U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Directeur Organisation

Directeur Organisation worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een directeur Organisation? Lees de functieomschrijving.

 

De directeur Organisation  leidt de Organisation  afdeling in een bedrijf. De directeur Organisation  is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers de deadlines halen die nodig zijn om winst te maken. Deze werknemers houden zich bezig de Organisation binnen het bedrijf.  De directeur Organisation  heeft verschillende taken. Ten eerste stuurt de directeur Organisation  de mensen aan die onder hem werken zodat het team goed functioneert. Het is mogelijk dat de directeur Organisation  hier iemand opzet die een aantal zaken van hem of haar overneemt. Echter, de directeur Organisation  is eindverantwoordelijk voor het functioneren van het team op de Organisation  afdeling dus het is aan hem of haar om het team zelf aan te sturen of er iemand voor in dienst te nemen.
Daarbij is het van het grootste belang dat de directeur Organisation  goed is in het maken en halen van bedrijfsplannen. Het is aan de directeur Organisation  om inzicht te hebben in de markt waarop gewerkt wordt en de lat dusdanig hoog te leggen dat er plannen gehaald kunnen worden maar het wel een uitdaging blijft.  De directeur Organisation  bestudeert daarbij ook de concurrenten op de markt en neemt dit mee in zijn bedrijfsstrategie. Deze zal de directeur Organisation  dan ook van tijd tot tijd moeten aanpassen. Ook is het aan de directeur Organisation  om snel in te zien wanneer iemand of een team op de Organisation  afdeling niet goed functioneert. De directeur Organisation  wil ten alle tijden voorkomen dat het niet goed functioneren van iemand invloed heeft op de gang van zaken en zal dus voortijdig in moeten grijpen door iemand te waarschuwen, te instrueren of te ontslaan.
Tevens moet de directeur Organisation  verstand hebben van de afdeling waarop hij/zij werkzaam is. De directeur Organisation  moet zelf ook ervaring hebben opgedaan in de Organisation  zodat hij/zij precies weet wat de valkuilen zijn en hoe iemand op de afdeling zich dient te ontwikkelen tot een goede werknemer. De directeur Organisation  neemt ook mensen aan en moet snel kunnen merken of iemand de potentie heeft om goed te worden in de Organisation . Tot slot overlegt de directeur Organisation  veel met andere leidinggevende in het bedrijf waar de Organisation  bij hoort. 

Mensen vonden ons op: Job Directeur Organisation, Baan Directeur Organisation, Directeur Organisation Worden, Functie-eisen Directeur Organisation, Verantwoordelijkheden Directeur Organisation, Functieprofiel Directeur Organisation, Wat doet een Directeur Organisation, Werken als Directeur Organisation.

Directeur Organisation worden: Opleiding tot directeur Organisation

De directeur Organisation  heeft meestal een hbo of universitaire opleiding genoten in de richting van Economie, Bedrijfskunde of Organisation. Er is geen specifieke opleiding die aan sluit bij dit beroep maar een directeur Organisation  dient wel kennis van zaken te hebben en in staat te zijn een bedrijfsstructuur te kennen en daarbij ook de markt waarop gewerkt wordt. Een economische achtergrond is dus wel een vereiste. Daarbij dient de directeur Organisation  verstand te hebben van het gebied waar hij/zij leiding in geeft, namelijk de Organisation . Het is van belang dat de directeur Organisation  een opleiding heeft genoten waarin hij/zij deze tak goed heeft leren kennen.
Echter, om een goede directeur te kunne zijn, zijn bepaalde eigenschappen het meest belangrijk. Het goed kunnen leiden en inzicht kunnen hebben in een bedrijf en de markt. Deze kwaliteiten kan iemand ook van nature in zich hebben. Dit is nog meer een vereiste dan de opleiding. Zonder hoge opleiding in de juiste richting maar met de juiste ervaring en kwaliteiten maakt de directeur Organisation  een kans. Met een goede studie maar zonder ervaring en kwaliteiten niet. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Directeur Organisation, Directeur Organisation Worden, Opleidingsniveau Directeur Organisation, Scholing Directeur Organisation, Studie Directeur Organisation, Bijscholing Directeur Organisation, Omscholing Directeur Organisation.

Organisaties waar een directeur Organisation doorgaans werkzaam is

 

De directeur Organisation  zal bijna altijd voor een profit organisatie werken aangezien het bedrijf is gericht op winst als deze tak bestaat. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Directeur Organisation, Directeur Organisation Worden, Opleidingsniveau Directeur Organisation, Scholing Directeur Organisation, Studie Directeur Organisation, Bijscholing Directeur Organisation, Omscholing Directeur Organisation.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden directeur Organisation

 

Het salaris is afhankelijk van ervaring, leeftijd en het aantal mensen dat de directeur Organisation  onder zich heeft werken. Uitgaande van tussen de 50 en 500 mensen in dienst, verdient een directeur Organisation  tussen de E 4500 en de E 6500  bruto per maand. Echter, dit salaris kan ook beginnen met minder en stijgen naarmate er goed werk wordt afgeleverd en de ervaring groeit.

Mensen vonden ons op: Salaris Directeur Organisation, Loon Directeur Organisation, Wat verdien je als Directeur Organisation, Salarisschaal Directeur Organisation, Salarisindicatie Directeur Organisation, Bonus Directeur Organisation, CAO Directeur Organisation, Brutoloon Directeur Organisation, Nettoloon Directeur Organisation, Vakantiedagen Directeur Organisation, Pensioen Directeur Organisation.

Competenties, skills & vaardigheden directeur organisation

 • Analytisch
 • Stressbestendigheid
 • Organiseren
 • Leiderschap
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Directeur Organisation, Vaardigheden Directeur Organisation, Attitude Directeur Organisation, Kwalificaties Directeur Organisation, Competentieprofiel Directeur Organisation.

Boeken voor het beroep directeur organisation

Wil je meer weten over het beroep directeur organisation? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je directeur organisation bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken directeur organisation te komen.

Organisation Theory | Stephen P. Robbins

Concepts and Cases - Engels | Druk: 5th | Paperback | 9780733974717 | 589 pagina's

Organisation Theory 5e editie is een boek van Stephen P. Robbins uitgegeven bij Pearson Education Australia. ISBN 9780733974717 This text is suitable for undergraduate and postgraduate students in Organizational Behaviour and Management Theory courses. It...

Economic Approaches to Organisations | Sytse Douma

Engels | Druk: 5th edition | Paperback | 9780273735298 | 456 pagina's

Economic Approaches to Organisations 5e editie is een boek van Sytse Douma uitgegeven bij Pearson Education Limited. ISBN 9780273735298 Now in its fifth edition, Economic Approaches to Organisations remains one of the few texts to emphasize the importance...

The Law of International Organisations | Nigel White

Third Edition - Engels | Druk: 3rd edition | Paperback | 9780719097744 | 304 pagina's

This book provides a concise account of the principles and norms of international law applicable to the main-type of international organisation - the inter-governmental organisation (IGO). That law consists of principles and rules found in the founding do...

Mensen vonden ons op: boeken voor Directeur Organisation, Directeur Organisation ebooks, boek Directeur Organisation.

Persoonstypen directeur Organisation

 

De directeur Organisation  dient een goed leidinggevende te zijn. Vaak heeft een directeur Organisation  veel mensen onder zich werken en dient hij/zij een bepaald overwicht te hebben en uit te stralen zodat mensen hem of haar serieus nemen. De directeur Organisation  moet deze leidinggevende rol ten alle tijden opzich nemen zodat het voor iedereen duidelijk is aan wie ze verantwoording af moeten leggen.
Tevens is het belangrijk dat de directeur Organisation  een perfectionist is. Hij/zij moet als directeur perfect willen functioneren en moet ook willen dat iedereen waar de directeur verantwoordelijk is perfect functioneert. Dit dient dan ook het streven te zijn van de directeur Organisation . Uiteraard gaan er dingen mis die opgelost moeten worden maar het streven is om ten alle tijden perfect werk af te leveren. Zowel in het maken van bedrijfsplannen , als het halen ervan, als het aansturen van het team dat praktiseert. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Directeur Organisation, Karakter Directeur Organisation.

Netwerk directeur Organisation

 

 

Ten eerst heeft de directeur te maken met werknemers omdat de directeur Organisation  deze werknemers aan neemt of ontslaat als dit nodig is. Er is dus ten alle tijden een contact moment met de werknemers op de afdeling. Daarbij is de directeur Organisation  verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk van zijn/haar werknemers. Dit kan betekenen dat de directeur Organisation  de werknemers zelf aanstuurt. In dat geval is er nog meer contact tijdens de werkuren.
Ook kan het zijn dat er leidinggevenden aangewezen worden die elk een team werknemers aansturen. In dat geval zal er veel contact zijn met de leidinggevenden op de afdeling.
Tot slot heeft de directeur Organisation  contact met andere directeuren van het bedrijf. Zo zullen er dagelijks vergaderingen plaatsvinden waar de directeur Organisation  aan deel zal nemen om zijn/haar afdeling te vertegenwoordigen. Het is goed mogelijk dat de directeur Organisation  een secretaresse heeft die zaken voor de directeur Organisation  regelt. Als dit het geval is, zal er veel contact zijn met hem of haar. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Directeur Organisation, Medewerkers Directeur Organisation.

Is het beroep directeur Organisation iets voor jou?

Zou je graag directeur Organisation willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als directeur Organisation bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Directeur Organisation, beroepskeuzetest Directeur Organisation, beroep Directeur Organisation kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden directeur Organisation

 

De directeur Organisation  moet zich eerst heel erg bewijzen om voor deze baan in aanraking te komen. Er van uitgaande dat de directeur Organisation  dit heeft gedaan en op verschillende plekken relevante ervaring heeft opgedaan, is het alsnog moeilijk om een dergelijke functie te bekleden. Dit omdat de concurrentie zeer groot is en deze functie binnen een bedrijf maar voor een of twee mensen is weggelegd.
Het is niet echt mogelijk om door te groeien omdat de functie van directeur Organisation  al de hoogste functie is binnen de Organisation . Wel zou het kunnen dat de directeur Organisation  begint met 50 mensen die onder hem of haar werken en dat dit na een tijd een groter aantal wordt als de directeur Organisation  zich heeft bewezen. Het salaris zal dan ook stijgen. 

Arbeidsmarktperspectief score directeur Organisation

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep directeur Organisation. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Directeur Organisation, Promotie mogelijkheden Directeur Organisation, Carriere Directeur Organisation.

Solliciteren op de functie directeur Organisation

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als directeur Organisation dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor directeur Organisation belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als directeur Organisation. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Directeur Organisation, CV Directeur Organisation, sollicitatie Directeur Organisation.

Interviews met directeur Organisation

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen directeur Organisation

Vacatures directeur organisation

Op zoek naar een nieuwe baan als Directeur Organisation? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Directeur Organisation. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De directeur Organisation  leidt de Organisation  afdeling in een bedrijf. De directeur Organisation  is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers de deadlines halen die nodig zijn om winst te maken. Deze werknemers houden zich bezig de Organisation binnen het bedrijf.

Beoordeling Directeur Organisation

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Directeur Organisation' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Directeur Organisation

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep