Dierenartsassistent Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Dierenartsassistent? Lees de functieomschrijving.

Een Dierenartsassistent werkt meestal binnen een praktijk ter ondersteuning van de daar aanwezige dierenartsen. Zijn werkzaamheden zijn heel divers.

In eerste instantie is de Dierenartsassistent degene die de mensen verwelkomt en de dieren aanneemt voor bijvoorbeeld operaties.  De dieren die worden opgenomen worden door de Dierenartsassistent verzorgd.

Als er operaties in de planning staan maakt de Dierenartsassistent de operatiekamer klaar voor gebruik en assisteert hij waar nodig bij operaties of de uitvoering van andere behandelingen. Ook tijdens het gewone spreekuur kan het voorkomen dat de Dierenartsassistent nodig is om bijvoorbeeld een patiënt vast te houden. 

Gedurende de dag zal een Dierenartsassistent  de balie bemannen en de telefoon aannemen om vragen te beantwoorden of afspraken in te plannen. Zijn werk heeft ook een sociale kant. Mocht het nodig zijn dan biedt de Dierenartsassistent  een luisterend oor bieden of troost hij diereneigenaren wanneer deze een huisdier in moet laten slapen.

Tot slot hoort ook bijvoorbeeld het doen van boodschappen of bestellingen en het uitvoeren van schoonmaakwerkzaamheden tot het takenpakket van de Dierenartsassistent. Niet al zijn taken zijn dus direct diergerelateerd, maar een belangrijk gedeelte is dat wel.

Wil je werken als Dierenartsassistent?

Werk je al als Dierenartsassistent en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Dierenartsassistent worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Dierenartsassistent, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Dierenartsassistent in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Dierenarts
  • Dierenartsassistent
  • Klant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1100 tot €2300

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Dierenartsassistent

Wat verdient een Dierenartsassistent?

Het salaris van een Dierenartsassistent ligt ergens tussen de €1100 en de €2300 en is mede afhankelijk van de hoeveelheid ervaring die je hebt. Hoe meer jaren je werkt hoe meer je meestal ook verdient, maar het zal ook afhangen van  verantwoordelijkheden en de praktijk.

Voor een Dierenartsassistent is een 13de maand zeer ongebruikelijk. Wat wel soms voorkomt is dat er een extra reiskostenvergoeding is voor het woon-werkverkeer.

Salarisschaal Dierenartsassistent

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Dierenartsassistent

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Dierenartsassistent

Hoe goed is de toekomst voor de Dierenartsassistent? 

Op elke praktijk zijn assistenten nodig en er zijn tegenwoorden relatief veel praktijken in Nederland. Wat dat betreft zijn er genoeg plaatsen. Er komen echter weinig nieuwe praktijken bij, dus banen die vrij komen zijn meestal ter vervanging van Dierenartsassistenten die een praktijk verlaten of wanneer een praktijk groeit.

Als Dierenartsassistent kun je binnen een praktijk meer mogelijkheden krijgen en meer verantwoordelijkheden. Vooral bij grotere praktijken waar meerdere assistenten werken is het zo dat er een bepaalde hiërarchie heerst. De langst werkende Assistent heeft vaak meer en andere verantwoordelijkheden dan een nieuwe Assistent. Andere doorgroeimogelijkheden dan het krijgen van extra taken zijn er niet.

Baankans Dierenartsassistent

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Dierenartsassistent worden: Opleidingen tot Dierenartsassistent

Hoe word je een Dierenartsassistent? 

De opleiding Dierenartsassistent Paraveterinair kan bij verschillende scholen worden gevolgd en kan fulltime of parttime worden gedaan. Natuurlijk komen er dierkundige onderwerpen aan bod tijdens de studie, zoals anatomie, fysiologie, ziekteleer en geneesmiddelenleer. Maar er is aan de andere kant ook voldoende aandacht voor omgaan met mensen en dieren wanneer die op de praktijk komen en het afhandelen van alle administratie.

De studie zonder het paraveterinair gedeelte leidt ook op tot Dierenartsassistent, maar bereidt voor op een functie waarin het zwaartepunt bij  administratieve taken ligt, terwijl de opleiding met paraveterinair gedeelte juist een grote medische component heeft.

De 4 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Dierenartsassistent

Dierenartsassistent
Droomde jij als kind al van werken met dieren? Je kunt het werkelijkheid laten worden in de grotemensenwereld met deze thuisstudie Dierenartsassistent. Werken met puppy’s, kittens, maar ook oudere dieren, …
Dierenzorg (Allround)
Altijd al willen weten wat dieren bedoelen? Met dit uitgebreide allround studietraject krijg je stap voor stap uitgelegd hoe dieren zich voelen. Lijkt het jou fantastisch om elke dag met …
Dierenartsassistent Thuisstudie
Graag met dieren werken? Volg deopleiding DierenartsassistentHou je van dieren? Ongetwijfeld, anders was je niet op deze pagina uitgekomen. Dan weet je waarschijnlijk ook dat dierenartsassistent een geweldig beroep is. …
Dierenartsassistent E-Learning
Graag met dieren werken? Volg deopleiding DierenartsassistentHou je van dieren? Ongetwijfeld, anders was je niet op deze pagina uitgekomen. Dan weet je waarschijnlijk ook dat dierenartsassistent een geweldig beroep is. …
Meer opleidingen Dierenartsassistent

Weet je nog niet of je Dierenartsassistent wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Dierenartsassistent of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Dierenartsassistent

Met wie werkt een Dierenartsassistent samen? 

Binnen een praktijk is afhankelijk van de grootte van de praktijk soms één Dierenartsassistent aanwezig en soms meerdere.

Je zal altijd te maken hebben met tenminste een dierenarts. Je beheert zijn of haar agenda en assisteert waar nodig. Je werkt dus altijd samen met een dierenarts die je opdrachten kan geven.

Daarnaast is er altijd de klant. Mensen komen binnen met hun dier. Je helpt ze aan de balie of tijdens het spreekuur en soms ook telefonisch.


  • Dierenarts
  • Dierenartsassistent
  • Klant
Dierenartsassistent


Organisaties waar een Dierenartsassistent werkzaam is

Waar werkt een Dierenartsassistent meestal? 

Een Dierenartsassistent werkt eigenlijk altijd binnen een dierenartsenpraktijk. Dergelijke praktijken hebben net als de reguliere zorg medische doeleinden.

Natuurlijk moet een praktijk genoeg geld binnen krijgen om alles draaiende te houden en eventueel iets extra voor verbetering of verbouwing, maar in principe is het maken van winst geen hoofddoel van een dierenartsenpraktijk.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Dierenartsassistent

Waar kun je het beste werken als Dierenartsassistent? Hieronder vindt je de best door de Dierenartsassistent beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Dierenartsassistent.

Competenties, Skills en Vaardigheden Dierenartsassistent:

Welke competenties heeft een een Dierenartsassistent nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Dierenartsassistent

Wat voor persoonlijkheid heb je als Dierenartsassistent nodig? 

De Dierenartsassistent is een ondersteunende kracht in alle facetten van de praktijk en het eerste aanspreekpunt voor mensen die de praktijk binnenkomen. Hij is vaak luisterend oor en daamee is het belangrijk dat hij mee kan voelen met mensen en sociaal is ingesteld (Gever).

Naast het sociale gedeelte van het werk zijn er de die operaties gedaan worden, de medicatie wordt meegegeven, de agenda die wordt beheerd, tests die worden uitgevoerd enzovoorts. Daarvoor is het belangrijk dat een Dierenartsassistent een harde werker is die streeft naar goede resultaten en succesvol uitgevoerd werk (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Dierenartsassistent


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Dierenartsassistent

Femke Bosboom is dierenartsassitente-paraveterinair.

Ben je benieuwd wat een dierenartsassitente allemaal doet op een dag? Femke Bosboom vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Dierenartsassistent

Beoordeling van het beroep Dierenartsassistent

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Dierenartsassistent

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Dierenartsassistent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Dierenartsassistent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Dierenartsassistent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Dierenartsassistent. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Dierenartsassistent iets voor je?

Zou je graag Dierenartsassistent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Dierenartsassistent bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar