Voorman Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Voorman? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep voorman. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je voorman wordt.

 

Wat is een Voorman?

Een Voorman is iemand die leiding geeft aan de werknemers van een bepaalde afdeling van een bedrijf. Dit bedrijf kan behoren tot heel diverse sectoren, zoals de scheepsbouw, groothandel, logistiek, bouw en techniek. Ook zijn alle verschillende afdelingen mogelijk.

De Voorman zorgt ervoor dat het werk goed wordt afgeleverd. Hij maakt een planning voor de afdeling, denkt mee over verbeteringen en helpt de werknemers bij problemen en vragen. De Voorman begeleidt het personeel op de afdeling en controleert de voortgang van de werkzaamheden. De Voorman zorgt er tevens voor dat de werknemers zich goed kunnen ontwikkelen en dat de sfeer goed is.

De Voorman heeft meestal niet alleen leidinggevende taken, maar neemt ook andere werkzaamheden op zich. Zo zal een Voorman van de technische dienst ook zelf technische mankementen verhelpen en onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uitvoeren. Een Voorman in de scheepsbouw zal ervoor zorgen dat alle werkzaamheden soepel verlopen, maar houdt zich zelf ook bezig met het routen van kabels en aansluitingen van elektrische systemen en het uitwerken van tekeningen.

De Voorman rapporteert zijn werkzaamheden aan de Manager of de directie. Hij is daarmee de schakel tussen de afdelingen en het bestuur van het bedrijf.Wil je werken als Voorman?

Werk je al als Voorman en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Voorman worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Voorman, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Voorman in één oogopslag

Netwerk:

 • Medewerkers afdeling
 • Manager
 • Bedrijfsleider
 • Directie

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1200 tot €2700

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

810


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Voorman

Wat verdient een Voorman?

Een Voorman kan rekenen op zo’n €1200,- tot €2700,- bruto per maand.

Het salaris van een Voorman hangt voor een belangrijk deel af van de sector waar het bedrijf waar hij werkzaam is bij hoort. Ook is het bedrag afhankelijk van de ervaring, leeftijd, opleiding en precieze taken van de Voorman.

Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een dertiende maand en een auto van de zaak, hangen af van het bedrijf waar de Voorman werkt.

Salarisschaal Voorman

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Voorman

Op zoek naar een nieuwe baan als Voorman? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Voorman. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Voorman vacatures

Vacature Voorman/ Montagemonteur
Vemar B.V.
Voorman/ Montagemonteur Zowel een voorman als montagemonteurs. Samen met collega(s)Montage van lichtstraten, vliesgevels, kozijnen door heel het land. Bedrijfsbus met gereedschap beschikbaar Woonachtig omgeving Delft of in een straal van …
Vacature Voorman
Randstad
Functieomschrijving Beschik je over een MBO 2 diploma? Heb je een technische achtergrond? En wil je doorgroeien naar operator of meewerkend voorman/vrouw bij Nefit Industrial in Deventer? Dan is deze …
Vacature Meewerken voorman m/ v
SUEZ Recycling & Recovery Netherlands B.V.
. WIJ ZOEKEN EENMeewerken voorman m/v Samen met je team ben jij een belangrijke schakel in van onze grondstoffenrevolutie. Als we afval goed scheiden en recyclen, kan het de grondstof …
Vacature Meewerkend Voorman | 3-ploegendienst | Spuitgieten
Profield
IntroductieUitzicht op een vast contract! Leuke werksfeer, naar eigen zeggen hebben ze de leukste PV uit de regio! Ga aan de slag met Arburg machinesOrganisatieBinnen deze organisatie draait alles om …
Vacature Meewerkend Voorman Technische Dienst | Topsalaris + Bonus + 19% toeslag
Profield
IntroductieMeedenken in de optimalisatie van deze nieuwe fabriekWerken in één van de modernste omgevingen ter wereld Uitstekend salaris inclusief winstuitkering OrganisatieDit snelgroeiende Hollands familiebedrijf heeft zich in de afgelopen jaren …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Voorman

Wat zijn de baankansen voor een Voorman?

Een Voorman kan bij veel verschillende bedrijven en bij verschillende afdelingen terecht, dus in dat opzicht is er veel arbeidsperspectief. Als je een functie als Voorman in een bepaalde sector wil en/of op een specifieke afdeling wil, zijn er natuurlijk minder vacatures beschikbaar.

Een Voorman kan bij goed functioneren steeds meer verantwoordelijkheden krijgen. De Voorman kan bijvoorbeeld doorgroeien naar een grotere afdeling. Ook kan hij uiteindelijk, na eventueel enkele cursussen gevolgd te hebben, doorgroeien tot Manager van het bedrijf.

De actuele kans op werk voor een Voorman

De kans op werk voor het beroep Voorman is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

810

Baankans Voorman

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Voorman worden: Opleidingen tot Voorman

Wil je Voorman worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Voorman.

Hoe word je een Voorman? 

Welke opleiding iemand nodig heeft om Voorman te worden, hangt af van de sector waarin deze werkzaam zal zijn. Zo zijn scheepsbouwbedrijven op zoek naar iemand met een elektrotechnische opleiding op MBO- of HBO-niveau en een Voorman Werktuigbouwkunde heeft vanzelfsprekend een diploma Werktuigbouwkunde op HBO-niveau nodig. Om Voorman in een supermarkt te worden, heb je vaak geen specifiek diploma nodig. Wel is ervaring erg gewenst.

Ook managementopleidingen als Afdelingschef (MBO), Afdelingsmanager (HBO) en Business Management (WO) zijn vaak geschikt.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Voorman

Projectleider (Avond)
Voor iedereen die projecten organiseert, een projectteam wil leiden en/of wanneer je lid bent van een projectteam. Leid of organiseer je projecten? Ben je lid van een projectteam of voer …
Projectleider (Avond)
Projectleider (Dag)
Voor iedereen die projecten organiseert, een projectteam wil leiden en/of wanneer je lid bent van een projectteam. Leid of organiseer je projecten? Ben je lid van een projectteam of voer …
Projectleider (Dag)
De Effectieve Projectleider
Je bent al enig tijd als projectleider of projectmanager werkzaam en kent de basisprincipes van projectmatig werken. Mogelijk heb je hier al training in gevolgd, bijvoorbeeld een PRINCE2 Foundation of Practitioner. Je merkt …
De Effectieve Projectleider
Cursus Technisch projectleider
De vijfdaagse cursus Technisch projectleider helpt u te groeien als, of naar de rol van, projectleider. U leert klantwensen op beheerste en effectieve wijze, met uw technische achtergrond, om te …
Cursus Technisch projectleider
Cursus Technisch projectleider-to-manager
Na afloop van de cursus Technisch projectleider heeft u ervaring opgedaan in het leidinggeven aan projecten/projectteams en bent u toe aan een volgende stap. De tweedaagse vervolgcursus Technisch projectleider-to-manager ondersteunt …
Cursus Technisch projectleider-to-manager

Omscholen of doorgroeien tot Voorman

Als je Voorman wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Voorman zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Voorman

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Voorman?

Competenties en Vaardigheden Voorman

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Voorman nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Voorman nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Voorman

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Delegeren
Delegeren
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Voorman

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Voorman. Als Voorman wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Voorman:


zie volledige beschrijving persoonstype Voorman

Vakkennis voor een Voorman

Het is voor een Voorman ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Voorman zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Voorman


Werkervaring Voorman

Het is voor een startend Voorman die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Voorman is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Manager, Afdelingsmanager, Voorman Technische Dienst .

Iets anders leren?

Is Voorman het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Voorman

Met wie werkt een Voorman samen? 

Een Voorman is verantwoordelijk voor een bepaalde afdeling. Hij stuurt de mensen van deze afdeling aan en is voor hen een aanspreekpunt. De Voorman komt dus veel in aanraking met de medewerkers van zijn afdeling.

Tevens heeft de Voorman veel contact met de Manager, Bedrijfsleider en Directie. Aan hen legt hij verantwoording af en stelt hij verbeteringen voor. Ook overlegt de Voorman met hen over bepaalde processen en problemen. 


 • Medewerkers afdeling
 • Manager
 • Bedrijfsleider
 • Directie
Voorman


Organisaties waar een Voorman werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Voorman meestal werkt.

Waar werkt een Voorman?

Een Voorman kan terecht bij allerlei soorten afdelingen bij verschillende soorten bedrijven. Zo kan hij leiding geven aan een communicatie-afdeling bij een gemeente, maar ook aan de afdeling verkoop bij een groothandel.

De meeste van deze organisaties streven naar winst en horen dus bij de profitsector, maar een Voorman kan ook werkzaam zijn bij een non-profitorganisatie. 

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Voorman

Waar kun je het beste werken als Voorman? Hieronder vind je de best door de Voorman beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Voorman.

Competenties, Skills en Vaardigheden Voorman:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Voorman.

Welke competenties heeft een Voorman nodig?

Een Voorman heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Voorman

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Voorman passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Voorman nodig? 

Persoonstypen die passen bi j een Voorman zijn Baas en Waarnemer.

Een Voorman stuurt het personeel aan, lost problemen op en maakt planningen. De Voorman is direct, onafhankelijk en kan goed beslissingen nemen (Baas).

Een Voorman dient een goed overzicht te hebben over de afdeling. Hij moet zien waar dingen niet goed gaan en verbeterd moeten worden (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Voorman


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Voorman

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Voorman

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Voorman

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Voorman

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Voorman dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Voorman belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Voorman. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Voorman iets voor je?

Zou je graag Voorman willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Voorman bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Voorman?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Voorman

Vacature Meewerkend Voorman Technische Dienst | 2-ploegendienst
Profield
IntroductieAfwisseling tussen sleutelen aan machines, aansturen van monteurs en bedenken van oplossingenUitstekende primaire en secundaire voorwaardenIedere vrijdag met z'n allen lekker lunchenOrganisatieDit bedrijf heeft zich in ruim 20 jaar bewezen …
Vacature Meewerkend Voorman | 2-ploegendienst
Profield
IntroductieMogelijkheid om naast je functie een opleiding te volgen Maar liefst 30 vrije dagen Het meewerken en aansturen van ongeveer 15 collega's OrganisatieMet de constante nieuwbouw in Nederland is er …
Vacature Voorman Elektrotechniek
Kracht Recruitment
Wil jij aan de slag bij een jong, innovatief bedrijf met een uniek concept op gebied van energieopslag en distributie? Als Voorman (Elektrotechniek) heb jij een sleutelfunctie als technisch verantwoordelijke …
Vacature Meewerkend voorman
Randstad
Functieomschrijving Voor het UMC in Utrecht zijn wij op zoek naar een meewerkend voorman/ operationeel coördinator. Een uitdagende functie waar je verantwoordelijk bent voor de operationele aansturing van de medewerkers …
Vacature Meewerkend voorman Laser/ Pons afdeling
VMT BV
Jouw functie als meewerkend voorman VMT produceert, ontwerpt en ontwikkelt diverse producten voor en samen met de klant. Met een klein team ga je zorgdragen voor het maken van een …

Actuele blogposts


reacties op Voorman

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar