Schadebehandelaar Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Schadebehandelaar? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep schadebehandelaar. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je schadebehandelaar wordt.

 

Wat is een Schadebehandelaar?

De Schadebehandelaar bekijkt of een schadeclaim terecht is en of een eiser geld uitgekeerd moet krijgen van een verzekering.

De Schadebehandelaar neemt claims aan en informeert aanvragers over de voortgang. Cliënten kunnen zowel particulieren zijn als bedrijven en dienstverlening staat hoog in het vaandel. De Schadebehandelaar is niet alleen eerste aanspreekpunt, maar coördineert de gehele afhandeling van de schadeaanvraag. Dit betekent dat alle correspondentie via jou gaat en dat de gehele administratieve afhandeling tot je taken behoort.

De Schadebehandelaar staat in contact met schadeexperts (en eventueel verzekeraars). De experts bekijken de schade op locatie, stellen vast hoe de schade is ontstaan en verwerken hun bevindingen in een rapport waarin ook vermeld wordt wat de schade precies is. De Schadebehandelaar koppelt dit rapport aan de inhoud van de verzekeringspolis van de eiser en velt een oordeel over of de schade gedekt is of niet en in welke mate. Dit oordeel komt bij de verzekeraar terecht die al dan niet overgaat tot uitkering van een vergoeding. Meestal werkt de Schadebehandelaar voor de Verzekeraar, maar hij kan ook werken voor organisaties die Verzeraars vertegenwoordigen.

Schadebehandelaars zijn vaak gespecialiseerd in een bepaald soort schade, als letselschade of motorrijtuigen.
 Wil je werken als Schadebehandelaar?

Werk je al als Schadebehandelaar en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Schadebehandelaar worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Schadebehandelaar, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Schadebehandelaar in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Verzekeringen
  • Experts
  • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1700 tot €3333

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

27


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Schadebehandelaar

Wat verdient een Schadebehandelaar?

De Schadebehandelaar verdient rond de €1700 bruto per maand bij aanvang. Dit kan oplopen tot ongeveer €3333 bruto per maand. Ervaring en werkgever zijn van invloed op de salarisbepaling.

Het salaris is conform CAO.

Eventuele secundaire voorwaarden zijn een vakantietoeslag van 8% op je gemiddelde maandinkomen, 27 vakantiedagen, premievrij pensioen, studiekostenvergoeding en een spaarloonregeling.

Salarisschaal Schadebehandelaar

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Schadebehandelaar

Op zoek naar een nieuwe baan als Schadebehandelaar? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Schadebehandelaar. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Schadebehandelaar vacatures

Vacature Schadebehandelaar ABN AMRO Verzekeringen
tempo-team
Functieomschrijving Voor ABN Amro Verzekeringen in Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren schadebehandelaar voor de afdeling particulier! (€ 14,42 bruto per uur)Loopt jouw contract af of ben je …
Vacature Telefonisch schadebehandelaar huisdierverzekeringen, OHRA
tempo-team
Functieomschrijving Wil jij per 2 november aan de slag bij het officieel uitgeroepen gaafste klantcontactcenter van Nederland? Ben jij daarnaast gek op huisdieren en wil jij mensen die dit ook …
Vacature Schadebehandelaar letsel
DPA Professionals
Wat je gaat doen: Een ongeluk zit in een klein hoekje. Jij, als ervaren schadebehandelaar letsel, begrijpt dit als geen ander. Dit is je werk Of het nu gaat over …
Vacature Schadebehandelaar letsel
DPA Professionals
Wat je gaat doen: Een ongeluk zit in een klein hoekje. Jij, als ervaren schadebehandelaar letsel, begrijpt dit als geen ander. Dit is je werk Of het nu gaat over …
Vacature Schadebehandelaar letsel
DPA Professionals
Wat je gaat doen: Een ongeluk zit in een klein hoekje. Jij, als ervaren schadebehandelaar letsel, begrijpt dit als geen ander. Dit is je werk Of het nu gaat over …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Schadebehandelaar

Wat is de toekomst van Schadebehandelaar?

Er zijn functies beschikbaar voor Schadebehandelaars. Om als Schadebehandelaar aan het werkt te kunnen moet je aan een beperkt aantal eisen voldoen. Dit maakt dat het aantal mensen dat solliciteert naar de baan als Schadebehandelaar wat groot kan zijn.

Het aantal jaren werkervaring beïnvloedt je doorgroeimogelijkheden. Je kan op juniorniveau instappen en doorgroeien naar een senior functie.

Er is voor de Schadebehandelaar ook de mogelijkheid door te groeien van de binnen- naar de buitendienst. Dit houdt in dat je meer de deur uit mag, om bijvoorbeeld zelf schades te beoordelen.

Baankans Schadebehandelaar

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

27


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Schadebehandelaar worden: Opleidingen tot Schadebehandelaar

Wil je Schadebehandelaar worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Schadebehandelaar.

Hoe word je een Schadebehandelaar? 

De meeste werkgevers vragen HBO niveau voor de functie van Schadebehandelaar, maar er zijn ook vacatures te vinden waarbij een MBO opleiding voldoende is. Een opleiding in juridische richting biedt mogelijkheden, bijvoorbeeld HBO Rechten.
De Schadebehandelaar moet minstens een WTF-basis en een WTF-schade diploma hebben behaald.

Soms is werkervaring in specifieke schade of verzekering vereist. Een schadebehandelaar motorrtijtuigen dient dus ook kennis te hebben van een autoverzekering.

De 2 best beoordeelde opleidingen tot Schadebehandelaar

Basiscursus personenschade
Wil je je als jurist of schadebehandelaar bij een WA-verzekeraar gaan toeleggen op personenschade? Dan is deze vernieuwde driedaagse cursus de ideale voorbereiding. Deze cursus is aangepast aan de belangrijke …
Basiscursus personenschade
Waarde(ring) van het deskundigenbericht in letselschadezaken
Accreditatie / PE punten NIVRE 4.00 punten NOvA 4.00 PO-punten LRGD 4.00 punten Door het volgen van deze cursus leert u wat partijen en de rechter kunnen (en zouden moeten?) …
Waarde(ring) van het deskundigenbericht in letselschadezaken

Omscholen of doorgroeien tot Schadebehandelaar

Als je Schadebehandelaar wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Schadebehandelaar zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Schadebehandelaar

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Schadebehandelaar?

Competenties en Vaardigheden Schadebehandelaar

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Schadebehandelaar nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Schadebehandelaar nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Schadebehandelaar

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken

Persoonlijkheid van een Schadebehandelaar

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Schadebehandelaar. Als Schadebehandelaar wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Schadebehandelaar:


zie volledige beschrijving persoonstype Schadebehandelaar

Vakkennis voor een Schadebehandelaar

Het is voor een Schadebehandelaar ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Schadebehandelaar zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Schadebehandelaar


Werkervaring Schadebehandelaar

Het is voor een startend Schadebehandelaar die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Schadebehandelaar is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Schadebehandelaar het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Schadebehandelaar

Met wie werkt een Schadebehandelaar samen? 

De Schadebehandelaar heeft een goed netwerk nodig van experts en verzekeraars (als hij daar niet voor werkt). Hij is veel in contact met klanten, die hij op de hoogte houdt van de vorderingen en voor wie hij eerste aanspreekpunt is.

De Schadebehandelaar is veel in overleg met experts, omdat zij onderzoek doen naar de opgelopen schade. 


  • Verzekeringen
  • Experts
  • Klanten
Schadebehandelaar


Organisaties waar een Schadebehandelaar werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Schadebehandelaar meestal werkt.

Waar werkt een Schadebehandelaar?

Een Schadebehandelaar is in dienst van verzekeraars of werkt voor kleinere organisaties in de financiële dienstverlening, die worden ingehuurd door verzekeraars om bijv. schadebehandeling op zich te nemen.


Best beoordeelde werkgevers Schadebehandelaar

Waar kun je het beste werken als Schadebehandelaar? Hieronder vind je de best door de Schadebehandelaar beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Schadebehandelaar.

Competenties, Skills en Vaardigheden Schadebehandelaar:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Schadebehandelaar.

Welke competenties heeft een Schadebehandelaar nodig?

Een Schadebehandelaar heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Schadebehandelaar

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Schadebehandelaar passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Schadebehandelaar nodig? 

De Schadebehandelaar heeft allereerst een dienstvelenende instelling. Hij kan goed met mensen omgaan, is communicatief en sociaal vaardig. Hij werkt als het ware voor twee partijen; enerzijds de verzekeraar, anderzijds de eiser. Hij zal proberen een voor beide partijen zo gewenst mogelijk resultaat te behalen (Bemiddelaar).

De Schadebehandelaar moet verder productief zijn, omdat hij veel schades tegelijk moet behandelen. Dit zorgt ervoor dat hij een goede planning moet hebben en erg gestructureerd moet werken. Zo kan hij alle deadlines halen en een zo goed mogelijk resultaat neerzetten (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Schadebehandelaar


Bemiddelaar


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Schadebehandelaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Schadebehandelaar

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Schadebehandelaar

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Schadebehandelaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Schadebehandelaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Schadebehandelaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Schadebehandelaar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Schadebehandelaar iets voor je?

Zou je graag Schadebehandelaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Schadebehandelaar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Schadebehandelaar?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Schadebehandelaar

Vacature Schadebehandelaar letsel
DPA Professionals
Wat je gaat doen: Een ongeluk zit in een klein hoekje. Jij, als ervaren schadebehandelaar letsel, begrijpt dit als geen ander. Dit is je werk Of het nu gaat over …
Vacature Schadebehandelaar letsel
DPA Professionals
Wat je gaat doen: Een ongeluk zit in een klein hoekje. Jij, als ervaren schadebehandelaar letsel, begrijpt dit als geen ander. Dit is je werk Of het nu gaat over …
Vacature Schadebehandelaar letsel
DPA Professionals
Wat je gaat doen: Een ongeluk zit in een klein hoekje. Jij, als ervaren schadebehandelaar letsel, begrijpt dit als geen ander. Dit is je werk Of het nu gaat over …
Vacature Schadebehandelaar letsel
DPA Professionals
Wat je gaat doen: Een ongeluk zit in een klein hoekje. Jij, als ervaren schadebehandelaar letsel, begrijpt dit als geen ander. Dit is je werk Of het nu gaat over …
Vacature Schadebehandelaar letsel
DPA Professionals
Wat je gaat doen: Een ongeluk zit in een klein hoekje. Jij, als ervaren schadebehandelaar letsel, begrijpt dit als geen ander. Dit is je werk Of het nu gaat over …

Actuele blogposts


reacties op Schadebehandelaar

Chef_Special

En omdat je bij een financiele instelling werkt zul je ook goede secundaire arbeidsvoorwaarden hebben zoals: goed pensioen - korting op verzekeringen. 

Dounia

Eis HBO niveau en 1700 bruto per maand???

Dounia

Eis HBO niveau en 1700 bruto per maand???

Chef_Special

En omdat je bij een financiele instelling werkt zul je ook goede secundaire arbeidsvoorwaarden hebben zoals: goed pensioen - korting op verzekeringen. 

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar