Datatypist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Datatypist? Lees de functieomschrijving.

Een Datatypist voert verschillende soorten gegevens in op een computer. Afhankelijk van de precieze functie en de werkgever kan het hierbij gaan om het invoeren van cijfers, etiketten, titels, of andere soorten data.

Om dit werk te kunnen doen heeft men kennis van de computerprogramma's nodig. Afhankelijk van het bedrijf of de instelling zal de Datatypist met meerdere systemen om moeten gaan. Het kan ook zo zijn dat de Datatypist zich specialiseerd in een bepaald soort werk, zoals archivering of statistiek.

Een Datatypist heeft meestal een parttime aanstelling, omdat er niet genoeg werk is om lange tijd mee bezig te blijven. Het werk is dan ook meestal tijdelijk, wat voor veel afwisseling zorgt. Hoewel hij vaak veel van hetzelfde werk zal doen, en het gaat om repetitieve werkzaamheden, werkt de Datatypist wel aan veel verschillende projecten. Hij zit vaak uren achtereen achter de computer en zal zeer gedisciplineerd moeten zijn om de data zorgvuldig en nauwkeurig in te blijven voeren.

Wil je werken als Datatypist?

Werk je al als Datatypist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Datatypist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Datatypist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Datatypist in één oogopslag

Netwerk:

  • Werkgever
  • Medewerkers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1460 tot €2220

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

3


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Datatypist

Wat verdient een Datatypist?

Het salaris van een Datatypist ligt gemiddeld tussen de €1460 en €2220 per maand. Het meeste werk is parttime of freelance, waardoor er weinig interessante extra's bij komen kijken en men dus meestal enkel op een salaris kan rekenen.

Salarisschaal Datatypist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Datatypist

Op zoek naar een nieuwe baan als Datatypist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Datatypist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Datatypist vacatures

Data Entry Medewerker (32 - 40 uur)
Logistics Today
Als Data Entry Medewerker bestaan je werkzaamheden uit:Het invoeren van inkoopprijzen en bijbehorende informatie.Zorgen voor een accurate en juiste verwerking van deze tarieven.Ondersteunen van inkoopafdeling bij het behandelen van disputen.Ondersteuning …
Parttime datatypiste bij Sandd in Apeldoorn
Timing
Ben jij op zoek naar dé perfecte bijbaan naast bijvoorbeeld je studie, een andere parttime baan of heb je vrije tijd over, kom dan post coderen bij Sandd! Het werkt …
Masterdata medewerker
Luba Uitzendbureau Tilburg
Je werkt hierbij als schakel tussen Productontwikkeling en Productie, waarbij je verantwoordelijk bent voor het beheer van de masterdata. Een belangrijke ondersteuning voor deze afdelingen.Vacature omschrijvingVoor een gedegen introductie van …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Datatypist

Hoe goed is de toekomst voor de Datatypist? 

Er is maar een beperkt aantal mogelijkheden om als Datatypist aan werk te kunnen. Bovendien betreft het meestal tijdelijk werk, waardoor het ideaal is voor studenten. De beste kans op werk als Datatypist heeft men dan ook via een uitzendbureau. Qua doorgroeimogelijkheden kan een Datatypist zonder verdere vaardigheden mogelijk aan het werk als archiefmedewerker of soortgelijke functie in de invoering van gegevens.

Baankans Datatypist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

3


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Datatypist worden: Opleidingen tot Datatypist

Hoe word je een Datatypist? 

Er is geen specifieke opleiding nodig om als Datatypist aan de slag te kunnen, alleen typevaardigheid. In de praktijk worden de meeste vacatures voor Datatypisten gevuld door studenten, die al met een computer overweg kunnen en tijdelijk een baantje nodig hebben.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Datatypist

Meer opleidingen Datatypist

Weet je nog niet of je Datatypist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Datatypist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Datatypist

Met wie werkt een Datatypist samen? 

De Datatypist krijgt van zijn werkgever een opdracht die voldaan moet worden en de bijbehorende data. Verder heeft men in een werkomgeving met andere medewerkers te maken. Als men als Datatypist thuis werkt is contact beperkt.


  • Werkgever
  • Medewerkers
Datatypist


Organisaties waar een Datatypist werkzaam is

Waar werkt een Datatypist meestal? 

Een Datatypist kan bij allerlei soorten organisaties terechtkomen, zolang er binnen die organisatie maar een groot deel van het werk met data te maken heeft, in zo een grote hoeveelheid dat vaste medewerkers het niet zelf kunnen bijhouden. Dan wordt er tijdelijk een Datatypist binnengebracht om de data in te voeren.

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers Datatypist

Waar kun je het beste werken als Datatypist? Hieronder vindt je de best door de Datatypist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Datatypist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Datatypist:

Welke competenties heeft een een Datatypist nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Datatypist

Wat voor persoonlijkheid heb je als Datatypist nodig? 

Een Datatypist is erop gericht zijn werk zo efficiënt en accuraat mogelijk te doen, en goede resultaten te leveren (Succesvolle werker). Om dit te doen zal de Datatypist erg op het werk gericht moeten zijn, en goed moeten opletten om fouten te voorkomen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Datatypist


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Datatypist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Datatypist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Datatypist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Datatypist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Datatypist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Datatypist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Datatypist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Datatypist iets voor je?

Zou je graag Datatypist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Datatypist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Datatypist

Ari van Hogezand

Ik heb wel een redelijk typevaardigheid op de computer, maar kan niet met computerprogramma's overweg. Ik vraag me dan ook af waar ik de vaardigheden op dat gebied kan leren om snel aan de slag te kunnen.

Marcel

Kijk op deze site naar opleidingen en je vind daar Springest.Ze geven waarschijnlijk ook bij jou in de buurt de voor jouw de  meest  geschikte cursussen.Ik heb met Springest goede ervaringen.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar