U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Alchemist

Alchemist worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een alchemist? Lees de functieomschrijving.

De Alchemist is een beoefenaar van de alchemie. De alchemie is een natuurfilosofie. Vroeger bestond deze natuurfilosofie in veel verschillende culturen. Later ontwikkelde de alchemie zich in Europa tot een meer filosofische en spirituele discipline. Vanaf de 17e eeuw werd deze discipline voor een groot deel vervangen door de moderne scheikunde en farmacologie.

Vroeger waren er verschillende stromingen in de alchemie. Alchemisten probeerden goud en andere edelmetalen te maken en waren op zoek naar de steen der wijzen, een steen die in staat zou zijn om gewone metalen in goud te veranderen. Weer andere Alchemisten beschouwden dit doel slechts als bijproduct van hun eigen innerlijke verandering. Rijk of machtig worden was voor deze Alchemisten niet het doel. Hun doel was het bereiken van verlichting en onsterfelijk worden.

Enkele bekende Alchemisten zijn Nicolas Flamel, Paracelsus, Thomas Browne en ook Isaac Newton. Tegenwoordig zijn er nog maar weinig Alchemisten omdat de alchemie veelal opgegaan is in de hedendaagse scheikunde en farmacologie. Er bestaan nog wel enkele Alchemisten die zich vooral bezig houden met de spirituele kant van deze natuurfilosofie.

Mensen vonden ons op: Job Alchemist, Baan Alchemist, Alchemist Worden, Functie-eisen Alchemist, Verantwoordelijkheden Alchemist, Functieprofiel Alchemist, Wat doet een Alchemist, Werken als Alchemist.

Alchemist worden: Opleiding tot alchemist

Omdat er tegenwoordig nog maar weinig Alchemisten bestaan, zijn er ook nagenoeg geen opleidingen op dit gebied te vinden. Er worden enkele korte opleidingen en cursussen aangeboden die zich richten op de spirituele zijde van de Alchemie.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Alchemist, Alchemist Worden, Opleidingsniveau Alchemist, Scholing Alchemist, Studie Alchemist, Bijscholing Alchemist, Omscholing Alchemist.

Organisaties waar een alchemist doorgaans werkzaam is

De Alchemisten die nu nog werkzaam zijn, werken veelal als zelfstandig ondernemer in hun eigen praktijk.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Alchemist, Alchemist Worden, Opleidingsniveau Alchemist, Scholing Alchemist, Studie Alchemist, Bijscholing Alchemist, Omscholing Alchemist.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden alchemist

Over het salaris van de hedendaagse Alchemist is weinig bekend.

Mensen vonden ons op: Salaris Alchemist, Loon Alchemist, Wat verdien je als Alchemist, Salarisschaal Alchemist, Salarisindicatie Alchemist, Bonus Alchemist, CAO Alchemist, Brutoloon Alchemist, Nettoloon Alchemist, Vakantiedagen Alchemist, Pensioen Alchemist.

Competenties, skills & vaardigheden alchemist

 • Analytisch
 • Kritisch
 • Onafhankelijkheid
 • Leervermogen
 • Zelfontwikkeling
Mensen vonden ons op: Kennis Alchemist, Vaardigheden Alchemist, Attitude Alchemist, Kwalificaties Alchemist, Competentieprofiel Alchemist.

Boeken voor het beroep alchemist

Wil je meer weten over het beroep alchemist? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je alchemist bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken alchemist te komen.

De alchemist | Paulo Coelho

Nederlands | Druk: 77 | Paperback | 9789029516204 | 192 pagina's

Volg de wijsheid van het hart De jonge schaapherder Santiago heeft één grote wens: de wereld bereizen tot in alle uithoeken om zo uit te vinden hoe deze in elkaar zit. Zijn dromen over een verborgen schat zetten hem aan tot een zoektocht. Na veel omzwervi...

The Alchemist | Paulo Coelho

A Fable About Following Your Dream [Large Print] - Engels | Druk: The Pocket Alchemist edition | Hardcover | 9780008144227 | 224 pagina's

A global phenomenon, The Alchemist has been read and loved by over 62 million readers, topping bestseller lists in 74 countries worldwide. Now this magical fable is beautifully repackaged in an edition that lovers of Paulo Coelho will want to treasure for...

De alchemist | Paulo Coelho

De alchemist - Nederlands | Druk: 72 | E-book | 9789029568159 | 144 pagina's

De Andalusische schaapherder Santiago koestert van jongs af aan maar één wens: reizen, alle hoeken van de wereld onderzoeken en dan eindelijk te weten komen hoe deze in elkaar zit. Zijn dromen over een verborgen schat zetten hem aan tot een queeste. Na ve...

Mensen vonden ons op: boeken voor Alchemist, Alchemist ebooks, boek Alchemist.

Persoonstypen alchemist

De Alchemist is leergierig en inzichtelijk ingesteld (Waarnemer). De Alchemist wil zo veel mogelijk weten en kunnen analyseren. Ook is de Alchemist kritisch en idealistisch (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Alchemist, Karakter Alchemist.

Netwerk alchemist

De Alchemist heeft voornamelijk contact met andere Alchemisten om samen te kunnen filosoferen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Alchemist, Medewerkers Alchemist.

Is het beroep alchemist iets voor jou?

Zou je graag alchemist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als alchemist bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Alchemist, beroepskeuzetest Alchemist, beroep Alchemist kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden alchemist

In de hedendaagse tijd zijn er nog maar weinig Alchemisten. De vraag naar Alchemisten is dan ook zeer klein.

Arbeidsmarktperspectief score alchemist

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep alchemist. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Alchemist, Promotie mogelijkheden Alchemist, Carriere Alchemist.

Solliciteren op de functie alchemist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als alchemist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor alchemist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als alchemist. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Alchemist, CV Alchemist, sollicitatie Alchemist.

Interviews met alchemist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen alchemist

Vacatures alchemist

Op zoek naar een nieuwe baan als Alchemist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Alchemist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Alchemist is een beoefenaar van de alchemie. De alchemie is een natuurfilosofie. Vroeger bestond deze natuurfilosofie in veel verschillende culturen.

Beoordeling Alchemist

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Alchemist' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Alchemist

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep