Archiefassistent Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Archiefassistent? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep archiefassistent. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je archiefassistent wordt.

 

Wat is een Archiefassistent?

De Archiefassistent heeft een ondersteunende functie in met name historische centra, stadsarchieven en gemeentearchieven. Zijn functie is in alle opzichten dienstverlenend. Hij zorgt ervoor dat de juiste aanvraag bij de juiste persoon terecht komt, zowel achter de balie als vanuit het depot. Hij weet materialen feilloos te vinden en retourneren. Daarnaast ondersteunt hij bezoekers en collega's met kopiëren en fotograferen. In de leeszaal van het archief maakt de Archiefassistent zich nuttig door bezoekers op weg te helpen en vragen te beantwoorden.Wil je werken als Archiefassistent?

Werk je al als Archiefassistent en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Archiefassistent worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Archiefassistent, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Archiefassistent in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Archivaris
  • Bezoekers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1350 tot €1450

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Archiefassistent

Wat verdient een Archiefassistent?

Een Archiefassistent verdient bruto tussen de €1350 en €1450 per maand. Hiernaast kan de Archiefassistent rekenen op vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van ongeveer 5% van zijn bruto jaarinkomen.

Gemeenten kennen vaak gunstige bijkomende voorwaarden als een fietsplan, verhuiskostenregeling en ouderschapsverlof.

Salarisschaal Archiefassistent

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Archiefassistent

Er zijn geen vacatures Archiefassistent aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Archiefassistent in werkt.

Meer weten over de sector waar een Archiefassistent in werkt

Bekijk werken in Kunst & Cultuur & Entertainment

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Archiefassistent

Wat is de toekomst van Archiefassistent?

Doorgroeien is voor een Archiefassistent alleen mogelijk door bijscholing. Zo kan hij bijvoorbeeld administratief medwerker worden. Ook kan hij uitkijken naar soortgelijke functies bij andere organisaties, als bijvoorbeeld opruimmedewerker of medewerker ondersteuning front office in een bibliotheek.

Baankans Archiefassistent

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Archiefassistent worden: Opleidingen tot Archiefassistent

Wil je Archiefassistent worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Archiefassistent.

Hoe word je een Archiefassistent? 

De praktijkopleiding Archiefassistent, aangeboden in modules, geeft toegang tot dit beroep. Soms worden er slechts enkele hiervan modules gevraagd.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Archiefassistent

Er zijn geen opleidingen Archiefassistent aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Archiefassistent in werkt

Bekijk alle opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment

Omscholen of doorgroeien tot Archiefassistent

Als je Archiefassistent wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Archiefassistent zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Archiefassistent

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Archiefassistent?

Competenties en Vaardigheden Archiefassistent

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Archiefassistent nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Archiefassistent nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Archiefassistent

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken

Persoonlijkheid van een Archiefassistent

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Archiefassistent. Als Archiefassistent wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Archiefassistent:


zie volledige beschrijving persoonstype Archiefassistent

Vakkennis voor een Archiefassistent

Het is voor een Archiefassistent ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Archiefassistent zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Archiefassistent


Werkervaring Archiefassistent

Het is voor een startend Archiefassistent die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Archiefassistent is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Medewerker Ondersteuning Frontoffice .

Iets anders leren?

Is Archiefassistent het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Archiefassistent

Met wie werkt een Archiefassistent samen? 

De Archiefassistent krijgt door zijn functie als manusje-van-alles te maken met alle werknemers in het archief. Hij zal echter voornamelijk werken met de archivaris en de bezoekers van het archief.


  • Archivaris
  • Bezoekers
Archiefassistent


Organisaties waar een Archiefassistent werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Archiefassistent meestal werkt.

Waar werkt een Archiefassistent?

Archiefassistenten zijn vrijwel uitsluitend werkzaam bij organisaties in de culturele sector.

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers Archiefassistent

Waar kun je het beste werken als Archiefassistent? Hieronder vind je de best door de Archiefassistent beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Archiefassistent.

Competenties, Skills en Vaardigheden Archiefassistent:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Archiefassistent.

Welke competenties heeft een Archiefassistent nodig?

Een Archiefassistent heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Archiefassistent

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Archiefassistent passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Archiefassistent nodig? 

De Archiefassistent is een absolute dienstverlener. In de leeszaal fungeert de archiefassistent als gastheer, hij is vriendelijk en behulpzaam naar bezoekers en denkt met hen mee (Loyalist). Hij helpt hen en zijn collega's door allerlei klusjes uit te voeren die het werk van die anderen makkelijker maken. Hij doet dit op verantwoordelijke wijze, met respect voor collega, bezoeker en archiefstuk (Helper).

Bekijk de persoonstypen voor Archiefassistent


Gever


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Archiefassistent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Archiefassistent

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Archiefassistent

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Archiefassistent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Archiefassistent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Archiefassistent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Archiefassistent. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Archiefassistent iets voor je?

Zou je graag Archiefassistent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Archiefassistent bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Archiefassistent

dirk dekema

aardige informatie. Maar kijk nog eens naar de salarisindicatie. Daar klopt niet veel van. Dat is minder dan schaal 1 in overheidstermen. 

Wim

Dirk,heeft gelijk.Het salaris ligt tussen de 1400 en 2000 euro,afhankelijk van het bedrijf (werkgever)rik,gemeenten of vrije sector.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar