Secretaresse Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Secretaresse? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep secretaresse. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je secretaresse wordt.

 

Wat is een Secretaresse?

De Secretaresse heeft een ondersteunende rol in een organisatie en faciliteert de werkzaamheden van een leidinggevende. Dit werk kan uiteenlopen van het regelen van telefoonverkeer of notuleren bij vergaderingen tot het beheren van de baas' agenda.

Omdat elke leidinggevende anders is, zal ook elke functie van Secretaresse anders zijn. Zo heb je bij de ene organisatie veel meer ruimte om zelfstandig te werken en krijg je bij een andere weer veel meer administratieve taken. Een Secretaresse dient zich zo steeds weer aan een nieuwe baas aan te passen en een nieuw evenwicht te vinden in het werk. Vaak werken Secretaresses lange tijd voor dezelfde baas.

Een Secretaresse is energiek en alert en weet zo snel verschillende klussen te klaren. Veel van de werkzaamheden worden met behulp van een computer uitgevoerd. Dit geldt voor agendabeheer, maar ook voor (e-mail)correspondentie en het verwerken van notulen. De Secretaresse brengt ook veel tijd aan de telefoon door, om de dingen te kunnen regelen waar de baas om vraagt. Voor deze werkzaamheden, alsmede het ontvangen van gasten, zijn sterke communicatieve vaardigheden nodig en ook een zekere mate van assertiviteit.

Elke functie is anders. Sommige Secretaresses zullen ook belast zijn met het organiseren van bijeenkomsten, het coördineren van ruimteverdeling (vergaderzalen), het op papier uitwerken van werk van de leidinggevende of het bijhouden van een archief. Daarnaast zijn er specialistische Secretaressefuncties met bijvoorbeeld een juridisch karakter of puur in dienst van de directie van een bedrijf.Wil je werken als Secretaresse?

Werk je al als Secretaresse en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Secretaresse worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Secretaresse, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Secretaresse in één oogopslag

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €2900

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

45


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Secretaresse

Wat verdient een Secretaresse?

Een Secretaresse verdient gemiddeld tussen de €2000 en €2900 per maand. Als het salaris boven deze grens komt, wordt de positie meestal anders genoemd (bijv. Office Manager). Omdat men op zoveel verschillende plekken terecht kan zullen de arbeidsvoorwaarden ook heel verschillend uitpakken. Natuurlijk kan een Secretaresse er altijd wel op rekenen om op Secretaressedag in het zonnetje gezet te worden.

Salarisschaal Secretaresse

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Secretaresse

Op zoek naar een nieuwe baan als Secretaresse? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Secretaresse. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Secretaresse vacatures

Vacature Secretaresse afdeling Makelaardij
Trend People
FunctieomschrijvingVoor een makelaarskantoor in hartje Amsterdam zijn wij op zoek naar een proactieve, accurate en enthousiaste secretaresse die het huidige team van 2 secretaresses komt versterken. Vaste baan | …
Vacature Secretaresse
Witteveen+Bos
Lijkt het jou leuk om te werken in een dynamische sector waarin je ondersteuning biedt aan leidinggevenden en projectmedewerkers? Dan zijn wij op zoek naar jou!We zoeken een proactieve secretaresse …
Vacature *PER 1 JUNI 2021* DIRECTIESECRETARESSE bij ONDERWIJSINSTELLING (32 uur, t/ m 8 dec. 2021)
Secretaresse Uitzendbureau FlexStar Secretarieel DRONTEN
Secretaresse Uitzendbureau FlexStar Secretarieel is voor onze klant – een onderwijsinstelling in Dronten – PER 1 JUNI 2021 op zoek naar eenDIRECTIESECRETARESSE (32 uur per week, t/m 8 december
Vacature Afdelingsassistent/ secretaresse
ChipSoft
Wil jij het maximale uit jezelf halen en je collega’s op een frisse en goede manier ondersteunen? Dan is deze uitermate afwisselende baan wat voor jou! Als afdelingsassistent/secretaresse voor de …
Vacature Secretaresse Delta's, kusten en rivieren - sector DKR
Witteveen+Bos
Spreekt het jou aan om te werken in een team waarin het ondersteunen van projectleiders een grote rol speelt en vind je het een sport om alle ballen in de …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Secretaresse

Wat is de toekomst van Secretaresse?

Een Secretaresse kan in vele soorten bedrijven terechtkomen, waardoor er veel banen te vinden zijn. Het zal vaak wel zo zijn dat de betere banen om een specialistische Secretaresse vragen en zo een iets andere functie betreffen. Omdat er veel banen in deze specialisaties zijn is het wenselijk, en vaak ook goed mogelijk, voor een Secretaresse met voldoende ervaring en/of scholing om door te groeien naar een hogere positie, bijvoorbeeld als Directiesecretaresse.

Baankans Secretaresse

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

45


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Secretaresse worden: Opleidingen tot Secretaresse

Wil je Secretaresse worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Secretaresse.

Hoe word je een Secretaresse? 

Een Secretaresse heeft over het algemeen een particuliere opleiding tot Secretaresse nodig of een diploma op MBO niveau. Hier zitten een aantal certificaten aan vast die nodig zijn om als Secretaresse aan werk te kunnen komen. Verder geldt dat men met een betere opleiding vaak ook de meer gespecialiseerde banen kan krijgen en dus in een hogere positie terecht kan komen.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Secretaresse

De SuperSlimme Secretaresse
Deze vijfdaagse secretaressecursus stoomt jou klaar voor de toekomst. Je leert de belangrijkste secretaressevaardigheden in één praktijkgerichte opleiding. Opleiding:  De SuperSlimme Secretaresse Deze training is voor secretaresses en andere ondersteunende …
De SuperSlimme Secretaresse
De Slimme Secretaresse
Deze secretaressecursus richt zich op het verbeteren van jouw assertiviteit en proactiviteit als secretaresse. Inclusief praktijksimulaties. Ben jij klaar voor de toekomst?  De slimme secretaresse is zich bewust van de …
De Slimme Secretaresse
Secretaresse
Klassikaal | 1 jaar | Maandagavond | Vught De opleiding secretaresse is een praktische, functiegerichte opleiding voor secretariaatsfuncties op het niveau van afdelingssecretaresse.    Van een secretaresse wordt veelal verlangd
Secretaresse
Professioneel Telefoneren, een training voor telefonisten, administatief medewerkers, receptie - en baliemedewerkers
Een training voor iedereen die regelmatig telefoongesprekken voert met klanten en collega’s. Van secretaresse tot management assistent. Van Klantenservicemedewerker tot receptioniste. Als veel telefonisch contact tot je takenpakket behoord dan …
Professioneel Telefoneren, een training voor telefonisten, administatief medewerkers, receptie - en baliemedewerkers
Secretaresse
De opleiding secretaresse maakt je klaar om secretaresse te worden. Je leert klantgericht handelen, telefoneren, notuleren, organiseren. Als secretaresse bent u de steun en toeverlaat van uw leidinggevende(n). Een dienstverlenende …
Secretaresse

Omscholen of doorgroeien tot Secretaresse

Als je Secretaresse wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Secretaresse zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Secretaresse

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Secretaresse?

Competenties en Vaardigheden Secretaresse

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Secretaresse nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Secretaresse nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Secretaresse

Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Organiseren
Organiseren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Secretaresse

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Secretaresse. Als Secretaresse wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Secretaresse:


zie volledige beschrijving persoonstype Secretaresse

Vakkennis voor een Secretaresse

Het is voor een Secretaresse ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Secretaresse zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Secretaresse

Secretaresse E-Learning
Word een waardevolle hulpkracht van de manager met de opleiding SecretaresseAls secretaresse werk je nauw samen met de manager in het bedrijfsleven of bij een overheidsorganisatie. Maar… wat doet een …
Secretaresse E-Learning
Medisch Secretaresse E-Learning
Secretaresse worden in een ziekenhuis? Volg de opleiding Medisch SecretaresseIn slechts een jaar tijd je volledig voorbereiden op een baan als secretaresse in een ziekenhuis, polikliniek of huisartsenpraktijk? Dat kan. …
Medisch Secretaresse E-Learning
Opleiding Juridisch secretaresse
OPLEIDING JURIDISCH SECRETARESSE Wil je een opleiding Juridisch Secretaresse volgen om aan de slag te kunnen in deze functie? Bij De Kantooropleider kun je direct starten! De opleiding Juridisch Secretaresse …
Opleiding Juridisch secretaresse
Office Assistant / Secretaresse
Office Assistant / Secretaresse Elk bedrijf heeft “helpende handjes” nodig. Onmisbare ondersteuners van afdelingen, directies en projectgroepen, die zelfstandig allerlei werk uitvoeren. Deze ondersteuners werken in functies als o.a. personal
Office Assistant / Secretaresse
Medisch secretaresse 1
Medisch secretaresse 1 De Medisch Secretaresse zoekt en vindt het werk in de zorg- en medische sector. Dat kan een ziekenhuis zijn, maar ook een verpleeghuis of een huisartsenpraktijk. De
Medisch secretaresse 1

Werkervaring Secretaresse

Het is voor een startend Secretaresse die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Secretaresse is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Administratief Medewerker, Receptionist, Telefoniste .

Iets anders leren?

Is Secretaresse het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Secretaresse

Met wie werkt een Secretaresse samen? 

De Secretaresse overlegt voornamelijk met haar baas over het werk. Daarnaast zorgt de Secretaresse ervoor dat bezoekers goed ontvangen en verzorgd worden en op de juiste tijd bij de baas terecht kunnen. Verder werkt de Secretaresse samen met de andere werknemers in het bedrijf om haar taken zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. Specifieke contacten zijn afhankelijk van de werkgever en functie.


Secretaresse


Organisaties waar een Secretaresse werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Secretaresse meestal werkt.

Waar werkt een Secretaresse?

Als Secretaresse kan je overal terechtkomen waar het werk van de leidinggevende(n) teveel is om zelf aan te kunnen. Dit kan zowel in het bedrijfsleven zijn, als bij de overheid. De Secretaresse werkt (bijna) altijd op kantoor en zal de meeste tijd achter haar bureau te vinden zijn, aan de telefoon, of rondlopend op het kantoor.

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers Secretaresse

Waar kun je het beste werken als Secretaresse? Hieronder vind je de best door de Secretaresse beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Secretaresse.

Competenties, Skills en Vaardigheden Secretaresse:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Secretaresse.

Welke competenties heeft een Secretaresse nodig?

Een Secretaresse heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Secretaresse

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Secretaresse passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Secretaresse nodig? 

Om zich volledig in te kunnen zetten heeft de Secretaresse een zekere loyaliteit nodig tegenover haar baas, anders is het te makkelijk om de verkeerde informatie door te spelen of teveel op anderen te letten (Loyalist). Hierbij moet wel gezegd worden dat de Secretaresse ook niet exclusief op haar baas gericht moet zijn, omdat ze anders niet meer zelfstandig kan werken. De Secretaresse zorgt ervoor dat haar werk goed afgehandeld wordt, en dat daarbij goed op de wensen en eisen baas ingespeeld wordt zonder afhankelijk te zijn van zijn sturing (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Secretaresse


Loyalist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Beroepsvereniging Secretaresse

Het Secretaresse Platform Noord (SPiN) is de grootste zelfstandige netwerkvereniging voor secretaresses in Noord-Nederland en stelt haar leden in de gelegenheid om op informele wijze kennis, informatie en contacten te delen in een ontspannen sfeer.

Het SPiN organiseert bijeenkomsten, zoals De Happy Secretaresse, op diverse locaties in de noordelijke regio. Tijdens de bijeenkomsten worden workshops aangeboden over onderwerpen die interessant zijn voor de secretaresse om zich te ontwikkelen en/of te verbeteren. Tevens heb je dan de mogelijkheid tot netwerken.

Missie

De functie van secretaresse heeft in de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Van de vroegere ‘typekamer-dame’, staat de secretaresse van nu vaak aan de lat voor webbeheer, als contact voor social media, heeft zij directe en intensieve contacten met bestuursorganen, doet zij projectorganisatie, organiseert (grote) evenementen en bijeenkomsten en, wat je toch de grootste ontwikkeling mag noemen, is zij de sparringpartner van de manager.

Deze ontwikkeling vraagt andere competenties van de secretaresse van nu.

Het SPiN stelt zich ten doel om deze ontwikkeling te ondersteunen en te bevorderen en een platform te bieden voor de secretaresse waar zij kan netwerken (verbinden) en haar kennis kan uitbreiden (ontwikkelen).

Visie

Door haar activiteiten wil het SPiN haar leden de mogelijkheid bieden om zich te kunnen ontwikkelen en hun talenten verder te ontplooien. Dit doen we onder andere door workshops aan te bieden die aansluiten op het vakgebied van de secretaresse en de inhoudelijke verandering voor het vak secretaresse.

Om het belang van SPiN, voor zowel de secretaresse als de sponsor, te vergroten, is het nodig dat we ons promoten en zo de bekendheid van SPiN vergroten. Dit wordt onder andere gedaan door:

  1. Actieve werving van nieuwe leden
  2. Bezoek van bedrijvendagen, promotiedagen, congressen en beurzen
  3. Een duidelijk in- en externe communicatie
  4. Bijeenkomsten die aansluiten bij de behoefte van de secretaresse en het belang van de sponsor

Kijk voor meer info op www.spin.nu

 


Interview met een Secretaresse

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Secretaresse

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Secretaresse

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Secretaresse

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Secretaresse dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Secretaresse belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Secretaresse. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Secretaresse iets voor je?

Zou je graag Secretaresse willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Secretaresse bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Secretaresse?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Secretaresse

Vacature Secretaresse
ARTO RECRUITMENT
Bedrijfsomschrijving Onze opdrachtgever is een gerenommeerd internationaal bedrijf gevestigd in Amsterdam. Ze zijn gespecialiseerd in accountancy, consulting, risk advisering en belastingadvies. De organisatie biedt een professionele omgeving waar ambitie op …
Vacature Secretaresse Overheid & Vastgoed
Dirkzwager legal & tax
Secretaresse Overheid & VastgoedOverheid | Vastgoed | Advocatuur | Nijmegen | , fte Wat ga je doen?Als secretaresse ondersteun je de advocaten met wie je werkt op secretarieel …
Vacature Directiesecretaresse
Krosto Techniek
Je maakt afspraken voor de directie en beheert agenda’s en mailboxen. Je organiseert bijeenkomsten (groot en klein, intern en extern). Je houdt je ook bezig met een stukje commercie en …
Vacature Secretaresse
Centric
In deze functie word jij samen met een ervaren collega verantwoordelijk voor het secretariaat van de BU Sociaal Domein (een van de units binnen de publieke sector) bij Centric. Het …
Vacature Administratief Medewerker / Secretaresse
Krosto Techniek
Je verzorgt de administratieve afhandeling van declaraties en facturen. Je archiveert documenten en bestelt benodigdheden via LIFT (bestelsysteem). Je voert agendabeheer voor sectievoorzitters van de afdeling. Je verleent ondersteuning bij …

Actuele blogposts


reacties op Secretaresse

Ik

Welke diploma moet je hebben voor dat je deze opleiding doet?

Kelly

Het bovenstaande goed lezen,dan kom je er wel uit.H.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar