Directeur (Algemeen): Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Directeur (Algemeen): Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Directeur (Algemeen). Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Directeur (Algemeen) nodig heeft.Wat doet een Directeur (Algemeen)? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Directeur (Algemeen)?

Een Directeur staat aan het hoofd van een bedrijf, organisatie, instelling of onderneming. De naam wordt gebruikt om de hoogste baas aan te duiden, maar kan ook slaan op leidinggevende functies in het middenkader. Directeuren kunnen dus ook aan het hoofd staan van een afdeling of vorm geven aan een specifiek aspect van een organisatie. Soms handelt een Directeur in opdracht van een bestuur, bijvoorbeeld bij scholen of musea, soms ís de Directeur het bestuur. Zijn mandaat varieert en de inhoud van de functie is afhankelijk van o.a. het soort organisatie en de omvang en samenstelling van het personeelsbestand.

De functie van Directeur heeft over het algemeen coördinerende, leidinggevende, beleidsbepalende, adviserende, toezichthoudende en vertegenwoordigende kanten. De Ddirecteur coördineert de uitvoering van werkzaamheden en communicatie tussen verschillende afdelingen. Hij geeft leiding aan werknemers, varierend van uitvoerend personeel tot leden van een managementteam. Hij draagt bij aan of bepaalt de strategieën en het (personeels)beleid van zijn organisatie en legt dit vast in financiële meerjarenplannen. 

De mate waarin de Directeur financieel de touwtjes in handen heeft varieert ook: hij kan de volledige verantwoordelijkheid dragen, maar ook een enkel toezicht houden. Zijn rol kan ook adviserend zijn, zoals de Directeur uit het middenkader die zijn leidinggevende adviseert over personeelsbeleid. Een belangrijk onderdeel van de functie is de vertegenwoordiging van organisatie of afdeling naar meerderen of externe partijen. Een Directeur kan echt het gezicht zijn van een organisatie en zal in de openbaarheid treden om beleid van zijn organisatie te verdedigen of verklaren, om bij te dragen aan relevante maatschappelijke discussies en als netwerker, om de positie van zijn organisatie te verstevigen.

Past het beroep Directeur (Algemeen) bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Directeur (Algemeen)

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Managing Director, Directeur, Algemeen Directeur, Algemeen directeur


Vacatures Directeur (Algemeen)

Op zoek naar een nieuwe baan als Directeur (Algemeen)? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Directeur (Algemeen). Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Directeur (Algemeen) per ervaringsniveau

junior Directeur (Algemeen) vacatures startend Directeur (Algemeen) vacatures senior Directeur (Algemeen) vacatures beginnend Directeur (Algemeen) vacatures trainee Directeur (Algemeen) vacatures leidinggevend Directeur (Algemeen) vacatures medior Directeur (Algemeen) vacatures aankomend Directeur (Algemeen) vacatures ervaren Directeur (Algemeen) vacatures leerling Directeur (Algemeen) vacatures vacatures omscholen tot Directeur (Algemeen) vacatures opleiding tot Directeur (Algemeen)

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Directeur (Algemeen)

Wat verdient een Directeur (Algemeen)?

Het salaris van Directeuren varieert enorm. De zwaarte van de functie, de omvang van het personeelsbestand en het karakter van de organisatie beïnvloeden de hoogte van het salaris. Bij sommige instellingen (publieke sector) is het salaris vastgelegd in de CAO, soms zal het inkomen van de Directeur samenhangen met de staat van het bedrijf en soms krijgen Directeuren bonussen die vele malen hoger liggen dan het bruto maandsalaris.

Een Afdelingsdirecteur bij een organisatie voor netwerkbeheer (HBO/WO) verdient tussen de €7500 en €9200 per maand, afhankelijk van zijn functioneren.

Een Directeur van een basisschool (HBO/WO) verdient €2605 tot €3837 bruto per maand.

Salarisschaal Directeur (Algemeen)

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Directeur (Algemeen)

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Directeur (Algemeen)


Bekijk het salaris Directeur (Algemeen) per ervaringsniveau

Salaris junior Directeur (Algemeen) Wat verdient een startend Directeur (Algemeen)? Wat is het loon senior Directeur (Algemeen)? beginnend Directeur (Algemeen) salaris Maximaal salaris trainee Directeur (Algemeen) Hoeveel verdient een leidinggevend Directeur (Algemeen)? Wat is het salaris van een medior Directeur (Algemeen)? Salaris aankomend Directeur (Algemeen) Wat verdient een ervaren Directeur (Algemeen)? Welk salaris krijgt een leerling Directeur (Algemeen)?


Directeur (Algemeen) worden: Opleidingen tot Directeur (Algemeen)

Wil je Directeur (Algemeen) worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Directeur (Algemeen).

Hoe word je een Directeur (Algemeen)? 

Directeuren zijn er in alle soorten en maten en met alle denkbare opleidingsachtergronden. Sommigen beginnen een eigen bedrijf, anderen weten zich op te werken vanuit een uitvoerende functie.

In vacatures (profit en non-profit) voor directiefuncties in het middenkader, dus van afdelingen als HRM of een sector in het hoger onderwijs wordt HBO/WO werk- en denkniveau gevraagd. Bij voorkeur een opleiding in bijvoorbeeld (bedrijfs)economie, financiën of management. Werkervaring als leidinggevende bij relevante organisatisch (ervaring in het onderwijs voor een functie als schoolleider) is vaak vereist.

Hoe hoger de directiefunctie en hoe groter het bedrijf, hoe hoger het gevraagde opleidingsniveau. Topfuncties zijn enkel toegankelijk voor academici.

Naast algemene opleidingen als Bedrijfskunde en Management (HBO) en de Master of Business Administration (WO) of zijn er zijn sectorspecifieke opleidingen voor directiefuncties in het onderwijs, facilitair management, strategisch management, personeelsmanagement, etc. Ook bestaan er cursussen voor mensen die al leidinggevende zijn, van managementtraining tot inspererend leiderschap of een cursus leidinggeven.

Opleidingen Directeur (Algemeen)

Leergang Algemeen Directeur binnen het Openbaar Bestuur - Dag
Je werkt als gemeentesecretaris/algemeen directeur en je wilt je graag verder ontwikkelen in het leiden van je gemeentelijke organisatie. Je adviseert het college van B en W en de burgemeester …
Leergang Algemeen Directeur binnen het Openbaar Bestuur - Dag
Leergang Algemeen Directeur binnen het Openbaar Bestuur - Virtual Classroom
Je werkt als gemeentesecretaris/algemeen directeur en je wilt je graag verder ontwikkelen in het leiden van je gemeentelijke organisatie. Je adviseert het college van B en W en de burgemeester …
Leergang Algemeen Directeur binnen het Openbaar Bestuur - Virtual Classroom
Bestuurder en medezeggenschap (OR)
Als directeur, lid van het managementteam of HR-manager wilt u invloed uitoefenen op de kwaliteit van medezeggenschap. Leg hiervoor de basis in deze open training van SBI Formaat en wissel ook …
Bestuurder en medezeggenschap (OR)
Financiële Analyse Corporates
Financiële Analyse Corporates De bankier in het MKB segment wordt geconfronteerd met ondernemingen die willen investeren in vaste activa, werkkapitaal of de overname van een onderneming. De gesprekspartner is dan …
Financiële Analyse Corporates
Financiële analyse MKB
Financiële analyse MKB De bankier in het MKB segment wordt geconfronteerd met ondernemingen die willen investeren in vaste activa, werkkapitaal of de overname van een onderneming. De gesprekspartner is dan …
Financiële analyse MKBDirecteur (Algemeen) worden: Omscholen tot Directeur (Algemeen)

Als je je wilt omscholen tot Directeur (Algemeen) is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Directeur (Algemeen) zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Directeur (Algemeen) dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Opleiding vacatures Directeur (Algemeen)

Vacature (Aankomend) Directeur Bedrijfsopleidingen
SOMA Bedrijfsopleidingen
Een leven lang leren: verantwoordelijk voor SOMA Bedrijfsopleidingen, dé opleider voor de infrasector en het verticaal transport.Wat deze vacature interessant maaktEindverantwoordelijke functie bij dé opleider voor de infrasector …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Directeur (Algemeen)

Als je Directeur (Algemeen) wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Directeur (Algemeen) zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Directeur (Algemeen)

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Directeur (Algemeen)?


Competenties en Vaardigheden Directeur (Algemeen):

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Directeur (Algemeen).

Welke competenties heeft een Directeur (Algemeen) nodig?

Een Directeur (Algemeen) heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Ambitie
Ambitie

Steekwoorden: investeren, toekomst, doelen, durf

Omschrijving

Deze mensen investeren in zichzelf en in de toekomst. Ze willen steeds hogerop komen en stellen hierbij doelen en prioriteiten. Vaak weten deze mensen precies wat ze willen bereiken. Ze gaan hier dan ook voor de volle 100% voor. Ambitieuze mensen zijn vaak op zoek naar de grenzen en nemen hierbij dan ook vaak verschillende risico’s.

Sterke punten
Deze mensen hebben vaak lef en nemen verschillende risico’s. Omdat ze helder voor ogen hebben waar ze naar toe willen, zijn ze vaak ook initiatiefrijk en creatief. Ze bewandelen verschillende paden om hun doelen te bereiken. Ze zijn resultaatgericht en hun doelen staan dan ook altijd centraal. Ambitieuze mensen zijn doorzetters en hebben daarbij vaak ook een hoog energieniveau.

Zwakke punten
Teveel ambitie hebben kan ook verschillende valkuilen met zich meebrengen. Sommige mensen kunnen dan als een ‘kip zonder kop’ te werk gaan en verliezen bijvoorbeeld oog voor detail. Bepaalde doelstellingen kunnen onrealistisch worden en wanneer dan wordt vastgehouden aan de doelen kan stress een gevaar vormen. Ambitieuze mensen zijn niet altijd prettig voor de omgeving. Ze begrijpen het bijvoorbeeld soms niet als iemand andere prioriteiten heeft.

Analytisch
Analytisch

Steekwoorden Competentie Analytisch:

analyseren, systematisch denken, problemen bekijken vanuit verschillende oogpunten, kritisch 

Omschrijving

Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, dat ligt deze mensen wel. Zij pakken de kern van het probleem aan en bekijken dit vanuit verschillende oogpunten. Daarnaast leggen zij verbanden tussen deze verschillende perspectieven. Deze analytische mensen beginnen bij de hoofdzaak en pakken vervolgens de bijzaken aan. Hierbij worden gevolgen op korte en op lange termijn in de gaten gehouden. Uiteindelijk komen zij met een duidelijke conclusie.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak pro-actief. Als zij een probleem constateren, pakken zij dit aan en proberen dit op een goede manier op te lossen. Verder zijn deze mensen vaak gestructureerd. Ze bekijken eerst de hoofdlijnen, de details komen later aan bod. Daarnaast zijn deze mensen in staat om zaken duidelijk te beoordelen. Ze bekijken problemen vanuit verschillende perspectieven en trekken daaruit een heldere conclusie.  

Zwakke punten
Een valkuil kan de hoeveelheid aan hoofd- en bijzaken zijn. Soms kunnen deze personen dan door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast kan de hoeveelheid aan analyses teveel zijn, deze analist verliest dan het resultaat uit het oog. Als laatste kan deze persoon behoorlijk theoretisch zijn, dit kan soms leiden tot een langdradig verhaal met lange stukken tekst.

Anticiperen
Anticiperen

Steekwoorden: analytisch vermogen, initiatief ontplooien, inzicht in omgeving, inlevingsvermogen

Omschrijving

Deze personen lopen vaak voorop en herkennen situaties. Ze weten vervolgens hoe ze deze het beste kunnen aanpakken. Deze personen leggen verbanden tussen verleden, heden en proberen hier in de toekomst op in te spelen.

Sterke punten
Deze personen hebben over het algemeen een sterk ontwikkeld analytisch vermogen. Ze leggen verbanden en scheiden hoofd- en bijzaken. Daarnaast nemen deze personen vaak initiatief en proberen ze zich in te leven in de situatie en andere personen.

Zwakke punten
Doordat deze personen veel van te voren weren, kan ze voorspelbaar overkomen. Door sommige mensen wordt dit als saai ervaren. Verder kan deze competentie de creativiteit beperken. Doordat veel zaken van tevoren vast liggen, is er minder ruimte voor creatieve oplossingen.

Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid

Steekwoorden: beslissingen, argumenten, overtuigen, durf

Omschrijving

Deze personen durven beslissingen te nemen. Dit doen ze bijvoorbeeld door een bepaalde actie uit te voeren of een regel in te stellen. Deze besluitvaardige personen stellen hun beslissingen niet uit tot ze alle informatie hebben, zij proberen zo snel mogelijk de knoop door te maken. Bij eventuele consequenties kan hij terugkomen op de beslissing en een andere keuze maken. De persoon weet de beslissingen op een goede manier te onderbouwen.

Sterke punten
Deze personen weten anderen te overtuigen van hun besluit, ze gebruiken hierbij verschillende argumenten die passen bij hun standpunt. Voor het nemen van besluiten is lef nodig, hierover beschikt deze besluitvaardige persoon dan ook.

Zwakke punten
Aan het nemen van beslissingen zitten risico’s en deze risico’s kunnen gevolgen hebben. Op het moment dat deze persoon te snel teveel beslissingen neemt, kan hij roekeloos worden en zijn oog voor het resultaat verliezen. Het is dan ook van belang dat deze persoon op het juiste moment de juiste beslissing neemt en goed nadenkt over de voor- en nadelen ervan.

Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn

Steekwoorden: cijfers, onderhandelen, geld, bewustzijn, creativiteit

Omschrijving

Deze mensen hebben een goed beeld van de cijfers. Zij weten bijvoorbeeld wat de inkomsten en uitgaven zijn van de organisatie. Zij kunnen de waarden van geld realistisch schatten en weten ook hoe ze dit toe kunnen passen in hun werkzaamheden. Ze weten hoe ze de financiële situatie kunnen verbeteren.

Sterke punten
Mensen die financieel bewust zijn, zijn vaak ook creatief. Zij weten de waarde van geld en wat ze daarvoor kunnen krijgen. Op een creatieve manier proberen zij zoveel mogelijk voor een bepaald bedrag te krijgen. Bij deze competentie passen ook de competenties ‘overtuigen’ en ‘onderhandelen’. Over geld wordt altijd gepraat en deze personen willen zoveel mogelijk waar voor hun geld. Ze willen onderhandelen en de ander overtuigen van hun standpunten. Ook weten ze waar ze op kunnen besparen en waar winsten te behalen zijn. 

Zwakke punten
Mensen die teveel met cijfers bezig zijn, kunnen de aandacht voor andere zaken verliezen. Zo kan het gebeuren dat zij geen ruimte meer overlaten voor andere creatieve ideeën. Ook kunnen zij zodanig streven naar winst, dat bijvoorbeeld het welzijn van de werknemers wordt ondergesneeuwd.

Leiderschap
Leiderschap

Steekwoorden: delegeren, luisteren, overtuigen, taken verdelen

Omschrijving

Deze mensen kunnen individuen en groepen aansturen. De leiders maken een goede balans tussen delegeren en bijvoorbeeld regels opleggen. Deze personen leggen anderen uit wat er van hen wordt verwacht. Op die manier kunnen zij een project sturen. Daarbij kunnen leiders de verantwoordelijkheden bij anderen neerleggen.

Sterke punten
Een goede leider kan luisteren, iemand opfleuren, maar ook overtuigen. De leider maakt beslissingen en probeert ervoor iedereen het beste uit te halen. Een goede leider laat dingen los, maar probeert ook overzicht te houden. Ook kan een goede leider anderen inspireren en motiveren om gezamenlijk een doel te bereiken. Hij neemt hierbij het resultaat als uitgangspunt.

Zwakke punten
Sommige leiders willen teveel zelf doen, hierdoor krijgen werknemers niet de kans om zich te ontwikkelen. Ook kan dit voor frustratie en stress zorgen. Ook kunnen leiders het resultaat zo voorop stellen dat de omgeving wegvalt. 

Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid

Steekwoorden Competentie Onafhankelijkheid:

zelfverzekerd, zelfkennis, zelfontwikkeling, kritisch, zelfstandig

Omschrijving

Deze mensen nemen beslissingen op basis van hun eigen overtuigingen en niet zozeer op basis van overtuigingen van anderen. Deze mensen hebben vaak een duidelijke koers en laten zich niet zomaar van de wijs brengen. Zij werken zelfstandig en durven besluiten te nemen. Ze kijken kritisch naar het werk en hun functioneren, waardoor ze zichzelf verder kunnen ontwikkelen.

Sterke punten
Over het algemeen zijn deze mensen zelfverzekerd en beschikken ze over een goede zelfkennis en –ontwikkeling. Zij zetten voor zichzelf een bepaalde koers uit en bewandelen zelfstandig de weg ernaar toe.

Zwakke punten
Onafhankelijke mensen kunnen afstandelijk overkomen. Ze doen vaak dingen zelfstandig en hierdoor kan het voor omgeving lijken alsof ze zich afsluiten. Nog een gevaar van zelfstandig werken is stress. Onafhankelijke mensen vinden het lastig om hulp te vragen, waardoor de werkdruk enorm kan oplopen. 

Organiseren
Organiseren

Steekwoorden: netwerken, communicatief vaardig, plannen, informatie beheren, gestructureerd 

Omschrijving

Mensen die goed kunnen organiseren, bereiden een evenement, presentatie, personeelsuitje of een andere gebeurtenis nauwkeurig voor. Zo regelen zij de dag en tijd, maar ook de spullen die nodig zijn, de mensen die nodig zijn enzovoort.

Goede punten
Personen die goed kunnen organiseren, kunnen goed plannen en efficiënt en gestructureerd werken. Ook stellen ze prioriteiten en weten ze via welke kanalen ze wat kunnen regelen. Ze zijn vaak ook goed in communiceren en netwerken.

Zwakke punten
Mensen die dingen regelen, kunnen soms niet goed samenwerken. Zij hebben al precies in hun hoofd wat er moet gebeuren en vinden dan soms vervelend als een ander zich ermee komt bemoeien. Ook vergt het organiseren van dingen vaak veel energie en dit kan uiteindelijk leiden tot een burn-out.

Presenteren
Presenteren

Steekwoorden: boodschap, structureel, publiek, resultaatgericht

Omschrijving

Deze mensen kunnen op een duidelijke en heldere manier hun boodschap overbrengen. Zij stemmen hun presentatie af op het publiek. Deze presentatoren maken hierbij vaak gebruik van middelen als PowerPoint, hand-outs of digitale beelden. Deze middelen sluiten goed aan bij het verhaal en op deze manier wordt de boodschap overgebracht op het publiek.

Sterke punten
Goede presentatoren kunnen gestructureerd een verhaal vertellen, maar ook spontaan reageren op onverwachte situaties. Daarnaast zijn ze resultaatgericht: ze willen de boodschap overbrengen. Ook hebben deze mensen vaak weinig last van zenuwen.

Zwakke punten
Mensen die teveel willen presenteren kunnen gemaakt overkomen. Zij hebben soms een onnatuurlijke houding en reageren op een verkeerde manier op onverwachte situaties. 

Visie
Visie

Steekwoorden: toekomst, zelfontwikkeling, resultaatgericht, zelfkennis

Omschrijving

Deze mensen hebben een duidelijk toekomstbeeld. Hierbij houden ze rekening met de verschillende mogelijkheden en wegen die zij kunnen bewandelen. Deze mensen kunnen zaken vanaf een afstand bekijken en objectieve besluiten nemen. Verder onderzoeken deze mensen vaak nieuwe dingen en willen ze graag op de hoogte blijven van ontwikkelingen.

Sterke punten
Deze mensen hebben een duidelijke visie, die ze goed onder woorden kunnen brengen. Ze willen dit toekomstbeeld bereiken en zijn dus resultaatgericht. Bovendien hebben ze vaak een goede zelfkennis en zelfontwikkeling. 

Zwakke punten
Mensen kunnen een te abstracte of onrealistische visie hebben. Ze hebben dan niet helder in hun hoofd waar ze naar toe willen en hoe ze dit moeten bereiken. Ook kunnen ze koppig en eigenwijs overkomen omdat ze teveel aan hun visie vasthouden. Ze zijn er dan van overtuigd dat hun visie de beste is.

 

Vaardigheden Directeur (Algemeen)

 • Doelgericht
 • Analytisch vermogen
 • Methodisch werken
 • Plannen
 • Toekomstgericht
 • Prioriteiten stellen
 • Motiveren
 • Leiding geven
 • Probleem oplossen
 • Wilskracht
 • Zelfmotivatie
 • Voorspellen
 • Initiatief
 • Kritisch denken
 • Beslissen
 • Improvisatie
 • Enthousiasme
 • Effectief communiceren
 • Zelfmanagement
 • Eigen mening
 • Vasthoudendheid
 • Keuzes maken
 • Rekenen
 • Budgetteren
 • Zelfvertrouwen
 • Onderhandelen
Bekijk meer Bekijk minder

Persoonlijkheid en Eigenschappen Directeur (Algemeen)

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Directeur (Algemeen) passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Directeur (Algemeen) nodig? 

De Directeur heeft graag controle over alles. Hij voelt zich prettig in de rol van bepaler en twijfelt niet om het voortouw te nemen. Hij is assertief, zelfverzekerd en dominant. Hij heeft een sterke persoonlijkheid die hem een betrouwbare uitstraling geeft. Hij loopt voorop en de anderen lopen achter hem aan (Baas). Verder is hij ambitieus en gedreven, bijna op het idealistische af. Hij wil iets bereiken, hij weet wat en hij weet hoe en hij gaat net zo lang door tot hij er is. Hij heeft een praktische werkhouding en is plichtsgetrouw: de Directeur is een betrokken, loyale harde werker (Perfectionist)

Bekijk de persoonstypen voor Directeur (Algemeen)


Eigenschappen Directeur (Algemeen)

 • Overwicht
 • Gedrevenheid
 • Zelfverzekerd
 • Idealistisch
 • Gedisciplineerd
 • PunctueelArbeidsmarktperspectief Directeur (Algemeen)

Wat zijn de baankansen voor een Directeur (Algemeen)?

Er zijn vele directiefuncties beschikbaar in diverse sectoren en op verschillende niveaus. In veel van deze organisaties zijn er doorgroeimogelijkheden voor leidinggevenden, mits zij laag op de ladder instappen. Opleiding en werkervaring  bepalen hoe groot iemands kansen op de arbeidsmarkt zijn, waarbij HBO en WO opleidingen de meeste mogelijkheden bieden.

De actuele kans op werk voor een Directeur (Algemeen)

Het beroep Directeur (Algemeen) is onderdeel van de beroepsfamilie Topbestuurders en algemeen directeuren van grote ondernemingen. De kans op werk voor de beroepsfamilie Topbestuurders en algemeen directeuren van grote ondernemingen is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

178

Baankans Directeur (Algemeen)

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Directeur (Algemeen)

Je kunt als Directeur (Algemeen) een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Directeur (Algemeen) is onderdeel van de beroepsfamilie Topbestuurders en algemeen directeuren van grote ondernemingen. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Directeur (Algemeen)


Organisaties waar een Directeur (Algemeen) werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Directeur (Algemeen) meestal werkt.

Waar werkt een Directeur (Algemeen)?

Vrijwel alle instellingen, organisaties, bedrijven en stichtingen hebben een Directeur. Of dit nou in de financiële wereld is (banken), de culturele (musea) of in het onderwijs, er moet iemand de baas zijn. Directeuren werken dan ook in zowel de profit als de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Netwerk Directeur (Algemeen)

Met wie werkt een Directeur (Algemeen) samen? 

Het netwerk van een Directeur is afhankelijk van zijn organisatie. Directeuren hebben over het algemeen personeel onder zich dat ze aansturen. Dit kan personeel zijn op de werkvloer, maar ook de managers die die werknemers aansturen. In sommige gevallen zal de Directeur verantwoording af moeten leggen aan een bestuur of hogere Directeur. Is hij Directeur van een afdeling, dan zal hij regelmatig overleg voeren met andere afdelingsdirecteuren, om management recht te trekken. Directeuren zullen vaak het bedrijf vertenwoordigen naar potentiële klanten of opdrachtgevers. Directeuren van echt grote organisaties of bekende (als voetbalclubs) zullen veel in aanraking komen met diverse media en dus journalisten.


 • Directeur
 • Manager
 • Journalist
Directeur (Algemeen)

Interview met een Directeur (Algemeen)

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Directeur (Algemeen):

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Directeur (Algemeen) verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Directeur (Algemeen)?

De beroepen die verwant zijn aan Directeur (Algemeen) zijn:
Manager
Salaris: €2800 tot €6500
Opleiding: Cursus / Bijscholing MBO HBO WO Postdoc MBA
Baankans: Onbekend

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Directeur (Algemeen) in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Directeur
 • Manager
 • Journalist

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €4000 tot €10000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

178Ga direct naar