Vulkanoloog: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Vulkanoloog: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Vulkanoloog. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Vulkanoloog nodig heeft.
- Bekijk de vacatures Vulkanoloog
- Bekijk opleidingen Vulkanoloog
- Vaardigheden Vulkanoloog
- Omscholen tot Vulkanoloog
- Salaris Vulkanoloog
Wat doet een Vulkanoloog? Lees de functieomschrijving.
Wat is een Vulkanoloog?
De Vulkanoloog verdiept zich in de leer van de vulkanologie. Vulkanologie is een richting van de aardwetenschappen die zich bezighoudt met de studie van alle vormen van vulkanisme. Vulkanisme omvat de geologische processen aan het aardoppervlak die het gevolg zijn van het omhoog komen van materiaal uit het binnenste van de aarde. Het materiaal wat omhoog komt kan bestaan uit magma (gesmolten gesteente), maar ook gassen en vloeistoffen. Bij een uitbarsting bereikt dit materiaal het aardoppervlak en kan een vulkaan ontstaan.
De Vulkanoloog bestudeert de vulkaan, de lava, de magma en de uitbarstingen. De Vulkanoloog probeert zo te kunnen voorspellen wanneer een vulkaan gaat uitbarsten en wat de gevolgen hiervan zullen zijn. Het vakgebied van de Vulkanoloog omvat twee hoofdtakken: de intrusieve gesteenten en de extrusieve gesteenten. De intrusieve gesteenten zijn de magmatische gesteenten die onder het aardoppervlak ontstaan, de extrusieve gesteenten ontstaan boven het aardoppervlak.
De Vulkanoloog bestudeert het gedrag van vulkanen en alle wat er bij komt kijken. Het beroep is vaak gevaarlijk omdat de Vulkanoloog dicht bij vulkanen in de buurt werkt. Als ergens een vulkaanuitbarsting dreigt, gaat de Vulkanoloog hier vaak liever op af in plaats van hiervan weg te gaan.
Past het beroep Vulkanoloog bij jou?
Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!
Bekijk jouw persoonlijke baansuggestiesVacatures Vulkanoloog
Op zoek naar een nieuwe baan als Vulkanoloog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Vulkanoloog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.
Vacatures laden...
Vacatures Vulkanoloog per ervaringsniveau
Salaris en Arbeidsvoorwaarden Vulkanoloog
Wat verdient een Vulkanoloog?
Over het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden van de Vulkanoloog is weinig bekend.
Salarisschaal Vulkanoloog
- Maximaal
- Gemiddeld
- Minimaal
Bekijk het salaris Vulkanoloog per ervaringsniveau
Vulkanoloog worden: Opleidingen tot Vulkanoloog
Wil je Vulkanoloog worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Vulkanoloog.
Hoe word je een Vulkanoloog?
Om Vulkanoloog te kunnen worden, past het beste om een opleiding Geologie, Aardwetenschappen of Geowetenschappen te volgen. Dit zijn veelal universitaire opleidingen die alle natuurwetenschappen omvatten die de planeet aarde bestuderen.
Opleidingen, cursussen en trainingen tot Vulkanoloog
Er zijn geen opleidingen Vulkanoloog aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Vulkanoloog in werkt
Bekijk alle opleidingen Agrarisch & MilieuVulkanoloog worden: Omscholen tot Vulkanoloog
Als je je wilt omscholen tot Vulkanoloog is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Vulkanoloog zijn vind je die hieronder.
Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie
Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!
Vacatures met (Om)scholing
Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Vulkanoloog dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.
Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Vulkanoloog
Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Vulkanoloog
Als je Vulkanoloog wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Vulkanoloog zijn de volgende zaken belangrijk:
Interesse en Motivatie Vulkanoloog
Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Vulkanoloog?
Competenties en Vaardigheden Vulkanoloog:
Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Vulkanoloog.
Welke competenties heeft een Vulkanoloog nodig?
Een Vulkanoloog heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.Steekwoorden: investeren, toekomst, doelen, durf
Omschrijving
Deze mensen investeren in zichzelf en in de toekomst. Ze willen steeds hogerop komen en stellen hierbij doelen en prioriteiten. Vaak weten deze mensen precies wat ze willen bereiken. Ze gaan hier dan ook voor de volle 100% voor. Ambitieuze mensen zijn vaak op zoek naar de grenzen en nemen hierbij dan ook vaak verschillende risico’s.
Sterke punten
Deze mensen hebben vaak lef en nemen verschillende risico’s. Omdat ze helder voor ogen hebben waar ze naar toe willen, zijn ze vaak ook initiatiefrijk en creatief. Ze bewandelen verschillende paden om hun doelen te bereiken. Ze zijn resultaatgericht en hun doelen staan dan ook altijd centraal. Ambitieuze mensen zijn doorzetters en hebben daarbij vaak ook een hoog energieniveau.
Zwakke punten
Teveel ambitie hebben kan ook verschillende valkuilen met zich meebrengen. Sommige mensen kunnen dan als een ‘kip zonder kop’ te werk gaan en verliezen bijvoorbeeld oog voor detail. Bepaalde doelstellingen kunnen onrealistisch worden en wanneer dan wordt vastgehouden aan de doelen kan stress een gevaar vormen. Ambitieuze mensen zijn niet altijd prettig voor de omgeving. Ze begrijpen het bijvoorbeeld soms niet als iemand andere prioriteiten heeft.
Steekwoorden Competentie Analytisch:
analyseren, systematisch denken, problemen bekijken vanuit verschillende oogpunten, kritisch
Omschrijving
Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, dat ligt deze mensen wel. Zij pakken de kern van het probleem aan en bekijken dit vanuit verschillende oogpunten. Daarnaast leggen zij verbanden tussen deze verschillende perspectieven. Deze analytische mensen beginnen bij de hoofdzaak en pakken vervolgens de bijzaken aan. Hierbij worden gevolgen op korte en op lange termijn in de gaten gehouden. Uiteindelijk komen zij met een duidelijke conclusie.
Sterke punten
Deze mensen zijn vaak pro-actief. Als zij een probleem constateren, pakken zij dit aan en proberen dit op een goede manier op te lossen. Verder zijn deze mensen vaak gestructureerd. Ze bekijken eerst de hoofdlijnen, de details komen later aan bod. Daarnaast zijn deze mensen in staat om zaken duidelijk te beoordelen. Ze bekijken problemen vanuit verschillende perspectieven en trekken daaruit een heldere conclusie.
Zwakke punten
Een valkuil kan de hoeveelheid aan hoofd- en bijzaken zijn. Soms kunnen deze personen dan door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast kan de hoeveelheid aan analyses teveel zijn, deze analist verliest dan het resultaat uit het oog. Als laatste kan deze persoon behoorlijk theoretisch zijn, dit kan soms leiden tot een langdradig verhaal met lange stukken tekst.
Steekwoorden Competentie Durf / Lef / Moed:
lef, doorzetten, confrontatie, risico's, resultaatgericht, ambitie, flexibiliteit, moed
Omschrijving
Deze mensen nemen risico’s en nemen beslissingen. Hiermee proberen ze een voordeel te behalen. In discussies hoor je deze persoon regelmatig en ze zijn niet bang om confrontaties aan te gaan. Bij tegenslagen komen ze met een, soms niet populaire maar noodzakelijke, oplossing.
Sterke punten
Deze mensen houden van een uitdaging en gaan graag een discussie aan. Durfals zijn meestal resultaatgericht en nemen risico’s en beslissingen om hun doel te behalen. Beslissingen kunnen onbekende gevolgen hebben, deze mensen zijn dan vaak ook flexibel. Ze passen zich makkelijk aan en laten zich niet uit het veld slaan. Het zijn dan ook doorzetters die sterk in hun schoenen staan.
Zwakke punten
Soms kan het zijn dat deze mensen te gewaagde beslissingen nemen. Ze nemen dan door hun impulsiviteit te grote risico’s. Durfals kunnen dan ook onbetrouwbaar overkomen.
Steekwoorden: vitaliteit, uithoudingsvermogen, actief, levenlust.
Omschrijving
Energiekelingen zitten vol levenslust. Ze willen graag werken en dit kunnen ze dan ook uren achter elkaar. Deze mensen zetten hun energie gericht in en plannen efficiënt hun taken in, waardoor ze geen onnodige energie verspillen. Ook al krijgt deze persoon extra werk en draait hij veel overuren, deze mensen hoor je niet. Ze laten zich niet zomaar uit het veld slaan.
Sterke punten
Mensen met een hoog energielevel zijn vaak doorzetters. Als zich problemen voordoen, blijven ze optimistisch en pakken ze het probleem met beide handen aan. Ook zijn energiekelingen vaak behoorlijk stressbestendig. Omdat ze hun energie effeciënt inzetten, ervaren ze vaak minder stress dan anderen. Deze mensen kunnen als actief worden omschreven. Naast het werk hebben ze nog veel andere bezigheden. Een ander sterk punt van deze mensen is de resultaatgerichtheid. Ze willen graag presteren en door hun energie effectief te verdelen, boeken ze vele resultaten.
Zwakke punten
De uitdrukking ‘teveel hooi op je vork nemen’ komt bij deze mensen vaker voor. Ze willen graag anderen helpen en nemen hen werk uit handen. Er zijn energiekelingen die weleens willen doorslaan. Aan het eind van een lange werkdag willen ze graag nog een vergadering om bepaalde punten te bespreken of gaan eenmaal thuis meteen weer andere energiekostende dingen doen.
Steekwoorden: structureel werken, zakelijk en kalm, energie
Omschrijving
Deze personen kunnen blijven presteren in zware tijden. Ze laten zich niet aan de kant zetten door extra werk, tijdsdruk of tegenvallende resultaten. Het maakt deze personen niet uit hoeveel taken ze nog moeten doen, ze hebben doorzettingsvermogen om de taken af te ronden. Deze personen communiceren duidelijk over hun werkzaamheden en over wat zij wel/of niet willen.
Sterke punten
Ondanks de vele werkzaamheden en taken blijven deze personen rustig. Zij kunnen goed relativeren en hun energie goed verdelen over de verschillende werkzaamheden. Deze personen handelen vaak zakelijk en kalm en op deze manier weten zij ook het overzicht te bewaren. Ook structureel werken valt binnen deze competentie. Op die manier kunnen zij veel werkzaamheden naast elkaar uitvoeren. In zware tijden laten deze stressbestendige personen doorzettingsvermogen zien, ze willen graag de verschillende doelen behalen. Het resultaat staat bij deze personen dan ook centraal.
Zwakke punten
Er bestaat een gevaar dat deze mensen stress niet onderkennen. Hierdoor kan het gebeuren dat zij zichzelf voorbij lopen en lopen zij een verhoogd risico op gezondheidsklachten. De eigenschappen ‘zakelijk’ en ‘kalm’ kunnen ook een zwak punt zijn, deze personen kunnen afstandelijk overkomen naar hun omgeving.
Vaardigheden Vulkanoloog
- Positiviteit
- Kansen zien
- Zelfvertrouwen
- Vitaliteit
- Kracht
- Zelfmotivatie
- Doelgericht
- Wilskracht
- Analytisch vermogen
- Kritisch denken
- Methodisch werken
- Vasthoudendheid
- Zelfkennis
- Rustig blijven
Persoonlijkheid en Eigenschappen Vulkanoloog
De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Vulkanoloog passen.
Wat voor persoonlijkheid heeft een Vulkanoloog nodig?
De Vulkanoloog moet avontuurlijk ingesteld zijn, energiek en optimistisch zijn (Avonturier). Ook moet de Vulkanoloog een goed inzicht hebben in wat er gebeurt en goed kunnen inschatten wat de gevolgen zullen zijn (Waarnemer).
Bekijk de persoonstypen voor Vulkanoloog
Wat voor persoonlijkheidstype is de levensgenieter? De levensgenieter heeft een opvallende persoonlijkheid. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De levensgenieter is erg optimistisch, en kan dit optimisme goed op anderen overbrengen door overtuigend, en vooral ook veel, te praten. Hij zit vol nieuwe ideeën en potentiële toekomstvisies. Ook is hij actief en innovatief. Hij kan anderen goed motiveren en overtuigen van zijn eigen ideeën en snel schakelen tussen onderwerpen en projecten.
Zwakke eigenschappen
Een levensgenieter kan niet tegen routine. Hij is niet goed in dingen afmaken en hij rent weg van emoties en plichten. Grenzen moet je een levensgenieter dan ook vooral niet op willen leggen.
Omgang
Een levensgenieter is uiterst goed gezelschap. Hij is grappig en intrigerend en kan veel fascinerende verhalen vertellen. Het moet alleen niet te serieus worden, want dan rent de levensgenieter weg.
Wat voor persoonlijkheidstype is de waarnemer?
De waarnemer ziet vaak de details die een ander niet kent. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De waarnemer is vaak specialist op een bepaald vakgebied en bezit daarmee veel en diepgaande kennis over zaken. Ook heeft hij een sterke motivatie om te werken en is hij analytisch, eerlijk en intellectueel. De waarnemer kan goed hoofd- en bijzaken scheiden. Tevens is de waarnemer door diens onafhankelijke, afstandelijke natuur goed in het houden van geheimen en is hij objectief.
Zwakke eigenschappen
De waarnemer is door diens persoonlijkheid slecht in het onderhouden van menselijk contact en persoonlijke relaties. Door de nadruk op het intellectuele, is het moeilijk voor de waarnemer om spontane dingen te doen. De waarnemer kan dus ook gesloten en afstandelijk zijn.
Omgang
De waarnemer is goed in luisteren, en sterk als het gaat om het eigen vakgebied. Verder is het moeilijk voor een waarnemer om met anderen te praten. Hij heeft ook meestal geen behoefte om over zogenaamde “onbenulligheden” te praten. Conflicten worden vermeden.
Eigenschappen Vulkanoloog
- Optimistisch
- Energiek
- Vindingrijk
- Waarnemend
- Gedetailleerd
- Leergierig
Arbeidsmarktperspectief Vulkanoloog
Wat zijn de baankansen voor een Vulkanoloog?
Het werk van de Vulkanoloog is redelijk gespecialiseerd werd en er is dan ook maar weinig werk in te vinden. Doorgroeimogelijkheden zijn er vooral door het opdoen van veel ervaring.
De actuele kans op werk voor een Vulkanoloog
Het beroep Vulkanoloog is onderdeel van de beroepsfamilie Geologen en geofysici. De kans op werk voor de beroepsfamilie Geologen en geofysici is in de huidige periode goed
Huidige aantal vacatures
0
Baankans Vulkanoloog
Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen
Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?
Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!
Plaats je CV nu direct op MonsterboardDoorgroei mogelijkheden Vulkanoloog
Je kunt als Vulkanoloog een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.
Het beroep Vulkanoloog is onderdeel van de beroepsfamilie Geologen en geofysici. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een VulkanoloogVerwante beroepen Vulkanoloog
Mogelijke specialisaties voor een Vulkanoloog
geograaf (onderzoeken/publiceren)
petroloog (onderzoeken/publiceren)
petroleum engineer (onderzoeken/publiceren)
assistent in opleiding (aio) aardwetenschappen
onderzoeker in opleiding (oio) aardwetenschappen
meteoroloog (onderzoeken/publiceren)
mineraloog (onderzoeken/publiceren)
paleontoloog (onderzoeken/publiceren)
wetenschappelijk onderzoeker mijnbouwkunde
wetenschappelijk onderzoeker geodesie
seismoloog (onderzoeken/publiceren)
wetenschappelijk onderzoeker ertskunde
klimatoloog (onderzoeken/publiceren)
geoloog (onderzoeken/publiceren)
hydrogeoloog (onderzoeken/publiceren)
oceanograaf (onderzoeken/publiceren)
geohydroloog (onderzoeken/publiceren)
Organisaties waar een Vulkanoloog werkzaam is
Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Vulkanoloog meestal werkt.
Waar werkt een Vulkanoloog?
De Vulkanoloog werkt vaak voor een instituut dat onderzoek doet naar vulkanen en vulkaanuitbarstingen.
Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?
Bekijk werken in Onderzoek & WetenschapNetwerk Vulkanoloog
Met wie werkt een Vulkanoloog samen?
De Vulkanoloog werkt vaak samen met andere Vulkanologen en aardwetenschappers.
Interview met een Vulkanoloog
Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.
Alles over het beroep Vulkanoloog in één oogopslag
Sector:
Beroepsgroep:
Competenties:
Persoonstype:
Netwerk:
Opleidingsniveau:
Salarisindicatie:
- Van onbekend
Baankans:
Aantal vacatures:
Aantal opleidingen:
Baankans
Huidige aantal vacatures
0
FAQ / Veelgestelde vragen beroep Vulkanoloog
❓ Hoeveel opleidingen Vulkanoloog hebben jullie?
Wij hebben op dit moment 0 opleidingen, trainingen of cursussen Vulkanoloog online staan van verschillende aanbieders. Je kunt bij ons de opleidingen vergelijken op prijs, duur, gemiddelde beoordeling en natuurlijk de inhoud. Je vind de gemiddelde beoordeling van een opleiding in de overzichtstegel en op de informatiepagina van de opleiding.
❓ Hoeveel vacatures Vulkanoloog hebben jullie op nu online staan?
Wij hebben op dit moment 0 vacatures Vulkanoloog online staan van verschillende vacaturesites & werkgevers. Je vindt op nationaleberoepengids.nl de introductie van de vacatures en kan doorklikken naar de vacaturesite of de werkgever.
❓ Hoe kan ik het beste mijn beroepskeuze maken?
Wij proberen je op nationaleberoepengids.nl alle informatie te bieden die je nodig hebt om jouw beroeps- en loopbaankeuzes te maken. Zo hebben we natuurlijk de Beroepskeuzetest, maar ook de Omschoolwijzer voor als je Vulkanoloog wilt worden. Op deze pagina geven we je de antwoorden op jouw vragen over het salaris, de baankans, de functie, de competenties en de persoonstypen, zodat jij kan nadenken of het beroep Vulkanoloog iets voor jou is.