïteit en helpt eventueel de regisseur bij het casten van de spelers.

Daarnaast is de regie assistent theater een levensgenieter en een perfectionist. Hij heeft van zijn hobby (regisseren en theater) zijn beroep gemaakt en wil het uiterste uit elke theaterproductie halen door zo hard mogelijk te werken en de regisseur zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Bekijk de persoonstypen voor Regie assistent theater


Levensgenieter


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Regie assistent theater

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Regie assistent theater

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Regie assistent theater

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Regie assistent theater

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Regie assistent theater dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Regie assistent theater belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Regie assistent theater. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Regie assistent theater iets voor je?

Zou je graag Regie assistent theater willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Regie assistent theater bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Regie assistent theater

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar