Rijexaminator Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Rijexaminator? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep rijexaminator. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je rijexaminator wordt.

Wat is een Rijexaminator?

Als rijexaminator is je hoofdtaak het afnemen van examens voor rijbewijzen. Dit kan verschillen van auto, motor, scooter en groot rijbewijs. Het hangt er maar  net vanaf waar je op gespecialiseerd bent. Tijdens het afnemen van de examens rij je een bepaalde route met de examenkandidaat en let je op de vereisten die en kandidaat moet kunnen voordat je een rijbewijs kunt toekennen. Je hebt dus een grote verantwoordelijkheid want jij bepaald uiteindelijk of kandidaten de weg op kunnen of niet. Maak je een verkeerde beslissing dan kan dit nog wel eens grote gevolgen hebben. Het is ook belangrijk dat je met stressvolle situaties om kan gaan want kandidaten kunnen soms in paniek raken of er kan een verkeersituatie ontstaan waarop jij dan direct moet kunnen ingrijpen. Al met al is het dus een uitdagende baan met wel een grote dosis verantwoordelijkheid.

Wil je werken als Rijexaminator?

Werk je al als Rijexaminator en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Rijexaminator worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Rijexaminator, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Rijexaminator in één oogopslag

Netwerk:

 • Kandidaten
 • Rijlesinstructeurs
 • Collega's
 • CBR werknemers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Rijexaminator

Wat verdient een Rijexaminator?

Over het salaris van een rijexaminator is weinig met zekerheid te zeggen. Dit hangt voornamelijk af van het CBR kantoor waar je werkzaam bent. Dit geldt ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden, daar is ook weinig met zekerheid over te zeggen en zal ook afhankelijk zijn van het CBR.

Salarisschaal Rijexaminator

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Rijexaminator

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Rijexaminator

Wat is de toekomst van Rijexaminator?

Over het arbeidsmarktperspectief van een rijexaminator valt weinig te zeggen, over het algemeen zal dit redelijk gemiddeld zijn. De doorgroeimogelijkheden als rijexaminator zijn redelijk beperkt. Dit komt omdat de meeste rijexaminatoren al eerder werkzaam zijn geweest als rijlesinstructeur en je zit dus eigenlijk al aan de hogere kant van de beroepsgroep. Eventueel zou je nog een eigen rijschool kunnen beginnen of je opwerken binnen het CBR maar daarvoor heb je soms wel extra opleidingen of cursussen nodig.

Baankans Rijexaminator

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Rijexaminator worden: Opleidingen tot Rijexaminator

Wil je rijexaminator worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Rijexaminator? 

Om rijexaminator te worden is het vereist dat je een opleiding volgt bij een instituut dat daar in gespecialiseerd is. Dit is bijvoorbeeld het CBR. Hier leren ze je hoe je met de kandidaten moet omgaan, waar je op moet letten en welke routes je kunt rijden. Als je deze opleiding goed afgerond hebt kun je daarna in principe aan de slag bij een regionaal CBR kantoor.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Rijexaminator

Meer opleidingen Rijexaminator

Weet je nog niet of je Rijexaminator wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Rijexaminator of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Rijexaminator

Met wie werkt een Rijexaminator samen? 

Als rijexaminator sta je vooral in contact met je kandidaten en hun rijlesinstructeurs. Dit zijn degene met wie je gedurende dag ook het meeste te maken krijgt en zij zijn dus een belangrijk onderdeel van je werk. Verder heb je natuurlijk ook regelmatig contact met je collega's tijdens pauzes en overleg je eventueel met hen over bepaalde problemen. Daarnaast zul je ook te maken krijgen met CBR werknemers over administratieve dingen en verdere zaken.


 • Kandidaten
 • Rijlesinstructeurs
 • Collega's
 • CBR werknemers
Rijexaminator


Organisaties waar een Rijexaminator werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Rijexaminator meestal werkt.

Waar werkt een Rijexaminator?

Als rijexaminator ben je werkzaam bij een kantoor van het CBR. Dat is de nationale instantie voor rijbewijzen. Het CBR heeft kantoren door heel het land heen dus er is in principe genoeg keuze. Als rijexaminator heb je geen mogelijkheid om als zelfstandige aan de slag te gaan omdat je als rijexaminator perse bij het CBR moet aangesloten zijn.

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Rijexaminator

Waar kun je het beste werken als Rijexaminator? Hieronder vind je de best door de Rijexaminator beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Rijexaminator.

Competenties, Skills en Vaardigheden Rijexaminator:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Rijexaminator.

Welke competenties heeft een Rijexaminator nodig?

Een Rijexaminator heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Rijexaminator

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Rijexaminator passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Rijexaminator nodig? 

Als rijexaminator is het belangrijk dat je zelfverzekerd en gedreven bent. Je zult soms in wat stressvolle situaties komen en daar zul je wel mee om moeten kunnen gaan. Ook is het belangrijk om je te realiseren dat niet iedere leerling het even snel op pikt dus daarom is het ook belangrijk om gedreven te zijn en geduldig zodat je je werk op de best mogelijke manier kan uitvoeren(Succesvolle werker). Verder is het ook belangrijk dat je betrouwbaar bent want je draagt in een zekere zin wel een verantwoordelijkheid voor de leerlingen en de andere weggebruikers op dat moment(Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Rijexaminator


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Rijexaminator

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Rijexaminator

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Rijexaminator

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Rijexaminator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Rijexaminator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Rijexaminator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Rijexaminator. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Rijexaminator iets voor je?

Zou je graag Rijexaminator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Rijexaminator bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Rijexaminator

remie kanhai

Fantastisch baan

Simon

Het is erg moeilijk om er tussen te komen.Weinig vacatures en je moet een hele goede opleiding hebben.Minimaal  MBOl Groeten

John

Mee eens,m.vr.gr.

fatima

hallo,   hoe gaat het trouwens tijdens de selectiedag van examinator? want je moet een aantal tests afleggen, is dat moelijk?   alvast bedankt  

fatima

hallo,   hoe gaat het trouwens tijdens de selectiedag van examinator? want je moet een aantal tests afleggen, is dat moelijk?   alvast bedankt  

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar