Inseminator Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Inseminator? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep inseminator. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je inseminator wordt.

 

Wat is een Inseminator?

 

Een Inseminator is iemand die vee kunstmatig bevrucht. Hij doet dit door een rietje in de vagina van bijvoorbeeld een tochtige koe te plaatsen. In dit rietje zit sperma  van een door de boer uitgekozen stier. Het rietje wordt zover geplaatst, dat het sperma zit gemakkelijk bij een eicel kan voegen. Tegenwoordig wordt bijna al het vee op deze manier bevrucht. Het is duurder en gevaarlijk om een eigen stier te houden.

De Inseminator kent de technieken die moeten worden toegepast als er problemen zijn met de eierstokken of aan de uterus. Ook weet hij hoe je vruchtbaarheidsproblemen kan analyseren.

De Inseminator moet erg nauwkeurig te werk gaan, zodat de kans dat het sperma zit bij een eicel voegt, zo groot mogelijk is. Het insemineren van vee is duur, dus de boer wil dat alle dieren met zo min mogelijk aantal pogingen bevrucht zijn. Tevens moet een Inseminator hygiënisch werken, zodat er geen ziektes en infecties worden overgedragen. Wil je werken als Inseminator?

Werk je al als Inseminator en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Inseminator worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Inseminator, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Inseminator in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Boer
 • Dierverzorger
 • Leverancier
 • Medewerkers KI-station

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Inseminator

Wat verdient een Inseminator?

 

Een Inseminator kan rekenen op zo’n €2000,- tot €5000,- bruto per maand. Dit bedrag is onder andere afhankelijk van de ervaring van de Inseminator en zijn leeftijd.

Vaak krijgt een Inseminator in elk geval een reiskostenvergoeding. Hij rijdt met de auto naar veel verschillende boeren en krijgt daar dus een vergoeding voor.

Salarisschaal Inseminator

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Inseminator

Er zijn geen vacatures Inseminator aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Inseminator in werkt.

Meer weten over de sector waar een Inseminator in werkt

Bekijk werken in Agrarisch & Milieu

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Inseminator

Wat is de toekomst van Inseminator?

 

Er zijn niet veel vacatures te vinden voor Inseminators. Soms werkt een Inseminator tevens als Veearts. Veel Veeartsen werken voor zichzelf. Ze moeten dan zelf een klantenkring opbouwen.

Het werk van een Inseminator is fysiek en mentaal zwaar. Er komen veel arbeidsongeschikten voor in deze beroepsgroep.  

Baankans Inseminator

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Inseminator worden: Opleidingen tot Inseminator

Wil je Inseminator worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Inseminator.

Hoe word je een Inseminator? 

 

Er is geen officiële opleiding om Inseminator te worden. Je dient eerst zes jaar te studeren voor Dierenarts. Je moet daarvoor de WO-opleiding Diergeneeskunde volgen. Daarna moet je twee tot drie maanden een opleiding volgen bij een ervaren collega. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Inseminator

Er zijn geen opleidingen Inseminator aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Inseminator in werkt

Bekijk alle opleidingen Agrarisch & Milieu

Omscholen of doorgroeien tot Inseminator

Als je Inseminator wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Inseminator zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Inseminator

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Inseminator?

Competenties en Vaardigheden Inseminator

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Inseminator nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Inseminator nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Inseminator

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Energie
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Trainingen & cursussen Netwerken
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Inseminator

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Inseminator. Als Inseminator wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Inseminator:


zie volledige beschrijving persoonstype Inseminator

Vakkennis voor een Inseminator

Het is voor een Inseminator ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Inseminator zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Inseminator


Werkervaring Inseminator

Het is voor een startend Inseminator die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Inseminator is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Dierenarts, Veearts .

Iets anders leren?

Is Inseminator het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Inseminator

Met wie werkt een Inseminator samen? 

Een Inseminator komt veel met mensen in aanraking. Natuurlijk heeft hij veel contact met de eigenaren van het vee, de boeren. Ook ontmoet de Inseminator andere medewerkers op de boerderij, zoals de Dierverzorger. Bovendien heeft de Inseminator te maken met de leverancier van de benodigde spullen en met medewerkers van het KI-station, waar het sperma van de stieren vandaan komt.


 • Boer
 • Dierverzorger
 • Leverancier
 • Medewerkers KI-station
Inseminator


Organisaties waar een Inseminator werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Inseminator meestal werkt.

Waar werkt een Inseminator?

 

Een Inseminator werkt vaak bij een KI (kunstmatige inseminatie)-station. Hier worden de fokstieren gehouden die het sperma leveren. Deze organisatie hoort bij de profitsector.

Veeartsen die tevens Inseminator zijn, werken ook meestal in de profitsector (boerenbedrijven). Ook komt hij soms op kinderboerderijen. Deze laatste horen bij de non-profitsector.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Inseminator

Waar kun je het beste werken als Inseminator? Hieronder vind je de best door de Inseminator beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Inseminator.

Competenties, Skills en Vaardigheden Inseminator:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Inseminator.

Welke competenties heeft een Inseminator nodig?

Een Inseminator heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Inseminator

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Inseminator passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Inseminator nodig? 

 

Persoonstypen die goed passen bij een Inseminator zijn Succesvolle Werker en Perfectionist.

Een Inseminator is zelfverzekerd, weet wat hij moet doen en werkt doelgericht en efficiënt (Succesvolle Werker).

Tevens is een Inseminator nauwkeurig. Hij moet precies de juiste technieken toepassen om de kans op een geslaagde bevruchting zo groot mogelijk te maken. Ook moet hij hygiënisch te werk gaan om te voorkomen dat ziektes en infecties worden overgedragen (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Inseminator


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Inseminator

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Inseminator

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Inseminator

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Inseminator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Inseminator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Inseminator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Inseminator. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Inseminator iets voor je?

Zou je graag Inseminator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Inseminator bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Inseminator

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar