Vulkanoloog: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vulkanoloog: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Vulkanoloog. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Vulkanoloog nodig heeft.Wat doet een Vulkanoloog? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Vulkanoloog?

De Vulkanoloog verdiept zich in de leer van de vulkanologie. Vulkanologie is een richting van de aardwetenschappen die zich bezighoudt met de studie van alle vormen van vulkanisme. Vulkanisme omvat de geologische processen aan het aardoppervlak die het gevolg zijn van het omhoog komen van materiaal uit het binnenste van de aarde. Het materiaal wat omhoog komt kan bestaan uit magma (gesmolten gesteente), maar ook gassen en vloeistoffen. Bij een uitbarsting bereikt dit materiaal het aardoppervlak en kan een vulkaan ontstaan.

De Vulkanoloog bestudeert de vulkaan, de lava, de magma en de uitbarstingen. De Vulkanoloog probeert zo te kunnen voorspellen wanneer een vulkaan gaat uitbarsten en wat de gevolgen hiervan zullen zijn. Het vakgebied van de Vulkanoloog omvat twee hoofdtakken: de intrusieve gesteenten en de extrusieve gesteenten. De intrusieve gesteenten zijn de magmatische gesteenten die onder het aardoppervlak ontstaan, de extrusieve gesteenten ontstaan boven het aardoppervlak.

De Vulkanoloog bestudeert het gedrag van vulkanen en alle wat er bij komt kijken. Het beroep is vaak gevaarlijk omdat de Vulkanoloog dicht bij vulkanen in de buurt werkt. Als ergens een vulkaanuitbarsting dreigt, gaat de Vulkanoloog hier vaak liever op af in plaats van hiervan weg te gaan.

Past het beroep Vulkanoloog bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Vacatures Vulkanoloog

Op zoek naar een nieuwe baan als Vulkanoloog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Vulkanoloog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Vulkanoloog per ervaringsniveau

junior Vulkanoloog vacatures startend Vulkanoloog vacatures senior Vulkanoloog vacatures beginnend Vulkanoloog vacatures trainee Vulkanoloog vacatures leidinggevend Vulkanoloog vacatures medior Vulkanoloog vacatures aankomend Vulkanoloog vacatures ervaren Vulkanoloog vacatures leerling Vulkanoloog vacatures vacatures omscholen tot Vulkanoloog vacatures opleiding tot Vulkanoloog

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Vulkanoloog

Wat verdient een Vulkanoloog?

Over het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden van de Vulkanoloog is weinig bekend.

Salarisschaal Vulkanoloog

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Bekijk het salaris Vulkanoloog per ervaringsniveau

Salaris junior Vulkanoloog Wat verdient een startend Vulkanoloog? Wat is het loon senior Vulkanoloog? beginnend Vulkanoloog salaris Maximaal salaris trainee Vulkanoloog Hoeveel verdient een leidinggevend Vulkanoloog? Wat is het salaris van een medior Vulkanoloog? Salaris aankomend Vulkanoloog Wat verdient een ervaren Vulkanoloog? Welk salaris krijgt een leerling Vulkanoloog?


Vulkanoloog worden: Opleidingen tot Vulkanoloog

Wil je Vulkanoloog worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Vulkanoloog.

Hoe word je een Vulkanoloog? 

Om Vulkanoloog te kunnen worden, past het beste om een opleiding Geologie, Aardwetenschappen of Geowetenschappen te volgen. Dit zijn veelal universitaire opleidingen die alle natuurwetenschappen omvatten die de planeet aarde bestuderen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Vulkanoloog

Er zijn geen opleidingen Vulkanoloog aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Vulkanoloog in werkt

Bekijk alle opleidingen Agrarisch & Milieu


Vulkanoloog worden: Omscholen tot Vulkanoloog

Als je je wilt omscholen tot Vulkanoloog is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Vulkanoloog zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Vulkanoloog dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Vulkanoloog

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Vulkanoloog

Als je Vulkanoloog wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Vulkanoloog zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Vulkanoloog

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Vulkanoloog?


Competenties en Vaardigheden Vulkanoloog:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Vulkanoloog.

Welke competenties heeft een Vulkanoloog nodig?

Een Vulkanoloog heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Ambitie
Ambitie

Steekwoorden: investeren, toekomst, doelen, durf

Omschrijving

Deze mensen investeren in zichzelf en in de toekomst. Ze willen steeds hogerop komen en stellen hierbij doelen en prioriteiten. Vaak weten deze mensen precies wat ze willen bereiken. Ze gaan hier dan ook voor de volle 100% voor. Ambitieuze mensen zijn vaak op zoek naar de grenzen en nemen hierbij dan ook vaak verschillende risico’s.

Sterke punten
Deze mensen hebben vaak lef en nemen verschillende risico’s. Omdat ze helder voor ogen hebben waar ze naar toe willen, zijn ze vaak ook initiatiefrijk en creatief. Ze bewandelen verschillende paden om hun doelen te bereiken. Ze zijn resultaatgericht en hun doelen staan dan ook altijd centraal. Ambitieuze mensen zijn doorzetters en hebben daarbij vaak ook een hoog energieniveau.

Zwakke punten
Teveel ambitie hebben kan ook verschillende valkuilen met zich meebrengen. Sommige mensen kunnen dan als een ‘kip zonder kop’ te werk gaan en verliezen bijvoorbeeld oog voor detail. Bepaalde doelstellingen kunnen onrealistisch worden en wanneer dan wordt vastgehouden aan de doelen kan stress een gevaar vormen. Ambitieuze mensen zijn niet altijd prettig voor de omgeving. Ze begrijpen het bijvoorbeeld soms niet als iemand andere prioriteiten heeft.

Analytisch
Analytisch

Steekwoorden Competentie Analytisch:

analyseren, systematisch denken, problemen bekijken vanuit verschillende oogpunten, kritisch 

Omschrijving

Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, dat ligt deze mensen wel. Zij pakken de kern van het probleem aan en bekijken dit vanuit verschillende oogpunten. Daarnaast leggen zij verbanden tussen deze verschillende perspectieven. Deze analytische mensen beginnen bij de hoofdzaak en pakken vervolgens de bijzaken aan. Hierbij worden gevolgen op korte en op lange termijn in de gaten gehouden. Uiteindelijk komen zij met een duidelijke conclusie.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak pro-actief. Als zij een probleem constateren, pakken zij dit aan en proberen dit op een goede manier op te lossen. Verder zijn deze mensen vaak gestructureerd. Ze bekijken eerst de hoofdlijnen, de details komen later aan bod. Daarnaast zijn deze mensen in staat om zaken duidelijk te beoordelen. Ze bekijken problemen vanuit verschillende perspectieven en trekken daaruit een heldere conclusie.  

Zwakke punten
Een valkuil kan de hoeveelheid aan hoofd- en bijzaken zijn. Soms kunnen deze personen dan door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast kan de hoeveelheid aan analyses teveel zijn, deze analist verliest dan het resultaat uit het oog. Als laatste kan deze persoon behoorlijk theoretisch zijn, dit kan soms leiden tot een langdradig verhaal met lange stukken tekst.

Durf
Durf

Steekwoorden Competentie Durf / Lef / Moed:

lef, doorzetten, confrontatie, risico's, resultaatgericht, ambitie, flexibiliteit, moed 

Omschrijving

Deze mensen nemen risico’s en nemen beslissingen. Hiermee proberen ze een voordeel te behalen. In discussies hoor je deze persoon regelmatig en ze zijn niet bang om confrontaties aan te gaan. Bij tegenslagen komen ze met een, soms niet populaire maar noodzakelijke, oplossing. 

Sterke punten
Deze mensen houden van een uitdaging en gaan graag een discussie aan. Durfals zijn meestal resultaatgericht en nemen risico’s en beslissingen om hun doel te behalen. Beslissingen kunnen onbekende gevolgen hebben, deze mensen zijn dan vaak ook flexibel. Ze passen zich makkelijk aan en laten zich niet uit het veld slaan. Het zijn dan ook doorzetters die sterk in hun schoenen staan.

Zwakke punten
Soms kan het zijn dat deze mensen te gewaagde beslissingen nemen. Ze nemen dan door hun impulsiviteit te grote risico’s. Durfals kunnen dan ook onbetrouwbaar overkomen. 

Energie
Energie

Steekwoorden: vitaliteit, uithoudingsvermogen, actief, levenlust.

Omschrijving

Energiekelingen zitten vol levenslust. Ze willen graag werken en dit kunnen ze dan ook uren achter elkaar. Deze mensen zetten hun energie gericht in en plannen efficiënt hun taken in, waardoor ze geen onnodige energie verspillen. Ook al krijgt deze persoon extra werk en draait hij veel overuren, deze mensen hoor je niet. Ze laten zich niet zomaar uit het veld slaan.

Sterke punten
Mensen met een hoog energielevel zijn vaak doorzetters. Als zich problemen voordoen, blijven ze optimistisch en pakken ze het probleem met beide handen aan. Ook zijn energiekelingen vaak behoorlijk stressbestendig. Omdat ze hun energie effeciënt inzetten, ervaren ze vaak minder stress dan anderen. Deze mensen kunnen als actief worden omschreven. Naast het werk hebben ze nog veel andere bezigheden. Een ander sterk punt van deze mensen is de resultaatgerichtheid. Ze willen graag presteren en door hun energie effectief te verdelen, boeken ze vele resultaten.

Zwakke punten
De uitdrukking ‘teveel hooi op je vork nemen’ komt bij deze mensen vaker voor. Ze willen graag anderen helpen en nemen hen werk uit handen. Er zijn energiekelingen die weleens willen doorslaan. Aan het eind van een lange werkdag willen ze graag nog een vergadering om bepaalde punten te bespreken of gaan eenmaal thuis meteen weer andere energiekostende dingen doen.

Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Steekwoorden: structureel werken, zakelijk en kalm, energie

Omschrijving

Deze personen kunnen blijven presteren in zware tijden. Ze laten zich niet aan de kant zetten door extra werk, tijdsdruk of tegenvallende resultaten. Het maakt deze personen niet uit hoeveel taken ze nog moeten doen, ze hebben doorzettingsvermogen om de taken af te ronden. Deze personen communiceren duidelijk over hun werkzaamheden en over wat zij wel/of niet willen.

Sterke punten
Ondanks de vele werkzaamheden en taken blijven deze personen rustig. Zij kunnen goed relativeren en hun energie goed verdelen over de verschillende werkzaamheden. Deze personen handelen vaak zakelijk en kalm en op deze manier weten zij ook het overzicht te bewaren. Ook structureel werken valt binnen deze competentie. Op die manier kunnen zij veel werkzaamheden naast elkaar uitvoeren. In zware tijden laten deze stressbestendige personen doorzettingsvermogen zien, ze willen graag de verschillende doelen behalen. Het resultaat staat bij deze personen dan ook centraal.

Zwakke punten
Er bestaat een gevaar dat deze mensen stress niet onderkennen. Hierdoor kan het gebeuren dat zij zichzelf voorbij lopen en lopen zij een verhoogd risico op gezondheidsklachten. De eigenschappen ‘zakelijk’ en ‘kalm’ kunnen ook een zwak punt zijn, deze personen kunnen afstandelijk overkomen naar hun omgeving.

Vaardigheden Vulkanoloog

 • Positiviteit
 • Kansen zien
 • Zelfvertrouwen
 • Vitaliteit
 • Kracht
 • Zelfmotivatie
 • Doelgericht
 • Wilskracht
 • Analytisch vermogen
 • Kritisch denken
 • Methodisch werken
 • Vasthoudendheid
 • Zelfkennis
 • Rustig blijven

Persoonlijkheid en Eigenschappen Vulkanoloog

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Vulkanoloog passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Vulkanoloog nodig? 

De Vulkanoloog moet avontuurlijk ingesteld zijn, energiek en optimistisch zijn (Avonturier). Ook moet de Vulkanoloog een goed inzicht hebben in wat er gebeurt en goed kunnen inschatten wat de gevolgen zullen zijn (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Vulkanoloog


Eigenschappen Vulkanoloog

 • Optimistisch
 • Energiek
 • Vindingrijk
 • Waarnemend
 • Gedetailleerd
 • LeergierigArbeidsmarktperspectief Vulkanoloog

Wat zijn de baankansen voor een Vulkanoloog?

Het werk van de Vulkanoloog is redelijk gespecialiseerd werd en er is dan ook maar weinig werk in te vinden. Doorgroeimogelijkheden zijn er vooral door het opdoen van veel ervaring.

De actuele kans op werk voor een Vulkanoloog

Het beroep Vulkanoloog is onderdeel van de beroepsfamilie Geologen en geofysici. De kans op werk voor de beroepsfamilie Geologen en geofysici is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Vulkanoloog

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Vulkanoloog

Je kunt als Vulkanoloog een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Vulkanoloog is onderdeel van de beroepsfamilie Geologen en geofysici. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Vulkanoloog


Organisaties waar een Vulkanoloog werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Vulkanoloog meestal werkt.

Waar werkt een Vulkanoloog?

De Vulkanoloog werkt vaak voor een instituut dat onderzoek doet naar vulkanen en vulkaanuitbarstingen.

Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Netwerk Vulkanoloog

Met wie werkt een Vulkanoloog samen? 

De Vulkanoloog werkt vaak samen met andere Vulkanologen en aardwetenschappers.


Vulkanoloog

Interview met een Vulkanoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Alles over het beroep Vulkanoloog in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0Ga direct naar