Regisseur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Regisseur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep regisseur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je regisseur wordt.

 

Wat is een Regisseur?

De regisseur is de artistieke leider over een project. Soms kan het zijn dat de regisseur zelf het scenario heeft geschreven, altijd is het zo dat men verantwoordelijk is voor het overbrengen van de creatieve visie op het publiek. Om dit te kunnen doen zal men eerst onderzoek moeten doen over het scenario, in overleg met de producent en mogelijke geldschieters, dan mensen inhuren, filmen, alles monteren tot een geheel, en vaak ook dit eindproduct promoten. Zo is een regisseur bij elke stap van het proces aanwezig.

Hoewel de regisseur de eindverantwoordelijke is voor de creatieve kant van het proces, en er voor moet zorgen dat het eindproduct aantrekkelijk is voor film, TV, toneel of radio, heeft men niet de leiding over het project. Dit ligt in handen van de eindregisseur of producent. Men moet zich aan een budget houden, en kan niet zomaar alles doen wat men zelf wilt. Een regisseur zal vaak diens beslissingen moeten verdedigen om diens visie door te kunnen drukken.

Naast het overzien van het proces heeft de regisseur ook de leiding over het productie-team. Dit kan bestaan uit camera-werkers, acteurs, grimeurs, geluidsmensen, editors en de auteur van het verhaal. De regisseur moet iedereen op zo'n manier aansturen dat het proces soepel verloopt, en zal dus altijd op set aanwezig moeten zijn en bij veel mensen langs moeten gaan.

Een regisseur kan voor vele soorten creatieve processen verantwoordelijk zijn, maar altijd geldt dat men op het eindresultaat gericht moet zijn, van gedachte tot product, en vele keuzes onderweg moet maken qua casting, muziek, make-up; dingen die misschien triviaal lijken, maar heel belangrijk voor de belevenis van het publiek kunnen zijn. Een sterke visie gekoppeld met sterk leiderschap, en een grote voorliefde voor het medium, is fundamenteel.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Regisseur?

Werk je al als Regisseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Regisseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Regisseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Regisseur in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Producent
 • Eindregisseur
 • Studio-baas
 • Filmcrew

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2600 tot €3250

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

64


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Regisseur

Wat verdient een Regisseur?

Het salaris van een regisseur is zeer afhankelijk van het soort project dat men doet. Voor de radio zal men een stuk minder betaald krijgen dan bij een grote speelfilm. Gemiddeld zal een regisseur tussen de 2600 en 3250 per maand krijgen. Als men zelfstandig een scenario filmt, zoals een documentaire, kan dit lager vallen, en als men zeer gerenomeerd bent kan dit bedrag veel hoger uitkomen. Ook zijn de overige arbeidsvoorwaarden afhankelijk van het werk. Voor sommige projecten wordt men van locatie naar locatie gereden, waar de catering al staat te wachten. Soms zal men alles zelf moeten betalen, en blijft er dus niet veel geld over voor extra's.

Salarisschaal Regisseur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Regisseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Regisseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Regisseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Regisseur vacatures

Vacature Acquisitie regisseur wonen
ABN AMRO
Deze vacature wordt vervuld in samenwerking met Randstad. Ben jij geïnteresseerd en wil je solliciteren? Klik dan op 'solliciteren op werkgever site'. Je wordt dan direct doorgestuurd naar Functieomschrijving Toe …
Vacature Klantregisseur Werk en Inkomen
Yacht
Bedrijfsomschrijving Als Recruitment Consultant binnen het Sociaal Domein haal ik voldoening uit een tevreden professional die ik heb kunnen helpen bij de volgende stap in zijn/haar carrière. Voor meer informatie …
Vacature BIM Regisseur
Kracht Recruitment
Is werken in een geheel BIM georiënteerde organisatie waar de lijnen nog kort zijn iets voor jou? Wij zoeken een BIM Regisseur die met zijn technische en organisatorische kennis van …
Vacature Regisseur Lokaal Persoonsgerichte Aanpak (LPGA)
BMC
Bedrijfsomschrijving • De vacature is voor 24 uur per week. Werken op dinsdagmiddag is een must vanwege overleg. • Startdatum van de opdracht is zo spoedig mogelijk en uiterlijk 1 …
Vacature BIM Regisseur
Kracht Recruitment
Ben jij in staat om een BIM visie te ontwikkelen en de BIM-lijnen uit te zetten voor een organisatie? Onze opdrachtgever is een echte Design & Build aannemer die meerwaarde creëert …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Regisseur

Wat zijn de baankansen voor een Regisseur?

De arbeidsmogelijkheden worden groter naarmate men meer ervaring opdoet en een naam opbouwt. Zonder ervaring in de industrie zal het zeer moeilijk zijn om aan werk te komen. Sommige regisseurs beginnen dan ook met het maken van een eigen project, zonder steun of medewerkers, om dit als marketing naar voren te kunnen brengen. Een initiele baan bij het medium dat de voorkeur heeft, geeft een voet in de deur naar regisseur en is een stuk makkelijker te vinden.

Vanuit een baan als regisseur kan men, als dat wenselijk is, doorstromen tot eindregisseur of producent, of simpelweg steeds betere projecten aangeboden krijgen. Ook kan men ervoor kiezen om vanuit de televisie op film over te stappen, of van film naar theater.

De actuele kans op werk voor een Regisseur

De kans op werk voor het beroep Regisseur is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

64

Baankans Regisseur

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Regisseur worden: Opleidingen tot Regisseur

Wil je Regisseur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Regisseur.

Hoe word je een Regisseur? 

Om regisseur te worden kan men het beste een HBO-opleiding bij de Kunst- of Filmacademie volgen. Er bestaan echter ook cursussen die de basis van het regisseurschap aanleren, waarnaast men een hele hoop ervaring op de filmset of bij het toneel op moet doen voordat men echt klaar is om te leiden.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Regisseur

Film
With Perlego (The Spotify for Books) you get unlimited access to more than 250,000 professional and self-development books in one simple space for one simple price. You can learn on …
Film
Adobe Premiere Pro gevorderd
Pink je zelf een traantje weg als er in de film gehuild wordt? Geen zorg, je bent niet de enige. Ons brein is namelijk geprogrammeerd om op beelden te reageren.
Adobe Premiere Pro gevorderd
NIMA SALES A BLENDED LEARNING (WINNAAR 2020)
Algemene informatie De opleiding NIMA Sales A is een geweldig fundament voor een professionele verkoop carrière. In deze BLENDED LEARNING variant tref je een E-learning aan van ongeveer 30 uur …
NIMA SALES A BLENDED LEARNING (WINNAAR 2020)
Van folder naar film
"U wilt een ZAV aanbrengen in uw woning? Pak de folder." "U wilt een kraanleertje vervangen? Download de kluswijzer." "U wilt meer weten over het serviceabonnement? Lees de brochure."  Communiceert …
Van folder naar film
Video en Animatie
Met bewegende content kun je snel complexe boodschappen overbrengen. En vaak is het nog leuk om naar te kijken ook. Denk aan flashy video’s en animaties, zo’n bewegende banner of
Video en Animatie

Omscholen tot Regisseur

Als je je wilt omscholen tot Regisseur is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Regisseur zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Regisseur dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Regisseur

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Regisseur

Als je Regisseur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Regisseur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Regisseur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Regisseur?

Competenties en Vaardigheden Regisseur

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Regisseur nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Regisseur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Regisseur

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Delegeren
Delegeren
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Visie
Visie

Persoonlijkheid van een Regisseur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Regisseur. Als Regisseur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Regisseur:


zie volledige beschrijving persoonstype Regisseur

Vakkennis voor een Regisseur

Het is voor een Regisseur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Regisseur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Regisseur

Film
With Perlego (The Spotify for Books) you get unlimited access to more than 250,000 professional and self-development books in one simple space for one simple price. You can learn on …
Film
NIMA SALES A BLENDED LEARNING (WINNAAR 2020)
Algemene informatie De opleiding NIMA Sales A is een geweldig fundament voor een professionele verkoop carrière. In deze BLENDED LEARNING variant tref je een E-learning aan van ongeveer 30 uur …
NIMA SALES A BLENDED LEARNING (WINNAAR 2020)
Lean Greenbelt LCS 1B certificate English version
Get your LCS 1B Lean Green Belt Theory Certificate online now. With this e-learning from 12Mprove you learn to lay the foundations to guide a change process. Text, animations, quizzes …
Lean Greenbelt LCS 1B certificate English version
Storytelling
"Een goed verhaal kun je op tien verschillende manieren vertellen. Maar wat is nu de juiste keuze?" Wil je aan de slag met een (bedrijfs)film, documentaire, artikel of boek? Award …
Storytelling
Digitaal Filmen en Videobewerking E-Learning
Maak je eigen speelfilm met de cursus Digitaal Filmen & VideobewerkingKen je dat gevoel? Je bent op vakantie, viert een verjaardagsfeest of hebt een idee voor een mooi of spannend …
Digitaal Filmen en Videobewerking E-Learning

Werkervaring Regisseur

Het is voor een startend Regisseur die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Regisseur is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Producent, Dirigent .

Iets anders leren?

Is Regisseur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Regisseur

Met wie werkt een Regisseur samen? 

De regisseur werkt nauw samen met de producent, die de financiele verantwoordelijkheid over het project heeft. Belangrijke keuzes dienen dan ook aan deze persoon, en mogelijk de eindregisseur, studio-baas of financiers van het project, voorgelegd te worden voor goedkeuring.

De regisseur stelt zelf diens filmcrew samen, en zal deze steeds aan blijven sturen om een goed resultaat te kunnen neerzetten.


 • Producent
 • Eindregisseur
 • Studio-baas
 • Filmcrew
Regisseur


Organisaties waar een Regisseur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Regisseur meestal werkt.

Waar werkt een Regisseur?

Een regisseur werkt voor film, TV, radio of in een theater. In een studio zal men naar verschillende sets en locaties moeten gaan, en verder in de regieruimte of montage-kamer veel tijd doorbrengen. Voor de radio zal men minder mobiel hoeven te zijn, maar daarbij extra inventief om in een kamer bepaalde geluiden te kunnen creeren. Bij het theater werkt men backstage om de productie soepel te laten verlopen. Zo kan elke klus een regisseur weer op een heel andere werkvloer brengen.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Regisseur

Waar kun je het beste werken als Regisseur? Hieronder vind je de best door de Regisseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Regisseur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Regisseur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Regisseur.

Welke competenties heeft een Regisseur nodig?

Een Regisseur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Regisseur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Regisseur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Regisseur nodig? 

De regisseur heeft alle creatieve touwtjes in handen, en zal dus ook zeer voorzichting te werk gaan om het best mogelijke product te kunnen creeren. Elke stap van het proces is belangrijk voor de regisseur, en elke keuze is belangrijk (Perfectionist). Om de goede keuzes te kunnen maken zal men een grote fantasie nodig hebben, en zo elk scenario in het hoofd uit kunnen spelen voordat het daadwerkelijk op tape wordt gezet (Romanticus).

Bekijk de persoonstypen voor Regisseur


Perfectionist


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Regisseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Regisseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Regisseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Regisseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Regisseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Regisseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Regisseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Regisseur iets voor je?

Zou je graag Regisseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Regisseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Regisseur?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Regisseur

Vacature Regisseur Vastgoed
Kracht Recruitment
Ben jij op je best als spil in het web tussen operationele klantvragen, calamiteiten en tactische vastgoedvraagstukken? Ben jij innovatief en pak jij graag de regie? Pak dan nu ook …
Vacature ondersteuning verzuimregisseur
Manpower
Over de functie Administratieve taken ter ondersteuning van verzuimbegeleidingVerwerken van arbeidsgeschiktheidspercentages in VXCommunicatie met collega's verzuimprocessen Wat wij vragen Administratief medewerker MBO niveau, liefst met affiniteit met ziekteverzuimprocessen:Basis vraag:Informatie uit …
Vacature Regisseur / casemanager
Tempo-Team
Functieomschrijving Wil jij deel uitmaken een gedreven en ondernemend team? Ben jij de regisseur die verborgen kwaliteiten naar boven weet te halen en zie jij het als een uitdaging om …
Vacature Regisseur Omgevingsvergunningen
Gemeente Deventer
Regisseur Omgevingsvergunningen Deventer, 36 uur per weekAls regisseur omgevingsvergunningen behandel je uitdagende vergunningaanvragen. Historisch erfgoed, nieuwbouwplannen, kerkgebouwen en voormalig Hogeschool Larenstein zijn voorbeelden waar jij mee aan de slag gaat. …
Vacature Testregisseur - Interactie | Apeldoorn
Belastingdienst Apeldoorn
Vacature Tester - Testregisseur - Interactie Functieomschrijving “Door samen met de business en IV de oplossing hoog over én in detail te onderzoeken, leveren we een zo vaardig en waardig …

Actuele blogposts


reacties op Regisseur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar