Schadetaxateur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Schadetaxateur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep schadetaxateur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je schadetaxateur wordt.

 

Wat is een Schadetaxateur?

Een Schadetaxateur maakt schaderapporten voor particulieren en bedrijven. Zo'n schaderapport bestaat uit een aantal vaste onderdelen. De Schadetaxateur vermeldt hoe de schade is ontstaan en onder welke omstandigheden, hij beschrijft de schade en voegt (eventueel) ter illustratie foto’s toe, hij bekijkt wat er nodig is (aan reparatiewerkzaamheden, medische ingrepen) om de schade te herstellen en geeft een indicatie van de kosten van het herstel.

Het conclusies en aanbevelingen van de Schadetaxateur zijn voor alle betrokkenen van belang. Particulieren kunnen op basis van zo'n rapport besluiten (niet) over te gaan tot het indienen van een schadeclaim en verzekeraars bepalen of uitkering conform de polis is en om welk bedrag het moet gaan.

De Schadetaxateur verricht zijn werkzaamheden zelfstandig en onafhankelijk. Zijn doel is de schade feitelijk vast te leggen. Zo kunnen valse claims voorkomen worden en kunnen indieners die recht hebben op een uitkering deze opeisen. Om zijn werk goed te kunnen doen heeft hij enige kennis nodig van het gebied waarop hij schades taxeert, bijvoorbeeld motorvoertuigen of gebouwen.

Een Schadetaxateur is veel onderweg omdat hij meestal op locatie schade moet taxeren. Hij kan ook ingeschakeld worden voor een second opinion.Wil je werken als Schadetaxateur?

Werk je al als Schadetaxateur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Schadetaxateur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Schadetaxateur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Schadetaxateur in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Cliënt

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2520 tot €4968

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Schadetaxateur

Wat verdient een Schadetaxateur?

De Schadetaxateur verdient ongeveer €2520 als hij net gestart is. Dit kan oplopen tot zo'n €4968 bruto per maand. Het salaris is afhankelijk van werkgever, opleiding en ervaring.

Eventuele secundaire voorwaarden zijn een vakantietoeslag van 8% op je gemiddelde maandinkomen en eeneindejaarsuitkering.

Salarisschaal Schadetaxateur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Schadetaxateur

Er zijn geen vacatures Schadetaxateur aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Schadetaxateur in werkt.

Meer weten over de sector waar een Schadetaxateur in werkt

Bekijk werken in Finance

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Schadetaxateur

Wat is de toekomst van Schadetaxateur?

Het arbeidsmarktperspectief voor Schadetaxateurs is niet gunstig. Er zijn nauwelijks posities vacant. Ook de doorgroeimogelijkheden zijn beperkt, aangezien er inhoudelijk of qua werkzaamheden geen hogere functie is. Een geschoolde Taxateur zou kunnen overwegen om Schadebehandelaar te worden en zo het proces te coördineren. Als een schadetaxateur gespecialiseerd is in een bepaald type schade, zoals autoschade, maakt hij meer kansen bij een autoverzekeraar.
 

Baankans Schadetaxateur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Schadetaxateur worden: Opleidingen tot Schadetaxateur

Wil je schadetaxateur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Schadetaxateur? 

De De Schadetaxateur heeft meestal HBO werk- en denkniveau, maar kan ook een MBO opleiding hebben gedaan. Dit ligt aan de precieze functieinhoud en de werkgever. Een opleiding in de richting van verzekeringen ligt voor de hand, maar een opleiding in de richting van een specialisme - bijvoorbeeld Automonteur voor motorvoertuigen - is eveneens mogelijk. 
 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Schadetaxateur

Er zijn geen opleidingen Schadetaxateur aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Schadetaxateur in werkt

Bekijk alle opleidingen Finance


Netwerk Schadetaxateur

Met wie werkt een Schadetaxateur samen? 

De Schadetaxateur heeft voornamelijk contact met cliënten voor wie hij schaderapporten opmaakt. 


  • Cliënt
Schadetaxateur


Organisaties waar een Schadetaxateur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Schadetaxateur meestal werkt.

Waar werkt een Schadetaxateur?

  • Bedrijven
  • Particulieren
  • Gemeente
  • Verzekeringen

Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Best beoordeelde werkgevers Schadetaxateur

Waar kun je het beste werken als Schadetaxateur? Hieronder vind je de best door de Schadetaxateur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Schadetaxateur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Schadetaxateur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Schadetaxateur.

Welke competenties heeft een Schadetaxateur nodig?

Een Schadetaxateur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Schadetaxateur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Schadetaxateur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Schadetaxateur nodig? 

De Schadetaxateur moet betrouwbaar zijn en een onafhankelijk schaderapport opmaken, zodat zij die recht hebben op een vergoeding deze ontvangen en dat valse claims niet worden uitgekeerd. Hij werkt dan ook met duidelijke regels (Perfectionist). Een zelfverzekerde houding vergroot zijn geloofwaardigheid. Hij moet in staat zijn om binnen een bepaalde termijn veel werk te verzetten, waarbij energie goed van pas komt (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Schadetaxateur


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Schadetaxateur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Schadetaxateur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Schadetaxateur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Schadetaxateur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Schadetaxateur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Schadetaxateur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Schadetaxateur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Schadetaxateur iets voor je?

Zou je graag Schadetaxateur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Schadetaxateur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Schadetaxateur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar