Farmacoloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Farmacoloog? Lees de functieomschrijving.

De Farmacoloog is een onderzoeker die gespecialiseerd is in onderzoek naar de effecten van farmaceutische producten en stoffen op het lichaam. Verschillende stoffen hebben verschillende effecten op het lichaam, en bepaalde stoffen kunnen niet goed samenwerken met bepaalde andere stoffen. Het is de taak van de Farmacoloog om uit te zoeken hoe deze wisselwerking in het lichaam precies plaatsvindt, en waar op gelet moet worden.

De resultaten van het onderzoek dat een Farmacoloog doet worden gebruikt om nieuwe medicijnen te ontwikkelen of bestaande medicijnen te verbeteren, om de negatieve effecten van medicijnen op het lichaam te minimaliseren, en de beoogde effecten te maximaliseren. Om dit te kunnen realiseren werkt de Farmacoloog samen met andere wetenschappers, die elk vanuit hun eigen specialisme contributies leveren aan het onderzoek en daarbij de Farmacoloog helpen om te ontdekken welke processen specifiek onderzocht moeten worden.

Omdat er uiteindelijk levens op het spel staan moet de Farmacoloog heel nauwkeurig en integer te werk gaan, waarbij hij altijd de optimale gezondheid van de mens in het achterhoofd houdt.

Wil je werken als Farmacoloog?

Werk je al als Farmacoloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Farmacoloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Farmacoloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Farmacoloog in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Scheikundige
 • Clinicus
 • Toxicoloog
 • Manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1925 tot €4025

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Farmacoloog

Wat verdient een Farmacoloog?

Het salaris van een Farmacoloog is sterk afhankelijk van werkgever en positie. Een beginnend Farmacoloog kan ongeveer €1925 salaris verwachten, wat voor een senior Farmacoloog (evt. met leidinggevende functie) kan oplopen tot €4025 per maand. Farmacologen die een specialisme ontwikkelen, zoals klinische farmacologie, hebben weer een ander uitzicht op toekomstige salarissen. Omdat een Farmacoloog doorgaans bij een groot bedrijf werkt en veel verantwoordelijkheid heeft, zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden over het algemeen goed geregeld.

Salarisschaal Farmacoloog

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Farmacoloog

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Farmacoloog

Hoe goed is de toekomst voor de Farmacoloog? 

Er is maar een beperkt aantal banen beschikbaar voor Farmacologen, aangezien de medicijnenindustrie in Nederland niet echt groot is. In het buitenland is dit een ander verhaal. Daarnaast is het mogelijk om via het ontwikkelen van een specialisme, na de opleiding, bij een ziekenhuis of andere onderzoeksinstelling terecht te kunnen komen. Als men als Farmacoloog werk heeft gevonden, is er de mogelijkheid om in een groot bedrijf een leidinggevende functie op zich te nemen. Deze mogelijkheid tot doorgroeien is echter wel beperkt.

Baankans Farmacoloog

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Farmacoloog worden: Opleidingen tot Farmacoloog

Hoe word je een Farmacoloog? 

Voor de Farmacoloog geeft een HBO opleiding in Medisch Laboratoriumwerk o.d., of een WO opleiding in de Farmaceutische Wetenschappen een geschikte achtergrond om aan werk te kunnen komen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Farmacoloog

Meer opleidingen Farmacoloog

Weet je nog niet of je Farmacoloog wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Farmacoloog of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Farmacoloog

Met wie werkt een Farmacoloog samen? 

Farmacologen moeten samenwerken met andere wetenschappers, waaronder voornamelijk de scheikundigen, clinici en toxicologen, om het onderzoek naar en de ontwikkeling van een medicijn succesvol te laten verlopen. De verschillende deskundigen spelen op elkaar in. Daarnaast is er toch altijd contact met managers nodig, om zowel adminstratieve als beleidsmatige verantwoordelijkheid aan af te leggen.


 • Scheikundige
 • Clinicus
 • Toxicoloog
 • Manager
Farmacoloog


Organisaties waar een Farmacoloog werkzaam is

Waar werkt een Farmacoloog meestal? 

De Farmacoloog werkt voornamelijk in de farmaceutische industrie, die vrijwel uitsluitend op winst gefocust is. Hij  kan ook in een ziekenhuis of onderzoekslaboratorium terecht komen en daarmee ook in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Best beoordeelde werkgevers Farmacoloog

Waar kun je het beste werken als Farmacoloog? Hieronder vindt je de best door de Farmacoloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Farmacoloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Farmacoloog:

Welke competenties heeft een een Farmacoloog nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Farmacoloog

Wat voor persoonlijkheid heb je als Farmacoloog nodig? 

De Farmacoloog is bezig met idealistisch onderzoek (het waarborgen van menselijke gezondheid) en streeft naar het behalen van goede resultaten (Perfectionist). Daarnaast moet de Farmacoloog natuurlijk een goede onderzoeker zijn en zelf goed in de gaten blijven houden wat de experimenten vertellen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Farmacoloog


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Farmacoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Farmacoloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Farmacoloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Farmacoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Farmacoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Farmacoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Farmacoloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Farmacoloog iets voor je?

Zou je graag Farmacoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Farmacoloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Farmacoloog

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar