Voorman Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Voorman? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep voorman. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je voorman wordt.

 

Wat is een Voorman?

Een Voorman is iemand die leiding geeft aan de werknemers van een bepaalde afdeling van een bedrijf. Dit bedrijf kan behoren tot heel diverse sectoren, zoals de scheepsbouw, groothandel, logistiek, bouw en techniek. Ook zijn alle verschillende afdelingen mogelijk.

De Voorman zorgt ervoor dat het werk goed wordt afgeleverd. Hij maakt een planning voor de afdeling, denkt mee over verbeteringen en helpt de werknemers bij problemen en vragen. De Voorman begeleidt het personeel op de afdeling en controleert de voortgang van de werkzaamheden. De Voorman zorgt er tevens voor dat de werknemers zich goed kunnen ontwikkelen en dat de sfeer goed is.

De Voorman heeft meestal niet alleen leidinggevende taken, maar neemt ook andere werkzaamheden op zich. Zo zal een Voorman van de technische dienst ook zelf technische mankementen verhelpen en onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uitvoeren. Een Voorman in de scheepsbouw zal ervoor zorgen dat alle werkzaamheden soepel verlopen, maar houdt zich zelf ook bezig met het routen van kabels en aansluitingen van elektrische systemen en het uitwerken van tekeningen.

De Voorman rapporteert zijn werkzaamheden aan de Manager of de directie. Hij is daarmee de schakel tussen de afdelingen en het bestuur van het bedrijf.Wil je werken als Voorman?

Werk je al als Voorman en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Voorman worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Voorman, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Voorman in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Medewerkers afdeling
 • Manager
 • Bedrijfsleider
 • Directie

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1200 tot €2700

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

515


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Voorman

Wat verdient een Voorman?

Een Voorman kan rekenen op zo’n €1200,- tot €2700,- bruto per maand.

Het salaris van een Voorman hangt voor een belangrijk deel af van de sector waar het bedrijf waar hij werkzaam is bij hoort. Ook is het bedrag afhankelijk van de ervaring, leeftijd, opleiding en precieze taken van de Voorman.

Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een dertiende maand en een auto van de zaak, hangen af van het bedrijf waar de Voorman werkt.

Salarisschaal Voorman

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Voorman

Op zoek naar een nieuwe baan als Voorman? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Voorman. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Voorman vacatures

Vacature Voorman Dakdekker
APS Personeelservices
Bedrijfsomschrijving Een erkend dakbedekkingsbedrijf met een duidelijke visie richting het milieu, duurzaamheid en veiligheid. De organisatie is onder andere actief in nieuwbouw, zonne-energie, renovatie en valbeveiliging. Met vestigingen door heel …
Vacature Bijbaan Logistiek Voorman Weekend
Coolblue
Het eerste aanspreekpunt op de vloer zijn, zorgen voor een positieve sfeer in het team en zorgen dat je met het team elke dag het doel haalt. Wat doe je
Vacature Logistiek Voorman Inbound
Coolblue
Als Voorman Inbound zorg je voor de operationele aansturing van collega’s, ben jij het aanspreekpunt op de vloer voor je collega's en je teamleider. Wat doe je als Logistiek Voorman
Vacature Voorman
Randstad
Functieomschrijving Ben jij hét voorbeeld voor je collega’s en steek je graag de handen uit de mouwen? Bezit jij leidinggevende capaciteiten, maar mis jij net dat diploma? Ga fulltime aan …
Vacature Voorman Werkplaats (metaal)
Hekbouw B.V.
Voorman Werkplaats (metaal) Ben je bekend met metaalbewerking en beschik je over natuurlijk overwicht? Werk je zelf ook graag met je handen en weet jeoverzicht over het werkte houden? Dan …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Voorman

Wat is de toekomst van Voorman?

Een Voorman kan bij veel verschillende bedrijven en bij verschillende afdelingen terecht, dus in dat opzicht is er veel arbeidsperspectief. Als je een functie als Voorman in een bepaalde sector wil en/of op een specifieke afdeling wil, zijn er natuurlijk minder vacatures beschikbaar.

Een Voorman kan bij goed functioneren steeds meer verantwoordelijkheden krijgen. De Voorman kan bijvoorbeeld doorgroeien naar een grotere afdeling. Ook kan hij uiteindelijk, na eventueel enkele cursussen gevolgd te hebben, doorgroeien tot Manager van het bedrijf.

Huidige aantal vacatures

515


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Voorman worden: Opleidingen tot Voorman

Wil je Voorman worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Voorman.

Hoe word je een Voorman? 

Welke opleiding iemand nodig heeft om Voorman te worden, hangt af van de sector waarin deze werkzaam zal zijn. Zo zijn scheepsbouwbedrijven op zoek naar iemand met een elektrotechnische opleiding op MBO- of HBO-niveau en een Voorman Werktuigbouwkunde heeft vanzelfsprekend een diploma Werktuigbouwkunde op HBO-niveau nodig. Om Voorman in een supermarkt te worden, heb je vaak geen specifiek diploma nodig. Wel is ervaring erg gewenst.

Ook managementopleidingen als Afdelingschef (MBO), Afdelingsmanager (HBO) en Business Management (WO) zijn vaak geschikt.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Voorman

Voorman Straatmaker
Een voorman infra houdt het overzicht over de werkzaamheden en geeft leiding aan het werk ter plaatse. Hij zet uit, stuurt aan, onderhoudt contact met de opdrachtgever en ziet erop …
Voorman Straatmaker
Voorman Infra
Een voorman infra houdt het overzicht over de werkzaamheden en geeft leiding aan het werk ter plaatse. Hij zet uit, stuurt aan, onderhoudt contact met de opdrachtgever en ziet erop …
Voorman Infra
Voorman Steigerbouw
Het monteren en demonteren van steigers behoort tot een van de risicovolle taken binnen de bouw. Van een voorman steigerbouwer wordt, naast montagevaardigheden, ook vaardigheden en kennis gevraagd op Het …
Voorman Steigerbouw
Opleiding Voorman / Ploegleider
Voor leiderschap en productie De opleiding Voorman is voor leidinggevenden, die een team of afdeling aansturen. De onderwerpen bestaan uit Procesmanagement, Managementsysteem, Productie, Leiding geven en Coaching. Voor ieder onderwerp …
Opleiding Voorman / Ploegleider
Management
Management, Leidinggeven, Coachend leidinggeven, Delegeren, Motiveren, Situationeel Leidinggeven, Persoonlijk Leiderschap en Zelfsturing. Inclusief een persoonlijk Coachings traject! "Prikkelend, uitdagend en errrg goed!"  "Een toptrainer en een top coach die je uitdagen …
Management

Omscholen of doorgroeien tot Voorman

Als je Voorman wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Voorman zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Voorman

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Voorman?

Competenties en Vaardigheden Voorman

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Voorman nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Voorman nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Voorman

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Voorman

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Voorman. Als Voorman wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Voorman:


zie volledige beschrijving persoonstype Voorman

Vakkennis voor een Voorman

Het is voor een Voorman ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Voorman zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Voorman

MBO Coördinator Beveiliging (niveau 3)
Als Coördinator Beveiliging moet je als \'meewerkend voorman\' er voor zorgen dat jouw team beveiligers dagelijkse werkzaamheden volgens afspraak uitvoert. Je stelt draaiboeken op, draagt bij aan werkinstructies en voert …
MBO Coördinator Beveiliging (niveau 3)
MBO Facilitair Leidinggevende
Algemeen Een facilitaire afdeling is altijd in beweging! Als facilitair leidinggevende dient u hier flexibel op in te spelen. Door het volgen van deze praktische opleiding krijgt u de beschikking …
MBO Facilitair Leidinggevende
MBO Coördinator Beveiliging (niveau 3)
Als Coördinator Beveiliging moet je als \'meewerkend voorman\' er voor zorgen dat jouw team beveiligers dagelijkse werkzaamheden volgens afspraak uitvoert. Je stelt draaiboeken op, draagt bij aan werkinstructies en voert …
MBO Coördinator Beveiliging (niveau 3)
E-learning Basisveiligheid VCA (incl. Examen)
VCA diploma (her)halen? E-learning VCA, snel en goedkoop. Bepaal zelf tijd, plaats en tempo met dit online studiesysteem. Snel een VCA-diploma halen en ook nog meer dan 50 procent op …
E-learning Basisveiligheid VCA (incl. Examen)
MBO Facilitair Leidinggevende
Algemeen Een facilitaire afdeling is altijd in beweging! Als facilitair leidinggevende dient u hier flexibel op in te spelen. Door het volgen van deze praktische opleiding krijgt u de beschikking …
MBO Facilitair Leidinggevende

Werkervaring Voorman

Het is voor een startend Voorman die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Voorman is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Manager, Voorman Technische Dienst, Afdelingsmanager .

Iets anders leren?

Is Voorman het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Voorman

Met wie werkt een Voorman samen? 

Een Voorman is verantwoordelijk voor een bepaalde afdeling. Hij stuurt de mensen van deze afdeling aan en is voor hen een aanspreekpunt. De Voorman komt dus veel in aanraking met de medewerkers van zijn afdeling.

Tevens heeft de Voorman veel contact met de Manager, Bedrijfsleider en Directie. Aan hen legt hij verantwoording af en stelt hij verbeteringen voor. Ook overlegt de Voorman met hen over bepaalde processen en problemen. 


 • Medewerkers afdeling
 • Manager
 • Bedrijfsleider
 • Directie
Voorman


Organisaties waar een Voorman werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Voorman meestal werkt.

Waar werkt een Voorman?

Een Voorman kan terecht bij allerlei soorten afdelingen bij verschillende soorten bedrijven. Zo kan hij leiding geven aan een communicatie-afdeling bij een gemeente, maar ook aan de afdeling verkoop bij een groothandel.

De meeste van deze organisaties streven naar winst en horen dus bij de profitsector, maar een Voorman kan ook werkzaam zijn bij een non-profitorganisatie. 

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Voorman

Waar kun je het beste werken als Voorman? Hieronder vind je de best door de Voorman beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Voorman.

Competenties, Skills en Vaardigheden Voorman:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Voorman.

Welke competenties heeft een Voorman nodig?

Een Voorman heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Voorman

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Voorman passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Voorman nodig? 

Persoonstypen die passen bi j een Voorman zijn Baas en Waarnemer.

Een Voorman stuurt het personeel aan, lost problemen op en maakt planningen. De Voorman is direct, onafhankelijk en kan goed beslissingen nemen (Baas).

Een Voorman dient een goed overzicht te hebben over de afdeling. Hij moet zien waar dingen niet goed gaan en verbeterd moeten worden (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Voorman


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Voorman

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Voorman

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Voorman

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Voorman

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Voorman dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Voorman belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Voorman. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Voorman iets voor je?

Zou je graag Voorman willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Voorman bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Voorman?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Voorman

Vacature Meewerkend Voorman
APS Personeelservices
Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf in de regio van Den Bosch maakt verpakkingen van hout en karton voor speciale producten. Denk hierbij aan machines of onderdelen van machines. Je werkt in een …
Vacature Assistent voorman
tempo-team
Functieomschrijving Alles op rolletjes laten lopen, dat is wat jij gaat doen als assistent voorman bij Asia Epress Food in Kampen! Hier scoor jij een leuke baan, fijne collega’s en …
Vacature Voorman Elektrotechniek
Kracht Recruitment
Wil jij aan de slag bij een jong, innovatief bedrijf met een uniek concept op gebied van energieopslag en distributie? Als Voorman (Elektrotechniek) heb jij een sleutelfunctie als technisch verantwoordelijke …
Vacature Voorman Ondergrondse Infra
A.Hak Electron
Weet jij als geen ander hoe je jouw ploegen tot grote hoogte brengt en steek je daarnaast ook graag zelf de handen uit de mouwen? Wordt dan Voorman bij Electron
Vacature Voorman Water & Gas
A.Hak D&N Rijnmond
Weet jij als geen ander hoe je jouw ploegen tot grote hoogte brengt en steek je daarnaast ook graag zelf de handen uit de mouwen? Wordt dan Voorman bij en

Actuele blogposts


reacties op Voorman

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar