Schadebehandelaar worden: Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Schadebehandelaar? Lees de functieomschrijving.

De Schadebehandelaar bekijkt of een schadeclaim terecht is en of een eiser geld uitgekeerd moet krijgen van een verzekering.

De Schadebehandelaar neemt claims aan en informeert aanvragers over de voortgang. Cliënten kunnen zowel particulieren zijn als bedrijven en dienstverlening staat hoog in het vaandel. De Schadebehandelaar is niet alleen eerste aanspreekpunt, maar coördineert de gehele afhandeling van de schadeaanvraag. Dit betekent dat alle correspondentie via jou gaat en dat de gehele administratieve afhandeling tot je taken behoort.

De Schadebehandelaar staat in contact met schadeexperts (en eventueel verzekeraars). De experts bekijken de schade op locatie, stellen vast hoe de schade is ontstaan en verwerken hun bevindingen in een rapport waarin ook vermeld wordt wat de schade precies is. De Schadebehandelaar koppelt dit rapport aan de inhoud van de verzekeringspolis van de eiser en velt een oordeel over of de schade gedekt is of niet en in welke mate. Dit oordeel komt bij de verzekeraar terecht die al dan niet overgaat tot uitkering van een vergoeding. Meestal werkt de Schadebehandelaar voor de Verzekeraar, maar hij kan ook werken voor organisaties die Verzeraars vertegenwoordigen.

Schadebehandelaars zijn vaak gespecialiseerd in een bepaald soort schade, als letselschade of motorrijtuigen.
 

Wil je werken als Schadebehandelaar?

Werk je al als Schadebehandelaar en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Schadebehandelaar worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Schadebehandelaar, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Schadebehandelaar in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Verzekeringen
  • Experts
  • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1700 tot €3333

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

31


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Schadebehandelaar

Wat verdient een Schadebehandelaar?

De Schadebehandelaar verdient rond de €1700 bruto per maand bij aanvang. Dit kan oplopen tot ongeveer €3333 bruto per maand. Ervaring en werkgever zijn van invloed op de salarisbepaling.

Het salaris is conform CAO.

Eventuele secundaire voorwaarden zijn een vakantietoeslag van 8% op je gemiddelde maandinkomen, 27 vakantiedagen, premievrij pensioen, studiekostenvergoeding en een spaarloonregeling.

Salarisschaal Schadebehandelaar

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Schadebehandelaar

Op zoek naar een nieuwe baan als Schadebehandelaar? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Schadebehandelaar. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Schadebehandelaar vacatures

Medewerker Verzekeringen - Landelijk
Nedec BV
Voor diverse opdrachtgevers in Gelderland en Overijssel zijn wij regelmatig op zoek naar kandidaten met ervaring in het werken met verzekeringsproducten. Het kan gaan om vacatures , waarbij sprake …
Schadebehandelaar
PDZ Uitzendbureau
Naar volle tevredenheid van de klant, behandel je zelfstandig binnenkomende schademeldingen af. Jij bent verantwoordelijk voor:Schades voor eigen polissen tijdig en correct behandelen en uitbetalen;Schades voor bemiddelingspolissen tijdig en correct begeleiden …
Schadebehandelaar Letselschade
Nationale Nederlanden
Schadebehandelaar LetselschadeNationale-Nederlanden Schade & InkomenDen HaagWat je ontvangtVeel kansen om je te ontwikkelen of door te groeienVakantiegeld & 13de maandWat je meebrengtHbo werk- en denkniveauEnige …
Adviseur Schadeverzekeringen
PDZ Uitzendbureau
Jij bent toe aan de volgende stap in je carriere en wij zijn op zoek naar een specialist bedrijfsmatige schadeverzekeringen. Perfecte match! Je kent de markt en bent in staat …
Medewerker Schadeverzekeringen
Nedasco
Als medewerker Schadeverzekeringen ben je onderdeel van een enthousiast team dat dagelijks de zakelijke klanten van Nedasco van dienst is in het beantwoorden van vragen,  geven van advies en uitvoeren van opdrachten. …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Schadebehandelaar

Hoe goed is de toekomst voor de Schadebehandelaar? 

Er zijn functies beschikbaar voor Schadebehandelaars. Om als Schadebehandelaar aan het werkt te kunnen moet je aan een beperkt aantal eisen voldoen. Dit maakt dat het aantal mensen dat solliciteert naar de baan als Schadebehandelaar wat groot kan zijn.

Het aantal jaren werkervaring beïnvloedt je doorgroeimogelijkheden. Je kan op juniorniveau instappen en doorgroeien naar een senior functie.

Er is voor de Schadebehandelaar ook de mogelijkheid door te groeien van de binnen- naar de buitendienst. Dit houdt in dat je meer de deur uit mag, om bijvoorbeeld zelf schades te beoordelen.

Baankans Schadebehandelaar

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

31


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Schadebehandelaar worden: Opleidingen tot Schadebehandelaar

Hoe word je een Schadebehandelaar? 

De meeste werkgevers vragen HBO niveau voor de functie van Schadebehandelaar, maar er zijn ook vacatures te vinden waarbij een MBO opleiding voldoende is. Een opleiding in juridische richting biedt mogelijkheden, bijvoorbeeld HBO Rechten.
De Schadebehandelaar moet minstens een WTF-basis en een WTF-schade diploma hebben behaald.

Soms is werkervaring in specifieke schade of verzekering vereist. Een schadebehandelaar motorrtijtuigen dient dus ook kennis te hebben van een autoverzekering.

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Schadebehandelaar

Basiscursus verkeersschaderegeling
Tijdens deze basiscursus leer je hoe je op een verantwoorde en optimale wijze verkeersschades kunt behandelen met de betrokken partijen. Een auto-ongeluk, een aanrijding met een fietser of een voetganger, …
Waarde(ring) van het deskundigenbericht in letselschadezaken
Accreditatie / PE punten NIVRE 4 punten NOvA 4 punten Door het volgen van deze cursus leert u wat partijen en de rechter kunnen (en zouden moeten?) doen om het …
Meer opleidingen Schadebehandelaar

Weet je nog niet of je Schadebehandelaar wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Schadebehandelaar of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Schadebehandelaar

Met wie werkt een Schadebehandelaar samen? 

De Schadebehandelaar heeft een goed netwerk nodig van experts en verzekeraars (als hij daar niet voor werkt). Hij is veel in contact met klanten, die hij op de hoogte houdt van de vorderingen en voor wie hij eerste aanspreekpunt is.

De Schadebehandelaar is veel in overleg met experts, omdat zij onderzoek doen naar de opgelopen schade. 


  • Verzekeringen
  • Experts
  • Klanten
Schadebehandelaar


Organisaties waar een Schadebehandelaar werkzaam is

Waar werkt een Schadebehandelaar meestal? 

Een Schadebehandelaar is in dienst van verzekeraars of werkt voor kleinere organisaties in de financiële dienstverlening, die worden ingehuurd door verzekeraars om bijv. schadebehandeling op zich te nemen.


Best beoordeelde werkgevers Schadebehandelaar

Waar kun je het beste werken als Schadebehandelaar? Hieronder vindt je de best door de Schadebehandelaar beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Schadebehandelaar.

Competenties, Skills en Vaardigheden Schadebehandelaar:

Welke competenties heeft een een Schadebehandelaar nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Schadebehandelaar

Wat voor persoonlijkheid heb je als Schadebehandelaar nodig? 

De Schadebehandelaar heeft allereerst een dienstvelenende instelling. Hij kan goed met mensen omgaan, is communicatief en sociaal vaardig. Hij werkt als het ware voor twee partijen; enerzijds de verzekeraar, anderzijds de eiser. Hij zal proberen een voor beide partijen zo gewenst mogelijk resultaat te behalen (Bemiddelaar).

De Schadebehandelaar moet verder productief zijn, omdat hij veel schades tegelijk moet behandelen. Dit zorgt ervoor dat hij een goede planning moet hebben en erg gestructureerd moet werken. Zo kan hij alle deadlines halen en een zo goed mogelijk resultaat neerzetten (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Schadebehandelaar


Bemiddelaar


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Schadebehandelaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Schadebehandelaar

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Schadebehandelaar

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Schadebehandelaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Schadebehandelaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Schadebehandelaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Schadebehandelaar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Schadebehandelaar iets voor je?

Zou je graag Schadebehandelaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Schadebehandelaar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Schadebehandelaar

Chef_Special

En omdat je bij een financiele instelling werkt zul je ook goede secundaire arbeidsvoorwaarden hebben zoals: goed pensioen - korting op verzekeringen. 

Dounia

Eis HBO niveau en 1700 bruto per maand???

Dounia

Eis HBO niveau en 1700 bruto per maand???

Chef_Special

En omdat je bij een financiele instelling werkt zul je ook goede secundaire arbeidsvoorwaarden hebben zoals: goed pensioen - korting op verzekeringen. 

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar