Betonboorder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Betonboorder? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep betonboorder. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je betonboorder wordt.

 

Wat is een Betonboorder?

Een betonboorder maakt sparingen en gaten in beton, baksteen, natuursteen en wegen. Hij werkt altijd op locatie (bijvoorbeeld aan de weg of op een bouwplaats) met diamantboren of zagen en is werkzaam voor een betonboringsbedrijf.

Het belangrijkste onderdeel van het werk van de betonboorder is het verhelpen van onstane problemen of het wijzigen van constructies bij de locaties waar hij werkzaam is. De betonboorder boort op deze locatie gaten, maakt sleuven en zaagt o.a. vloeren en wanden. Daarnaast bereidt hij de projecten voor, richt hij de werkplek in en overlegt met de opdrachtgever om zo zijn werk zo goed mogelijk te kunnen verrichten.

De betonboorder werkt zelfstandig en secuur, heeft ruimtelijk en technisch inzicht, verantwoordelijkheidsgevoel en gaat veilig te werk.

 

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Betonboorder?

Werk je al als Betonboorder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Betonboorder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Betonboorder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Betonboorder in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

  • Betonboorbedrijf
  • Instelling

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1200 tot €1800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

56


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Betonboorder

Wat verdient een Betonboorder?

Het salaris van de betonboorder zal tussen de 1200 en 1800 euro liggen. Hierbij komen dan nog een aantal arbeidsvoorwaarden die gelden in de bouw, waarbij rekening gehouden wordt met de zwaarte en de veiligheid van het werk en de risico's die het werk met zich meebrengt.

Salarisschaal Betonboorder

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Betonboorder

Op zoek naar een nieuwe baan als Betonboorder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Betonboorder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Betonboorder vacatures

Vacature Betonwerker VBI Kampen
Manpower
Over de functie Ben jij op zoek naar een baan waar jij fulltime en lekker fysiek bezig kunt zijn? Kom dan werken bij VBI! Je krijgt hier een brutosalaris van
Vacature Betonboorder (M/ V)
Werkis
Vroeg uit de veren naar de leukste locaties? Een eigen speciaal ingerichte bus met alle materialen en machines die jij nodig hebt en werken bij een mooi bedrijf die staat …
Vacature Leerling betonboorder (M/ V)
Werkis
Vroeg uit de veren naar de leukste locaties? Een specialist worden in het vak en werken bij een mooi bedrijf die staat voor haar werknemers? Klinkt dit als jouw droombaan? …
Vacature (Leerling) betonboorder
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Je werkdag start om 07:00 uur en ga je met een eigen bus en gereedschap zelfstandig naar je eerste klus. Dit kan bij particulieren thuis zijn of op ; …
Vacature Startende betonboorder
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Het bedrijf waar je komt te werken zit in in zijn totaal elf vestigingen in Nederland. Het bedrijf blijft groeien en daar hebben ze jou bij nodig. Functieomschrijving Je …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Betonboorder

Wat zijn de baankansen voor een Betonboorder?

De betonboorder kan na het behalen van aanvullende opleidingen en voldoende werkervaring doorgroeien naar andere functies binnen het betonboorbedrijf. Daarnaast kan hij ook aan de slag als zelfstandig ondernemer.

De actuele kans op werk voor een Betonboorder

Het beroep Betonboorder is onderdeel van de beroepsfamilie Betonwerkers, betonafwerkers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Betonwerkers, betonafwerkers is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

56

Baankans Betonboorder

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Betonboorder worden: Opleidingen tot Betonboorder

Wil je Betonboorder worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Betonboorder.

Hoe word je een Betonboorder? 

Er zijn verschillende opleidingen tot betonboorder. Deze opleidingen zijn MBO niveau 3 opleidingen en duren tussen de drie en vier jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Betonboorder

Er zijn geen opleidingen Betonboorder aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Betonboorder in werkt

Bekijk alle opleidingen Techniek

Omscholen tot Betonboorder

Als je je wilt omscholen tot Betonboorder is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Betonboorder zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Betonboorder dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Leerling vacatures Betonboorder

Vacature Leerling betonboorder (M/ V)
Werkis
Vroeg uit de veren naar de leukste locaties? Een specialist worden in het vak en werken bij een mooi bedrijf die staat voor haar werknemers? Klinkt dit als jouw droombaan? …
Vacature (Leerling) betonboorder
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Je werkdag start om 07:00 uur en ga je met een eigen bus en gereedschap zelfstandig naar je eerste klus. Dit kan bij particulieren thuis zijn of op ; …
Vacature (Leerling) betonboorder - Oud Gastel
Luba, Oud Gastel
Betonboorder - Over de functie Wie zoeken wij: Een aanpakker, je zit soms al om 06:00 uur in jouw bus om 07:00 uur te kunnen starten op jouw werklocatie. Een …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Betonboorder

Als je Betonboorder wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Betonboorder zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Betonboorder

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Betonboorder?

Competenties en Vaardigheden Betonboorder

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Betonboorder nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Betonboorder nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Betonboorder

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid
Trainingen & cursussen Visie
Visie
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Betonboorder

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Betonboorder. Als Betonboorder wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Betonboorder:


zie volledige beschrijving persoonstype Betonboorder

Vakkennis voor een Betonboorder

Het is voor een Betonboorder ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Betonboorder zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Betonboorder


Werkervaring Betonboorder

Het is voor een startend Betonboorder die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Betonboorder is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Metselaar, Betonstaalvlechter .

Iets anders leren?

Is Betonboorder het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Betonboorder

Met wie werkt een Betonboorder samen? 

De betonboorder werkt voor het betonboorbedrijf dat hem inhuurt en hem opdrachten geeft en de locaties en instellingen waar hij moet gaan boren. Daarnaast werkt hij nauw samen met  de leidinggevende die hem de ins en outs van de opdracht vertelt zodat hij de opdrachten goed kan voorbereiden.


  • Betonboorbedrijf
  • Instelling
Betonboorder


Organisaties waar een Betonboorder werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Betonboorder meestal werkt.

Waar werkt een Betonboorder?

De betonboorder werkt voor het betonboorbedrijf en voor de instellingen die hem inhuren. Daarnaast kan de meer ervaren betonboorder ook aan de slag als zelfstandig ondernemer.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Betonboorder

Waar kun je het beste werken als Betonboorder? Hieronder vind je de best door de Betonboorder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Betonboorder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Betonboorder:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Betonboorder.

Welke competenties heeft een Betonboorder nodig?

Een Betonboorder heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Betonboorder

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Betonboorder passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Betonboorder nodig? 

De betonboorder heeft een grote verantwoordelijkheid in het werk dat hij verricht. Het beroep van betonboorder is erg zwaar en gevaarlijk, dus de betonboorder moet secuur en voorzichtig te werk gaan om zo veilig zijn werk te kunnen volbrengen. De betonboorder moet goed op zijn apparatuur letten en goed kijken waar eventuele dingen fout kunnen lopen om zo deze fouten voor te kunnen zijn. (succesvolle werker en waarnemer).

 

Bekijk de persoonstypen voor Betonboorder


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Betonboorder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Betonboorder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Betonboorder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Betonboorder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Betonboorder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Betonboorder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Betonboorder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Betonboorder iets voor je?

Zou je graag Betonboorder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Betonboorder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Betonboorder?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Betonboorder

Vacature Betonboorder
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf waar je komt te werken is met 11 vestigingen en 125 mensen in dienst de grootste in zijn soort in Nederland. De lijnen zijn kort en je …
Vacature Betonboorder (M/ V) - Kampen
Bureau Techniek, Kampen
Betonboorder - Heb jij ervaring met een diamantboor en wil jij bij een nuchter en open bedrijf komen te werken? Lees dan snel verder Als betonboorder zal je vaak een …
Vacature Betonzager (M/ V) - Kampen
Bureau Techniek, Kampen
- Heb jij ervaring met een diamantboor en wil jij bij een nuchter en open bedrijf komen te werken? Lees dan snel verder Als betonboorder zal je vaak een diamantboor …
Vacature Betonboorder - Eindhoven
Covebo, Eindhoven
Betonboorder - Als Betonboorder ga je met een bus vol met gereedschap zelfstandig aan de slag op verschillende projecten. Je dagen zijn , de ene dag werk je op 1 …
Vacature Betonboorder - Utrecht
Covebo, Utrecht
Betonboorder - Dagelijks ga jij zelfstandig op pad met een bus vol gereedschap. Doordat je wordt ingezet op zowel grote als kleine projecten, is jouw baan erg afwisselend en geen …

Actuele blogposts


reacties op Betonboorder

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar