Directeur (Algemeen) Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Directeur (Algemeen)? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep directeur (algemeen). De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je directeur (algemeen) wordt.

Wat is een Directeur (Algemeen)?

Een Directeur staat aan het hoofd van een bedrijf, organisatie, instelling of onderneming. De naam wordt gebruikt om de hoogste baas aan te duiden, maar kan ook slaan op leidinggevende functies in het middenkader. Directeuren kunnen dus ook aan het hoofd staan van een afdeling of vorm geven aan een specifiek aspect van een organisatie. Soms handelt een Directeur in opdracht van een bestuur, bijvoorbeeld bij scholen of musea, soms ís de Directeur het bestuur. Zijn mandaat varieert en de inhoud van de functie is afhankelijk van o.a. het soort organisatie en de omvang en samenstelling van het personeelsbestand.

De functie van Directeur heeft over het algemeen coördinerende, leidinggevende, beleidsbepalende, adviserende, toezichthoudende en vertegenwoordigende kanten. De Ddirecteur coördineert de uitvoering van werkzaamheden en communicatie tussen verschillende afdelingen. Hij geeft leiding aan werknemers, varierend van uitvoerend personeel tot leden van een managementteam. Hij draagt bij aan of bepaalt de strategieën en het (personeels)beleid van zijn organisatie en legt dit vast in financiële meerjarenplannen. 

De mate waarin de Directeur financieel de touwtjes in handen heeft varieert ook: hij kan de volledige verantwoordelijkheid dragen, maar ook een enkel toezicht houden. Zijn rol kan ook adviserend zijn, zoals de Directeur uit het middenkader die zijn leidinggevende adviseert over personeelsbeleid. Een belangrijk onderdeel van de functie is de vertegenwoordiging van organisatie of afdeling naar meerderen of externe partijen. Een Directeur kan echt het gezicht zijn van een organisatie en zal in de openbaarheid treden om beleid van zijn organisatie te verdedigen of verklaren, om bij te dragen aan relevante maatschappelijke discussies en als netwerker, om de positie van zijn organisatie te verstevigen.

Wil je werken als Directeur (Algemeen)?

Werk je al als Directeur (Algemeen) en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Directeur (Algemeen) worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Directeur (Algemeen), maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Directeur (Algemeen) in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Directeur
  • Manager
  • Journalist

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Directeur (Algemeen)

Wat verdient een Directeur (Algemeen)?

Het salaris van Directeuren varieert enorm. De zwaarte van de functie, de omvang van het personeelsbestand en het karakter van de organisatie beïnvloeden de hoogte van het salaris. Bij sommige instellingen (publieke sector) is het salaris vastgelegd in de CAO, soms zal het inkomen van de Directeur samenhangen met de staat van het bedrijf en soms krijgen Directeuren bonussen die vele malen hoger liggen dan het bruto maandsalaris.

Een Afdelingsdirecteur bij een organisatie voor netwerkbeheer (HBO/WO) verdient tussen de €7500 en €9200 per maand, afhankelijk van zijn functioneren.

Een Directeur van een basisschool (HBO/WO) verdient €2605 tot €3837 bruto per maand.

Salarisschaal Directeur (Algemeen)

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Directeur (Algemeen)

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Directeur (Algemeen)

Wat is de toekomst van Directeur (Algemeen)?

Er zijn vele directiefuncties beschikbaar in diverse sectoren en op verschillende niveaus. In veel van deze organisaties zijn er doorgroeimogelijkheden voor leidinggevenden, mits zij laag op de ladder instappen. Opleiding en werkervaring  bepalen hoe groot iemands kansen op de arbeidsmarkt zijn, waarbij HBO en WO opleidingen de meeste mogelijkheden bieden.

Baankans Directeur (Algemeen)

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Directeur (Algemeen) worden: Opleidingen tot Directeur (Algemeen)

Wil je directeur (algemeen) worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Directeur (Algemeen)? 

Directeuren zijn er in alle soorten en maten en met alle denkbare opleidingsachtergronden. Sommigen beginnen een eigen bedrijf, anderen weten zich op te werken vanuit een uitvoerende functie.

In vacatures (profit en non-profit) voor directiefuncties in het middenkader, dus van afdelingen als HRM of een sector in het hoger onderwijs wordt HBO/WO werk- en denkniveau gevraagd. Bij voorkeur een opleiding in bijvoorbeeld (bedrijfs)economie, financiën of management. Werkervaring als leidinggevende bij relevante organisatisch (ervaring in het onderwijs voor een functie als schoolleider) is vaak vereist.

Hoe hoger de directiefunctie en hoe groter het bedrijf, hoe hoger het gevraagde opleidingsniveau. Topfuncties zijn enkel toegankelijk voor academici.

Naast algemene opleidingen als Bedrijfskunde en Management (HBO) en de Master of Business Administration (WO) of zijn er zijn sectorspecifieke opleidingen voor directiefuncties in het onderwijs, facilitair management, strategisch management, personeelsmanagement, etc. Ook bestaan er cursussen voor mensen die al leidinggevende zijn, van managementtraining tot inspererend leiderschap of een cursus leidinggeven.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Directeur (Algemeen)

Financiële analyse MKB
Financiële analyse MKB De bankier in het MKB segment wordt geconfronteerd met ondernemingen die willen investeren in vaste activa, werkkapitaal of de overname van een onderneming. De gesprekspartner is dan …
Financiële Analyse Corporates
Financiële Analyse Corporates De bankier in het MKB segment wordt geconfronteerd met ondernemingen die willen investeren in vaste activa, werkkapitaal of de overname van een onderneming. De gesprekspartner is dan …
Bestuurder en medezeggenschap (OR)
Als directeur, lid van het managementteam of HR-manager wilt u invloed uitoefenen op de kwaliteit van medezeggenschap. Leg hiervoor de basis in deze open training van SBI Formaat en wissel ook …
Post-HBO Senior Strategische Bedrijfskunde
Algemeen Wilt u na uw afgeronde HBO studie een uitdagende vervolgstap maken? De Post-HBO Senior Strategische Bedrijfskunde opleiding geeft u een verbreding en verdieping op uw vorige studie. Deze opleiding …
Post-HBO Senior Strategic Management Zorg en Welzijn
Algemeen Wilt u na uw afgeronde HBO studie een uitdagende vervolgstap maken? De Post-HBO Senior Strategic Management Zorg en Welzijn opleiding geeft u een verbreding en verdieping op uw vorige studie. …
Meer opleidingen Directeur (Algemeen)

Weet je nog niet of je Directeur (Algemeen) wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Directeur (Algemeen) of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Directeur (Algemeen)

Met wie werkt een Directeur (Algemeen) samen? 

Het netwerk van een Directeur is afhankelijk van zijn organisatie. Directeuren hebben over het algemeen personeel onder zich dat ze aansturen. Dit kan personeel zijn op de werkvloer, maar ook de managers die die werknemers aansturen. In sommige gevallen zal de Directeur verantwoording af moeten leggen aan een bestuur of hogere Directeur. Is hij Directeur van een afdeling, dan zal hij regelmatig overleg voeren met andere afdelingsdirecteuren, om management recht te trekken. Directeuren zullen vaak het bedrijf vertenwoordigen naar potentiële klanten of opdrachtgevers. Directeuren van echt grote organisaties of bekende (als voetbalclubs) zullen veel in aanraking komen met diverse media en dus journalisten.


  • Directeur
  • Manager
  • Journalist
Directeur (Algemeen)


Organisaties waar een Directeur (Algemeen) werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Directeur (Algemeen) meestal werkt.

Waar werkt een Directeur (Algemeen)?

Vrijwel alle instellingen, organisaties, bedrijven en stichtingen hebben een Directeur. Of dit nou in de financiële wereld is (banken), de culturele (musea) of in het onderwijs, er moet iemand de baas zijn. Directeuren werken dan ook in zowel de profit als de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Directeur (Algemeen)

Waar kun je het beste werken als Directeur (Algemeen)? Hieronder vind je de best door de Directeur (Algemeen) beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Directeur (Algemeen).

Competenties, Skills en Vaardigheden Directeur (Algemeen):

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Directeur (Algemeen).

Welke competenties heeft een Directeur (Algemeen) nodig?

Een Directeur (Algemeen) heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Directeur (Algemeen)

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Directeur (Algemeen) passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Directeur (Algemeen) nodig? 

De Directeur heeft graag controle over alles. Hij voelt zich prettig in de rol van bepaler en twijfelt niet om het voortouw te nemen. Hij is assertief, zelfverzekerd en dominant. Hij heeft een sterke persoonlijkheid die hem een betrouwbare uitstraling geeft. Hij loopt voorop en de anderen lopen achter hem aan (Baas). Verder is hij ambitieus en gedreven, bijna op het idealistische af. Hij wil iets bereiken, hij weet wat en hij weet hoe en hij gaat net zo lang door tot hij er is. Hij heeft een praktische werkhouding en is plichtsgetrouw: de Directeur is een betrokken, loyale harde werker (Perfectionist)

Bekijk de persoonstypen voor Directeur (Algemeen)


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Directeur (Algemeen)

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Directeur (Algemeen)

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Directeur (Algemeen)

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Directeur (Algemeen)

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Directeur (Algemeen) dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Directeur (Algemeen) belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Directeur (Algemeen). Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Directeur (Algemeen) iets voor je?

Zou je graag Directeur (Algemeen) willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Directeur (Algemeen) bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Directeur (Algemeen)

jaap de baas

ik wil ook directuer worden

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar