Directeur (Algemeen) Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Directeur (Algemeen)? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep directeur (algemeen). De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je directeur (algemeen) wordt.

 

Wat is een Directeur (Algemeen)?

Een Directeur staat aan het hoofd van een bedrijf, organisatie, instelling of onderneming. De naam wordt gebruikt om de hoogste baas aan te duiden, maar kan ook slaan op leidinggevende functies in het middenkader. Directeuren kunnen dus ook aan het hoofd staan van een afdeling of vorm geven aan een specifiek aspect van een organisatie. Soms handelt een Directeur in opdracht van een bestuur, bijvoorbeeld bij scholen of musea, soms ís de Directeur het bestuur. Zijn mandaat varieert en de inhoud van de functie is afhankelijk van o.a. het soort organisatie en de omvang en samenstelling van het personeelsbestand.

De functie van Directeur heeft over het algemeen coördinerende, leidinggevende, beleidsbepalende, adviserende, toezichthoudende en vertegenwoordigende kanten. De Ddirecteur coördineert de uitvoering van werkzaamheden en communicatie tussen verschillende afdelingen. Hij geeft leiding aan werknemers, varierend van uitvoerend personeel tot leden van een managementteam. Hij draagt bij aan of bepaalt de strategieën en het (personeels)beleid van zijn organisatie en legt dit vast in financiële meerjarenplannen. 

De mate waarin de Directeur financieel de touwtjes in handen heeft varieert ook: hij kan de volledige verantwoordelijkheid dragen, maar ook een enkel toezicht houden. Zijn rol kan ook adviserend zijn, zoals de Directeur uit het middenkader die zijn leidinggevende adviseert over personeelsbeleid. Een belangrijk onderdeel van de functie is de vertegenwoordiging van organisatie of afdeling naar meerderen of externe partijen. Een Directeur kan echt het gezicht zijn van een organisatie en zal in de openbaarheid treden om beleid van zijn organisatie te verdedigen of verklaren, om bij te dragen aan relevante maatschappelijke discussies en als netwerker, om de positie van zijn organisatie te verstevigen.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Directeur (Algemeen)?

Werk je al als Directeur (Algemeen) en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Directeur (Algemeen) worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Directeur (Algemeen), maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Directeur (Algemeen) in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Directeur
  • Manager
  • Journalist

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €4000 tot €10000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

145


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Directeur (Algemeen)

Wat verdient een Directeur (Algemeen)?

Het salaris van Directeuren varieert enorm. De zwaarte van de functie, de omvang van het personeelsbestand en het karakter van de organisatie beïnvloeden de hoogte van het salaris. Bij sommige instellingen (publieke sector) is het salaris vastgelegd in de CAO, soms zal het inkomen van de Directeur samenhangen met de staat van het bedrijf en soms krijgen Directeuren bonussen die vele malen hoger liggen dan het bruto maandsalaris.

Een Afdelingsdirecteur bij een organisatie voor netwerkbeheer (HBO/WO) verdient tussen de €7500 en €9200 per maand, afhankelijk van zijn functioneren.

Een Directeur van een basisschool (HBO/WO) verdient €2605 tot €3837 bruto per maand.

Salarisschaal Directeur (Algemeen)

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Directeur (Algemeen)

Op zoek naar een nieuwe baan als Directeur (Algemeen)? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Directeur (Algemeen). Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Directeur (Algemeen) vacatures

Vacature Technisch Directeur Bouwbedrijf
Kracht Recruitment
Ervaring in het leiden van projectteams of afdeling en toe aan de volgende stap? Of al ervaring als Technisch Directeur? Dan is de rol van Technisch Directeur bij deze innoverende …
Vacature MEDIOR MANAGEMENTASSISTENT voor de directeur Europa van internationale food organisatie (40 uur)
FlexStar Secretarieel NIEUWEGEIN
Secretaresse Uitzendbureau FlexStar Secretarieel is op korte termijn voor de Algemeen Directeur Europa van een internationale food organisatie in NIEUWEGEIN op zoek naar eenMEDIOR MANAGEMENTASSISTENT (m/v)(40 uur per
Vacature Financieel Directeur
Five Finance Recruitment
Financieel Directeur Wat ga je doen? Je gaat aan de slag als salarisadministrateur bij een accountantskantoor. Als salarisadministrateur, krijg je een eigen klantenpakket waarvoor je alle werkzaamheden gaat doen die …
Vacature Directeur Stichting Kunstwerk Loods 6 in Amsterdam
Loods 6
Directeur Stichting Kunstwerk Loods 6 in Amsterdam 32-40 uur per week Stichting Kunstwerk Loods 6 is, vanwege de pensionering van de huidige directeur, op zoek naar een inspirerende nieuwe directeur …
Vacature Directeur, Hilversum
Brys
Ben jij een bevlogen persoonlijkheid die vanuit een levend geloof in Jezus Christus en dienend leiderschap een pro life-organisatie wil leiden? Dan is de rol van directeur van Stichting Schreeuw …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Directeur (Algemeen)

Wat zijn de baankansen voor een Directeur (Algemeen)?

Er zijn vele directiefuncties beschikbaar in diverse sectoren en op verschillende niveaus. In veel van deze organisaties zijn er doorgroeimogelijkheden voor leidinggevenden, mits zij laag op de ladder instappen. Opleiding en werkervaring  bepalen hoe groot iemands kansen op de arbeidsmarkt zijn, waarbij HBO en WO opleidingen de meeste mogelijkheden bieden.

De actuele kans op werk voor een Directeur (Algemeen)

De kans op werk voor het beroep Directeur (Algemeen) is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

145

Baankans Directeur (Algemeen)

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Directeur (Algemeen) worden: Opleidingen tot Directeur (Algemeen)

Wil je Directeur (Algemeen) worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Directeur (Algemeen).

Hoe word je een Directeur (Algemeen)? 

Directeuren zijn er in alle soorten en maten en met alle denkbare opleidingsachtergronden. Sommigen beginnen een eigen bedrijf, anderen weten zich op te werken vanuit een uitvoerende functie.

In vacatures (profit en non-profit) voor directiefuncties in het middenkader, dus van afdelingen als HRM of een sector in het hoger onderwijs wordt HBO/WO werk- en denkniveau gevraagd. Bij voorkeur een opleiding in bijvoorbeeld (bedrijfs)economie, financiën of management. Werkervaring als leidinggevende bij relevante organisatisch (ervaring in het onderwijs voor een functie als schoolleider) is vaak vereist.

Hoe hoger de directiefunctie en hoe groter het bedrijf, hoe hoger het gevraagde opleidingsniveau. Topfuncties zijn enkel toegankelijk voor academici.

Naast algemene opleidingen als Bedrijfskunde en Management (HBO) en de Master of Business Administration (WO) of zijn er zijn sectorspecifieke opleidingen voor directiefuncties in het onderwijs, facilitair management, strategisch management, personeelsmanagement, etc. Ook bestaan er cursussen voor mensen die al leidinggevende zijn, van managementtraining tot inspererend leiderschap of een cursus leidinggeven.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Directeur (Algemeen)

Professional Master Algemeen Directeur binnen het Openbaar Bestuur - Dag
Je werkt als gemeentesecretaris/algemeen directeur en je wilt je graag verder ontwikkelen in het leiden van je gemeentelijke organisatie. Je adviseert het college van B en W en de burgemeester …
Professional Master Algemeen Directeur binnen het Openbaar Bestuur - Dag
Professional Master Algemeen Directeur binnen het Openbaar Bestuur - Virtual Classroom
Je werkt als gemeentesecretaris/algemeen directeur en je wilt je graag verder ontwikkelen in het leiden van je gemeentelijke organisatie. Je adviseert het college van B en W en de burgemeester …
Professional Master Algemeen Directeur binnen het Openbaar Bestuur - Virtual Classroom
Management coaching / verandermanagement / effectief leidinggeven / coachend leidinggeven / motiveren
It is lonely at the top! Naarmate je binnen een organisatie groeit zien we de coaching van derden op het gebied van management verkleinen. Je bent de directeur, manager of …
Management coaching / verandermanagement / effectief leidinggeven / coachend leidinggeven / motiveren
Bestuursadviseur - Dag
Je werkt als bestuursadviseur binnen de lokale overheid en verleent directe ondersteuning (strategisch of beleidsmatig) aan de gemeentesecretaris, de algemeen directeur of het MT. Als bestuursadviseur bevind je je op …
Bestuursadviseur - Dag
Bestuurder en medezeggenschap (OR)
Als directeur, lid van het managementteam of HR-manager wilt u invloed uitoefenen op de kwaliteit van medezeggenschap. Leg hiervoor de basis in deze open training van SBI Formaat en wissel ook …
Bestuurder en medezeggenschap (OR)

Omscholen tot Directeur (Algemeen)

Als je je wilt omscholen tot Directeur (Algemeen) is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Directeur (Algemeen) zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Directeur (Algemeen) dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Directeur (Algemeen)

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Directeur (Algemeen)

Als je Directeur (Algemeen) wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Directeur (Algemeen) zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Directeur (Algemeen)

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Directeur (Algemeen)?

Competenties en Vaardigheden Directeur (Algemeen)

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Directeur (Algemeen) nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Directeur (Algemeen) nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Directeur (Algemeen)

Trainingen & cursussen Ambitie
Ambitie
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Organiseren
Organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Visie
Visie

Persoonlijkheid van een Directeur (Algemeen)

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Directeur (Algemeen). Als Directeur (Algemeen) wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Directeur (Algemeen):


zie volledige beschrijving persoonstype Directeur (Algemeen)

Vakkennis voor een Directeur (Algemeen)

Het is voor een Directeur (Algemeen) ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Directeur (Algemeen) zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Directeur (Algemeen)

Webinar: Opkomst en rol van AI in het recht (1 PO)
Artificial Intelligence (AI) oftewel kunstmatige intelligentie rukt ook in het recht steeds meer op. Door data-analyse en statistische modellen is software in staat om juridische casussen te duiden om zo …
Webinar: Opkomst en rol van AI in het recht (1 PO)
Post-HBO Senior General Management (1 jaar)
Algemeen Wilt u na uw afgeronde HBO studie een inspirerende uitgebreide vervolgstap maken? De Post-HBO Senior General Management opleiding geeft u een verbreding en verdieping op uw vorige studie. Deze …
Post-HBO Senior General Management (1 jaar)
Post-HBO Senior Strategic Management
Algemeen Wilt u na uw afgeronde HBO studie een uitdagende vervolgstap maken? De Post-HBO Senior Strategic Management opleiding geeft u een verbreding en verdieping op uw vorige studie. Deze opleiding …
Post-HBO Senior Strategic Management
Post-HBO Senior Business Management (1 jaar)
Algemeen Wilt u na uw afgeronde HBO studie een uitdagende vervolgstap maken? De Post-HBO Senior Business Management opleiding geeft u een verbreding en verdieping op uw vorige studie. Deze opleiding …
Post-HBO Senior Business Management (1 jaar)
Post-HBO Senior Strategische Bedrijfskunde
Algemeen Wilt u na uw afgeronde HBO studie een uitdagende vervolgstap maken? De Post-HBO Senior Strategische Bedrijfskunde opleiding geeft u een verbreding en verdieping op uw vorige studie. Deze opleiding …
Post-HBO Senior Strategische Bedrijfskunde

Werkervaring Directeur (Algemeen)

Het is voor een startend Directeur (Algemeen) die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Directeur (Algemeen) is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Manager .

Iets anders leren?

Is Directeur (Algemeen) het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Directeur (Algemeen)

Met wie werkt een Directeur (Algemeen) samen? 

Het netwerk van een Directeur is afhankelijk van zijn organisatie. Directeuren hebben over het algemeen personeel onder zich dat ze aansturen. Dit kan personeel zijn op de werkvloer, maar ook de managers die die werknemers aansturen. In sommige gevallen zal de Directeur verantwoording af moeten leggen aan een bestuur of hogere Directeur. Is hij Directeur van een afdeling, dan zal hij regelmatig overleg voeren met andere afdelingsdirecteuren, om management recht te trekken. Directeuren zullen vaak het bedrijf vertenwoordigen naar potentiële klanten of opdrachtgevers. Directeuren van echt grote organisaties of bekende (als voetbalclubs) zullen veel in aanraking komen met diverse media en dus journalisten.


  • Directeur
  • Manager
  • Journalist
Directeur (Algemeen)


Organisaties waar een Directeur (Algemeen) werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Directeur (Algemeen) meestal werkt.

Waar werkt een Directeur (Algemeen)?

Vrijwel alle instellingen, organisaties, bedrijven en stichtingen hebben een Directeur. Of dit nou in de financiële wereld is (banken), de culturele (musea) of in het onderwijs, er moet iemand de baas zijn. Directeuren werken dan ook in zowel de profit als de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Directeur (Algemeen)

Waar kun je het beste werken als Directeur (Algemeen)? Hieronder vind je de best door de Directeur (Algemeen) beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Directeur (Algemeen).

Competenties, Skills en Vaardigheden Directeur (Algemeen):

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Directeur (Algemeen).

Welke competenties heeft een Directeur (Algemeen) nodig?

Een Directeur (Algemeen) heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Directeur (Algemeen)

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Directeur (Algemeen) passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Directeur (Algemeen) nodig? 

De Directeur heeft graag controle over alles. Hij voelt zich prettig in de rol van bepaler en twijfelt niet om het voortouw te nemen. Hij is assertief, zelfverzekerd en dominant. Hij heeft een sterke persoonlijkheid die hem een betrouwbare uitstraling geeft. Hij loopt voorop en de anderen lopen achter hem aan (Baas). Verder is hij ambitieus en gedreven, bijna op het idealistische af. Hij wil iets bereiken, hij weet wat en hij weet hoe en hij gaat net zo lang door tot hij er is. Hij heeft een praktische werkhouding en is plichtsgetrouw: de Directeur is een betrokken, loyale harde werker (Perfectionist)

Bekijk de persoonstypen voor Directeur (Algemeen)


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Directeur (Algemeen)

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Directeur (Algemeen)

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Directeur (Algemeen)

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Directeur (Algemeen)

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Directeur (Algemeen) dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Directeur (Algemeen) belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Directeur (Algemeen). Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Directeur (Algemeen) iets voor je?

Zou je graag Directeur (Algemeen) willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Directeur (Algemeen) bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Directeur (Algemeen)?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Directeur (Algemeen)

Vacature Directeur-bestuurder Samenwerkingsverband V(S)O Groningen Ommelanden
Beteor mens en organisatie
De functie Functieniveau: 15, cao VO Betrekkingsomvang: 0.8 – 1.0 fte Aanstelling: tijdelijk dienstverband met uitzicht op vast Per 1 september 2021 of z.s.m. daarna Context SWV V(S)O GO is …
Vacature Plaatsvervangend Directeur, op termijn Directeur, SKOV Kinderopvang Beverwijk (32-36 uur)
SKOV Kinderopvang in Beverwijk
Stichting Kinderopvang Voorzieningen Beverwijk (verder: SKOV) is een gezonde en succesvolle kinderopvangorganisatie zonder winstoogmerk en met een goede naam in Beverwijk. De organisatie is ruim 30 jaar geleden opgericht en …
Vacature Regiodirecteur Haaglanden
SWK Groep via Leeuwendaal
Leeuwendaal zoekt een regiodirecteur Haaglanden voor SWKGroep. Voor de regio Haaglanden zoeken we een toegankelijke, bevlogen en ondernemende leidinggevende die veel affiniteit heeft met de vier hoofddomeinen van SWKGroep: Zorg, …
Vacature Directeur Processen
SWKGroep via Leeuwendaal
Leeuwendaal zoekt een directeur Processen voor SWKGroep Een change- en peoplemanager die graag, samen met collega’s, een geoliede machine wil laten draaien, die zichtbaar is en een aanjager is voor …
Vacature Commercieel Directeur Bouwsector
Valens
Wij zijn op zoek naar een Commercieel Directeur! Als commercieel directeur ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling, het zoeken naar nieuwe klanten en het prospecteren van nieuwe markten. Je leidt …

Actuele blogposts


reacties op Directeur (Algemeen)

jaap de baas

ik wil ook directuer worden

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar