U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Datatypist

Datatypist worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een datatypist? Lees de functieomschrijving.

Een Datatypist voert verschillende soorten gegevens in op een computer. Afhankelijk van de precieze functie en de werkgever kan het hierbij gaan om het invoeren van cijfers, etiketten, titels, of andere soorten data.

Om dit werk te kunnen doen heeft men kennis van de computerprogramma's nodig. Afhankelijk van het bedrijf of de instelling zal de Datatypist met meerdere systemen om moeten gaan. Het kan ook zo zijn dat de Datatypist zich specialiseerd in een bepaald soort werk, zoals archivering of statistiek.

Een Datatypist heeft meestal een parttime aanstelling, omdat er niet genoeg werk is om lange tijd mee bezig te blijven. Het werk is dan ook meestal tijdelijk, wat voor veel afwisseling zorgt. Hoewel hij vaak veel van hetzelfde werk zal doen, en het gaat om repetitieve werkzaamheden, werkt de Datatypist wel aan veel verschillende projecten. Hij zit vaak uren achtereen achter de computer en zal zeer gedisciplineerd moeten zijn om de data zorgvuldig en nauwkeurig in te blijven voeren.

Mensen vonden ons op: Job Datatypist, Baan Datatypist, Datatypist Worden, Functie-eisen Datatypist, Verantwoordelijkheden Datatypist, Functieprofiel Datatypist, Wat doet een Datatypist, Werken als Datatypist.

Datatypist worden: Opleiding tot datatypist

Er is geen specifieke opleiding nodig om als Datatypist aan de slag te kunnen, alleen typevaardigheid. In de praktijk worden de meeste vacatures voor Datatypisten gevuld door studenten, die al met een computer overweg kunnen en tijdelijk een baantje nodig hebben.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Datatypist, Datatypist Worden, Opleidingsniveau Datatypist, Scholing Datatypist, Studie Datatypist, Bijscholing Datatypist, Omscholing Datatypist.

Organisaties waar een datatypist doorgaans werkzaam is

Een Datatypist kan bij allerlei soorten organisaties terechtkomen, zolang er binnen die organisatie maar een groot deel van het werk met data te maken heeft, in zo een grote hoeveelheid dat vaste medewerkers het niet zelf kunnen bijhouden. Dan wordt er tijdelijk een Datatypist binnengebracht om de data in te voeren.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Datatypist, Datatypist Worden, Opleidingsniveau Datatypist, Scholing Datatypist, Studie Datatypist, Bijscholing Datatypist, Omscholing Datatypist.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden datatypist

Het salaris van een Datatypist ligt gemiddeld tussen de €1460 en €2220 per maand. Het meeste werk is parttime of freelance, waardoor er weinig interessante extra's bij komen kijken en men dus meestal enkel op een salaris kan rekenen.

Mensen vonden ons op: Salaris Datatypist, Loon Datatypist, Wat verdien je als Datatypist, Salarisschaal Datatypist, Salarisindicatie Datatypist, Bonus Datatypist, CAO Datatypist, Brutoloon Datatypist, Nettoloon Datatypist, Vakantiedagen Datatypist, Pensioen Datatypist.

Competenties, skills & vaardigheden datatypist

 • Klantgerichtheid
 • Discipline
 • Omgaan met details
 • Zelfsturing
 • Accuratesse
 • Nauwkeurigheid
 • Inzicht in omgeving
 • Concentratievermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Datatypist, Vaardigheden Datatypist, Attitude Datatypist, Kwalificaties Datatypist, Competentieprofiel Datatypist.

Boeken voor het beroep datatypist

Wil je meer weten over het beroep datatypist? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je datatypist bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken datatypist te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Datatypist, Datatypist ebooks, boek Datatypist.

Persoonstypen datatypist

Een Datatypist is erop gericht zijn werk zo efficiënt en accuraat mogelijk te doen, en goede resultaten te leveren (Succesvolle werker). Om dit te doen zal de Datatypist erg op het werk gericht moeten zijn, en goed moeten opletten om fouten te voorkomen (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Datatypist, Karakter Datatypist.

Netwerk datatypist

De Datatypist krijgt van zijn werkgever een opdracht die voldaan moet worden en de bijbehorende data. Verder heeft men in een werkomgeving met andere medewerkers te maken. Als men als Datatypist thuis werkt is contact beperkt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Datatypist, Medewerkers Datatypist.

Is het beroep datatypist iets voor jou?

Zou je graag datatypist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als datatypist bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Datatypist, beroepskeuzetest Datatypist, beroep Datatypist kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden datatypist

Er is maar een beperkt aantal mogelijkheden om als Datatypist aan werk te kunnen. Bovendien betreft het meestal tijdelijk werk, waardoor het ideaal is voor studenten. De beste kans op werk als Datatypist heeft men dan ook via een uitzendbureau. Qua doorgroeimogelijkheden kan een Datatypist zonder verdere vaardigheden mogelijk aan het werk als archiefmedewerker of soortgelijke functie in de invoering van gegevens.

Arbeidsmarktperspectief score datatypist

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep datatypist. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Datatypist, Promotie mogelijkheden Datatypist, Carriere Datatypist.

Solliciteren op de functie datatypist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als datatypist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor datatypist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als datatypist. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Datatypist, CV Datatypist, sollicitatie Datatypist.

Interviews met datatypist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen datatypist

Vacatures datatypist

Op zoek naar een nieuwe baan als Datatypist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Datatypist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Datatypist voert verschillende soorten gegevens in op een computer. Afhankelijk van de precieze functie en de werkgever kan het hierbij gaan om het invoeren van cijfers, etiketten, titels, of andere soorten data. Om dit werk te kunnen doen heeft men kennis van de computerprogramma's nodig.

Beoordeling Datatypist

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Datatypist' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Datatypist

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Ik heb wel een redelijk typevaardigheid op de computer, maar kan niet met computerprogramma's overweg. Ik vraag me dan ook af waar ik de vaardigheden op dat gebied kan leren om snel aan de slag te kunnen.

Door: Ari van Hogezand

Kijk op deze site naar opleidingen en je vind daar Springest.Ze geven waarschijnlijk ook bij jou in de buurt de voor jouw de  meest  geschikte cursussen.Ik heb met Springest goede ervaringen.

Door: Marcel

Reageer op dit beroep