Rijlesinstructeur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Rijlesinstructeur? Lees de functieomschrijving.

Als rijlesinstructeur ben je voornamelijk bezig met het geven van rijlessen. Dit kan voor het autorijbewijs zijn maar ook voor het motorrijbewijs of rijden met een aanhanger. Je bent dus door de dag heen bezig met het begeleiden van mensen en hen zo goed mogelijk voorbereiden op hun examen.

Je hebt als rijlesinstructeur een redelijk grote verantwoordelijkheid omdat jij moet beslissen wanneer iemand op kan voor zijn of haar examen en jij ook deze mensen het rijden aanleerd. Doe je dit verkeerd, dan kan dat soms consequenties hebben als mensen zelf de weg opgaan. Je bent als rijlesinstructeur dus veel op de weg en je zult dus het verkeer goed moeten kennen om te zorgen dat je op de best mogelijke manier les kan geven aan je leerlingen. Veelal zullen deze de leeftijd hebben van rond de 18 dus het is ook wel belangrijk dat je het leuk vind om met deze leeftijdscategorie aan de slag te gaan en ze het rijden te leren.

Wil je werken als Rijlesinstructeur?

Werk je al als Rijlesinstructeur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Rijlesinstructeur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Rijlesinstructeur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Rijlesinstructeur in één oogopslag

Netwerk:

  • Leerlingen
  • Rijschoolhouder
  • Rijexaminator

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Rijlesinstructeur

Wat verdient een Rijlesinstructeur?

Als rijlesinstructeur verdien je ongeveer tussen de 1500 en 3000 euro bruto per maand. Dit salaris is wel erg afhankelijk van de ervaring die je hebt en natuurlijk ook van het aantal leerlingen en de rijschool waarvoor je werkzaam bent. Dit geld ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden, die zullen niet overal hetzelfde zijn. Bij de ene rijschool zal je wel de auto ook als privé auto mogen gebruiken en bij de andere rijschool zal dit weer niet mogen.

Salarisschaal Rijlesinstructeur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Rijlesinstructeur

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Rijlesinstructeur

Hoe goed is de toekomst voor de Rijlesinstructeur? 

Over het arbeidsmarktperspectief van een rijlesinstructeur valt weinig te zeggen, over het algemeen zal dit redelijk gemiddeld zijn. De doorgroeimogelijkheden als rijlesinstructeur zijn redelijk beperkt, je zou wel je eigen rijschool kunnen beginnen of doorleren voor rijexaminator.

Baankans Rijlesinstructeur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Rijlesinstructeur worden: Opleidingen tot Rijlesinstructeur

Hoe word je een Rijlesinstructeur? 

Om rijlesinstructeur te worden volg je bij het CBR(instituut voor rijexamens) een opleiding tot rijinstructeur. Je leert hier allerlei verkeersituaties, routes en ook de manieren waarop je les moet geven. Heb je deze opleiding afgerond dan kun je inprincipe aan de slag bij een rijschool als rijlesinstructeur.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Rijlesinstructeur

Meer opleidingen Rijlesinstructeur

Weet je nog niet of je Rijlesinstructeur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Rijlesinstructeur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Rijlesinstructeur

Met wie werkt een Rijlesinstructeur samen? 

Je staat als rijlesinstructeur vooral in contact met je leerlingen. Met hen breng je het grootste gedeelte van de dag door en heb je ook het meeste contact. Daarnaast zul je ook veel contact hebben met je baas, de rijschoolhouder over allerlei zaken en zal je ook contact hebben met je collega's. Verder zul je ook contact hebben met rijexaminatoren tijdens examens en hen zul je dan ook regelmatig tegenkomen in je werk als rijschoolinstructeur.


  • Leerlingen
  • Rijschoolhouder
  • Rijexaminator
Rijlesinstructeur


Organisaties waar een Rijlesinstructeur werkzaam is

Waar werkt een Rijlesinstructeur meestal? 

Als rijlesinstructeur ben je werkzaam bij een rijschool of heb je je eigen rijschool. Je bent dus werkzaam voor een profit bedrijf dat meestal niet onder een organisatie valt maar wel erkend is door het CBR, zodat er dus sprake is van een erkende rijschool.

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Rijlesinstructeur

Waar kun je het beste werken als Rijlesinstructeur? Hieronder vindt je de best door de Rijlesinstructeur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Rijlesinstructeur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Rijlesinstructeur:

Welke competenties heeft een een Rijlesinstructeur nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Rijlesinstructeur

Wat voor persoonlijkheid heb je als Rijlesinstructeur nodig? 

Als rijlesinstructeur is het belangrijk dat je zelfverzekerd en gedreven bent. Je zult soms in wat stressvolle situaties komen en daar zul je wel mee om moeten kunnen gaan. Ook is het belangrijk om je te realiseren dat niet iedere leerling het even snel op pikt dus daarom is het ook belangrijk om gedreven te zijn en geduldig zodat je je werk op de best mogelijke manier kan uitvoeren(Succesvolle werker). Verder is het ook belangrijk dat je betrouwbaar bent want je draagt in een zekere zin wel een verantwoordelijkheid voor je leerlingen en de andere weggebruikers op dat moment(Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Rijlesinstructeur


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Rijlesinstructeur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Rijlesinstructeur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Rijlesinstructeur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Rijlesinstructeur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Rijlesinstructeur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Rijlesinstructeur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Rijlesinstructeur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Rijlesinstructeur iets voor je?

Zou je graag Rijlesinstructeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Rijlesinstructeur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Rijlesinstructeur

Anton

Deze informatie als instructeur is volkomen verkeerd.  Kijk bij een opleider voor de juiste info

wil van EStrick

informatie die verstrekt wordt is niet juist! op de eerste plaats volg je GEEN opleiding bij het CBR. op de tweede plaats liggen alle competenties toelatingseisen functieomschrijvingen vat in de wet. tevens ben je niet altijd werkzaam in een profit organisatie. denk aan rijinstructeurs bij politie, brandweer en defensie. daarnaast klopt het opleidingsniveau niet! ook dit ligt vast als zijnde vmbo. al met al word niet alleen het vak verkeerd beoordeeld maar ook de opleiding en de instructeur. doe eerst een huiswerk voordat je iets publiceerd.

wil van EStrick

informatie die verstrekt wordt is niet juist! op de eerste plaats volg je GEEN opleiding bij het CBR. op de tweede plaats liggen alle competenties toelatingseisen functieomschrijvingen vat in de wet. tevens ben je niet altijd werkzaam in een profit organisatie. denk aan rijinstructeurs bij politie, brandweer en defensie. daarnaast klopt het opleidingsniveau niet! ook dit ligt vast als zijnde vmbo. al met al word niet alleen het vak verkeerd beoordeeld maar ook de opleiding en de instructeur. doe eerst een huiswerk voordat je iets publiceerd.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar