rundvee inseminator Taken, Verantwoordelijkheden, Vacatures en Opleidingen

`

Wat is een rundvee inseminator?

Het beroep rundvee inseminator is een variant van het beroep vee-inseminator en is onderdeel van de beroepsfamilie vee-inseminatoren en -verloskundigen

Beschrijving van het moederberoep inseminator

 

Een Inseminator is iemand die vee kunstmatig bevrucht. Hij doet dit door een rietje in de vagina van bijvoorbeeld een tochtige koe te plaatsen. In dit rietje zit sperma  van een door de boer uitgekozen stier. Het rietje wordt zover geplaatst, dat het sperma zit gemakkelijk bij een eicel kan voegen. Tegenwoordig wordt bijna al het vee op deze manier bevrucht. Het is duurder en gevaarlijk om een eigen stier te houden.

De Inseminator kent de technieken die moeten worden toegepast als er problemen zijn met de eierstokken of aan de uterus. Ook weet hij hoe je vruchtbaarheidsproblemen kan analyseren.

De Inseminator moet erg nauwkeurig te werk gaan, zodat de kans dat het sperma zit bij een eicel voegt, zo groot mogelijk is. Het insemineren van vee is duur, dus de boer wil dat alle dieren met zo min mogelijk aantal pogingen bevrucht zijn. Tevens moet een Inseminator hygiënisch werken, zodat er geen ziektes en infecties worden overgedragen. 

Andere beroepen binnen de beroepsfamilie vee-inseminatoren en -verloskundigen


Past het beroep rundvee inseminator bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Vacatures rundvee inseminator

Wil je een beter salaris verdienen als rundvee inseminator? Misschien kan je via deze vacatures een loonsverhoging krijgen

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

rundvee inseminator worden: Opleidingen tot rundvee inseminator

Wil je rundvee inseminator worden? Hieronder vind je de opleidingen voor de rundvee inseminator.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot rundvee inseminator

Er zijn geen opleidingen rundvee inseminator aanwezig.


Doorgroei mogelijkheden rundvee inseminator

Je kunt als rundvee inseminator een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep rundvee inseminator is onderdeel van de beroepsfamilie Vee-inseminatoren en -verloskundigen. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een rundvee inseminator


Hoofd beroepsgroep rundvee inseminator

Het beroep rundvee inseminator valt binnen de hoofdberoepsgroep Vakspecialisten

Vakspecialisten betreffen beroepen waarin specifieke aangeleerde kennis wordt toegepast om een gewenst resultaat te bereiken. 

Dit betreffen technische, sociale of administratieve werkzaamheden die gebaseerd zijn op de toepassing van wetenschappelijke of artistieke kennis, of operationele methoden en voorschriften. 

Vakspecialisten betreffen technische beroepen, maar ook gezondheidszorg medewerkers, zakelijke-, juridische- en ICT professionals. 

Het opleidings- en werk- denkniveau van Vakspecialisten ligt gemiddeld genomen op MBO en HBO niveau. In veel gevallen kunnen de kennis en vaardigheden ook via werkervaring en additionele training worden opgedaan.

Veelvoorkomende werkzaamheden van Vakspecialisten

  • het uitvoeren van technische werkzaamheden op basis van toegepaste wetenschappelijke kennis, zoals natuurwetenschappen, engineering en technologie.
  • het leveren van medische, sociale en/of maatschappelijke diensten 
  • het initiëren en uitvoeren van diverse zakelijke diensten met betrekking tot handel, financiën en administratie en wet- en regelgeving
  • technische en administratieve ondersteuning bieden voor de kunst en amusement en sportactiviteiten
  • het uitvoeren van religieuze ondersteunende werkzaamheden

 

De begeleiding van andere werknemers kan bij de verantwoordelijkheden horen

Subhoofd beroepsgroepen Vakspecialisten

Beroepen in deze hoofdgroep worden ingedeeld in de volgende subhoofdgroepen:

  • 31 Vakspecialisten natuur- en technische wetenschappen
  • 32 Vakspecialisten gezondheidszorg
  • 33 Vakspecialisten bedrijfsbeheer en administratie
  • 34 Vakspecialisten op juridisch, maatschappelijk en cultureel gebied
  • 35 Vakspecialisten informatie en communicatie


Solliciteren op de functie rundvee inseminator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als rundvee inseminator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor rundvee inseminator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als rundvee inseminator. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep rundvee inseminator iets voor je?

Zou je graag rundvee inseminator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als rundvee inseminator bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Ga direct naar