Betonstaalvlechter Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Betonstaalvlechter? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep betonstaalvlechter. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je betonstaalvlechter wordt.

 

Wat is een Betonstaalvlechter?

Een Betonstaalvlechter zorgt ervoor dat de verschillende stalen onderdelen van een fundering of soortgelijke constructie aan elkaar gemaakt worden. Dit werk gebeurt op locatie, bij het creëren van de fundering van een gebouw. De betonstaalvlechter kan alleen werken of samen. Over het algemeen geldt dat bij een grotere bewapening meer mensen samen moeten werken dan bij een kleine constructie.

De Betonstaalvlechter werkt meestal met een plattegrond of tekening die dient als leidraad voor het zagen en inpassen van de verschillende onderdelen. Hij is zelf verantwoordelijk voor het op maat maken van de ijzeren wapeningsdelen, waarna deze op de goede manier gebogen en aan elkaar gevlochten moeten worden. Dit vlechten wordt gedaan door ijzerdraad om de verschillende verbindingen vast te maken. Zo ontstaat een aan elkaar gemaakt vlechtwerk. Dit alles moet binnen een bepaalde tijd gebeuren.

Het werk van een Betonstaalvlechter is fysiek zeer inspannend. Hij is steeds bezig om op verschillende manieren staal bij elkaar te houden, waarbij hij buiten en op ongelijke oppervlaktes werkt. Het is dan ook belangrijk om niet alleen snel te werken, maar ook alert te blijven en de eigen veiligheid in het oog te houden.

Wil je werken als Betonstaalvlechter?

Werk je al als Betonstaalvlechter en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Betonstaalvlechter worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Betonstaalvlechter, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Betonstaalvlechter in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Voorman
  • Kraanmachinist
  • Bouwvakker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €2042

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

8


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Betonstaalvlechter

Wat verdient een Betonstaalvlechter?

Het salaris van een Betonstaalvlechter zal ongeveer tussen de €1500 en €2042 per maand uitkomen. Hierbij komen dan nog een aantal arbeidsvoorwaarden zoals die van toepassing zijn in de bouw, waarbij rekening gehouden wordt met de zwaarte van het werk en de risico's die het met zich mee brengt.

Salarisschaal Betonstaalvlechter

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Betonstaalvlechter

Op zoek naar een nieuwe baan als Betonstaalvlechter? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Betonstaalvlechter. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Betonstaalvlechter vacatures

Betonstaalvlechter
Actief Werkt! Tilburg
Als vlechter houd jij je bezig met: - Het samenstellen van wapeningskorven d.m.v. lassen. Hierbij hoort ook het buigen, laden en lossen van netten; - Tekeningen lezen; - Het maken …
Productiemedewerker Vlechterij Tilburg
de vrienden van beton
Productiemedewerker Vlechterij TilburgVoor onze opdrachtgever (Betonproductie) zijn we op zoek naar een productiemedewerker Vlechterij. Kan jij lassen en wil je z.s.m. aan de slag? Aarzel dan niet langer, want
Betonstaalvlechter
Uitzendbureau.nl
Wij zijn op zoek naar ijzervlechters omgeving Rotterdam. Zoek jij een uitdagende baan op een prachtig project? - Stipte, wekelijkse betaling. - Mooie opdrachtgever met een gaaf project - Wij …
IJzervlechter
Uitzendbureau.nl
Een ijzervlechter voor onze vacature in regio Gorredijk. Jij maakt op basis van een bouwtekening diverse constructies. Dit doe je met behulp van een vlechttang en vlechtdraad. Je bent een …
Ijzervlechter
Uitzendbureau.nl
Voor een bedrijf in de omgeving Venray zijn wij op zoek naar een ijzervlechter op de afdeling bouwelementen. Werkzaamheden: Aan de hand van productie-/bewapeningstekeningen maatvoeren van de vorm en de …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Betonstaalvlechter

Wat is de toekomst van Betonstaalvlechter?

Omdat men vaak vanuit een opleiding aan de slag gaat, is het niet moeilijk om te beginnen met werken. Doorgroeien kan men door voorman te worden, en zo mensen aan te sturen.

Baankans Betonstaalvlechter

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

8


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Betonstaalvlechter worden: Opleidingen tot Betonstaalvlechter

Wil je betonstaalvlechter worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Betonstaalvlechter? 

Om Betonstaalvlechter te worden volg je een opleiding tot Betonstaalverwerker (MBO niveau 2).  Je kan je hiermee specialiseren als Betonstaalvlechter.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Betonstaalvlechter

Er zijn geen opleidingen Betonstaalvlechter aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Betonstaalvlechter in werkt

Bekijk alle opleidingen Bouw


Netwerk Betonstaalvlechter

Met wie werkt een Betonstaalvlechter samen? 

De Betonstaalvlechter wordt aangestuurd door de voorman, die zegt waar de wapening moet komen. Als het staal te zwaar is, dan werkt de Betonstaalvlechter samen met de kraanmachinist om alles goed neer te leggen. Als het ijzer gevlochten is, dan werkt de betonstaalvlechter samen met de andere bouwvakkers, zoals betonstorters of betonstaalverwerkers, om het beton goed om de bewapening te storten.


  • Voorman
  • Kraanmachinist
  • Bouwvakker
Betonstaalvlechter


Organisaties waar een Betonstaalvlechter werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Betonstaalvlechter meestal werkt.

Waar werkt een Betonstaalvlechter?

De Betonstaalvlechter werkt in de bouw, op locatie en zal in sommige functies dus een rijbewijs nodig hebben. Bouwbedrijven vallen binnen de profit sector.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Betonstaalvlechter

Waar kun je het beste werken als Betonstaalvlechter? Hieronder vind je de best door de Betonstaalvlechter beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Betonstaalvlechter.

Competenties, Skills en Vaardigheden Betonstaalvlechter:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Betonstaalvlechter.

Welke competenties heeft een Betonstaalvlechter nodig?

Een Betonstaalvlechter heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Betonstaalvlechter

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Betonstaalvlechter passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Betonstaalvlechter nodig? 

De Betonstaalvlechter tracht het staal snel en handig aan elkaar te maken, zodat de volgende fase van het project gestart kan worden (Succesvolle werker). Om dit goed te kunnen doen, is een zekere vakkennis en handigheid nodig. Hij weet precies hoe het staal behandeld moet worden om een goed resultaat te krijgen en wat hij wel en niet kan doen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Betonstaalvlechter


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Betonstaalvlechter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Betonstaalvlechter

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Betonstaalvlechter

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Betonstaalvlechter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Betonstaalvlechter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Betonstaalvlechter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Betonstaalvlechter. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Betonstaalvlechter iets voor je?

Zou je graag Betonstaalvlechter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Betonstaalvlechter bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Betonstaalvlechter

Johan van loon

Wil graag weer als vlechter werker

Mario

Beste Johan,blijven solliciteren en werken aflopen.Het is mij ook gelukt.Sucses

Johan van loon

Wil graag weer als vlechter werker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar