Datatypist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Datatypist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep datatypist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je datatypist wordt.

 

Wat is een Datatypist?

Een Datatypist voert verschillende soorten gegevens in op een computer. Afhankelijk van de precieze functie en de werkgever kan het hierbij gaan om het invoeren van cijfers, etiketten, titels, of andere soorten data.

Om dit werk te kunnen doen heeft men kennis van de computerprogramma's nodig. Afhankelijk van het bedrijf of de instelling zal de Datatypist met meerdere systemen om moeten gaan. Het kan ook zo zijn dat de Datatypist zich specialiseerd in een bepaald soort werk, zoals archivering of statistiek.

Een Datatypist heeft meestal een parttime aanstelling, omdat er niet genoeg werk is om lange tijd mee bezig te blijven. Het werk is dan ook meestal tijdelijk, wat voor veel afwisseling zorgt. Hoewel hij vaak veel van hetzelfde werk zal doen, en het gaat om repetitieve werkzaamheden, werkt de Datatypist wel aan veel verschillende projecten. Hij zit vaak uren achtereen achter de computer en zal zeer gedisciplineerd moeten zijn om de data zorgvuldig en nauwkeurig in te blijven voeren.Wil je werken als Datatypist?

Werk je al als Datatypist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Datatypist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Datatypist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Datatypist in één oogopslag

Netwerk:

  • Werkgever
  • Medewerkers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1460 tot €2220

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Datatypist

Wat verdient een Datatypist?

Het salaris van een Datatypist ligt gemiddeld tussen de €1460 en €2220 per maand. Het meeste werk is parttime of freelance, waardoor er weinig interessante extra's bij komen kijken en men dus meestal enkel op een salaris kan rekenen.

Salarisschaal Datatypist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Datatypist

Op zoek naar een nieuwe baan als Datatypist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Datatypist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Datatypist vacatures

Vacature Data Onderzoek Erfpacht
Olympia Uitzendbureau
Zoek jij een tijdelijke administratieve baan, waarin je aktes onderzoekt, wijzigingen doorvoert en aanbiedingen verstuurt? Kom dan werken voor Amsterdam! Amsterdam beweegt, zéker op het gebied van erfpacht. Erfpachters met …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Datatypist

Wat is de toekomst van Datatypist?

Er is maar een beperkt aantal mogelijkheden om als Datatypist aan werk te kunnen. Bovendien betreft het meestal tijdelijk werk, waardoor het ideaal is voor studenten. De beste kans op werk als Datatypist heeft men dan ook via een uitzendbureau. Qua doorgroeimogelijkheden kan een Datatypist zonder verdere vaardigheden mogelijk aan het werk als archiefmedewerker of soortgelijke functie in de invoering van gegevens.

Baankans Datatypist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Datatypist worden: Opleidingen tot Datatypist

Wil je Datatypist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Datatypist.

Hoe word je een Datatypist? 

Er is geen specifieke opleiding nodig om als Datatypist aan de slag te kunnen, alleen typevaardigheid. In de praktijk worden de meeste vacatures voor Datatypisten gevuld door studenten, die al met een computer overweg kunnen en tijdelijk een baantje nodig hebben.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Datatypist

Er zijn geen opleidingen Datatypist aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Datatypist in werkt

Bekijk alle opleidingen Zakelijke Dienstverlening

Omscholen of doorgroeien tot Datatypist

Als je Datatypist wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Datatypist zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Datatypist

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Datatypist?

Competenties en Vaardigheden Datatypist

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Datatypist nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Datatypist nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Datatypist

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Discipline
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Trainingen & cursussen Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Datatypist

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Datatypist. Als Datatypist wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Datatypist:


zie volledige beschrijving persoonstype Datatypist

Vakkennis voor een Datatypist

Het is voor een Datatypist ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Datatypist zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Datatypist


Werkervaring Datatypist

Het is voor een startend Datatypist die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Datatypist is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Archiefassistent .

Iets anders leren?

Is Datatypist het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Datatypist

Met wie werkt een Datatypist samen? 

De Datatypist krijgt van zijn werkgever een opdracht die voldaan moet worden en de bijbehorende data. Verder heeft men in een werkomgeving met andere medewerkers te maken. Als men als Datatypist thuis werkt is contact beperkt.


  • Werkgever
  • Medewerkers
Datatypist


Organisaties waar een Datatypist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Datatypist meestal werkt.

Waar werkt een Datatypist?

Een Datatypist kan bij allerlei soorten organisaties terechtkomen, zolang er binnen die organisatie maar een groot deel van het werk met data te maken heeft, in zo een grote hoeveelheid dat vaste medewerkers het niet zelf kunnen bijhouden. Dan wordt er tijdelijk een Datatypist binnengebracht om de data in te voeren.

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers Datatypist

Waar kun je het beste werken als Datatypist? Hieronder vind je de best door de Datatypist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Datatypist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Datatypist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Datatypist.

Welke competenties heeft een Datatypist nodig?

Een Datatypist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Datatypist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Datatypist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Datatypist nodig? 

Een Datatypist is erop gericht zijn werk zo efficiënt en accuraat mogelijk te doen, en goede resultaten te leveren (Succesvolle werker). Om dit te doen zal de Datatypist erg op het werk gericht moeten zijn, en goed moeten opletten om fouten te voorkomen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Datatypist


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Datatypist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Datatypist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Datatypist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Datatypist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Datatypist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Datatypist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Datatypist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Datatypist iets voor je?

Zou je graag Datatypist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Datatypist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Datatypist

Ari van Hogezand

Ik heb wel een redelijk typevaardigheid op de computer, maar kan niet met computerprogramma's overweg. Ik vraag me dan ook af waar ik de vaardigheden op dat gebied kan leren om snel aan de slag te kunnen.

Marcel

Kijk op deze site naar opleidingen en je vind daar Springest.Ze geven waarschijnlijk ook bij jou in de buurt de voor jouw de  meest  geschikte cursussen.Ik heb met Springest goede ervaringen.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar