rijinstructeur scooter Taken, Verantwoordelijkheden, Vacatures en Opleidingen

`

Wat is een rijinstructeur scooter?

Het beroep rijinstructeur scooter is een variant van het beroep rijinstructeur en is onderdeel van de beroepsfamilie rij-instructeurs

Beschrijving van het moederberoep rijlesinstructeur

Als rijlesinstructeur ben je voornamelijk bezig met het geven van rijlessen. Dit kan voor het autorijbewijs zijn maar ook voor het motorrijbewijs of rijden met een aanhanger. Je bent dus door de dag heen bezig met het begeleiden van mensen en hen zo goed mogelijk voorbereiden op hun examen.

Je hebt als rijlesinstructeur een redelijk grote verantwoordelijkheid omdat jij moet beslissen wanneer iemand op kan voor zijn of haar examen en jij ook deze mensen het rijden aanleerd. Doe je dit verkeerd, dan kan dat soms consequenties hebben als mensen zelf de weg opgaan. Je bent als rijlesinstructeur dus veel op de weg en je zult dus het verkeer goed moeten kennen om te zorgen dat je op de best mogelijke manier les kan geven aan je leerlingen. Veelal zullen deze de leeftijd hebben van rond de 18 dus het is ook wel belangrijk dat je het leuk vind om met deze leeftijdscategorie aan de slag te gaan en ze het rijden te leren.

Andere beroepen binnen de beroepsfamilie rij-instructeurs


Past het beroep rijinstructeur scooter bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Vacatures rijinstructeur scooter

Wil je een beter salaris verdienen als rijinstructeur scooter? Misschien kan je via deze vacatures een loonsverhoging krijgen

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

rijinstructeur scooter worden: Opleidingen tot rijinstructeur scooter

Wil je rijinstructeur scooter worden? Hieronder vind je de opleidingen voor de rijinstructeur scooter.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot rijinstructeur scooter

Er zijn geen opleidingen rijinstructeur scooter aanwezig.


Doorgroei mogelijkheden rijinstructeur scooter

Je kunt als rijinstructeur scooter een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep rijinstructeur scooter is onderdeel van de beroepsfamilie Rij-instructeurs. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een rijinstructeur scooter


Hoofd beroepsgroep rijinstructeur scooter

Het beroep rijinstructeur scooter valt binnen de hoofdberoepsgroep Dienstverlenend personeel en verkopers

Dienstverlenend personeel en verkopers bieden verschillende diensten met betrekking tot reizen, huishouden, persoonlijke verzorging, of beveiliging. Of het demonstreren en verkopen van goederen in groothandels- of detailhandelszaken, of op beurzen en markten. 

Het opleidings- en werk- denkniveau van dienstverlenend personeel en verkopers ligt gemiddeld genomen op VMBO tot MHBO niveau. In de meeste gevallen kunnen de kennis en vaardigheden ook via werkervaring en additionele training worden opgedaan.

De werkzaamheden van dienstverlenend personeel en verkopers

Taken die worden uitgevoerd door dienstverlenend personeel en verkopers omvatten meestal: 

 • het organiseren en verlenen van services tijdens het reizen
 • het verlenen van huishoudelijke diensten
 • het bereiden en serveren van eten en drinken 
 • de zorg voor kinderen 
 • het verlenen van persoonlijke en basisgezondheidszorg aan huis of in instellingen. Hierbij horen ook kappers- en schoonheidsbehandelingen
 • Het verlenen van beveiligingsdiensten en het beschermen van personen en eigendommen tegen brand, diefstal en vandalisme 
 • De handhaving van de wet en orde 
 • het verkopen van goederen in groot- of kleinhandelszaken, beurzen en markten
 • het demonstreren van goederen aan potentiële klanten 

 

Het toezicht houden op andere werknemers kan bij de verantwoordelijkheden horen.

Subgroepen binnen dienstverlenend personeel en verkopers

Beroepen in de hoofdgroep dienstverlenend personeel en verkopers kunnen worden ingedeeld in de volgende subhoofdgroepen:

 • Medewerkers persoonlijke dienstverlening
 • Verkoopmedewerkers
 • Verzorgend personeel
 • Beveiligingswerkers


Solliciteren op de functie rijinstructeur scooter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als rijinstructeur scooter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor rijinstructeur scooter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als rijinstructeur scooter. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep rijinstructeur scooter iets voor je?

Zou je graag rijinstructeur scooter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als rijinstructeur scooter bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Ga direct naar