Betonstaalvlechter Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Betonstaalvlechter? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep betonstaalvlechter. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je betonstaalvlechter wordt.

 

Wat is een Betonstaalvlechter?

Een Betonstaalvlechter zorgt ervoor dat de verschillende stalen onderdelen van een fundering of soortgelijke constructie aan elkaar gemaakt worden. Dit werk gebeurt op locatie, bij het creëren van de fundering van een gebouw. De betonstaalvlechter kan alleen werken of samen. Over het algemeen geldt dat bij een grotere bewapening meer mensen samen moeten werken dan bij een kleine constructie.

De Betonstaalvlechter werkt meestal met een plattegrond of tekening die dient als leidraad voor het zagen en inpassen van de verschillende onderdelen. Hij is zelf verantwoordelijk voor het op maat maken van de ijzeren wapeningsdelen, waarna deze op de goede manier gebogen en aan elkaar gevlochten moeten worden. Dit vlechten wordt gedaan door ijzerdraad om de verschillende verbindingen vast te maken. Zo ontstaat een aan elkaar gemaakt vlechtwerk. Dit alles moet binnen een bepaalde tijd gebeuren.

Het werk van een Betonstaalvlechter is fysiek zeer inspannend. Hij is steeds bezig om op verschillende manieren staal bij elkaar te houden, waarbij hij buiten en op ongelijke oppervlaktes werkt. Het is dan ook belangrijk om niet alleen snel te werken, maar ook alert te blijven en de eigen veiligheid in het oog te houden.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Betonstaalvlechter?

Werk je al als Betonstaalvlechter en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Betonstaalvlechter worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Betonstaalvlechter, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Betonstaalvlechter in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Voorman
  • Kraanmachinist
  • Bouwvakker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €2042

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

36


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Betonstaalvlechter

Wat verdient een Betonstaalvlechter?

Het salaris van een Betonstaalvlechter zal ongeveer tussen de €1500 en €2042 per maand uitkomen. Hierbij komen dan nog een aantal arbeidsvoorwaarden zoals die van toepassing zijn in de bouw, waarbij rekening gehouden wordt met de zwaarte van het werk en de risico's die het met zich mee brengt.

Salarisschaal Betonstaalvlechter

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Betonstaalvlechter

Op zoek naar een nieuwe baan als Betonstaalvlechter? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Betonstaalvlechter. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Betonstaalvlechter vacatures

Vacature IJzervlechter (M/ V)
Werkis
Uitdagende omgeving;Goed salaris. Ben je graag fysiek bezig en houd je van diverse uitdagende projecten? Wordt dan ijzervlechter in Emmeloord. Als ijzervlechter vlecht je ijzer in diverse mallen. Om delen …
Vacature IJzervlechter, Leeuwarden
DIT Personeel
Over de functie Als IJzervlechter bij DIT sta jij klaar aan de basis van de bouw. Je maakt bewapeningsconstructies van beton vanaf wapeningstekeningen. De wapeningsstaven worden aan elkaar verbonden door …
Vacature Leerling ijzervlechter
Artiflex
Voor deze vacature zijn we voor een bedrijf uit Nieuwkoop op zoek naar een leerling ijzervlechter . Jij zal in Utrecht werkzaam zijn. Je gaat het vak on-the-job leren van …
Vacature Leerling ijzervlechter
Artiflex
Voor deze vacature zijn we voor een bedrijf uit Nieuwkoop op zoek naar een leerling ijzervlechter . Jij zal in Ede werkzaam zijn. Je gaat het vak on-the-job leren van …
Vacature Leerling ijzervlechter
Artiflex
Voor deze vacature zijn we voor een bedrijf uit Nieuwkoop op zoek naar een leerling ijzervlechter . Jij zal in Nieuw-Vennep werkzaam zijn. Je gaat het vak on-the-job leren van …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Betonstaalvlechter

Wat zijn de baankansen voor een Betonstaalvlechter?

Omdat men vaak vanuit een opleiding aan de slag gaat, is het niet moeilijk om te beginnen met werken. Doorgroeien kan men door voorman te worden, en zo mensen aan te sturen.

De actuele kans op werk voor een Betonstaalvlechter

Het beroep Betonstaalvlechter is onderdeel van de beroepsfamilie Betonwerkers, betonafwerkers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Betonwerkers, betonafwerkers is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

36

Baankans Betonstaalvlechter

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Betonstaalvlechter worden: Opleidingen tot Betonstaalvlechter

Wil je Betonstaalvlechter worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Betonstaalvlechter.

Hoe word je een Betonstaalvlechter? 

Om Betonstaalvlechter te worden volg je een opleiding tot Betonstaalverwerker (MBO niveau 2).  Je kan je hiermee specialiseren als Betonstaalvlechter.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Betonstaalvlechter

Er zijn geen opleidingen Betonstaalvlechter aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Betonstaalvlechter in werkt

Bekijk alle opleidingen Bouw

Omscholen tot Betonstaalvlechter

Als je je wilt omscholen tot Betonstaalvlechter is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Betonstaalvlechter zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Betonstaalvlechter dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Leerling vacatures Betonstaalvlechter

Vacature Leerling ijzervlechter
Artiflex
Voor deze vacature zijn we voor een bedrijf uit Nieuwkoop op zoek naar een leerling ijzervlechter . Jij zal in Utrecht werkzaam zijn. Je gaat het vak on-the-job leren van …
Vacature Leerling ijzervlechter
Artiflex
Voor deze vacature zijn we voor een bedrijf uit Nieuwkoop op zoek naar een leerling ijzervlechter . Jij zal in Ede werkzaam zijn. Je gaat het vak on-the-job leren van …
Vacature Leerling ijzervlechter
Artiflex
Voor deze vacature zijn we voor een bedrijf uit Nieuwkoop op zoek naar een leerling ijzervlechter . Jij zal in Nieuw-Vennep werkzaam zijn. Je gaat het vak on-the-job leren van …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Betonstaalvlechter

Als je Betonstaalvlechter wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Betonstaalvlechter zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Betonstaalvlechter

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Betonstaalvlechter?

Competenties en Vaardigheden Betonstaalvlechter

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Betonstaalvlechter nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Betonstaalvlechter nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Betonstaalvlechter

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Organiseren
Organiseren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Betonstaalvlechter

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Betonstaalvlechter. Als Betonstaalvlechter wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Betonstaalvlechter:


zie volledige beschrijving persoonstype Betonstaalvlechter

Vakkennis voor een Betonstaalvlechter

Het is voor een Betonstaalvlechter ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Betonstaalvlechter zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Betonstaalvlechter


Werkervaring Betonstaalvlechter

Het is voor een startend Betonstaalvlechter die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Betonstaalvlechter is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Betonstaalvlechter het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Betonstaalvlechter

Met wie werkt een Betonstaalvlechter samen? 

De Betonstaalvlechter wordt aangestuurd door de voorman, die zegt waar de wapening moet komen. Als het staal te zwaar is, dan werkt de Betonstaalvlechter samen met de kraanmachinist om alles goed neer te leggen. Als het ijzer gevlochten is, dan werkt de betonstaalvlechter samen met de andere bouwvakkers, zoals betonstorters of betonstaalverwerkers, om het beton goed om de bewapening te storten.


  • Voorman
  • Kraanmachinist
  • Bouwvakker
Betonstaalvlechter


Organisaties waar een Betonstaalvlechter werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Betonstaalvlechter meestal werkt.

Waar werkt een Betonstaalvlechter?

De Betonstaalvlechter werkt in de bouw, op locatie en zal in sommige functies dus een rijbewijs nodig hebben. Bouwbedrijven vallen binnen de profit sector.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Betonstaalvlechter

Waar kun je het beste werken als Betonstaalvlechter? Hieronder vind je de best door de Betonstaalvlechter beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Betonstaalvlechter.

Competenties, Skills en Vaardigheden Betonstaalvlechter:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Betonstaalvlechter.

Welke competenties heeft een Betonstaalvlechter nodig?

Een Betonstaalvlechter heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Betonstaalvlechter

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Betonstaalvlechter passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Betonstaalvlechter nodig? 

De Betonstaalvlechter tracht het staal snel en handig aan elkaar te maken, zodat de volgende fase van het project gestart kan worden (Succesvolle werker). Om dit goed te kunnen doen, is een zekere vakkennis en handigheid nodig. Hij weet precies hoe het staal behandeld moet worden om een goed resultaat te krijgen en wat hij wel en niet kan doen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Betonstaalvlechter


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Betonstaalvlechter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Betonstaalvlechter

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Betonstaalvlechter

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Betonstaalvlechter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Betonstaalvlechter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Betonstaalvlechter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Betonstaalvlechter. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Betonstaalvlechter iets voor je?

Zou je graag Betonstaalvlechter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Betonstaalvlechter bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Betonstaalvlechter

Johan van loon

Wil graag weer als vlechter werker

Mario

Beste Johan,blijven solliciteren en werken aflopen.Het is mij ook gelukt.Sucses

Johan van loon

Wil graag weer als vlechter werker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar