Dierenartsassistent Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Dierenartsassistent? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep dierenartsassistent. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je dierenartsassistent wordt.

 

Wat is een Dierenartsassistent?

Een Dierenartsassistent of Dierenartsassistente is degene die een dierenarts ondersteunt met de dagelijkse werkzaamheden. Hij of zij is vaak de rechterhand van de dierenarts, want de Dierenartsassistent doet bijna alle zaken waar de dierenarts zelf niet aan toe komt.

De Dierenartsassitent is net als de doktorsassistent altijd het eerste aanspreekpunt voor (de baasjes van) de patiënten. Bij operaties levert de Dierenartsassistent het extra paar handen dat de dierenarts nodig heeft.

Tegenwoordig is er de specialisatie Dierenartsassistent Paraveterinair. Wanneer hij of zij gediplomeerd is en geregistreerd is bij de overheid mag een dierenartsassistent paraveterinair mag ook een aantal diergeneeskundige handelingen uitvoeren. De exacte bevoegdheden zijn wettelijk vastgelegd.Wat doet een Dierenartsassistent?

Een Dierenartsassistent werkt meestal binnen een praktijk ter ondersteuning van de daar aanwezige dierenartsen. Zijn of haar werkzaamheden zijn heel divers.

De Dierenartsassistent verwelkomt de mensen en neemt de dieren aan voor bijvoorbeeld operaties. De dieren die worden opgenomen worden door de Dierenartsassistent verzorgd.

Als er operaties in de planning staan maakt de Dierenartsassistent de operatiekamer klaar voor gebruik en assisteert hij of zij waar nodig bij operaties of de uitvoering van andere behandelingen. Ook tijdens het gewone spreekuur kan het voorkomen dat de Dierenartsassistent nodig is om bijvoorbeeld een patiënt vast te houden. 

Gedurende de dag zal een Dierenartsassistente  de balie bemannen en de telefoon aannemen om vragen te beantwoorden of afspraken in te plannen. Haar werk heeft ook een sociale kant. Mocht het nodig zijn dan biedt de Dierenartsassistent een luisterend oor bieden of troost hij of zij de diereneigenaren wanneer deze een huisdier in moet laten slapen.

Tot slot hoort ook bijvoorbeeld het doen van boodschappen of bestellingen en het uitvoeren van schoonmaakwerkzaamheden tot het takenpakket van de Dierenartsassistent. Niet al zijn taken zijn dus direct diergerelateerd, maar een belangrijk gedeelte is dat wel.

De wettelijk toegestane taken van een Dierenartsassistent paraveterinair zijn:

 • het uitvoeren van een niet-operatieve behandeling of het onderzoeken van een dier
 • het toepassen van een wettelijk toegestaan diergeneesmiddel. Dit houdt ook in het verrichten van een lichamelijke ingreep, indien die ingreep onderdeel uitmaakt van de voor dat diergeneesmiddel voorgeschreven toedieningswijze. Uitgezonderd de handelingen die wettelijk door anderen dient te worden uitgevoerd, zoals operaties
 • het verlenen van hulp met betrekking tot de geboorte van een vrucht van een dier, indien dit geen operatieve bevalling betreft.
 • het verrichten van handelingen ter ondersteuning van een dierenarts tijdens door de dierenarts uit te voeren handelingen met betrekking tot het verwijderen van een vrucht van een dier, respectievelijk onvruchtbaar maken van een dier.
 • inbrengen van een injectienaald ten behoeve van het afnemen van bloed

 

Verdere paramedische taken van de Dierenartsassistent zijn:

 • De operatietafel en -set voorbereiden
 • Materialen en instrumenten aangeven bij een operatie.
 • De dieren vasthouden tijdens het spreekuur of behandelingen
 • Voorlichting aan de baasjes van de patienten
 • Dagelijkse verzorging van de opgenomen dieren.
 • De voorraad van medicijnen en materialen bijhouden

 

Vele handelingen die de Dierenartsassistent uitvoert zullen onder toezicht van de dierenarts moeten worden uitgevoerd.

Wil je werken als Dierenartsassistent?

Werk je al als Dierenartsassistent en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Dierenartsassistent worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Dierenartsassistent, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Dierenartsassistent in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Dierenarts
 • Dierenartsassistent
 • Klant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1814 tot €3073

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

10


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Dierenartsassistent

Wat verdient een Dierenartsassistent?

Het salaris van een Dierenartsassistent is ligt tussen de €1814 en de € 3073. De hoogte van het loon afhankelijk van de hoeveelheid ervaring en het diploma Dierenartsassistent Paraveterinair. Hoe meer jaren je werkt hoe meer je meestal ook verdient, maar het zal ook afhangen van  verantwoordelijkheden en de praktijk.

Voor een Dierenartsassistent is een 13de maand zeer ongebruikelijk. Wat wel soms voorkomt is dat er een extra reiskostenvergoeding is voor het woon-werkverkeer. Daarnaast komt naast het bruto maandsalaris altijd de 8,3% vakantiegeldtoeslag. 

CAO dierenartsassistente

De CAO afspraken voor de dierenartsassistent zijn vastgelegd in de CAO Dierenartspraktijk. Het bovengenoemde salaris is conform CAO Dierenartspraktijk 2020.

Salarisschaal Dierenartsassistent

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Dierenartsassistent

Op zoek naar een nieuwe baan als Dierenartsassistent? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Dierenartsassistent. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Dierenartsassistent vacatures

Vacature Paraveterinair
Kliniek voor Dieren Woerden
Wil jij werken in een bruisende en gezellige praktijk, waar je veel kunt doen en leren? Wil je eindelijk wel eens je ambitie waarmaken en doorgroeien in je vak; schroom …
Vacature Paraveterinair
Dierenkliniek Overtoom
Wij zijn op zoek naar een ervaren allround Paraveterinair voor onze gezellige eerstelijns, met deels 2e lijn, gezelschapsdierenkliniek in Amsterdam oudwest. Wij werken nu nog met 3 dierenartsen en 3 …
Vacature Docent Paraveterinair
Wellantcollege
De wereld om ons heen verandert in een razendsnel tempo. Klimaat, energie, water, voeding en welzijn van mens en dier zijn grote en dringende vraagstukken voor onze planeet. Technologie, digitalisering
Vacature Paraveterinair
Kliniek voor Dieren Woerden
Wil jij werken in een bruisende en gezellige praktijk, waar je veel kunt doen en leren? Wil je eindelijk wel eens je ambitie waarmaken en doorgroeien in je vak; schroom …
Vacature Paraveterinair
Dierenkliniek Overtoom
Wij zijn op zoek naar een ervaren allround Paraveterinair voor onze gezellige eerstelijns, met deels 2e lijn, gezelschapsdierenkliniek in Amsterdam oudwest. Wij werken nu nog met 3 dierenartsen en 3 …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Dierenartsassistent

Wat is de toekomst van Dierenartsassistent?

Op elke praktijk zijn assistenten nodig en er zijn tegenwoorden relatief veel praktijken in Nederland. Wat dat betreft zijn er genoeg plaatsen. Er komen echter weinig nieuwe praktijken bij, dus banen die vrij komen zijn meestal ter vervanging van Dierenartsassistenten die een praktijk verlaten of wanneer een praktijk groeit.

Als Dierenartsassistent kun je binnen een praktijk meer mogelijkheden krijgen en meer verantwoordelijkheden. Vooral bij grotere praktijken waar meerdere assistenten werken is het zo dat er een bepaalde hiërarchie heerst. De langst werkende Assistent heeft vaak meer en andere verantwoordelijkheden dan een nieuwe Assistent. Andere doorgroeimogelijkheden dan het krijgen van extra taken zijn er niet.

Baankans Dierenartsassistent

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

10


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Dierenartsassistent worden: Opleidingen tot Dierenartsassistent

Wil je Dierenartsassistent worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Dierenartsassistent.

Hoe word je een Dierenartsassistent? 

Om Dierenartsassistent te worden heb je een diploma nodig. De opleiding Dierenartsassistent komt dus in twee vormen.

Opleiding Dierenartsassistent Paraveterinair

De opleiding Dierenartsassistent Paraveterinair kan bij verschillende scholen worden gevolgd en kan fulltime of parttime worden gedaan. Natuurlijk komen er dierkundige onderwerpen aan bod tijdens de studie, zoals anatomie, fysiologie, ziekteleer en geneesmiddelenleer. Maar er is aan de andere kant ook voldoende aandacht voor omgaan met mensen en dieren wanneer die op de praktijk komen en het afhandelen van alle administratie.

Opleiding Dierenartsassistent

De studie dierenartsassistent zonder het paraveterinair gedeelte leidt ook op tot Dierenartsassistent, maar bereidt voor op een functie waarin het zwaartepunt bij de administratieve taken ligt, terwijl de opleiding met paraveterinair gedeelte juist een grote medische component heeft.

De 2 best beoordeelde opleidingen tot Dierenartsassistent

Dierenartsassistent Thuisstudie
Graag met dieren werken? Volg deopleiding DierenartsassistentHou je van dieren? Ongetwijfeld, anders was je niet op deze pagina uitgekomen. Dan weet je waarschijnlijk ook dat dierenartsassistent een geweldig beroep is. …
Dierenartsassistent Thuisstudie
Dierenartsassistent E-Learning
Graag met dieren werken? Volg deopleiding DierenartsassistentHou je van dieren? Ongetwijfeld, anders was je niet op deze pagina uitgekomen. Dan weet je waarschijnlijk ook dat dierenartsassistent een geweldig beroep is. …
Dierenartsassistent E-Learning

Omscholen of doorgroeien tot Dierenartsassistent

Als je Dierenartsassistent wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Dierenartsassistent zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Dierenartsassistent

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Dierenartsassistent?

Competenties en Vaardigheden Dierenartsassistent

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Dierenartsassistent nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Dierenartsassistent nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Dierenartsassistent

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Dierenartsassistent

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Dierenartsassistent. Als Dierenartsassistent wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Dierenartsassistent:


zie volledige beschrijving persoonstype Dierenartsassistent

Vakkennis voor een Dierenartsassistent

Het is voor een Dierenartsassistent ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Dierenartsassistent zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Dierenartsassistent

Dierenartsassistent E-Learning
Graag met dieren werken? Volg deopleiding DierenartsassistentHou je van dieren? Ongetwijfeld, anders was je niet op deze pagina uitgekomen. Dan weet je waarschijnlijk ook dat dierenartsassistent een geweldig beroep is. …
Dierenartsassistent E-Learning

Werkervaring Dierenartsassistent

Het is voor een startend Dierenartsassistent die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Dierenartsassistent is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Doktersassistent, Tandartsassistent, Dierenarts .

Iets anders leren?

Is Dierenartsassistent het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Dierenartsassistent

Met wie werkt een Dierenartsassistent samen? 

Binnen een praktijk is afhankelijk van de grootte van de praktijk soms één Dierenartsassistent aanwezig en soms meerdere.

Je zal altijd te maken hebben met tenminste een dierenarts. Je beheert zijn of haar agenda en assisteert waar nodig. Je werkt dus altijd samen met een dierenarts die je opdrachten kan geven.

Daarnaast is er altijd de klant. Mensen komen binnen met hun dier. Je helpt ze aan de balie of tijdens het spreekuur en soms ook telefonisch.


 • Dierenarts
 • Dierenartsassistent
 • Klant
Dierenartsassistent


Organisaties waar een Dierenartsassistent werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Dierenartsassistent meestal werkt.

Waar werkt een Dierenartsassistent?

Een Dierenartsassistent werkt eigenlijk altijd binnen een dierenartsenpraktijk. Dergelijke praktijken hebben net als de reguliere zorg medische doeleinden.

Natuurlijk moet een praktijk genoeg geld binnen krijgen om alles draaiende te houden en eventueel iets extra voor verbetering of verbouwing, maar in principe is het maken van winst geen hoofddoel van een dierenartsenpraktijk.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Dierenartsassistent

Waar kun je het beste werken als Dierenartsassistent? Hieronder vind je de best door de Dierenartsassistent beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Dierenartsassistent.

Competenties, Skills en Vaardigheden Dierenartsassistent:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Dierenartsassistent.

Welke competenties heeft een Dierenartsassistent nodig?

Een Dierenartsassistent heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Dierenartsassistent

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Dierenartsassistent passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Dierenartsassistent nodig? 

De Dierenartsassistent is een ondersteunende kracht in alle facetten van de praktijk en het eerste aanspreekpunt voor mensen die de praktijk binnenkomen. Hij is vaak luisterend oor en daamee is het belangrijk dat hij mee kan voelen met mensen en sociaal is ingesteld (Gever).

Naast het sociale gedeelte van het werk zijn er de die operaties gedaan worden, de medicatie wordt meegegeven, de agenda die wordt beheerd, tests die worden uitgevoerd enzovoorts. Daarvoor is het belangrijk dat een Dierenartsassistent een harde werker is die streeft naar goede resultaten en succesvol uitgevoerd werk (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Dierenartsassistent


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Dierenartsassistent

Femke Bosboom is dierenartsassitente-paraveterinair.

Ben je benieuwd wat een dierenartsassitente allemaal doet op een dag? Femke Bosboom vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Dierenartsassistent

Beoordeling van het beroep Dierenartsassistent

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Dierenartsassistent

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Dierenartsassistent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Dierenartsassistent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Dierenartsassistent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Dierenartsassistent. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Dierenartsassistent iets voor je?

Zou je graag Dierenartsassistent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Dierenartsassistent bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Dierenartsassistent?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Dierenartsassistent

Vacature Paraveterinair
Ranzijn Tuin & Dier Zaandam
Ranzijn Tuin & Dier - Zaandam zoekt een Paraveterinair te MBO geplaatst op 26-04-2021 Voor onze praktijk in Zaandam zijn wij op zoek naar een enthousiaste Paraveterinair (parttime/fulltime) ter aanvulling …
Vacature Paraveterinair (16-24 uur)
Ranzijn Tuin & Dier Delft
Ranzijn Tuin & Dier - Delft zoekt een Paraveterinair (16-24 uur) te MBO geplaatst op 06-04-2021 Voor onze praktijk in Delft zijn wij op zoek naar een enthousiaste: Paraveterinair (16-24 …
Vacature Paraveterinair
Ranzijn Tuin & Dier Amsterdam
Ranzijn Tuin & Dier - Amsterdam zoekt een Paraveterinair te MBO geplaatst op 21-04-2021 Voor onze praktijk in Amsterdam zijn wij op zoek naar een enthousiaste Paraveterinair (parttime of fulltime) …
Vacature Paraveterinair
Dierenkliniek Overtoom
Wij zijn op zoek naar een ervaren allround Paraveterinairvoor onze gezellige eerstelijns, met deels 2e lijn, gezelschapsdierenkliniek in Amsterdam oudwest. Wij werken nu nog met 3 dierenartsen en 3 assistentes …
Vacature Paraveterinair
Kliniek voor Dieren Woerden
Wil jij werken in een bruisende en gezellige praktijk, waar je veel kunt doen en leren? Wil je eindelijk wel eens je ambitie waarmaken en doorgroeien in je vak; schroom …

Actuele blogposts


reacties op Dierenartsassistent

Marja

Informeer eens bij de Utrechtse Universieteit Faculteit Diergeneeskunde.Sucses

Joan

In de UK kan een vet tech zich specialiseren en een aanvullende opleiding volgen bijvoorbeeld chirurgie. Dit lijkt in Nederland niet mogelijk te zijn, ik kan er althans bar weinig informatie over vinden. Heeft iemand hier ervaring mee/informatie over?

Simone

saskia heeft gelijk.De reactie van Sonja werpt ook weleens zijn vruchten af.H.Gr.

Saskia

gaan we serieus discusseren over proefdieren? maar verder er is weinig werk in deze branche beter iets anders gaan zoeken als je graag een baan wilt

Anoniem

Beste Dee, Ik verwijs je met alle liefde naar de Dikke Van Dale. Wanneer je tot het inzicht bent gekomen dat hoog van de toren blazen niet altijd handig is wanneer je een gebrek aan kennis hebt, besef je misschien wel dat dit ook van toepassing zou kunnen zijn tov je ongecencureerde, zwart-witte mening over mij (een voor jou onbekend persoon) en het welzijn van proefdieren. Ik zou zeggen, lees je eens oprecht in, doe eens stage, en kom dan terug met een oprecht oordeel. Ik was ook niet voor proefdieren en dat ben ik nog steeds niet, maar nu ik weet hoe het er daadwerkelijk aan toe gaat besef ik me dat deze dieren beter verzorgd worden dan menig huisdier die ik in de dierenartsenpraktijk heb mogen ontvangen. Ps, ik geloof dat mijn beste vriendin, mijn Noorse boskat, geen enkele bezwaren heeft tegen mijn werk. Dat is dan weer een hele opluchting toch?!  Gegroet

student

Def.van studeren,het volgen van een opleiding en verwerven van kennis,kan uiteraard een Universiteit wezen maar niet noodzakelijk.H.gr.

Mayva

Ik ben afgelopen juli afgestudeerd als paraveterinair. Kan ik ergens mijn CV plaatsen? Graag wil ik aan de slag

Sonja

Mijn aanpak was,zoveel mogelijk adressen van dierenartsen bemachtigen en solliciteren en het is gelukt.Sucses

Wanda

Ik vind dat ik een echte dierenliefhebber ben.Toch ,ben ik van mening dat in bepaalde gevallen het gebruik van proefdieren te rechtvaardigen is.Dee,werkt niet voor het geld,misschien een rijke vriend of vriendin,die er warmpjes bij zit.Ik moet gewoon mijn hypotheek op tijd betalen.M.vr.gr.

Simone

Wanda,ik ben het helemaal met je eens.

Dee

Beste anoniem, Ten eerste heb je niet gestudeerd maar heb je de opleiding gedaan voor dierenartsassistente. Studeren doe je aan een universiteit.... Als je echt hart voor dieren hebt is paraveterinair een heel mooi beroep, maar blijkbaar ga jij voor het salaris..... Als je echt van dieren zou houden zou je tegen het gebruik van proefdieren zijn en ga je daar zeker niet je beroep van maken. Ik ben bang dat je niet zoveel hebt opgestoken tijdens je opleiding. Ik hoop dat je zelf geen huisdieren hebt, zou sneu zijn voor ze, alhoewel je nu misschien wel genoeg geld verdient om ze goed te verzorgen, maar helaas is dat niet genoeg, het oprecht tonen van dierenliefde is namelijk ook heel essentieel bij het goed verzorgen van huisdieren.  Ik denk bovendien dat jijzelf niet zo makkelijk in de omgang bent als ik dit zo lees en dat dat echt niet aan de dierenartsen ligt. Succes met je "carriere"..... Dee, een paraveterinair die heel erg veel plezier heeft in haar werk en NIET v

ello

grappig ik heb er heel lang mijn best gedaan om mijn dierenassistent diploma te maken maar wat verdien je precies

ello

hoe kan je hoger op komen? gr ello

jack

Wat bedoel je met ,hogerop, komen?Dierenarts?

kelly

Echte carriere mogelijkheden zijn er weinig.De eerste jaren hard werken,weinig verdienen als je in een wat grotere praktijk werkt,krijg je na verloop van tijd meer verantwoordelijkheid dus wat meer verdienen.Een heel belangrijk iets niet vergeten en dat is  cursussen volgen  als je diploma s kan overleggen zijn er meer mogelijkheden.

Willeke

Lees het intervieuw van de maand.

Lisa

Is het salaris per maand, of alles bij elkaar in een jaar? 

Jan

Beste Lisa,even de reactie hier boven lezen.

sanne

geachte lezers, wat zijn de cariere mgelijkheden van een dierenartsassistente? alvast bedankt.

Anoniem

Ik heb gestudeerd als dierenartsassistente en ondanks dat het een interessante studie is waar ik nooit spijt van zal hebben is er een grote kans dat ik het uiteindelijk niet kan en wil worden. Het eerste jaar verdien je VAAK MAAR 900,- PER MAAND voor 32 uur per week (bijna nooit krijg je fulltime banen, 32 is echt de max), wat natuurlijk schandalig laag is na 4 jaar studie (ik verdien momenteel bijna dubbel zo veel in de proefdierverzorging) Daarnaast is er ook nog eens heel lastig werk te vinden in deze sector en dat terwijl veel dierenartsen niet de makkelijkste in de omgang zijn...

Anoniem

Ik heb gestudeerd als dierenartsassistente en ondanks dat het een interessante studie is waar ik nooit spijt van zal hebben is er een grote kans dat ik het uiteindelijk niet kan en wil worden. Het eerste jaar verdien je VAAK MAAR 900,- PER MAAND voor 32 uur per week (bijna nooit krijg je fulltime banen, 32 is echt de max), wat natuurlijk schandalig laag is na 4 jaar studie (ik verdien momenteel bijna dubbel zo veel in de proefdierverzorging) Daarnaast is er ook nog eens heel lastig werk te vinden in deze sector en dat terwijl veel dierenartsen niet de makkelijkste in de omgang zijn...

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar