Farmacoloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Farmacoloog? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep farmacoloog. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je farmacoloog wordt.

 

Wat is een Farmacoloog?

De Farmacoloog is een onderzoeker die gespecialiseerd is in onderzoek naar de effecten van farmaceutische producten en stoffen op het lichaam. Verschillende stoffen hebben verschillende effecten op het lichaam, en bepaalde stoffen kunnen niet goed samenwerken met bepaalde andere stoffen. Het is de taak van de Farmacoloog om uit te zoeken hoe deze wisselwerking in het lichaam precies plaatsvindt, en waar op gelet moet worden.

De resultaten van het onderzoek dat een Farmacoloog doet worden gebruikt om nieuwe medicijnen te ontwikkelen of bestaande medicijnen te verbeteren, om de negatieve effecten van medicijnen op het lichaam te minimaliseren, en de beoogde effecten te maximaliseren. Om dit te kunnen realiseren werkt de Farmacoloog samen met andere wetenschappers, die elk vanuit hun eigen specialisme contributies leveren aan het onderzoek en daarbij de Farmacoloog helpen om te ontdekken welke processen specifiek onderzocht moeten worden.

Omdat er uiteindelijk levens op het spel staan moet de Farmacoloog heel nauwkeurig en integer te werk gaan, waarbij hij altijd de optimale gezondheid van de mens in het achterhoofd houdt.

Past het beroep Farmacoloog bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Farmacoloog

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: farmacologie

Wil je werken als Farmacoloog?

Werk je al als Farmacoloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Farmacoloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Farmacoloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Farmacoloog in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Scheikundige
 • Clinicus
 • Toxicoloog
 • Manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1925 tot €4025

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Farmacoloog

Wat verdient een Farmacoloog?

Het salaris van een Farmacoloog is sterk afhankelijk van werkgever en positie. Een beginnend Farmacoloog kan ongeveer €1925 salaris verwachten, wat voor een senior Farmacoloog (evt. met leidinggevende functie) kan oplopen tot €4025 per maand. Farmacologen die een specialisme ontwikkelen, zoals klinische farmacologie, hebben weer een ander uitzicht op toekomstige salarissen. Omdat een Farmacoloog doorgaans bij een groot bedrijf werkt en veel verantwoordelijkheid heeft, zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden over het algemeen goed geregeld.

Salarisschaal Farmacoloog

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Farmacoloog

Er zijn geen vacatures Farmacoloog aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Farmacoloog in werkt.

Meer weten over de sector waar een Farmacoloog in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Farmacoloog

Wat zijn de baankansen voor een Farmacoloog?

Er is maar een beperkt aantal banen beschikbaar voor Farmacologen, aangezien de medicijnenindustrie in Nederland niet echt groot is. In het buitenland is dit een ander verhaal. Daarnaast is het mogelijk om via het ontwikkelen van een specialisme, na de opleiding, bij een ziekenhuis of andere onderzoeksinstelling terecht te kunnen komen. Als men als Farmacoloog werk heeft gevonden, is er de mogelijkheid om in een groot bedrijf een leidinggevende functie op zich te nemen. Deze mogelijkheid tot doorgroeien is echter wel beperkt.

De actuele kans op werk voor een Farmacoloog

Het beroep Farmacoloog is onderdeel van de beroepsfamilie Medisch en pathologisch onderzoekers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Medisch en pathologisch onderzoekers is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Farmacoloog

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Farmacoloog worden: Opleidingen tot Farmacoloog

Wil je Farmacoloog worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Farmacoloog.

Hoe word je een Farmacoloog? 

Voor de Farmacoloog geeft een HBO opleiding in Medisch Laboratoriumwerk o.d., of een WO opleiding in de Farmaceutische Wetenschappen een geschikte achtergrond om aan werk te kunnen komen.

De 2 best beoordeelde opleidingen tot Farmacoloog

Energetische geneeskunde
De cursus Energetische Geneeskunde is niet voor niets naamgenoot van de academie. Deze cursus gaat de diepte in en geeft je een gedegen begrip van de theorie en praktijk. De …
Energetische geneeskunde
Webinarserie energetische geneeskunde
De cursus Energetische Geneeskunde is niet voor niets naamgenoot van de academie. Deze cursus gaat de diepte in en geeft je een gedegen begrip van de theorie en praktijk. De …
Webinarserie energetische geneeskunde

Omscholen tot Farmacoloog

Als je je wilt omscholen tot Farmacoloog is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Farmacoloog zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Farmacoloog dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Farmacoloog

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Farmacoloog

Als je Farmacoloog wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Farmacoloog zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Farmacoloog

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Farmacoloog?

Competenties en Vaardigheden Farmacoloog

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Farmacoloog nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Farmacoloog nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Farmacoloog

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Farmacoloog

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Farmacoloog. Als Farmacoloog wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Farmacoloog:


zie volledige beschrijving persoonstype Farmacoloog

Vakkennis voor een Farmacoloog

Het is voor een Farmacoloog ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Farmacoloog zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Farmacoloog


Werkervaring Farmacoloog

Het is voor een startend Farmacoloog die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Farmacoloog is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Apotheker, Toxicoloog .

Iets anders leren?

Is Farmacoloog het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Doorgroei mogelijkheden Farmacoloog

Je kunt als Farmacoloog een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Farmacoloog is onderdeel van de beroepsfamilie Medisch en pathologisch onderzoekers. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Farmacoloog


Hoofd beroepsgroep Farmacoloog

Het beroep Farmacoloog valt binnen de hoofdberoepsgroep Onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten

 

De hoofdgroep onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten betreffen beroepen waarin kennisvergaring en toepassing van theoretische kennis centraal staat om een specifiek doel te bereiken.

Deze beroepen hebben een sterk analytisch karakter en vaak staat conceptontwikkeling en het toepassen van nieuwe en experimentele kennis centraal. 

Onder de specialisten vallen ook de gezondheidszorg specialisten en wetenschappelijk adviseurs.
Netwerk Farmacoloog

Met wie werkt een Farmacoloog samen? 

Farmacologen moeten samenwerken met andere wetenschappers, waaronder voornamelijk de scheikundigen, clinici en toxicologen, om het onderzoek naar en de ontwikkeling van een medicijn succesvol te laten verlopen. De verschillende deskundigen spelen op elkaar in. Daarnaast is er toch altijd contact met managers nodig, om zowel adminstratieve als beleidsmatige verantwoordelijkheid aan af te leggen.


 • Scheikundige
 • Clinicus
 • Toxicoloog
 • Manager
Farmacoloog


Organisaties waar een Farmacoloog werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Farmacoloog meestal werkt.

Waar werkt een Farmacoloog?

De Farmacoloog werkt voornamelijk in de farmaceutische industrie, die vrijwel uitsluitend op winst gefocust is. Hij  kan ook in een ziekenhuis of onderzoekslaboratorium terecht komen en daarmee ook in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Best beoordeelde werkgevers Farmacoloog

Waar kun je het beste werken als Farmacoloog? Hieronder vind je de best door de Farmacoloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Farmacoloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Farmacoloog:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Farmacoloog.

Welke competenties heeft een Farmacoloog nodig?

Een Farmacoloog heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Farmacoloog

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Farmacoloog passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Farmacoloog nodig? 

De Farmacoloog is bezig met idealistisch onderzoek (het waarborgen van menselijke gezondheid) en streeft naar het behalen van goede resultaten (Perfectionist). Daarnaast moet de Farmacoloog natuurlijk een goede onderzoeker zijn en zelf goed in de gaten blijven houden wat de experimenten vertellen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Farmacoloog


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Farmacoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Farmacoloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Farmacoloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Farmacoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Farmacoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Farmacoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Farmacoloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Farmacoloog iets voor je?

Zou je graag Farmacoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Farmacoloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Farmacoloog

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar