Supply chain consultant Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Supply chain consultant? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep supply chain consultant. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je supply chain consultant wordt.

 

Wat is een Supply chain consultant?

Supply Chain is de Engelse term voor productieketen. Waarom er in functieomschrijvingen vaker gebruik gemaakt wordt van de Engelse vertaling is niet precies te zeggen, maar mogelijk heeft het te maken met het internationale karakter van het beroep. In principe maakt het verder namelijk niet veel uit. Een productieketen is het economische proces tussen de grondstof en de eindgebruiker, een continu doorgaand proces van delving, transport, fabricage, inkoop en verkoop. De ene productieketen kent meer tussenstappen, de andere minder. Maar bij iedere productieketen zijn veel mensen betrokken, sommige met maar een deel van het proces, sommige met de gehele keten.

De supply chain consultant, soms ook supply chain mangement consultant, adviseert, meestal als externe, een organisatie over onderwerpen die de gehele productieketen en/of het management daarvan betreffen. De supply chain consultant zal zich vooral bezig houden met het onderzoek doen naar de werkwijze en doelstellingen van de te adviseren organisatie, en het bedenken van een strategie op basis van de kennis waar hij/zij en zijn/haar bedrijf over beschikt. Veel consultancybureaus hebben een soort kennisbank en stimuleren ook het delen van kennis onder medewerkers. Zodoende is het waarschijnlijk dat het advies dat een (supply chain) consultant geeft ook een advies betreft dat werkt, voor het betreffende bedrijf. Nadeel van het inhuren van consultants is dat de strategie die de consultant aanbeveelt vaak een strategie is die al door een (groot) aantal andere bedrijven wordt toegepast, oftewel: er zullen veel andere bedrijven zijn met dezelfde organisatiestructuur. Dit hoeft natuurlijk niet per se een nadeel te zijn.

In principe beperkt de verantwoordelijkheid van de supply chain consultant zich tot het geven van een advies. Wat de organisatie daar vervolgens verder mee doet is zijn of haar zaak niet meer. Toch heeft de supply chain consultant in de praktijk vrijwel altijd een hoge kwaliteitsnorm, omdat voor veel consultancybureaus een goede naam van levensbelang is. Een tevreden klant is een klant die gezien heeft hoe de expertise van de consultant in zijn voordeel werkt, en een tevreden klant komt terug.

Wil je werken als Supply chain consultant?

Werk je al als Supply chain consultant en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Supply chain consultant worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Supply chain consultant, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Supply chain consultant in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Supply chain manager
  • Consultant
  • Supply chain engineer

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3000 tot €9000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Supply chain consultant

Wat verdient een Supply chain consultant?

Een startende supply chain consultant verdient direct goed, naar waarschijnlijkheid boven de 3000. Een goed advies is echter onbetaalbaar, en een consultancybureau kan extreem hoge prijzen vragen voor haar goede adviezen, ook wat supply chain management betreft. Zodoende verdienen veel supply chain consultants rond de 5000 á 5500, en zijn hogere salarissen ook prima denkbaar. Hun werk kent vaak ook uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Supply chain consultant

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Supply chain consultant

Op zoek naar een nieuwe baan als Supply chain consultant? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Supply chain consultant. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Supply chain consultant vacatures

Junior supply chain consultant, Tilburg
Werkzoeken.nl
Vacaturebeschrijving: Als fulltime Junior supply chain consultant ben jij de spil tussen vervoerders, klanten, IT partijen en jouw eigen organisatie. Jij biedt ondersteuning op de support afdeling en bent het …
Supply chain consultant
Work-On
VacaturebeschrijvingAls fulltimer medewerker IT support ben jij de spil tussen vervoerders, klanten, IT partijen en jouw eigen organisatie. Jij biedt ondersteuning op de support afdeling en bent het eerste …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Supply chain consultant

Wat is de toekomst van Supply chain consultant?

Het arbeidsmarktperspectief voor supply chain consultants is op zich redelijk, maar het is inherent aan dergelijke beroepen dat je als sollicitant niet zomaar wordt aangenomen. Zodra je binnen bent, ligt er vaak wel een goed uitgewerkt doorgroeitraject voor je klaar, en wordt het vaak zelfs niet gewaardeerd als je géén ambitie hebt om door te groeien.

Baankans Supply chain consultant

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Supply chain consultant worden: Opleidingen tot Supply chain consultant

Wil je supply chain consultant worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Supply chain consultant? 

Consultancybureaus vragen meestal minimaal om een wo-diploma in economische richting. De kennis die hierin opgedaan wordt is voor de meeste consultancyberoepen dan ook als basiskennis verondersteld. Sommige andere studies zullen ook voldoende zijn in combinatie met de nodige relevante ervaring in het bedrijfsleven.

De 4 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Supply chain consultant

MOC On Demand MB-330: Dynamics 365 for Finance and Operations, Supply Chain Management (inclusief examen) - Dag
Je bent functioneel consultant die verantwoordelijk is voor het analyseren van zakelijke vereisten. Je weet dit te vertalen in gerealiseerde bedrijfsprocessen. Steeds meer organisaties werken met Dynamics 365. Maar wanneer …
Dynamics 365 for Finance and Operations Supply Chain Management (MB330 Examen) (Examen: mb-330)
Organisaties gebruiken Dynamics 365 for Finance and Operations om de supply chain te automatiseren en te stroomlijnen, door de bedrijfslogistiek te moderniseren, tijdige klantreacties te leveren, voorspellende inzichten te behalen, …
Processes in Procurement [SCM500]
OVERVIEW This course will give you the fundamental knowledge and a comprehensive overview of the processes in procurement in SAP. After attending this class you will understand the major business …
Purchasing [SCM520]
OVERVIEW This course will give you in depth knowledge and a comprehensive overview of advanced processes in procurement in SAP. After attending this class you will understand the major business …
Meer opleidingen Supply chain consultant

Weet je nog niet of je Supply chain consultant wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Supply chain consultant of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Supply chain consultant

Met wie werkt een Supply chain consultant samen? 

De supply chain consultant heeft, tenzij deze direct na zijn studie start, al een groot netwerk opgebouwd. Dit heeft hij of zij namelijk nodig voor zijn werk: betrouwbare bronnen die weten wat werkt en wat niet werkt. In zijn werk zal hij of zij dit netwerk echter verder kunnen uitbreiden. De supply chain consultant zal voor een klus altijd onderzoekswerkzaamheden moeten verrichten, en mensen zijn altijd goede informatiebronnen. Zodoende kan deze contacten leggen in veel verschillende grote bedrijven die hem of haar later nog van pas zullen kunnen komen.


  • Supply chain manager
  • Consultant
  • Supply chain engineer
Supply chain consultant


Organisaties waar een Supply chain consultant werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Supply chain consultant meestal werkt.

Waar werkt een Supply chain consultant?

De supply chain consultant werkt voor een consultancybureau, of voor een groot bedrijf dat het zich kan veroorloven eigen consultants in dienst te nemen. In beide gevallen betreft het de profit-sector.


Best beoordeelde werkgevers Supply chain consultant

Waar kun je het beste werken als Supply chain consultant? Hieronder vind je de best door de Supply chain consultant beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Supply chain consultant.

Competenties, Skills en Vaardigheden Supply chain consultant:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Supply chain consultant.

Welke competenties heeft een Supply chain consultant nodig?

Een Supply chain consultant heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Supply chain consultant

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Supply chain consultant passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Supply chain consultant nodig? 

De supply chain consultant is in de eerste plaats een Perfectionist. De supply chain consultant is veeleisend, en zet een hoge standaard voor zichzelf, die hij of zij blijft verhogen naarmate hij of zij meer ervaring opdoet. Verder draagt de supply chain consultant eigenschappen van de Waarnemer, vanwege de grote hoeveelheden informatie die hij of zij moet onderzoeken voordat hij of zij een goed advies kan geven, en eigenschappen van de Baas, omdat de zelfverzekerdheid en directheid van de consultant ook in zijn of haar in principe niet-leidinggevende functie altijd meespelen.

Bekijk de persoonstypen voor Supply chain consultant


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Supply chain consultant

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Supply chain consultant

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Supply chain consultant

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Supply chain consultant

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Supply chain consultant dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Supply chain consultant belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Supply chain consultant. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Supply chain consultant iets voor je?

Zou je graag Supply chain consultant willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Supply chain consultant bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Supply chain consultant

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar