Regisseur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Regisseur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep regisseur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je regisseur wordt.

 

Wat is een Regisseur?

De regisseur is de artistieke leider over een project. Soms kan het zijn dat de regisseur zelf het scenario heeft geschreven, altijd is het zo dat men verantwoordelijk is voor het overbrengen van de creatieve visie op het publiek. Om dit te kunnen doen zal men eerst onderzoek moeten doen over het scenario, in overleg met de producent en mogelijke geldschieters, dan mensen inhuren, filmen, alles monteren tot een geheel, en vaak ook dit eindproduct promoten. Zo is een regisseur bij elke stap van het proces aanwezig.

Hoewel de regisseur de eindverantwoordelijke is voor de creatieve kant van het proces, en er voor moet zorgen dat het eindproduct aantrekkelijk is voor film, TV, toneel of radio, heeft men niet de leiding over het project. Dit ligt in handen van de eindregisseur of producent. Men moet zich aan een budget houden, en kan niet zomaar alles doen wat men zelf wilt. Een regisseur zal vaak diens beslissingen moeten verdedigen om diens visie door te kunnen drukken.

Naast het overzien van het proces heeft de regisseur ook de leiding over het productie-team. Dit kan bestaan uit camera-werkers, acteurs, grimeurs, geluidsmensen, editors en de auteur van het verhaal. De regisseur moet iedereen op zo'n manier aansturen dat het proces soepel verloopt, en zal dus altijd op set aanwezig moeten zijn en bij veel mensen langs moeten gaan.

Een regisseur kan voor vele soorten creatieve processen verantwoordelijk zijn, maar altijd geldt dat men op het eindresultaat gericht moet zijn, van gedachte tot product, en vele keuzes onderweg moet maken qua casting, muziek, make-up; dingen die misschien triviaal lijken, maar heel belangrijk voor de belevenis van het publiek kunnen zijn. Een sterke visie gekoppeld met sterk leiderschap, en een grote voorliefde voor het medium, is fundamenteel.Wil je werken als Regisseur?

Werk je al als Regisseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Regisseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Regisseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Regisseur in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Producent
 • Eindregisseur
 • Studio-baas
 • Filmcrew

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2600 tot €3250

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

16


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Regisseur

Wat verdient een Regisseur?

Het salaris van een regisseur is zeer afhankelijk van het soort project dat men doet. Voor de radio zal men een stuk minder betaald krijgen dan bij een grote speelfilm. Gemiddeld zal een regisseur tussen de 2600 en 3250 per maand krijgen. Als men zelfstandig een scenario filmt, zoals een documentaire, kan dit lager vallen, en als men zeer gerenomeerd bent kan dit bedrag veel hoger uitkomen. Ook zijn de overige arbeidsvoorwaarden afhankelijk van het werk. Voor sommige projecten wordt men van locatie naar locatie gereden, waar de catering al staat te wachten. Soms zal men alles zelf moeten betalen, en blijft er dus niet veel geld over voor extra's.

Salarisschaal Regisseur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Regisseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Regisseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Regisseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Regisseur vacatures

Regisseur Logistieke Processen
PostNL
Regisseur Logistieke Processen Den Haag HBO/WO Logistiek Professional Zorgen voor het beste resultaat tijdens het logistieke proces van PostNL Pakketten. Dat vraagt om alertheid, gedrevenheid en een uitstekende samenwerking met …
Netwerkregisseur Extra@Home
PostNL
Netwerkregisseur Extra@Home Amersfoort HBO/WO Logistiek Professional Zorgen voor een voorspelbaar hoge kwaliteit door een optimale benutting van ons netwerk. Wat ga je doen? Als Netwerkregisseur ben je de spin in …
Regisseur Assetbeheer Waterkeringen
Waterschap Rivierenland
Onze waterkeringen moeten sterk én veilig zijn. Zodat ze niet doorbreken bij hoogwater, en wij droge voeten houden. Daarom voer jij als regisseur Assetbeheer Waterkeringen de regie op beheer en …
BIM Regisseur
Kracht Recruitment
De BIM Regisseur is de verbinder en regelaar die zich concentreert op de koppeling van het gebouwmodel met andere programma’s of aspectmodellen. Hij bewaakt de consistentie van het gebouwmodel en …
BIM regisseur installatietechniek
Continu
In deze functie sta je in het middelpunt van alle disciplines. Voor grote, complexe integrale projecten in de randstad zorg je ervoor dat informatievoorziening goed en efficiënt verloopt. Dit doe …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Regisseur

Wat is de toekomst van Regisseur?

De arbeidsmogelijkheden worden groter naarmate men meer ervaring opdoet en een naam opbouwt. Zonder ervaring in de industrie zal het zeer moeilijk zijn om aan werk te komen. Sommige regisseurs beginnen dan ook met het maken van een eigen project, zonder steun of medewerkers, om dit als marketing naar voren te kunnen brengen. Een initiele baan bij het medium dat de voorkeur heeft, geeft een voet in de deur naar regisseur en is een stuk makkelijker te vinden.

Vanuit een baan als regisseur kan men, als dat wenselijk is, doorstromen tot eindregisseur of producent, of simpelweg steeds betere projecten aangeboden krijgen. Ook kan men ervoor kiezen om vanuit de televisie op film over te stappen, of van film naar theater.

Huidige aantal vacatures

16


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Regisseur worden: Opleidingen tot Regisseur

Wil je regisseur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Regisseur? 

Om regisseur te worden kan men het beste een HBO-opleiding bij de Kunst- of Filmacademie volgen. Er bestaan echter ook cursussen die de basis van het regisseurschap aanleren, waarnaast men een hele hoop ervaring op de filmset of bij het toneel op moet doen voordat men echt klaar is om te leiden.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Regisseur

Regisseur van eigen Loopbaan
Regisseur van eigen loopbaan Inleiding (introductie) Met de juiste loopbaanbegeleiding krijg je inzicht in waar je goed in bent en wat je echt graag doet. Kom achter je talenten en …
BIM Regisseur
De voordelen van BIM worden alléén verzilverd als er een regisseur is die de lijnen uitzet. De BIM Regisseur of BIM Projectleider is vanaf de ontwerpfase tot aan de uitvoerings- …
Inspiratiedag
INSPIRATIEDAG 2019: ENERGIE- IN JE HOOFD EN IN JE LIJF! Waar haal jij je dagelijkse portie energie vandaan? Welke invloed heeft je denken, doen en omgeving op je energie? Hoe …
video professional / camjo
We zijn trots op de grote camjo TV-titels die we op eigen naam hebben geproduceerd. Door onze praktijk ervaring weten wij precies wat een camjo (camera journalist) in het veld tegenkomt, en …
Word regisseur van jouw loopbaan
Naam                   : Word regisseur van jouw loopbaan                         Beschrijving       : Heb je wel eens het gevoel dat je geleefd wordt op je werk? Dat er allerlei veranderingen aankomen die impact hebben op jouw …
Meer opleidingen Regisseur

Weet je nog niet of je Regisseur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Regisseur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Regisseur

Met wie werkt een Regisseur samen? 

De regisseur werkt nauw samen met de producent, die de financiele verantwoordelijkheid over het project heeft. Belangrijke keuzes dienen dan ook aan deze persoon, en mogelijk de eindregisseur, studio-baas of financiers van het project, voorgelegd te worden voor goedkeuring.

De regisseur stelt zelf diens filmcrew samen, en zal deze steeds aan blijven sturen om een goed resultaat te kunnen neerzetten.


 • Producent
 • Eindregisseur
 • Studio-baas
 • Filmcrew
Regisseur


Organisaties waar een Regisseur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Regisseur meestal werkt.

Waar werkt een Regisseur?

Een regisseur werkt voor film, TV, radio of in een theater. In een studio zal men naar verschillende sets en locaties moeten gaan, en verder in de regieruimte of montage-kamer veel tijd doorbrengen. Voor de radio zal men minder mobiel hoeven te zijn, maar daarbij extra inventief om in een kamer bepaalde geluiden te kunnen creeren. Bij het theater werkt men backstage om de productie soepel te laten verlopen. Zo kan elke klus een regisseur weer op een heel andere werkvloer brengen.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Regisseur

Waar kun je het beste werken als Regisseur? Hieronder vind je de best door de Regisseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Regisseur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Regisseur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Regisseur.

Welke competenties heeft een Regisseur nodig?

Een Regisseur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Regisseur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Regisseur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Regisseur nodig? 

De regisseur heeft alle creatieve touwtjes in handen, en zal dus ook zeer voorzichting te werk gaan om het best mogelijke product te kunnen creeren. Elke stap van het proces is belangrijk voor de regisseur, en elke keuze is belangrijk (Perfectionist). Om de goede keuzes te kunnen maken zal men een grote fantasie nodig hebben, en zo elk scenario in het hoofd uit kunnen spelen voordat het daadwerkelijk op tape wordt gezet (Romanticus).

Bekijk de persoonstypen voor Regisseur


Perfectionist


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Regisseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Regisseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Regisseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Regisseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Regisseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Regisseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Regisseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Regisseur iets voor je?

Zou je graag Regisseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Regisseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Regisseur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar