Automonteur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Automonteur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep automonteur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je automonteur wordt.

 

Wat is een Automonteur?

Een Automonteur zorgt ervoor dat auto's goed blijven rijden. Dit doet hij door onderhoudswerk of reparaties te verrichten. De Automonteur werkt meestal voor een ander, een autodealer bijvoorbeeld, en is exclusief gericht op het repareren en controleren van auto's. De Automonteur werkt meestal samen met andere Automonteurs, zodat hij altijd hulp kan vragen of gewoon met anderen contact kan hebben.

De Automonteur is geïnterreseerd in techniek en auto's, is handig en heeft een praktische instelling. Hij kan met diverse materialen en gereedschappen uit de voeten; een auto bestaat namelijk uit vele verschillende onderdelen. Men leert op school en in de praktijk steeds meer over auto's en kan zo steeds meer reparaties uitvoeren. Met elke nieuwe (kapotte) auto leert de Automonteur weer nieuwe dingen over auto's, waardoor een passie voor het werk toch wel noodzakelijk is. Een leuk onderdeel van het werk is dat de Automonteur ook even rond mag rijden in de auto's die hij repareert, om te kijken of alles het echt doet.

Kortom, zonder een grote passie voor auto's of techniek en technische vaardigheden, moet men geen Automonteur worden.Wil je werken als Automonteur?

Werk je al als Automonteur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Automonteur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Automonteur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Automonteur in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Automonteurs
  • Klanten
  • Auto-verkoper

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1600 tot €2300

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

135


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Automonteur

Wat verdient een Automonteur?

Een leerling Automonteur kan beginnen te werken met een salaris van rond de €1600. Als men uiteindelijk Eerste Automonteur wordt, met een MBO opleiding achter de rug, dan kan het salaris oplopen tot €2300 per maand.

Salarisschaal Automonteur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Automonteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Automonteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Automonteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Automonteur vacatures

2e automonteur
AB Vakwerk
Voor deze functie zoeken we een gemotiveerde 2e monteur die, net zoals de opdrachtgever, streeft naar een efficiënte en professionele manier van werken. Je gaat in de garage assisteren bij …
2e automonteur
AB Vakwerk
Voor deze functie zoeken we een gemotiveerde 2e monteur die, net zoals de opdrachtgever, streeft naar een efficiënte en professionele manier van werken. Je gaat in de garage assisteren bij …
Automonteur Utrecht, de Meern
Hyundai Wittenberg B.V.
Ben jij de automonteur die we zoeken? Solliciteer dan nu Stuur je interesse via Whatsapp naar 06 – 40 21 70 85 of stuur je motivatie en CV naar: werkenhyundai-wittenberg.nl. …
Automonteur Utrecht, de Meern
Honda de Bois B.V.
Ben jij automonteur die we zoeken? Solliciteer dan nu Stuur je motivatie en CV naar: werkendebois.nl. Dan wij nemen z.s.m. contact met jou op. Heb je vragen over de werkzaamheden, …
Ervaren automonteur gezocht
Olympia Uitzendbureau
Voor een bedrijf in Deurne zijn we op zoek naar een automonteur. Welk bedrijf het is, hou ik nog even geheim. Wat ik je wel kan vertellen is dat het …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Automonteur

Wat is de toekomst van Automonteur?

Er is genoeg werk te vinden als Automonteur, maar men kan over het algemeen niet verder doorgroeien dan de positie van Eerste Automonteur.

Baankans Automonteur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

135


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Automonteur worden: Opleidingen tot Automonteur

Wil je automonteur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Automonteur? 

Om Automonteur te worden moet men de technische school volgen. Als deze opleiding gehaald is kan men aan het werk gaan bij een autozaak en daar in de praktijk verder leren, al is het vaak nodig om daarnaast nog extra cursussen te volgen. Met een MBO opleiding tot Automonteur, krijgt men vaker een betere baan. Deze opleiding bestaat ook in de BBL variant, ook wel Beroepsbegeleidende Leerweg. Je werkt dan vier dagen per week en gaat er maar een naar school.

De 3 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Automonteur

Autotechniek voor beginners
Om de basisbeginselen van de autotechniek te leren kennen, hoef je geen technicus te zijn. Met deze erkende cursus autotechniek voor beginners leer je hoe je zelf je auto kunt …
Populaire Autotechniek E-Learning
Leer auto's van binnen en van buiten kennen metde cursusAutotechniekHoe werkt een auto precies? Wil je een auto voortaan zelf onderhouden? Van nieuwe bougies tot remblokken en olie verversen: de …
Populaire Autotechniek Thuisstudie
Leer auto's van binnen en van buiten kennen metde cursusAutotechniekHoe werkt een auto precies? Wil je een auto voortaan zelf onderhouden? Van nieuwe bougies tot remblokken en olie verversen: de …
Meer opleidingen Automonteur

Weet je nog niet of je Automonteur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Automonteur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Automonteur

Met wie werkt een Automonteur samen? 

De Automonteur werkt de meeste tijd samen met andere Automonteurs. Daarnaast kan het soms zijn dat hij met de klant moet overleggen over de reparatie van een auto. Als men bij een ander soort zaak werkt dan een autodealer of autoverhuurbedrijf kan de leidinggevende iemand anders dan de verkoper zijn.


  • Automonteurs
  • Klanten
  • Auto-verkoper
Automonteur


Organisaties waar een Automonteur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Automonteur meestal werkt.

Waar werkt een Automonteur?

De Automonteur werkt bij een autozaak of reparatiebedrijf. Men kan er ook voor kiezen om zelfstandig te werken.

Meer weten over werken in de Technisch?

Bekijk werken in Technisch

Best beoordeelde werkgevers Automonteur

Waar kun je het beste werken als Automonteur? Hieronder vind je de best door de Automonteur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Automonteur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Automonteur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Automonteur.

Welke competenties heeft een Automonteur nodig?

Een Automonteur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Automonteur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Automonteur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Automonteur nodig? 

De Automonteur is er steeds op gericht dat een auto goed gaat of blijft werken, en werkt daarmee steeds naar het eindresultaat toe (Succesvolle werker). Om dit te kunnen doen, moet de Automonteur goed letten op alle verschillende onderdelen in de auto, en hoe die werken. Een grote kennis van auto's is noodzakelijk (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Automonteur


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Automonteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Automonteur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Automonteur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Automonteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Automonteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Automonteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Automonteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Automonteur iets voor je?

Zou je graag Automonteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Automonteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Automonteur

Harm

Beste, Momenteel bezig met een niet-verwante HBO studie (bouwkunde) maar na aan het denken over automonteur worden.   Wat is aan te raden, MBO opleiding volgen of een hoeveelheid cursussen om technisch niveau degelijk te krijgen? alleen technische kennis op bouwkundig niveau en wat foefjes over auto's. Alvast Bedankt!

autoservice v deursen

heb universeel autobedrijf en heb met spoed nodig automonteur voor tijdelijk en regelmatig verder in de vooruitzichten tel 0495 493064 06.539.110.28 noord brabant

Marcel

Jammer,dat ik deze reactie te laat zag.Sucses met het bedrijf.Gr.

Jan

Ik ben het absoluut niet met Kees eens.Mooi beroep,veel waardering.Het salaris kan wel wat hoger.Vooral als ik de rekeningen van de klanten zie.Gr.

kees

je moet voor dit beroep een autofiel zijn voor het geld of waardering hoef je het niet te doen

johan

Beste Murat, Wat dacht je van een cursus Nederlands?

Mika

Volgend jaar ga ik automonteur opleiding beginnen hoeveel is mijn salaris dan. Ik ga bbl doen

Terry

Beste Mika,even goed de site lezen.

van Dam

Beste Murat, probeer het bij je in de buurt en heel belangrijk ga cursussen volgen.

Murat

Ik ben murat ik doe 20 jaar dit werk ik reparir alle auto's en ik heb geen garage ik wil graag bij u werken ik ben 37jaar mijn Telefoonnumer  is0614513636  dus als u me aan neemt ben ik heel blij  ;) :)  

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar