U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Betonstaalvlechter

Betonstaalvlechter worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een betonstaalvlechter? Lees de functieomschrijving.

Een Betonstaalvlechter zorgt ervoor dat de verschillende stalen onderdelen van een fundering of soortgelijke constructie aan elkaar gemaakt worden. Dit werk gebeurt op locatie, bij het creëren van de fundering van een gebouw. De betonstaalvlechter kan alleen werken of samen. Over het algemeen geldt dat bij een grotere bewapening meer mensen samen moeten werken dan bij een kleine constructie.

De Betonstaalvlechter werkt meestal met een plattegrond of tekening die dient als leidraad voor het zagen en inpassen van de verschillende onderdelen. Hij is zelf verantwoordelijk voor het op maat maken van de ijzeren wapeningsdelen, waarna deze op de goede manier gebogen en aan elkaar gevlochten moeten worden. Dit vlechten wordt gedaan door ijzerdraad om de verschillende verbindingen vast te maken. Zo ontstaat een aan elkaar gemaakt vlechtwerk. Dit alles moet binnen een bepaalde tijd gebeuren.

Het werk van een Betonstaalvlechter is fysiek zeer inspannend. Hij is steeds bezig om op verschillende manieren staal bij elkaar te houden, waarbij hij buiten en op ongelijke oppervlaktes werkt. Het is dan ook belangrijk om niet alleen snel te werken, maar ook alert te blijven en de eigen veiligheid in het oog te houden.

Mensen vonden ons op: Job Betonstaalvlechter, Baan Betonstaalvlechter, Betonstaalvlechter Worden, Functie-eisen Betonstaalvlechter, Verantwoordelijkheden Betonstaalvlechter, Functieprofiel Betonstaalvlechter, Wat doet een Betonstaalvlechter, Werken als Betonstaalvlechter.

Betonstaalvlechter worden: Opleiding tot betonstaalvlechter

Om Betonstaalvlechter te worden volg je een opleiding tot Betonstaalverwerker (MBO niveau 2).  Je kan je hiermee specialiseren als Betonstaalvlechter.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Betonstaalvlechter, Betonstaalvlechter Worden, Opleidingsniveau Betonstaalvlechter, Scholing Betonstaalvlechter, Studie Betonstaalvlechter, Bijscholing Betonstaalvlechter, Omscholing Betonstaalvlechter.

Organisaties waar een betonstaalvlechter doorgaans werkzaam is

De Betonstaalvlechter werkt in de bouw, op locatie en zal in sommige functies dus een rijbewijs nodig hebben. Bouwbedrijven vallen binnen de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Betonstaalvlechter, Betonstaalvlechter Worden, Opleidingsniveau Betonstaalvlechter, Scholing Betonstaalvlechter, Studie Betonstaalvlechter, Bijscholing Betonstaalvlechter, Omscholing Betonstaalvlechter.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden betonstaalvlechter

Het salaris van een Betonstaalvlechter zal ongeveer tussen de €1500 en €2042 per maand uitkomen. Hierbij komen dan nog een aantal arbeidsvoorwaarden zoals die van toepassing zijn in de bouw, waarbij rekening gehouden wordt met de zwaarte van het werk en de risico's die het met zich mee brengt.

Mensen vonden ons op: Salaris Betonstaalvlechter, Loon Betonstaalvlechter, Wat verdien je als Betonstaalvlechter, Salarisschaal Betonstaalvlechter, Salarisindicatie Betonstaalvlechter, Bonus Betonstaalvlechter, CAO Betonstaalvlechter, Brutoloon Betonstaalvlechter, Nettoloon Betonstaalvlechter, Vakantiedagen Betonstaalvlechter, Pensioen Betonstaalvlechter.

Competenties, skills & vaardigheden betonstaalvlechter

 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Discipline
 • Organiseren
 • Omgaan met details
 • Technisch inzicht
 • Zelfstandigheid
 • Plannen en organiseren
Mensen vonden ons op: Kennis Betonstaalvlechter, Vaardigheden Betonstaalvlechter, Attitude Betonstaalvlechter, Kwalificaties Betonstaalvlechter, Competentieprofiel Betonstaalvlechter.

Boeken voor het beroep betonstaalvlechter

Wil je meer weten over het beroep betonstaalvlechter? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je betonstaalvlechter bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken betonstaalvlechter te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Betonstaalvlechter, Betonstaalvlechter ebooks, boek Betonstaalvlechter.

Persoonstypen betonstaalvlechter

De Betonstaalvlechter tracht het staal snel en handig aan elkaar te maken, zodat de volgende fase van het project gestart kan worden (Succesvolle werker). Om dit goed te kunnen doen, is een zekere vakkennis en handigheid nodig. Hij weet precies hoe het staal behandeld moet worden om een goed resultaat te krijgen en wat hij wel en niet kan doen (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Betonstaalvlechter, Karakter Betonstaalvlechter.

Netwerk betonstaalvlechter

De Betonstaalvlechter wordt aangestuurd door de voorman, die zegt waar de wapening moet komen. Als het staal te zwaar is, dan werkt de Betonstaalvlechter samen met de kraanmachinist om alles goed neer te leggen. Als het ijzer gevlochten is, dan werkt de betonstaalvlechter samen met de andere bouwvakkers, zoals betonstorters of betonstaalverwerkers, om het beton goed om de bewapening te storten.

Mensen vonden ons op: Collega’s Betonstaalvlechter, Medewerkers Betonstaalvlechter.

Is het beroep betonstaalvlechter iets voor jou?

Zou je graag betonstaalvlechter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als betonstaalvlechter bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Betonstaalvlechter, beroepskeuzetest Betonstaalvlechter, beroep Betonstaalvlechter kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden betonstaalvlechter

Omdat men vaak vanuit een opleiding aan de slag gaat, is het niet moeilijk om te beginnen met werken. Doorgroeien kan men door voorman te worden, en zo mensen aan te sturen.

Arbeidsmarktperspectief score betonstaalvlechter

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep betonstaalvlechter. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Betonstaalvlechter, Promotie mogelijkheden Betonstaalvlechter, Carriere Betonstaalvlechter.

Solliciteren op de functie betonstaalvlechter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als betonstaalvlechter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor betonstaalvlechter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als betonstaalvlechter. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Betonstaalvlechter, CV Betonstaalvlechter, sollicitatie Betonstaalvlechter.

Interviews met betonstaalvlechter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen betonstaalvlechter

 • Betonstorter

Vacatures betonstaalvlechter

Op zoek naar een nieuwe baan als Betonstaalvlechter? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Betonstaalvlechter. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Betonstaalvlechter zorgt ervoor dat de verschillende stalen onderdelen van een fundering of soortgelijke constructie aan elkaar gemaakt worden. Dit werk gebeurt op locatie, bij het creëren van de fundering van een gebouw. De betonstaalvlechter kan alleen werken of samen.

Beoordeling Betonstaalvlechter

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Betonstaalvlechter' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Betonstaalvlechter

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Wil graag weer als vlechter werker

Door: Johan van loon

Beste Johan,blijven solliciteren en werken aflopen.Het is mij ook gelukt.Sucses

Door: Mario

Reageer op dit beroep